Content

19. 02. 2013.

Njega kose: omiljeni proizvodi ove zime


Moja kosa je suha, a jako gusta, stoga joj je potrebna posebna njega, pogotovo zimi kada su temperature niže, kada boravimo u klimatiziranim prostorijama i kada nepovoljne vremenske prilike utječu na našu kožu i kosu. Da ne govorimo o tome da je peglanje i neprestano feniranje dodatno oštećuje. A ja volim svoju kosu :)
U prošlom postu sam vam pričala o kokosovom ulju i DIY maski za kosu koju koristim prije svakog pranja kose. Nakon što isperem DIY masku s kose (kao pred-tretman), slijedi dodatna njega: šamponiranje, kura, serum, sprej za zaštitu od topline. Regeneratore ne koristim jer ne primjećujem nikakvu razliku kada ih stavim - moja kosa je i dalje jednako suha i sa njima pa na mojoj kosi kure/pakunzi imaju puno bolji učinak.
Danas ću vam pričati o omiljenim proizvodima koje moja kosa voli ove zime, a koji ju čine lijepom, sjajnom, mekanom i najvažnije od svega – zaštićenom ;) Još samo da naraste nakon grozne nesreće s frizerom :(



Pa krenimo redom.
Nakon DIY maske kosu dobro isperem prvo vodom, a zatim slijedi šamponiranje (šamponiram kosu samo jednom).
Godinama sam isprobavala raznorazne šampone različitih cjenovnih rangova: Pantene, L'Oreal, Vichy, Kanebo, Rene Furterer… ali moram priznati da mi nikada kosa nije bila tako lijepa i točno onakva kakvu želim baš s jednim od najjeftinijih drogerijskih šampona – Baleinim šamponom od kokosa i cvijeta tiaré.
Balea šampon za kosu od kokosa i cvijeta tiaré jest šampon za sjaj, obojanu i toniranu kosu, bez silikona i koji košta oko 10ak kuna, a možete ga naći na policama dm drogerija.
Šampon dolazi u plastičnom pakiranju u bočici od 300 ml. Ambalaža je solidna, čep se lako otvara i nema straha za noktiće :) Šampon je mliječno bijele boje, kremaste teksture i pjeni se taman onoliko koliko treba. Osim toga, predivno miriše i miris se još dugo zadrži u kosi, a kosa bude čista i mekana :) Meni je osobno jako dobar.


Nakon šamponiranja slijedi ispiranje, a onda nanošenje kure na kosu.
Koristim Baleinu 2-minutnu kuru za kosu od kokosa i cvijeta tiaré (150 ml) koja također košta negdje oko 10ak kuna i možete ju pronaći na policama dm drogerija.
Kura dolazi u  pakiranju od mekane plastike, u tubi - što omogućava lakše istiskivanje proizvoda van. Kura je mliječno bijele boje, kremaste teksture, guste koegzistencije i predivno miriše, čak bolje od šampona. Ne sadrži silikone, ali sadrži UV zaštitu i formulu za lakše raščešljavanje. Najvažnije: omekšava moju kosu bolje od bilo kojeg regeneratora i pakunga kojeg sam probala.
Kuru nanosim na ručnikom malo posušenu kosu po cijeloj dužini, ostavim je da djeluje točno 2 minute kako to stoji u uputama (ako imam volje onda je te dvije minute umasiram u kosu), a potom je isperem.


