Content

31. 01. 2013.

Balea maska za intezivnu njegu lica s ekstraktom amazonske močvarne biljke mourere i babasu uljem


OK, svi ste vjerojatno čuli za Balea maske za lice. 
Ja ih osobno toliko volim da moj svaki kozmetički shopping u dm trgovinama završi s najmanje dvije takve maske :) Priznajem, uvijek me privuku te divne šarene boje na pakiranjima koje me dozivaju s police :)
Što ću kad im ne mogu odoljeti! 

Nekada davno sam koristila maske za lice upakirane u tube/bočice koje su koštale popriličan iznos novaca. Onda sam shvatila da su maske za lice upakirane u vrećice puno jednostavnije i jeftinije jer si uvijek možete odabrati onu koja vašoj koži trenutno treba ili prema raspoloženju: za ljeto, za hidrataciju, za sjaj, za opuštanje... I uvijek ih možete imati više :)
I tako sam ušla u Balea svijet maski i nikada ga se neću odreći.




Ovo ljeto sam otkrila Baleinu masku za intezivnu njegu lica "sommergefühl maske" - ili u prijevodu "ljetni osjećaj", s ekstraktom amazonske močvarne biljke mourere i babasu uljem.

Maska je limited edition (osim što je bila namjenjena kao LE za ljeto 2012, još je imaju na policama trgovina).
Možete je naći na policama dm trgovina po cijeni od otprilike 7 kn.


Maska dolazi u poznatim Balea pakiranjima za maske - u vrećicama.
Pakiranje je praktično jer je podijeljeno na dva dijela - možete ga prepoloviti škaricama po sredini i dok jedan dio maske koristite, drugi ne morate otvarati i tako vam se maska neće osušiti.
Sadrži 2 x 8 ml proizvoda, dakle sveukupno 16 ml. 
Možete je koristiti za dva nanošenja. Budući da ja ne volim nanositi maske za lice u debelim slojevima, koristim je za 4 nanošenja, a ostatak maske koji nisam iskoristila istresem u malene prazne bočice (recimo od okoloočne kreme) i tu je držim do sljedeće upotrebe.


Ok, krenimo na masku.
Maska je divne pastelno zelene boje. 
Miris je lagani, svježi, baš ljetni. On ne podsjeća na kokosove palme, pješćane plaže i kristalno čisto more. Ne. Ako se (kao i mi u Dalmaciji) ljeti pržite na +40 i vani je toliko vruće da vas ni more ne može ohladiti, onda želite posegnuti za kišnim, zelenim močvarama Amazone, njenim hladom i svježim mirisom. 
Upravo takva je i ova maska. 
Što ću, uvijek sam bila slaba na mirise i šarene ambalaže :)
Ali ova maska je puno više od toga. Zapravo, niti jedna Baleina maska me nikada nije razočarala. Tim više što imam osjetljivu kožu lica, a moje lice nikada nije negativno reagiralo na Balea maske. Upravo suprotno!


Maska sadži ekstrakt amazonske močvarne biljke mourere, babasu ulje i vitamin E.
Amazonska močvarna biljka mourere povečava vlažnost kože, babasu ulje daje svilenkastu mekoću, a vitamin E štiti od preuranjenog starenja uzrokovanog štetnim djelovanjem sunca. 
Maska je kremaste, svilenkaste teksture - nije ni pregusta niti tekuća. 
Jednostavno se nanosi i lijepo se razmazuje.
Nanosi se na očišćeno lice i tako se ostavi da djeluje 10-15 minuta. Tijekom tih 15 minuta lice djeluje tako svježe, opušteno. 
Maska se s lica ne ispire nego se skida blaznicama ili čistom gazom.
Lice je nakon upotrebe ove maske mekano, svilenkasto, vlažno, svježe i nahranjeno. Kažem nahranjeno jer nemate nikakav osjećaj zategnutosti. Takvo mi je lice bilo i sutradan. Baš ono što proizvođač kaže :)
Osim što sam ovu masku koristila ljeti, koristim je i zimi kada mi treba intezivna njega, pogotovo jer je moje lice dehidrirano zbog vremena i boravka u klimatiziranim prostorijama.

Za moju dehidriranu kožu ova maska je savršenstvo.
Budući da ostavlja masniji film na koži jer se ne ispire, ne bih je preporučila osobama s masnom kožom lica.


8 komentari:

  1. Zvuci fino, ali ja sa mojom melodramaticnom kozom se ne bih usudila da je koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LeClaire, moja koža je jako osjetljiva i uvijek mi slični proizvodi izazovu reakcije kojih se danima ne mogu riješiti - pogotovo crvenila od prolaznih prištića koji tjednima ostaju na licu. S Balea maskama sam oduševljena jer mi niti jedna do sada nije izazvala nikakvu reakciju :)
      Ali, opet - svatko ima drugačiju kožu lica i ono što jednom odgovara, ne mora drugom :)

      Izbriši
  2. Za početak, sviđa mi se novi dizajn na blogu :) Vjerovala ili ne, ja još nisam isprobala nijednu Balea masku :$ Ali kako mi se čini, vrijeme je da ih isprobam :D I da, nakon tvoje recenzije Labello lip buttera odmah sam otišla u dm i kupila od vanilije i makadamije i baš sam se oduševila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, hvala ti :) Danas sam isprobavala nove dizajne i ovaj mi se dopao :)

      Što se tiče Balea maski za lice - meni su zbilja fantastične. Još od nijedne nisam imala nikakvu negativnu reakciju, a inače imam osjetljivu kožu i negativno reagiram na neke Baleine proizvode (kao što su kreme za lice).
      Kupke i maske su mi savršene,a cijena je takva da vjerujem da ih svi mogu priuštiti :)

      Što se tiče Labello lip buttera, meni je isto poseban. Sretna sam što napokon imamo nešto takvo na domaćem tržištu :) Uglavnom, Labello lip buttere (nekad od maline nekad od vanilije i makadamije) koristim preko dana i još mi ove zime usnice nisu ispucale niti su se osušile. Dobar znak:)
      Drago mi je da ti je moja recenzija pomogla. Baš sam sretna :)

      Izbriši
  3. Kada sam čitala ovaj post, našla sam se u puno tvojih rečenica. Kao i tebi i meni ove maske traju više nego što je navedeno... Spremam se napraviti postove za Baleine maske koje sam ja isprobala. Za sada samo jednu, ali idem dalje.

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam tvoje recenzije! Volim Balea maske za lice i probala sam ih nekoliko, svaki puta uzmem neku drugu - po potrebi i raspoloženju :)

      Izbriši
  4. njihove maske nisam probala. ja ih uvijek stavljam u debljem sloju i ostavljam sat-dva da se koza dobro nahrani i tek onda je isperem vodom. tad mi je lice stvarno mekano

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, ja uvijek uzimam Niveu ili Baleu, ovisni što tražim da mi maska napravi licu u tom trenutku, a posebno su mi divne ove LE.
      Nikada nisam držala masku toliko dugo na licu, čak ni one DIY, nekako baš nemam strpljenja za to :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)