Content

07. 03. 2013.

Benefit Finding Mr. Bright set (recenzija + swatchevi)



Već duže vrijeme čitam pozitivne recenzije Benefit kozmetike i toliko dugo koliko se nalazi na mojoj WL sam ju željela isprobati. Svaki moj pokušaj stavljanja Benefitovih proizvoda u košaricu (na raznim online shopovima) rezultirao je onim nama dobro poznatim „trenutno ne dostavljamo ove proizvode u Hrvatsku“.
A onda sam jednog dana, sasvim slučajno, surfajući pronašla stranicu All cosmetics wholesale koja je za Božje čudo dostavljala Benefit u Hrvatsku. Pronašla sam set Finding Mr. Bright  i izdvojila 25 dolara za njega, što je otprilike 145 kn. Mojoj sreći nije bilo kraja jer sam upravo htjela isprobati većinu proizvoda koji se nalaze u setu :)  
Volim Benefitove setove iz nekoliko razloga, a ponajviše jer se sastoje od njihovih mini proizvoda što mi omogućuje da isprobam više njih za manje novce, nego da kupujem full size veličinu. Osim toga, Benefit u svojim setovima savršeno kombinira boje i proizvode koji vam mogu biti potrebni da usavršite look. Ovaj set je predviđen za to da vaša koža izgleda zdravo i sjajno, barem sam ga ja tako doživjela :)
Ovaj set me privukao iz još jednog razloga. Dolazi zapakiran u kartonsku kutijicu kričavih ljubičastih girly boja, što ja volim :)




U setu se nalazi Girl Meets Pearl u pakiranju od 7,5 ml (full size veličina sadrži 12 ml i košta oko 218 kn), zatim High Beam u pakiranju od 2,5 ml (full size veličina sadrži 13 ml i dođe oko 165 kn), zatim Poesie Tint rose-tinted cheek & lip stain u pakiranju od 4 ml (full size veličina sadrži 12,5 ml i dođe oko 218 kn), te Erase Paste u pakiranju od 2,5 g u boji 2 (medium) koja je idealna breskvasta boja za neutraliziranje podočnjaka (full size veličina sadrži 4,4 g i dođe oko 174 kn).


Zar nije prekrasan??


Girl Meets Pearl je liquid pearl, illuminator ili highlighter za lice koji dolazi zapakiran u malu tubicu. Ružićaste je boje sa sitnim zlatnim shimmerima koji su diskretni, a opet vidljivi. Upravo ti shimmeri daju licu jednu blistavu, svježu notu.
Može se koristiti na cijeloj površini lica, samo na područjima obraza (jagodičnih kosti) ili ispod obrva, a možete ga pomiješati i s tekućim puderom da licu da jedan zdravi sjaj – baš onaj ljetnji. Budući da sadrži veće shimmere koji se presijavaju, meni osobno više odgovara za neki večernji look. Za one koji imaju proširene pore, izbjegavajte njegovo nanošenje na takva mjesta kako ih ne bi dodatno istaknuo.
Gušće je teksture, lijepo  i svježe miriše, lijepo se razmazuje, ne suši se prebrzo na licu pa ga možete fino rasporediti i izblendati. Postojanost mu je OK, rekla bih oko 4 sata što je sasvim solidno. Nakon toga početi će bljedjeti.
Pigmentiranost je dobra, iako ne kao kod High Beam.-a.


Poesie Tint lip & cheek stain je boja za obraze i usne, nešto kao rumenilo i sjajilo za usne u jednom i odlično obavlja tu funkciju. Divne je ružićaste boje, tako nježne i romantične.
Predivno stoji na usnicama, pogotovo ako imate blijede usnice kao ja jer onda dolazi do izražaja njegova prirodna boja. Na obrazima je nešto tamniji, ali svejedno divan.
Na tamnijim osobama izgledati će nešto tamnije, tako da ga svakako preporučujem osobama svijetlije puti.
Tekuće je teksture, rekla bih vodenasto-gelaste. Jako se brzo suši pa morate biti brzi bez obzira da li ga nanosite na usnice ili na obraze. Što se tiče njegovog trajanja, stvarno me ugodno iznenadio još dok sam slikavala swatcheve za ovaj post – nikako ga nisam mogla skinuti s ruke, tako da potvrđujem da će trajati i na obrazima i na usnicama cijeli dan, bez ikakvih popravaka.


