Content

21. 04. 2013.

Green Girl Simply the best serum za lice (recenzija + swatch)



Tadaaaaaam – nakon svih onih postova o dekorativi, danas vam predstavljam malo preparative koja me oduševila – predstavljam vam Green Girl.
Čuli ste za Green Girl prirodnu aromakozmetiku? Jer ako niste, trk na Green Girl  FB stranicu gdje možete naći katalog proizvoda u ponudi (s opisima i cijenama)  :)


Za Green Girl prirodnu aromakozmetiku prvi puta čula sam kada je Martina s bloga Dear Skin recenzirala serum i okoloočnu kremicu koju je Green Girl napravila isključivo prema potrebama njene kože. 
Green girl aromakozmetika je napravljena isključivo od hladno prešanih i nerafiniranih biljnih ulja, kvalitetnih hidrolata i kemotipiziranih eteričnih ulja, a krema/serum i ostale mazalice rade se isključivo prema potrebama vaše kože. Dakle, sve se radi individualno nakon konzultacije s vama – kakva je vaša koža i što želite od seruma/kreme i ostalih mazalica.
Sama činjenica da su njeni preparati napravljeni na prirodnoj bazi + prema potrebama vaše kože dovoljno me zainteresirala da kontaktiram Green Girl. Iako je osobno ne znam, imam osjećaj kao da me dočekala s osmjehom s druge strane kompjutera, cura je izrazito draga, simpatična, razumije se u ono što radi i što vam treba, a komunikacija s njom je kao da ste s najboljom prijateljicom na kavi.


Ja s licem ne volim riskirati – biram samo one kvalitetne proizvode i obožavam kreme i serume koji su neizostavni dio moje njege lica. Od Green Girl sam zaželjela serum za lice Simply the best koji je ovog puta došao zapakiran u bočicu u kojima Green Girl inače pakira kreme za lice, jer svi znamo kakvo je stanje na našem tržištu s nabavkom praznih bočica – jednom ih ima, jednom ih nema :) Bočica je odlična, toliko je simpatična s ovom girly naljepnicom da sam ju odmah zavoljela :)
Napravljena je od čvrste plastike i na vrhu ima airless pumpicu koja omogućava lagano istiskivanje proizvoda vani, njegovu potpunu iskoristivost, sprječava oksidaciju i kontakt s rukama, a k tome je još i biorazgradiva.


Moja poruka Green Girl gdje sam opisala kakva je moja koža i što bih htjela od seruma glasila je otprilike ovako: „Imam 29 godina, normalnu kožu koja je jako dehidrirana i ljeti i zimi pa mi treba nešto što će ju hidratizirati. Nemam problema s prištićima, osim onda kada imam pms i hormoni podivljaju, ali ono što mene muči je siva, umorna boja lica pa bih voljela nešto što će ju revitalizirati, a osim toga imam i kroničan gubitak sjaja kože pa bih htjela nešto što će joj vratiti sjaj. Nemam izražene nepravilnosti na licu, osim tu i tamo koje pore i mitesera, ali sam primjetila da mi se zadnjih godina kod čeljusti pojavljuju nepravilnosti koje nisu vidljive, ali ih osjetim pod dodirom ruke, poput zatvorenih komedona“.
Green Girl je odmah napravila lagani hidratantni serum za moje lice koji se brzo upija, ne zateže kožu,  preventivno djeluje protiv bora, zaglađuje lice, te ujednačava ten kože. Da li djeluje? Itekako, obožavam ga! Zašto? Pročitajte u nastavku:

Simply the best serum za lice lagane je teksture. Kada ga tek nanesem na ruku pomoću pumpice djeluje dosta gušće nego što zapravo jest jer u dodiru s mojom kožom dobiva fluidnu teksturu. Izrazito je nježan, lagan, lijepo se i lagano razmazuje, brzo se upija u kožu ostavljajući je hidratantnom i nahranjenom cijeli dan. Otkada koristim ovaj serum uopće ne nanosim bazu ispod tekućeg pudera jer je on toliko dobar za moje lice da mi ona niti ne treba jer on savršeno odradi svoj posao zaglađivanja i hidratiziranja moje kože.
Serum nanosim na lice ujutro prije šminkanja i navečer prije spavanja i otkako ga koristim moja je koža tako mekana, glatka i nahranjena, nije mi uopće potrebna neka druga hidratantna krema i nisam primjetila da mi se lice isušilo ili perutalo. Osim toga, on je toliko nježan da mi niti jedan prištić nije izbacio, čak ni na onim mjestima gdje inače znaju izaći kada imam pms (too much information?) :D
Također sam primjetila da mi je lice nekako zaglađenije, blistavije i da mi ostaci od prijašnjih prištića u obliku crvenih mrlja prolaze brže od uobičajenog.

Nježne je zelenkaste boje obzirom na sastojke koji su prirodni,jel? :)

Serum ima intezivan, biljni miris – zbog hidrolata bušina i smilja – mene upravo podsjeća na domaću Travaricu (rakija s ljekovitim travama od kojih je jedna i smilje). Iako sam upozorena na miris, nisam htjela dodavati u serum nikakve sastojke da ublaže taj miris jer meni on iskreno niti ne smeta, a i nakon vremena se naviknete na njega.

Budući da nisam htjela u serum dodavati nikakve biljne konzervanse, trajnost mu je 4 mjeseca i morate ga držati u hladnjaku, što je meni samo bio dodatni plus jer je tako divan osjećaj ujutro se umiti i onda nanjeti hladan serum na lice – tako osvježavajuće djeluje čak i na moje podočnjake :)

Cijena seruma je 150 kn za 50 ml.
Za moje lice dovoljna je samo jedna pumpica, a obzirom da je napravljen za moju kožu i da mi je doslovice savršen – itekako je isplativ :)
Kada mi je Green Girl poslala sastojke koje je stavila u njega, već i prije nego sam ga se dočepala, bila sam oduševljena jer je baš, ali baš pogodila sve što ja inače volim ili što koristim, ovog puta uklopljeno sve u jedan serum napravljen samo za mene. Zar nije samo zbog toga već poseban? :)


Za kraj ću vam napisati koji se to sve sastojci nalaze u mom Simply the best serumu za lice i pojasniti nešto o svakom od sastojaka (što sam pronašla surfajući netom).

Sastojci:
Hidrolat bušin i smilje, biljno ulje avokado, biljno ulje argan, plod divlje ruže, sjeme marelice, hijaluronska kiselina, aloe vera gel, niacinamid, glukozamin, alantoin, kofein, glicerol, ekstrakt šipka, ekstrakt vinove loze, ekstrakt cvijeta višnje, ekstrakt maka, acmella oleracea (ekstrakt alge), ekstrakt krastavca, vitamin E, emulgator na bazi pšenice.

Hidrolati su zapravo cvjetne vodice koji nastaju kao nusprodukt destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja.
Hidrolat bušina najčešći je hidrolat korišten u anti-age kozmetici, a koristi se za njegu suhe, zrele kože. Smanjuje crvenilo.
Hidrolat smilja djeluje protupalno, regenerira stanice kože i pojačava protok krvi. Idealan je za osjetljivu i umornu kožu.

Biljno ulje avokada najbogatije je nutrijentima za kožu: vitaminom A i E, antioksidansima, vitaminima D i C, te B kompleks vitaminima. Revitalizira i umiruje kožu, djeluje hidratantno, te protiv nastanka bora.

Biljno ulje argan regenerira kožu, sprječava isušivanje kože, sprječava nastanak bora, a koža je mekša, ne začepljuje pore.

Plod divlje ruže prirodan je izvor vitamina A, regenerira kožu, koristi se u tretmanima protiv bora i starenja kože,ali i protiv ekcema.

