Content

10. 02. 2013.

Balea slatkiši


Nedavno je Balea izbacila na tržište pregršt novih kupki, losiona i krema za tijelo (kao i dezodoranse u spreju i sticku), čije su ambalaže toliko privlačne i šarene, a miris toliko neodoljivo sladak da biste pomislili da su za jelo. Slatkiši :)
Sigurna sam da ste prethodnih tjedana zapazili  neke od ovih slatkiša na policama dm drogerija jer ih jednostavno niste mogli zaobići.
Imam osjećaj da se Balea u posljednje dvije godine dosta poboljšala, sviđa mi se što stalno u ponudi imaju neke nove kupke i što stalno izbacuju nekakave zimske/proljetne/ljetne mirise (kupke + kremice za tijelo mmmmm). 
Upravo zbog toga jedva čekam da vidim što su nam pripremili za ovo ljeto! Jedino mi je malo žao što neke dobre Baleine stvari budu limitirane kolekcije i ne zadrže ih više mjeseci u ponudi, pa to onda izgleda kao pohod tko će što zgrabiti, jer kad nestane - nestalo je.


Ove zime baš sam ih nanizala na polici :) Što ću, obožavam njihove slatke i osvježavajuće mirise, a obavezno moram imati više kupki jer ih koristim prema trenutnom raspoloženju :)

Krenimo redom:




BALEA YOUNG kupke za tuširanje dolaze u plastičnim šarenim ambalažama koje vas jednostavno dozivaju s polica svojim šarenilom. Ambalaža je napravljena od čvršće plastike, a čep se normalno otvara tako da nema brige za noktiće :)
Dolaze u pakiranjima od 250 ml i koštaju 9,90 kn po komadu.
Ja sam odabrala tri kupke iz te kolekcije, ostale nisam uspjela naći iako sam (opet) lutala kvartovskim i nekvartovskim dm drogerijama :)
Nigdje na njima ne piše da li su limitirana kolekcija, ali pretpostavljam da jesu obzirom da Balea stalno izbacuje nove kolekcije koje zamjenjuju one stare.




Balea Young Peachy Rose - kupka za tuširanje spoj je voćnog mirisa divlje breskve i senzualnog mirisa ruže. Na prvi trenutak osjetite samo breskve koje inače prevladavaju u cijeloj kupki, ali u pozadini se osjeti (iako premalo za moj ukus) nota ruže. Ovo mi je najdraža kupka iz ove kolekcije jer tako predivno i osvježavajuće miriše da doziva proljeće.
Kupka je gelaste teksture, nije želatinasta, nije previše tekuća, a fino klizi. 
Fino se pjeni, ništa previše, a miris još dugo ostaje na koži nakon tuširanja.
Koža je nakon tuširanja mekana, a primjetila sam da nije ni isušena, što je za moju dehidriranu kožu veliki plus.



Balea Young Funky Jungle - kupka za tuširanje donosi tropsko osvježenje s nježnim notama nara i smokve. Miris ove kupke baš je osvježavajući, lagani. 
Kupka je također gelaste strukture, fino se pjeni, koža ostaje mekana i hidratantna nakon tuširanja, nije isušena. Jedino mi je malo žao što se miris ne zadrži dugo nakon tuširanja.



Balea Young Kandirana jabuka - kupka za tuširanje koja donosi miris kandirane jabuke. Na moje iznenađenje, miris nije presladak, baš je osvježavajući i mene osobno podsjeća na miris kompota od jabuka. Kupka je gelaste teksture kao i ostale kupke iz ove kolekcije.
Koža je nakon tuširanja mekana, nije isušena, ali miris se ne zadržava dugo na koži.