High Beam je highlighter o kojem sam slušala samo riječi pohvale i zaista ih zaslužuje. Ovo je najbolji highlighter koji sam imala do sada i kada potrošim ovu mini verziju, stvarno si želim kupiti full size bočicu :)
Divne je nježne boje i jako je dobro pigmentiran, pa preporučujem njegovo nanošenje ispod obrva i na jagodične kosti jer sadrži shimmere, ali oni  uopće nisu vidljivi i zbog toga tako divno izgleda na licu (na za to predviđenim mjestima).
Divne je nježne boje i gušće teksture i meni se osobno dopada pakiranje i četkica koja dolazi s njime jer ga možete fino nanjeti u točkicama na lice i onda izblendati. I što je najbolje od svega, zaista vam je potrebna mala količina tako da će vam trajati dugo.
Postojan je cijeli dan i definitivno najbolji proizvod u cijelom setu :)


Erase Paste je korektor koji u setu dolazi u boji br. 2 (medium). Možda ćete na prvu misliti da nije pogodan za nas blijedopute, ali boja je divna breskvasta koja fino neutralizira one plavkaste podočnjake (kakve ja imam).
Kremaste je i gušće teksture i upravo sam zbog toga mislila da će mi biti divan jer je moje područje oko očiju dehidrirano, ali on ga (na žalost)  još više isuši. Potrebno je područje oko očiju dodatno hidratiizirati prije njegovog nanošenja.
Moji podočnjaci nisu veliki, ali jesu modri, malkice udubljeni i nisu zaglađeni – iako ovaj korektor neutralizira njihovu boju, on sjedne u svaku nepravilnost i boru koju imam oko očiju i potpuno ih ističe. Moji podočnjaci jesu manje vidljivi, ali ne nestanu. Čak bih i to prihvatila da ne izgledaju toliko isušeni i ne znam kako da to opišem – hrapavi i naborani više nego kada nemam ništa na njima. Možda je do mojih podočnjaka, možda je do boje jer mi treba svijetlija nijansa, ali jednostavno nisam zadovoljna. Probala sam ga nanjeti na sve moguće načine: prstima, kistom za korektore pa čak i flafastim kistom za blendanje sjenila, jednostavno mi nije dobar, a ja sam očekivala od njega čuda. U svakom slučaju mi je drago da sam ga probala, ali ga neću ponovno kupiti.
Na mojoj WL nalazi se Estee Lauder double wear korektor, pa ako netko od vas ima ikakva iskustva s njim, a da ima podočnjake, napišite kakav vam je :)


I na kraju da zaključim – jako mi se dopada Benefit kao brend jer ima jako kvalitetnih proizvoda, šteta što kod nas nije dostupan.
Sve iz ovog seta je minijaturno što možete vidjeti na donjoj fotki jer vam doslovno sve stane u dlan ruke, ali zaista vam je od svega potrebna mala količina da upotpunite svoj look i zasjajite, tako da pretpostavljam da čak i uz svakodnevno korištenje sve može trajati otprilike 6 mjeseci. Ako ne koristite sve proizvode svakodnevno, onda čak i duže, što je odlično.


Na donjim fotkama možete vidjeti swatcheve kako sve opisani proizvodi izgledaju.
Svi swatchevi slikani su na dnevnom svijetlu i bez upotrebe blica.
Na prvom swatchu proizvodi su naneseni direktno iz tube, odnosno bočice i to redosljedom: Girl meets pearl, Poesie tint, High beam i Erase paste.


A na drugoj fotki možete vidjeti kako izgleda proizvod nanesen iz tube/bočice, a onda izblendan na koži. Naneseni su istim redosljedom kao i na prvoj fotki.



Jeste li probale što od Benefita? Kako vam se dopada ovaj set i što vam se najviše sviđa iz njega?


45 komentari:

  1. Super su proizvodi, imam nekoliko Benefit proizvoda. High beam i GMP su odlični!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan je set i odlicne su ti slike! Nisam nikad obratila paznju na Girl Meets Pearl,a sad mi jako lepo deluje.

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasno izgleda. idem sad istraživati tu stranicu, da vidim jesu li im sve originali, hvala na otkriću :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ja sam za All cosmetics wholesale saznala preko sura sa Šminkerice koje su kupovale s nje. Ako ćeš si naručivati samo jedan proizvod, možda ti bude jeftinije preko ebaya naručiti ovaj set jer im je poštarina jako velika.