Nakon što sam kosu isprala od kure, dobro je posušim ručnikom pa po cijeloj duljini kose nanesem Balein intezivni serum.
Balea Professional glatt + glanz intezivni serum (50 ml) je serum za sjaj i glatkoću kose, a možete ga naći na policama dm drogerija za otprilike 24 kn.
Zapakiran je u kartonskom pakiranju ljubičaste boje kojeg ja trenutno nemam da vam pokažem, ali izgleda jednako kao i bočica koja se nalazi unutra.
Serum dolazi u ambalaži od tvrde plastike ljubičaste boje, ima pumpicu za lakše doziranje – dovoljna vam je jedna pumpica za cijelu kosu i ovaj serum vam može trajati oko 3-4 mjeseca uz redovno korištenje. Može se nanositi na suhu ili na mokru kosu – meni je osobno bolji na mokroj kosi jer se na suhoj kosi njegov učinak uopće ne vidi nakon par sati od nanošenja.
Serum je prozirne boje, gušće teksture i jako slatko miriše – mene podsjeća na dječje bombone. Nije ljepljiv, ali kao i većina seruma ima  koncentraciju ulja, ali ipak je vodenaste teksture. Na rukama ostavlja jako gladak i sjajan trag, a ne  lijepi se za ruke nakon nanošenja na kosu.
Otkada koristim ovaj serum, moja je kosa sjajnija i ravnija, nije toliko neposlušna kao prije, a što mi omogućuje da je ne peglam baš svaki puta kada ju operem :) Nije baš neki dugoročni lijek koji će magično izravnati vašu kosu bez peglanja, a da kosa bude ravnija morate ga koristiti nakon svakog pranja kako bi pokazao efekt.
Probala sam i šampon iz ove kolekcije, ali me je razočarao, nije mi bio toliko učinkovit kao serum.


Nakon što sam nanjela serum na kosu, zamotam kosu u ručnik oko 5-10 minuta, a potom nanesem Avonov serum samo na vrhove kose.
Avon Advance Techniques dry ends serum (30 ml) je, vjerujem, ikonski proizvod za kojeg ste svi već čuli. Dolazi u staklenoj ambalaži s plastičnim čepom i pumpicom. Pumpica služi lakšem doziranju ovog seruma, a ja koristim samo jednu pumpicu i nanosim ga samo na vrhove kose.
Serum je prozirne boje, malo gušće teksture i predivno miriše – nekako osvježavajuće, baš me podsjeća na jabuke :) Nije ljepljiv, ali kao i većina seruma ima visoku koncentraciju ulja, ali je ipak vodenaste teksture. Ne lijepi se za ruke nakon nanošenja na kosu. Nakon njegovog nanošenja, kosa dobije sjaj i lakoću, a moji vrhovi nisu već dugo vremena bili ispucani ni suhi (iako kosu stalno peglam), pa pretpostavljam da djeluje. Uostalom, svi koji su ga probali, baš ga hvale :)
Iako serum sadrži alkohol, on moju kosu dodatno ne isušuje pa nije hvaljen bez razloga. Možete ga nanjeti na suhu ili mokru kosu i po cijeloj dužini kao zaštitu od svakodnevnih vremenskih prilika.
Mislim da serum u ovoj kampanju (C 3) na sniženju košta oko 33 kn, a izuzetno dugo traje, ja ga imam više od godinu dana, tako da ga svakako preporučujem.


Pokušavam izbjegavati sušenje kose fenom, pogotovo ljeti kada su temperature visoke pa pustim da se kosa sama osuši. Zimi ipak koristim fen, a prije sušenja kose fenom i prije svakog peglanja (obavezno!) nanesem na kosu sprej za zaštitu od topline. Nemojte nikada peglati kosu dok je još mokra ili bez zaštite jer ju time oštećujete!
Trenutno koristim Schwarzkopfov Got 2 be guardian angel (220°C heat protection) sprej koji dolazi u plastičnom pakiranju, u bočici od 200 ml i ja sam ga kupila u Mulleru na sniženju za 14 kn.
Riječ je o spreju laganog mirisa koji se lako dozira jer ima pumpicu na špricanje, a štiti kosu od topline feniranjem, peglanjem i uvijanjem kose do 200°C. Lagane je i vodenaste teksture, ne lijepi se i ja sam jako zadovoljna s njime iako si za idući puta planiram kupiti Avonov Advance Techniques sprej za zaštitu od topline, čisto da ih usporedim da vidim koji mojoj kosi bolje odgovara.