Iz ove kolekcije uspjela sam još uhvatiti Balea Young Zucker Schnute kremu za tijelo i dezodorans, ali ne nažalost i kupku zbog koje sam i obilazila dm drogerije . Baš sam bila neke (ne)sreće, a ovo mi je najdraži miris od svih :(
Balea Young Zucker Schnute krema za tijelo - dolazi u plastičnom okruglom pakiranju od 200 ml. Ambalaža je predivno ukrašena - spoj ružičastih i žutih nijansi! 
Ne znam točno koja joj je cijena, mislim da sam je platila oko 24 kn.
Krema sadrži kokosovo ulje, maslac masline i shea maslac. Kokosovo ulje intezivno hidratizira kožu, maslac masline čini ju mekanom i glatkom na dodir, a shea maslac umiruje i vlaži. Krema je guste i kremaste strukture, ali lagano se razmazuje i fino se upija. Koža je zaista mekana i hidratantna, baš ono što mojoj dehidriranoj koži treba :)
Miris ove kreme je sladak - miriše na slatku kremu od limuna - znate one Američke pite od limuna koje se rade s maslacem, šećerom, žumanjcima i sokom limuna pa se sve to kuha na pari? E, točno je takav miris ove kreme, s notama vanilije. Toliko je predivna!! 
Još uvijek žalim što nema kupke u ponudi tu kod nas u Splitu :(



Balea Young Zucher Schnute dezodorans u sticku dolazi u plastičnom pakiranju, miris je isti kao i od kreme, a tvrde da drži 48 sati. Ne bih baš rekla da drži 48 sati, drži puno manje, ali dodatni plus je što je bez alkohola.


BALEA Med i bijela čokolada - blagdanski set u čijem pakiranju dolazi kremasta uljna kupka za tuširanje, spužvica za tuširanje i losion za tijelo. Set sam uzela na sniženju za 18,99 kn, a mislim da je puna cijena bila negdje oko 30ak kn.
Kupka (200 ml) je namjenjena njezi suhe kože. Kremasto-uljne je teksture, miriše na bijelu čokoladu i med, baš miris za zimu. Ne pjeni se previše, lijepo nahrani kožu, ne isušuje, a miris ostaje duže vrijeme nakon tuširanja. 
Losion za tijelo namjenjen je njezi suhe do normalne kože, mlječno-bijele je boje i istog je mirisa kao i kupka. Morate pripaziti pri nanošenju ovog losiona jer se baš i ne upija brzo u kožu, ostavlja bijele tragove pa ga treba dobro utrljati. Jednom kada ga utrljate, miris postaje blaži, ugodniji, a koža mekana.



Sigurna sam da ste na polici dm drogerija vidjeli ova dva slatkiša: kupku od badema i trešnje & kupku od smokve i čokolade, jer mene je dočekala na svakoj polici kada god bih ušla u dm, tako da im nakon trećeg puta nisam mogla odoljeti pa sam i njih kupila :)
Balea kupka Trešnja i badem - dolazi u plastičnom pakiranju od 300 ml. Bočica je prošarana macaronsima, mojim najdražim slasticama i zbog toga joj nisam mogla odoljeti :) Košta 7,90 kn i limitirano je izdanje. Miris je baš onako zimski, ugodan, ne presladak, osjeti se nota trešnje i gorkog badema. Lijepo se pjeni, ne isušuje kožu, a miris se zadrži neko vrijeme nakon tušianja, ali kratko. 
Balea kupka Smokva i čokolada - također dolazi u plastičnom pakiranju od 300 ml i košta 7,90 kn. Miriše dosta slađe od prethodne kupke, a i miris se duže zadrži na koži nakon tuširanja (iako ne pretjerano dugo). Osjeti se ta nota slatke čokolade pomiješana s osvježavajućim mirisom smokve, pa je miris baš onako dosta sladak, rekla bih zimski :)



Iz iste kolekcije Balea kupki za 7,90 kn uzela sam i svoju ljepoticu - Balea kupku s mirisom kokosa i cvijeta tiare (300 ml). Kokos je inače jedna od mojih najdražih namirnica, a volim je i u kupkama, šamponima i kremicama. Tahićansko cvijeće tiare daje jednu notu egzotičnosti ovoj kupki. Sjećam se još svoje reakcije kada sam se prvi puta tuširala s njom - kada sam otvorila poklopac odmah me je privukla u svoje egzotične krajeve, a miris je prilikom tuširanja obavio cijelu kupaonicu. Doslovice me odvela u neki drugi svijet.
Kupka se fino pjeni, koža je mekana, hidratizirana i nije isušena.