      Izbriši
  4. High beam je moja velika ljubav! Obozavam ga! :) Jos mi je na WL iz ovog seta Erase paste mada cu posle tvoje recenzije jos malo da razmislim o kupovini ili makar naci neki set u kojem ima mini pakovanje pre nego sto kupim full size.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jolie, High Beam je prekrasna, kada ovo potrošim kupit ću si full size :)
      Što se tiče korektora, on je bio na mojoj WL otkako sam čula za njega i stvarno sam ga htjela isprobati, pogotovo nakon svih pozitivnih recenzija koje sam pročitala. Drago mi je da jesam, ali na žalost kod mene ne djeluje. Pokušati ću ga još pomiješati s drugim kremastim korektorima koje imam da vidim hoće li upaliti.

      Izbriši
  5. Anonimno7/3/13

    Slike su ti divne, kao i postovi, stvarno sam odusevljena kako ih radis :D
    Benefitovi setovi mi se cine kao nesto jako isplativo, i rado bi ih probala, samo bih ja neki koji ima hoola bronzer u sebi, a nisam videla da mi takav postoji :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Što se tiče Hoola bronzera, i ja bih ga htjela probati. Znam da benefit ima set koji uključuje Holla bronzer, zove se Cabana Glama Bronzing set, ne znam da li ima još koji. Evo link: http://www.houseoffraser.co.uk/Benefit+Cabana+Glama+Bronzing+Set/165520367,default,pd.html, ali ne dostavljaju Benefit u Hrvatsku. Možda ima na ebayu jeftinije. mene zanima da li se Benefit prodaje u Sephori u Italiji ili Srbiji ako netko zna :)

      Izbriši
  6. Girl Meets Pearl je kao san!
    Divne su ti slike kao i ceo setić!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Znam, ovo mije nešto najljepše što sam si do sada mogla priuštiti, još uvijek sve čuvam u ovoj kutijici :)

      Izbriši
  7. Nažalost nisam još ništa isprobala od njih ali ovaj set mi je presladak i svi proizvodi u njemu mi se sviđaju. U svakom slučaju odlična kupovina :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super je set, najvis mi se svidja Posie tint. :) Bas mi je zao sto Erase Paste isusuje. :/ Fotografije su predivne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LaClaire, hvala ti :) Ja sam se toliko veselila ovom korektoru, a eto, kod mene nije upalio :( Poesie tint stvarno dugo stoji na usnicama i obrazima, još ništa nemam što tako stoji cijeli dan :)

      Izbriši
  9. I mene bi magnetskom privlačnošću privukao ovaj set, što zbog imena što zbog preslatkog pakiranja! Jao što si tako puno proizvoda potrošila na swatchanje, a nisu full size :o Možda nam EU donese i kozmetiku koja nam sad nije dostupna..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Girly, tko zna, nadam se da EU barem nešto hoće dobrog donijeti :)

      Izbriši
  10. Želim High Beam! :D sve mi je tako slatko i ljepuškasto, ali nakon toliko riječi hvale, želim ovaj highlighter :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, znala sam da će ti se svidjeti :) Hvala ti!

      Izbriši
  11. nemam nista njihovo ali planiram naručit. vidim stranicu kod tebe,poašljem ti link,uostalom sve ce ti bit jasno kad pročitas mail,pukla sam od smjeha sada koliko sam smotana :P

    OdgovoriIzbriši
  12. jao prelep setic! apsolutno sve bih volela da probam :)
    ja sam na zimskom snizenju u sephori nabavila jedan divan setic Fast train to fabulous sa dva full size proizoda a sam set je bio bas bas jeftin i isplativ :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, hvala ti :)
      Znači, Sephora u Srbiji drži Benefit? Super :)

      Izbriši
    2. Aham drze Benefit i too faced :)

      Izbriši
    3. Blago vam se! :)

      Izbriši
  13. Draga, nemoj se tješiti da bi ti druga boja korektora bolje odgovarala. Ja sam bila odmah u ponedjeljak u perfumeriji jer sam htjela isprobati onaj njihov novi korektor sa kremicom okolo, a unutra bojom, ali nisu još dobili pa sam probala ovaj i odustala. Boje su skroz čudne, nemaju veze sa ničim i koju god nijansu probala, niti jedna ne odgovara. Tako da, ovo definitivno ne ide na WL.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, drago mi je da nisam jedina jer sam stvarno čula sve pozitivne stvari o njemu i čak sam stvarno mislila da sam napokon pronašla HG proizvod. Za mene je bio totalni promašaj :( Danas sam mu opet dala šansu, jednostavno ne ide i točka - uvlači se u bore ispod očiju i u kutu oka - što postane jako vidljivo, ne prekriva dobro i još mi isušuje okoloočno područje, a i trajnost mu nije baš neka.

