Content

22. 01. 2013.

MUA 12 shade Dusk til dawn palette (recenzija + swatchevi)


MUA (Make Up Academy) brend iz Velike Britanije za mene je bio ugodno iznenađenje.
Kada sam prije par mjeseci odlučila napraviti svoju wish listu kozmetičkih proizvoda koje bih voljela imati ovo proljeće i ljeto koje nam dolazi, slučajno sam surfajući internetom naišla na njihovu službenu stranicu i oduševila  se njihovim jeftinim proizvodima. Mislim, na njihovoj stranici imate ruževa za 10ak kn, sjajila za manje od 20 kn, palete sjenila za nekih 38 kn... Još kada sam vidjela da imaju dostavu za Hrvatsku bila sam sretna kao malo dijete. I tu je cijela priča počela.



Čitajući sve pozitivne recenzije za njihovu kozmetiku, odlučila sam ju i ja isprobati, pogotovo jer je cjenovno pristupačna. Prelistala sam cijelu njihovu ponudu, zabilježila par proizvoda te otišla na njihovu Facebook stranicu. Točno u to vrijeme skupljali su lajkove i fanove i imali su 25% popusta na ukupnu narudžbu što je s obzirom na haul koji sam napravila na njihovoj stranici bilo u visini oko £5, što je značilo besplatnu poštarinu za Hrvatsku :) Jupi!!
Inače, MUA ima dostavu za cijeli svijet, pa tako i za Hrvatsku, a ona za RH dođe £4.95, što je u nekih 47 kn. Osobno smatram da su mogli imati i manju poštarinu obzirom na cijene proizvoda (ovako za cijenu poštarine možete imati oko 4-5 njihovih ruževa ili jednu paletu sjenila). Međutim, MUA na svojoj FB stranici stalno ima nekakve promotivne akcije pa možete osvojiti ili manju/besplatnu poštarinu ili uz narudžbu besplatno dobijete neki njihov proizvod. Osim toga, da naručujete bilo što kod nas u Hrvatskoj cijena poštarine Cityexpresa ili HP expresa bi vam došla 25-30 kn, pa ako uzmemo u obzir da je riječ o inozemnom shippingu, cijena i nije toliko velika u usporedbi s našima.


U MUA haul koji sam napravila svakako je prva na listi bila njihova paleta sjenila - Dusk til dawn.
Paleta sjenila dolazi u crnoj plastičnoj kutijici s prozirnim poklopcem. Kutijica je praktična za nošenje u kozmetičkoj torbici, ali nije neke pretjerane kvalitete. Moja se jako teško otvara pa pripazite na nokte i prste da ne završite kao i ja :)
Unutar palete nalazi se i dvostrani spužvasti aplikator koji i nije toliko loš za nanošenje sjenila, ali ipak su mi draži kistovi za sjenilo koje koristim.


Paleta sadrži 9.6 g proizvoda i sastoji se od 12 nijansi sjenila (otprilike veličine kovanice od 50 lipa).
Cijena: £4 (približno nekih 38 kn) što je stvarno veliki plus jer je pristupačna.

Prema proizvođaču, paleta se sastoji od sjenila koje možete koristiti za dnevni look (gornje nijasne), kao i od onih koje vaš dnevni look mogu transformirati u večernji look s tamnijim tonovima (donje nijanse). 
Osim nijansi sjenila koje mi se jako dopadaju jer su baš po mom guštu, paleta je praktična jer se u jednom proizvodu nalaze sjenila i za dnevni i za večernji look pa ne morate nositi gomilu proizvoda :) To mi se posebno sviđa, iako poznavajući sebe, ja ću uvijek ponijeti više proizvoda nego što mi je potrebno vodeći se onom: "Bolje da ima, nego da fali" :)


Sjenila su odlično pigmentirana, svilankaste teksture, divno se nanose i blendaju. Sadrže nekakve blage shimmeraste čestice koji se u gornjim nijanama ne primjete puno, ali su tu i daju blagi sjaj. 
U tamnijim nijansama više su izražene, pogotovo u modroj i crnoj nijansi koje sadže dodatne, vidljive shimmere! 
Sve nijanse su mi predivne, a ako bih baš morala izdvojiti najdražu, onda bi to bila upravo ova modra nijansa koja je zaista predivna! Jedino me malo razočarala  bijela nijansa u gornjem redu (4.a po redu) te siva nijansa u donjem redu (2.a po redu) jer nisu toliko izražene kao ostale.
Ono što me posebno iznenadilo je da se sjenila tako malo truse (samo prilikom nanošenja!), za razliku od skupljih proizvoda koje sam imala priliku isprobati ili sam koristila, što je za mene bio dodatni plus!