Imate li vi neki od Balea favorita?

18 komentari:

  1. Anonimno10/2/13

    Svaki post ti je sve bolji i lepsi :)))
    Mnogo mi je zao sto ovde nema DM pa najcesce propustim neku lepo limitiranu kolekciju, stvarno izgledaju ukusno :DDD mogu da zmislim kako mirisu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Žao mi je što nemate dm drogeriju, imaju divnu ponudu - najčešće sam na policama zdrave hrane, Essence i Balea :) Znaju imati divnih limitiranih kolekcija.

      Izbriši
  2. Meni je uzasno zao sto kod nas nema, ili bar ja nisam uspjela da pronadjem tu od meda i bijele cokolade :( Ja imam neku young ljubicastu, nesto Paris, isto duguljasta kao te prve :)) nijednu iz ove kolekcije sto si prikazala, ali mislim da cu uzeti ovu sa smokvom i cokoladom :) I meni je preslatko sve sto stave u limitiranu kolekciju i ne preskacem makar po jedno da uzmem :) Super je sto obnavljaju stalno asortiman i tako ga cine interesantnim a i pametno im je to sa limitiranim, vidis da svi pohrle samo jer znaju da ce nestat :) Mah.. marketing jako pametan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, marketing, stara priča :)
      Vidiš, ja nigdje nisam vidjela tu Paris kupku :(
      I ja volim njihove limitirane kolekcije, uvijek nešto novo izbace da te zainteresira. Jedva čekam ljetnu kolekciju, baš me zanima što će novo smisliti :)

      Izbriši
    2. Ona je bila zajedno sa neseserom, i labelom, i mrezicom za kupanje :)

      Izbriši
    3. Blago ti se :) Izgleda da moram češće posjećivati dm :)

      Izbriši
  3. Obozavam celu Young liniju. Sve mirise tako slatkasto i predivno, ali ne prenapadno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LeClaire, također obožavam Balea Young liniju - mirisu su slatkasti, voćni i osvježavajući, nisu prenapadni :)

      Izbriši
  4. Nemam ništa odavde :$ Vidjela sam sve te proizvode, ali nekako uvijek završim na dekorativi :) Iako sve izgleda ukusno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha, da, to se i meni najčešće dogodi, ali kupke su mi iznimka :)

      Izbriši
    2. Odlican post! Obozavam Baleu :)

      Izbriši
    3. Zvezdana, i ja isto :)

      Izbriši
  5. Super post! Obozavam sve Baleine mazalice! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imala sam smokvu i čokoladu. predivan miris. Ali mi se ne sviđa što odmah ishlapi. A za ovaj set sam se dvoumila i lomila, ali nisam ga uzela. Prelazim lagano na sapune.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, znam, i mene nervira što brzo ishlapi. Ali onaj trenutak dok se tuširaš pa cijela kupaona miriše - to je to :)

      Izbriši
  7. još jedan balea fan :) ove tuširalice od badema i trešnje te čokolade i smokve imam i ja i stvarno su super. imala sam i od kokosa,i još neke ali se nemogu sjetit svih. peach&rose sam imala mazalicu,samo što ja nevolim velika pakiranja losiona već ona manja. sad svako koje je manje od 300ml prebacim u manju baleinu bočicu sa pumpicom jer me ove tube i velike boce zivciraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea fan - ta sam :) I mene najviše iritira što ih više nam gdje staviti na polici :) A kada putujem to je druga priča :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)