      Izbriši
  14. Ti mene sa svakim novim postom oduševiš. Slike su ti mrak, a boje baš onako žensko proljetne... Guštah...

    OdgovoriIzbriši
  15. Evo mene konačno za laptopom. :D
    Tako me smeta što ne mogu komentirati preko ajfona, jer te tako najčešće čitam i usput uživam u divnim fotografijama. <3
    Šteta što nam je Benefit ponekad, baš kao galaksijama udaljen, jer imaju odličnih proizvoda, a kako i sama kažeš, sample size ili travel size proizvodi su itekako dovoljni za višemjesečnu uporabu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Chloee, i mene najviše smeta što nam neki brendovi nisu dostupni ili ih jako teško nabavljamo i nadam se da će se situacija promijeniti kada uđemo u EU :)

      Izbriši
  16. Highbeam je savrsenstvo za sve. Mada meni licno se vise cini da je namenjeno beldunjavim crvednacima poput mene. Ali on je toliko dobar da nema smisla da ga ne koriste i ostali tipovi. Prelep je.

    EP sam htela da probam, ali nikako da se odvazim i odvojim toliku sumu novca za njega. Samo ga gledam kao macka misa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena, ja jesam blijeda pa potvrđujem da High Beam super pristaje nama bljedoputima :) Ne znam kako stoji tamnijim tipovima, ali kao što kažeš - on je toliko dobar da nema razloga da svima ne pristaje :)
      Što se tiče Erase paste, ako si ikako u mogućnosti, preporučujem da prvo isprobaš tester.

      Izbriši
  17. Krasan set :D i hvala za info da ACW dostavlja u Hr Benefit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana, zaista jest krasan set :) Eto, nisam ni ja znala da ACW dostavlja u RH dok nisam i na toj stranici (kao i na mnogim drugima) ubacila proizvod u košaricu i baš se ugodno izennadila :)

      Izbriši
  18. Moram priznati prekrasna je cijeli set!

    OdgovoriIzbriši
  19. Prekrasne su mi sve tvoje slike, baš ih guštam gledat :) Jel ovo neka profi rasvjeta ili ? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Nije profi rasvjeta, ja ti fotkam kroz jutro dok ima dosta jutarnjeg svijetla. Bitno da je vani sunce, ali da ti ne tuče direktno na objekt koji fotkaš. Ja volim tu jutarnju svijetlost jer još nije žuta pa fotke ispadaju lijepe i bijele, prirodne svijetlosti, a fotkam u blizini prozora jer mi je tu stol :)
      A možda i pomaže to što imam dslr fotić (Nikon d5100).
      Nadam se da sam pomogla :)

      Izbriši
  20. Anonimno21/4/13

    Ja bas volim posie tint, bleda sam kao duh i treba mi malo prizvodada se lepo zarumenim..na obrazima stoji dobrih 7-8 sati, barem meni, na usnama sigurno 4-5, samo sam primetila da kada ga na usnama koristim par dana za redom, bas mi ih isusi. jel si imala slican problem?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja prije nanošenja bilo kojeg ruža ili sjajila, pa tako i Poesie tint nanesem na usnice balzam ili lip butter jer imam strašno suhe usnice koje u zimskom periodu znaju ispucati, ali nisam primjetila da mi je isušio usnice. Jedino kada ga nanesem usne me malo zatežu i peckaju dok se ne osuši.

      Izbriši
  21. Ovi setovi su toliko savrseni, povoljni, taman proizvoda da se potrose pre nego sto im istekne rok trajanja, dobri za probu, lepo pakovanje. Savrseno. Ovaj set ima sve sto zelim

    OdgovoriIzbriši
  22. Kakve bojeeeeee!!! Prelepo!

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)