Sjeme marelice bogato je vitaminima A i B, pomaže protiv akni i dermatitisa, a posebno kod dehidrirane kože i u anti-age kozmetici.

Hijaluronska kiselina odgovorna je za hidrataciju, elastičnost i teksturu kože.

Aloe vera gel odavnina je poznat kao eliksir mladosti, pospješuje zacjeljivanje, te zadržava vlagu u koži.

Niacinamid (vitamin B3) povećava sintezu kolagena, smanjuje hiperpigmentacije na koži, obnavlja epidermu i potiče eksfolijaciju (ljuštenje odumrlih stanica kože).

Glukozamin potiče proizvodnju kolagena, hrani kožu, vraća joj vlažnost, a koža je glađa, čišća i blistavija.

Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče regeneraciju kože te ima protuupalno djelovanje.

Kofein hidratizira suhu kožu, čini ju čvršćom, te ima zaštitana svojstva u borbi protiv sunčevog utjecaja.

Glicerol pomaže da koža zadrži vlagu.

Ekstrakt šipka izvor je vitamina C, vraća elastičnost koži, bori se protiv ekcema, psorijaze i suncem opečene kože.

Ekstrakt vinove loze daje koži hidrataciju te djeluje anti-age.

Ekstrakt cvijeta višnje prirodna je zaštita kože te ujedno djeluje anti-age.

Ekstrakt maka omekšava i obnavlja kožu.

Ekstrakt algi rehidrira kožu, tonizira ju, spriječava prerano starenje, djeluje na prevenciju raka kože izazvanog sunčevim zrakama.

Ekstrakt krastavca osvježava, omekšava i hidratizira kožu.

Vitamin E štiti kožu od štetnih utjecaja iz okoliša, posebno od UV zračenja, omogućuje bolje iskorištavanje kisika u tkivu kože, potiče mikrocirkulaciju, zadržava vlagu. Pomaže koži da dobije zdrav izgled, a koža postaje meka i glatka.

Emulgator na bazi pšenice daje koži osjećaj lakoće, glatkoće i mekoće štiteći ju od isušivanja.

Na donjoj fotki možete vidjeti teksturu seruma.


Da li znate za Green Girl i imate li što od njenih preparata?

48 komentari:

  1. Bio je ovo interesantan post i iako nisam za te prirodne varijante nešto ću svakako naručiti ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana, osim prirodnih ulja koje naručujem s Terra Organice, ovo je bio moj prvi dodir s prirodnom kozmetikom i nakon samo dva tjedna korištenja seruma sam zbilja primjetila razliku. Serum mi je odličan, svima pričam o njemu :) A Green Girl ima i super mazalica za tijelo, pilinga i svega pomalo .D

      Izbriši
  2. Znam za Green Girl i patim jer ne mogu naručiti, ali kada se vratim svakako slažem listu želja. Joj, toliko je toga, a samo jedan život. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada se vratiš iz Berlina, svakako preporučujem za naručiti :)
      Draga, pa to ti ja cijelo vrijeme govorim - tko bi nas žene zadovoljio? Stalno nešto novo vidimo što nam TREBA i onda to želimo i tome nikad kraja :)

      Izbriši
  3. Moram joj se javiti da i meni smućka neku čudesnu kremicu. :D Baš mi je drago da si pronašla nešto što ti u potpunosti odgovara, vidi se da si stvarno oduševljena. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno jesam :) Vjeruj mi nećeš požaliti, Green Girl se time bavi već godinama i još nisam našla neku recenziju ili komentar koji je bio negativan :)

      U zadnje vrijeme baš često čitam sastojke na kremama i iako mi zasada neki od njih ne smetaju, ne znači da dugoročno neće imati nuspojava i svega nečega, a posebno mi je bitno da preparativa koju koristim svaki dan nije komedogena.

      Izbriši
    2. Istina. Ja opet mučim muke sa umivalicama. Nikako da nađem onu koja ne isušuje i ne stvara nered na licu. :S Šizim što se lica tiče, dovedem ga u red nakon silnih problema, i zeznem sve jer kupim neku pogrešnu umivalicu. Šjooj.

