Content

12. 02. 2013.

MUA 12 shade Undressed paleta sjenila (recenzija + swatchevi)


Pred Božić sam obavila svoj MUA shopping, koji je između ostalog, uključivao dvije palete sjenila (ostale koje sam htjela naručiti bile su out of stock): Dusk til dawn (koju sam recenzirala ovdje) te paletu sjenila Undressed. Ovu paletu možete naručiti na MUA (Make up academy) store - službenoj stranici i ista košta £4 (približno nekih 38 kn) što je stvarno veliki plus jer je cijena pristupačna.
Za Undressed paletu sjenila kažu da je vjerni duplikat popularnoj Urban Decay NAKED paleti sjenila, sve boje su jako slične i čak se podudaraju redosljedom, a obzirom da MUA Undressed paleta košta nekih £32 (oko 288 kn) manje od Naked palete, smatram da je itekako isplativa.



Paleta sjenila dolazi u crnoj plastičnoj kutijici s prozirnim poklopcem. Kutijica je praktična za nošenje u kozmetičkoj torbici, ali nije neke pretjerane kvalitete. Doduše, paleta se otvara mnogo bolje i lakše nego moja Dusk til dawn paleta. Pretpostavljam da to ovisi o kvaliteti plastike.
Unutar palete nalazi se i dvostrani spužvasti aplikator koji i nije toliko loš za nanošenje sjenila, ali ipak su mi draži kistovi za sjenilo koje koristim.


Paleta sadrži 9.6 g proizvoda i sastoji se od 12 nijansi sjenila (otprilike veličine kovanice od 50 lipa). Nijanse sjenila su sasvim jednostavno nazvane – shade 1, shade 2… i tako sve redom do shade 12.
Većina sjenila u sebi sadrži sitne shimmere, osim dvije nijanse koje su matt: treća po redu (shade 3) i peta po redu (shade 5). Za prvu nijansu (shade 1) nisam sigurna - ona se potpuno razlikuje od ostalih - nije ni potpuno matt, a nije ni shimmerasta kao i ostale iz palete, ona je nešto između.




Sjenila su odlično pigmentirana, svilankaste (ne preškaste)  teksture, divno se nanose i blendaju.
Sve nijanse su predivnih neutralnih i prirodnih (zemljanih) boja tako da ih možete koristiti za svakodnevni neutralni look ili možete kreirati neki blaži smokey eyes look.
Ono što me posebno iznenadilo je da se sjenila tako malo truse (samo prilikom nanošenja!) za razliku od skupljih proizvoda koje sam imala priliku isprobati ili sam koristila, što je za mene bio dodatni plus! Svijetlije nijanse u gornjem redu manje se truse, što je i bilo za očekivati, dok se tamnije nijanse malo više truse, ali ništa pretjerano i (opet ponavljam) samo prilikom nanošenja. Dok uzimate sjenila kistom, slobodno višak lagano otresite prije nego kist sa sjenilom prinesete kapku i riješili ste problem J

Trajnost: testirala sam ovaj proizvod bez baze za sjenilo, kao i s bazom za lice (MUA baza) koju sam nanjela i na kapke (nisam koristila bazu za sjenilo) te nisam primjetila neku veliku razliku. I bez baze i s bazom za lice sjenila su se pristojno držala od jutra do popodnevnih sati, rekla bih i više od 8 sati. Dalje od toga ih nisam testirala. Moram napomenuti da imam dehidriranu kožu lica pa mislim da bi cure s masnijom kožom trebale upotrijebiti nekakvu bazu.
Za tih +8 sati nisam primjetila da su mi se sjenila maknula s kapaka, izblijedljela, trusila se ili se uvukla u borice i očne pregibe. Naravno, nemojte trljati kapke prstima :) 
Stvarno fantastičan proizvod (toliko fantastičan da sam opet prije par dana naručila još neke MUA palete sjenila).


U sljedećim fotkama možete vidjeti swatcheve kako sjenila izgledaju.
Svi swatchevi slikani su na danjem svjetlu, bez upotrebe blica. Nanjela sam ih spužvastim aplikatorom koji je došao uz paletu i nisam koristila bazu za sjenilo.

Ovako izgleda gornji red sjenila redom (shade 1, shade 2, shade 3, shade 4, shade 5 i shade 6): 


A ovako izgleda donji red sjenila redom (shade 7, shade 8, shade 9, shade 10, shade 11 i shade 12):


Kako vam se dopada paleta i da li ste već koristili MUA proizvode?

10 komentari:

  1. Ja nisam uspjela nabavit :/ a htjela bih, svi ih hvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ja sam stvarno s njima oduševljena. Odlična mi je za dnevni look i možeš si iskombinirati što želiš, a boje su lijepe i neutralne :)
      Ja sam je uspjela uhvatiti pred Božić, a nedavno je opet bila out of stock. Danas vidim da ih opet imaju :)

      Izbriši
  2. Imam ju :) I volim :D Jedino bih joj dodala bijelo sjenilo, tad bi bila savršena. Izvandredna kopija Naked palete, ali vrlo krhke ambalaže tako da pazi da ti ne padne. I također sam primjetila da se otvara lakše od ostalih MUA paleta što bi je stvarno čudno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, da, čudno - ova se otvara puno lakše nego moja Dusk til dawn, mislila sam da je to samo moja :) Pazim ju da ne padne, itekako pazim jer ova plastika nije baš kvalitetna, ali sve dok sjenila valjaju, ne pitam za ambalažu :)

      Izbriši
  3. Izgleda super, ali ja cu se ipak odluciti za drugu ediciju Undressed palete, koja je navodno kopija Naked 2 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Le Claire, naručila sam ju, jedva čekam da dođe jer me baš zanima kakva će biti :)

      Izbriši
  4. Super su mi tvoji postovi, fotke wow. :D
    Divna paleta. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. moram priznati da mi se jako sviđa ova paleta tj. palete općenito od MUA

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)