Na slikama vidite i malu tubicu Balea Professional Oil repair šampona za kosu (50 ml) koju sam platila 7,90 kn jer me zanimalo da li će ovaj šampon pomoći suhoj kosi i na koji način. Šampon sadrži arganovo ulje pa sam ga upravo zbog toga i kupila da ga testiram.
Nakon što sam ga par puta koristila, ustanovila sam da moju kosu ne ispire dobro nakon DIY maske i svakako ju brže zamasti. Nakon pranja kosa izgleda kao da je dva dana nisam oprala. Ali, pomaže suhoj kosi utoliko što je lijepo omekša. Možda čak i previše za moj ukus.
U svakom slučaju, drago mi je da sam ga probala, ali neću ga ponovno kupiti. Ipak mi je draža DIY maska za kosu koja puno bolje obnavlja od ovog šampona, a i kosa mi nakon maske izgleda svježije i čistije.

Kako dolazi toplije vrijeme, a onda i tako dugo očekivano ljeto, moji rituali će se promijeniti i veselim se isprobavanju novih proizvoda za kosu. Na mojoj WL već dugo se nalaze Macadamia oil proizvodi pa ćemo vidjeti kako oni djeluju :)

Koje vi proizvode koristite za kosu? Imate ikakve rituale?

27 komentari:

  1. Nisam nikad probala Baleine stvarcice za negu kose, serum mi bas deluje interesantno. Pbavezno probaj Macadamia oil proizvode! Neces se pokajati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jolie, o Macadamia proizvodima sam čula sve najbolje i na mojoj su WL već dugo - pogotovo maska za kosu i tretman s uljem :)
      Obzirom da sam probala skoro sve za kosu i svakog cjenovnog ranga, Balea me baš ugodno iznenadila :)

      Izbriši
  2. Dijelimo dva favorita za kosu, a za jedan si me ubijedila da kupim. U pitanju su dvominutna kura i naravno avon serum :) savrseni su za kosu, serum kupujem vec 4-5-ti put, a kuru sam jednom ali cu je ponoviti, i ja sam pisala o njoj medju svojim proizvodima za kosu.
    Kao sampon koristim onaj "Bojanin" sampon, prije sam ih stalno mijenjala ali na ovom sam zastala. Kopriva, pantenol i kapi od koprive. Balzame mijenjam ali biram one lakse mada cesto u zadnje vrijeme stavljam samo kuru bez balzama. Ponekad stavim Avon marocan argan oil, plavi poklopac, ulje je zuto, malo gusci od zelenog seruma. Skoro sam kupila Indola serum za smirivanje kose sto nekako sluzi kao taj tvoj balein koji bih htjela da isprobam kad ovaj potrosim. I naravno avon serum za vrhove :) Ljeti skoro nikako ne koristim fen, pustim da mi se kosa prirodno osusi kad je i valovita, a zimi ipak moram, a i cesce je peglam. Jedino sto mi fali u preparatima za njegu kose jesu upravo ti sprejevi za zastitu ali pored svih ovih ulja i seruma mislim da bi mi jos i to samo slijepilo kosu. Sto se maski tice, 2 sata prije pranja kose samo na rep stavim maslinovo ulje da omeksa taj suhi dio koji je istretiran pramenovima i farbom. Do repa je moja kosa koja je puno puno zdravija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baleina kura za kosu je predobra i sama sam oduševljena obzirom da tako malo košta, a isprobala sam barem 20ak raznih kura/pakunga (što skupljih, što jefitnijih) koji me niti malo nisu oduševili. Ovo je već treća tubica koju sam kupila :)
      Avon serum za vrhove je ikonski proizvod - obožavam ga :)
      Šampone i ja često mijenjam da vidim koji mi bolje odgovara, ali nisam čula za taj "Bojanin". Znam da je kopriva dobra za kosu, čak ima i nekih DIY recepata na netu s koprivom i kapima od koprive, da nije možda ovaj "Bojanin" takav? Ako jest nadam se da ćeš jednom napisati post u vezi toga :)

      Nisam probala Avonovo marocan ulje, ali sam ga vidjela u novom katalogu :)
      Također zimi češće peglam kosu, a ljeti volim da pada onakva kakva jest :) Moj je najveći problem što "ispod" kose imam malo valovite kose pa kada ju operem strši na sve strane, a svaka vlas svoju politiku vodi. Pegla je moj best friend :)

      Izbriši
    2. I moja je ista takva :)

      Da, na tu smjesu sam mislila. Afrodita sampon od koprive, ja koristim onaj sa biotinom. U njega ulijem mozda cetvrtinu bocice pantenola koju mozes kupiti u apoteci bas bas jeftino, i ubacim cijelu bocicu kapi od koprive. Neki pisu da se stavljaju i vitamini ali sam citala da je to apsolutno nepotrebno jer nijadan vitamin nam ne moze uci u kozu preko vlasista pa to ni ne stavljam.