      Izbriši
    3. Same here :) Meni se od umivalica odlično pokazala bareMinerals purifying facial cleanser, a kada ju potrošim namjeravam uzeti umivalicu od Elemisa pro-radiance cream cleanser da vidim koja će mi biti bolja :) Također sam vidjela da Avene ima u ponudi neku laganu umivalicu koja je nekomedogena pa možeš uzeti tester, a ako hoćeš, o bareMinerals više možeš pročitati ovdje (http://make-up-my-day0.blogspot.com/2013/03/preparativa-njega-lica-proizvodi-koje.html) pa ako ti odgovara tipu kože, javi mi se na mail da ti pošaljem malo svoje da probaš prije kupnje :)

      Izbriši
  4. Anonimno21/4/13

    Mene su odusevili sastojci..pa taj serum je jedan pravi magic potion for the skin. Zelim ga :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Možeš ga dobiti baš za svoju kožu, to mi je najbolji dio svega :D

      Izbriši
  5. Moram te pohvaliti za odličnu i iscrpnu recenziju! ;)
    Još uvijek nisam ništa od nje naručila, imam toliko toga na listi od prirodnih mazalica i pilinga i seruma da jednostavno ne dolazi na red :O
    Trenutno isčekujem neke aroma kreme,pa ako mi budu funkcionirale možda dam šansu i Green girl serumu, jer mi obično sva ta ulja čepe pore i ne daju koži disat. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, hvala ti :) Ma tako ti je i kod mene, uvijek nešto ima na WL i onda idem u shopping pa se doma vratim s 5+ stvari koje mi nisu bile na WL i onda WL čeka i čeka :D

      Izbriši
  6. Odlična recenzija !
    I ja kao anaviglam nisam previše od prirodne kozmetike ali proizvodi od GG su me oduševili:)
    Ja sam skoro pri kraju sa svojim serumom i već naručila nove stvarčice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo bio prvi doticaj s prirodnom kozmetikom (ako ne računamo neka ulja i shea maslac koji naručujem s Terra organice) i stvarno sam oduševljena :D
      A zaprao si ti zaslužna što sam ju upoznala :D

      Izbriši
  7. odličan i zanimljiv ost. nazalost nemam nista od prirodne kozmetike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u zadnje vrijeme baš počela paziti na sastojke, ali u većini slučajeva je neizbježno da imaš kemiju oko sebe i na sebi, zato sam se baš veselila ovom serumu i GG prirodnim mućkalicama :)

      Izbriši
  8. Super recenzija :) Mislim nešto naručiti nakon ove recenzije i pozitivnog iskustva, imam laganu averziju od svih stranica na Facebook-u s prirodnom kozmetikom pa iz tog razloga još uvijek nisam ništa isprobala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, ali meni je odično što GG radi prema individualnim potrebama i ne možeš pogriješiti. Ja sam stvarno sretna što sam si napokon našla nešto što mi odgovara licu :)

      Izbriši
  9. Super post, sve si detaljno opisala :) Dopada mi se ovaj serum, sastojci su odlični :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Zvezdana :) Sastojci su i meni odlični, a kada je na prirodnoj bazi, ne može odmoći :)

      Izbriši
  10. Prvi put čujem, posetila sam sad FB stranicu i sve mi izgleda divno, a pogotovo zato što je prirodno. Ne znam da li šalje u Srbiju, moraću da se raspitam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aleksandra, nisam sigurna da li šalje u Srbiju, ali uvijek joj možeš poslati poruku ili naručiti preko nas u RH pa ti mi pošaljemo bez problema :)

      Izbriši
  11. Odličan post, a Green Girl stvarno zna znanje. I ja bih serum za sebe, ali trenutno mi je svašta nešto drugo potrebnije pa će pričekati. Ali odličan post, a fotke su ti uvijek prekrasne!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako je - i ja sam neko vrijeme čekala da ga naručim dok nisam potrošila neke druge zalihe jer mrzim bacati stvari :)