Trajnost: testirala sam ovaj proizvod bez baze za sjenilo, kao i s bazom za lice koju sam nanjela i na kapke (nisam koristila bazu za sjenilo) te nisam primjetila neku veliku razliku. I bez baze i s bazom za lice sjenila su se pristojno držala nekih 7 sati. Dalje od toga ih nisam testirala. Moram napomenuti da imam dehidriranu kožu lica pa mislim da bi cure s masnijom kožom trebale upotrijebiti nekakvu bazu.
Za tih 7 sati nisam primjetila da su mi se sjenila maknula s kapaka, izblijedljela, trusila se ili se uvukla u borice i očne pregibe. 
Od ovih tamnijih nijansi sam za doček Nove kreirala smokey eyes look i sjenila su se pristojno držala cijelu noć :)
Stvarno fantastičan proizvod!

U sljedećim fotkama možete vidjeti swatcheve kako sjenila izgledaju.
Svi swatchevi slikani su na danjem svjetlu, bez upotrebe blica. Nanjela sam ih spužvastim aplikatorom koji je došao uz paletu i nisam koristila bazu za sjenilo.

Ovako izgleda gornji red sjenila:

A ovako izgleda donji red sjenila:


Osim ove palete sjenila uzela sam i MUA Undressed paletu za koju kažu da je duplikat mnogo skupljoj Urban Decay Naked paleti.
Obzirom da sam oduševljena ovim sjenilima, sada mi je malo žao što si nisam uzela i ostale kolekcije. Drugom prilikom :)
Zaključak: svakako bih je preporučila i sigurna sam da ću je opet kupiti jer se bojim da će mi ova brzo nestati :) 

10 komentari:

  1. Ja ju baš pokušavam naručiti, ali nikako da se spojim na njihovu web stranicu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, znam, danas im je stranica baš koma. Morati ćeš biti strpljiva i s dostavom, ja sam svoj paketić čekala 47 dana (doduše bili su blagdani) :) Ali, nećeš se pokajati :)

      Izbriši
  2. Anonimno24/1/13

    Jooj ja se nadam da necemo bas toliko cekati mi koji smo narucili na ovom snizenju , ja sam bas nestrljiva da stigne sto pre, najvise zbog palete, ja sam svoju srecu nasla u undressed paleti :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aneta, iskreno se nadam da nećeš toliko čekati jer im je organizacija stvarno nikakva. Imam i ja tu paleticu, divna mi je :)

      Izbriši
  3. Ja stalno zaobilazim MUA proizvode. Ni sama ne znam zašto, a svi ih opetovano hvale. Pokleknut ću ja kad-tad! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja izbjegavam naručivanje s njihove stranice samo radi dostave - čekala sam više od 40 dana. Stalno sam čitala i druge negativne komentare na njihovoj FB stranici pa sam se počela i bojati da mi nikada neće stići. Za tu cijenu poštarine su svakako trebali osigurati tracking no.
      Inače, za njihove proizvode imam samo riječi pohvale. Znam da ćeš pokleknuti :)

      Izbriši
  4. Imam obje te palete i super sam zadovoljna, kao i ti :) Još bih eventualno naručila glitterball, ta mi je otprve bila zapela no kad je bila akcija s 35% taman je bila out of stock :( Meni su favoriti zadnja 4 sjenila u donjem redu. Predivna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Girly, i meni je bila out of stock kada sam naručivala. Drugi puta :)

      Izbriši
  5. paleta je odlična i svakako je planiram uzet. jedino ove plave boje nebi koristila dok mi se ostale jako sviđaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, za cijenu od otprilike 36 kuna, ova paleta je san :) Ni ja nisam baš fan plavog sjenila pogotovo jer sam smeđa, ali ova tamnija plava tako lijepo pristaje na kapcima :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)