      Izbriši
    3. To sam čitala na jednom forumu prije par tjedana pa samo provjeravam da li je to "Bojanin" šampon :) Hvala na info :)

      Izbriši
  3. Ritaule za kosu imam od kad znam za sebe. :) Uvik sam imala dugu i gustu kosu, ali sad je nešto tanja jer je dosta otpalo, ali srećom počela je ponovno rasti, pa dobiva na gustoći.
    Imam Balein serum, jedno pakiranje sam već potrošila i odličan je s obzirom na cijenu i funkciju. Također imam i ovaj sprej za peglanje i sušenje kose, koji je isto odličan, super miriše i kosa mi dobije dodatni sjaj kad ga koristim. Sigurno ću i ja napisat recenziju o njemu kad dođe na red.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, super su mi ti rituali :) Balein serum sam uzela po preporuci frendice i ovo mi je druga bočica. Slažem se da za male novce odradi posao kako treba ;)
      Schwarzkopfov sprej mi je također super, otkako ga koristim vrhovi kose mi nisu tako suhi prilikom peglanja. Čekam i tvoju recenziju :)

      Izbriši
  4. Nisam nikada probala Balea sampone, mogla bih :)
    Schwarzkopf me jako zanima ali ga nisam vidjala kod nas :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Schwarzkopf se kod nas prodaje čak i u najmanjim kvartovskim dućanima, a ovaj sprej sam kod nas vidjela u dm.-u i Mulleru.

      Izbriši
  5. zanimljivi proizvodi :) iz got2bu linije imam onaj losion u zutoj bocici i obozavam ga, mirise predivno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, nisam probala taj losion, ali potražiti ću ga baš da vidim kako miriše :)

      Izbriši
  6. Imam Avonov serum s marokanskim uljem, ali koristim ga samo zbog lijepog mirisa :) Ja ne koristim puno proizvoda za kosu jer mi izazivaju perut, ali sam se nekako i uvjerila da manje je više jer puno proizvoda sadrže silikone koji se samo talože na kosi i onda ju uništavaju. Ali thumbs up za kokosovo ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, slažem se. Imam samo ono osnovno - kombinacija koja je kod mene najučinkovitija :)

      Izbriši
    2. Ako ti smetaju silikoni, u svakom slucaju mozes da isprobas baleinu kuru gore pomenutu, i meni je odlicna i svakom bih preporucila!

      Izbriši
  7. S obzirom da si me danas pretekla ja ću svoju njegu kose prebaciti za drugi dan. Sve gore navedene proizvode sam isprobala, ali evo ti mali prijedlog: Balea šampon za suhu i oštećenu kosu kopi u full size verziji, kao i regenerator, a ponajviše ulje iz te linije. Pišem uskoro zašto! Ovaj Avon serum za vrhove zamijeni sa njihovim serumom od arganova ulja jer je to savršenstvo u toj maloj bočici. Ovaj Balea ljubičasti serum nije baš nešto kad probaš ovo što sam ti navela. A u mom postu ćeš pronaći još pokoji proizvod koji je dušu dao za suhu kosu jer iste probleme imamo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, :) Daj napiši post o njezi kose, uvijek me veseli kada otkrijem nešto novo :)
      Avonov serum od arganovog ulja sam sve gledala u novom katalogu pa sam se ipak odlučila kupiti ga kada ovaj koji imam potrošim :)
      Hvala na savjetima :) Čekam tvoj post, ali mislim da ću ipak preskočiti bilo kakav regenerator je mi uopće ne pomažu.