      Izbriši
  12. Ti s tolikom energijom pričaš o ovome proizvodu da ja jednostavno moram i sama isprobati... Ali ono, baš si sva tipo pozitivo ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja znam da svi imamo različite probleme na koži i da možda nekome neće odgovarati ono što je meni super i zato mi je drago što GG radi prema individualnim potrebama jer je meni ovaj serum bio pun pogodak. Ja sam zbilja stvarno sretna što sam napokon našla nešto što nema štetnih sastojaka na svakodnevnoj bazi, a zaista mi djeluje :)

      Izbriši
  13. Ovo bi bilo idealno za mene jer imam kompliciranu kožu :) čula sam za Green Girl, ali nisam još nikad istraživala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo objasniš GG što bi htjela, savjetuješ se s njom i ona smućka :) Ima stvarno super preparata tako da je meni do ljeta u planu još nekoliko njih :)

      Izbriši
  14. Super post. I ja želim taj serum, lip scrub od višnje ja mislim, kao i ono ulje za skidanje šminke, zaboravila sam točno ime, ali ima riječ Gentleman :D
    ali moram potrošit nešto zaliha šta san nakupila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima stvarno super stvari ta naša GG, jel da? Ja želim mazalice za tijelo i pilinge :D

      Izbriši
  15. Aha, ni ti nisi odolela GG maniji! :) Serum zvuči savršeno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam odoljela, ali i drago mi je što nisam :D

      Izbriši
  16. Serum mi deluje odlično! Kako samo mamite za ovim GG preparatima!

    OdgovoriIzbriši
  17. Blago tebi sto si nasla nesto za svoju kozu, bas se i ja pitam da li dostavlja dalje od Hrvatske i kolika je uopste postarina.
    Ja bih joj ostavila upitnik nad glavom dok skonta sta da smucka za moju nenormalnu kozu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno joj pošalji upit :) Ne znam koji je vremenski rok dostave, ali budući je prirodna kozmetika u pitanju i treba se držati u hladnjaku, ne znam kako će ići dostava, ali uvijek možeš pitati :)

      Izbriši
  18. Ja sam velikki skeptik kad je prirodna kozmetika u pitanju, odnosno kad je preparativa u igri. :D
    Totalni sam pobornik kemije, ali sastav mi se na prvu čini fantastičnim, a sam serum kao upravo nešto što bi meni odgovaralo jer imamo iste probleme s kožom. :)
    Na kraju ćete me nagovoriti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha, eto, bilo bi lijepo vidjeti da sam i ja tebe nagovorila na nešto :)

      Izbriši
  19. Sad me skroz mami posle tvoje recenzije...Svaka cast,fantasticna je...

    OdgovoriIzbriši
  20. Volim prirodne sastojke, bljak za hemiju, sreća što ima i dalje proizvoda koji su na prirodnoj bazi!

    OdgovoriIzbriši
  21. super recenzija, jako iscrpna i detaljna :D
    nema bolje stvari nego kad nađeš nešto što ti savršeno paše :D

    OdgovoriIzbriši
  22. prvi put cujem za nju i idem da lajkujem i pretrazujem kako bih porucila nesto kad budem u hrvatskoj :)

    OdgovoriIzbriši
  23. čujem ovo po prvi puta, interesantno! tek od nedavno sam počela i ja malo više istraživati i dosta puno sam otkrila puno bolje kremice i njihove proizvođače koji su po pet puta bolji nego ovi iz dm-a i takvih spika... BioClin, dr.Brandt i Apivita oh! potpuno iznenanđena njihovim djelovanjem! :DDDDDDD ovo je krasna stvar! volim malko više potrošiti kad je njega lica u pitanju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marisha, točno tako, potpisujem :D

      Izbriši
  24. Čini se odličan. Drago mi je da ti je pomogao. :)

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)