      Izbriši
    2. Ovaj arganovo ulje je malo gusci i uljaniji, nije los ali treba ga skroooz malo staviti i naravno nemoj njega zajedno sa tim baleinim jer ce te slijepiti. Ja stavim ili onaj indola koji sam ti pomenula ili ovaj avon argan. Zeleni avon serum uvijek ide na vrhove :))

      Izbriši
    3. Mislila sam si taj Avonov uzeti kada potrošim Balein, nekako ne volim gomilati proizvode ni koristiti više nego što mi je potrebno :) Btw, ovaj Balein sam uzela jer mi pomaže da mi kosa bude ravnija nego što jest, tako da sam s njim zadovoljna :)

      Izbriši
  8. Evo što mojoj grivi pomaže:
    Pantene Intensive repair šampon i regeneratot (volim ostaviti kojih 5-10 min na kosi pa isprati), nakon tog stavljam Mythic oil, ali Pantene serum iz iste linije mi je čak možda draži! :D
    Ja fakat imam suhu i neukrotivu kosu, ali ovo joj je toliko pomoglo da sam ja u čudu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Chloee, probati ću Pantene šampon, ali ću uzeti masku i ulje od Macadamie :)

      Izbriši
  9. Moja kosa je baš slaba i brzo ispuca,iako sušenje fenom obavljam nekoliko puta godišnje u iznimnim situacijama kad si ne mogu dopustiti prirodno sušenje...i još slabo raste šmrc :( zadnje sam probala gliss kur crni šampon i regenerator nisam neš pretjerano oduševljena ali maska je bila odlična.Mislim da ću isprobati ovaj kokosov baš sam jučer na forumu čitala preporuke za njega...a i ovo avonovo čudo krajnje je vrijeme da kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam cijelu crnu i ružičastu gliss kur liniju i ništa mi nije pomoglo omekšati kosu kao ova kura od Balee. I moja kosa sporo raste, možemo se tješiti zajedno :) Upravo zbog toga u DIY masku stavljam ricinusovo ulje pa se nadam da će malo brže rasti :) Čak sam u zadnjih mjesec dana primjetila da je moja kosa počela dobivati na svojoj prirodnoj gustoći (koju je moja frizerka previše istanjila i skratila)...

      Izbriši
  10. imala sam prije neke baleine sampone ali sad koristim samo pantene a od regeneratora schaumu koja mi je spasila kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, moja mama koristi Schaumu, ali ja nisam nikada probala regeneratore od njih :)

      Izbriši
  11. Ja imam užasno suhu i oštečenu kosu, s kojom ne mogu doći na kraj. Probavala sam razno razne šampone, regenatore, sprejeve... Ma nema što nisam, ali nikad mi ništa nije uljepšalo moju 'grivu' i omekanilo.. Suha je, ispucana, oštečena, jer ju peglam prečesto. Inače imam loknice, kovrđavu kosu, koju nakon svakog pranja peglam.
    Nedavno sam se šišala, jer je bila u katastrofalnom stanju. I sad je..
    Dođe mi da se ošišam na čelavo hahah Jer sam izgubila volju u borbi sa kosom.
    Nemoguče je da mi ni jedan šampon, regenerator ili sprej ne pomaže?
    Kakva je, takva je, ne mogu ju mijenjati. Prestala sam se peglati već skoro pa mjesec dana, sušim ju prirodnim putem.. Perem ju tzv. najboljim šamponima i regeneratorima u nadi da će se popraviti, biti mekana, sjajna i lijepa :)
    Sad samo čekam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Valentina, i ja sam kosu prije neprestano peglala i to mi je gore nego da je stalno bojam, totalno isuši i uništi kosu.
      Ja bih ti preporučila da probaš sa DIY maskama za kosu s uljima, prije svakog pranja ili barem jednom tjedno. Moja se kosa oporavila i lijepo narasla.
      Nisam probala, ali cure kojima je kosa bila uništena peglama i blajhom, koristile su John Masters Organics šampone za kosu,točnije onaj od meda i hibiskusa, kažu da je šampon odličan :)
      Evo, recenziju možeš pronaći kod Martine na blogu: http://beautyandmess.com/john-masters-organics-sampon-za-ostecenu-kosu-od-meda-i-hibiskusa-recenzija/

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)