Content

14. 03. 2013.

MUA BB All in One Beauty Balm (recenzija + swatch)



U zadnje vrijeme su azijske BB kreme postale jako popularne i nema brenda koji u svoju kolekciju nije ubacio barem jednu verziju BB kreme.

Nedavno se na stranici Makeup Academy (MUA) pojavila i njihova varijanta BB kreme koju možete pronaći u 8 različitih nijansi (light, light rose, medium, medium rose, medium dark, caramel, dark, dark rose). Nijanse koje u sebi nose naziv „light, medium, dark…“ označavaju tip vaše kože (svijetli, srednji, tamni), a oznake u nazivu „rose“ predviđene su za ružičaste podtonove, dok bi ostale nijanse (koje u sebi ne nose naziv „rose“) više odgovarale neutralnim i žutim podtonovima, tako da svatko može pronaći nijansu za sebe. Upravo taj izbor nijansi naveo je i mene da “naslijepo“ odaberem nijansu za sebe (a da je prethodno nisam isprobala) i da i ja probam jednu njihovu BB kremu. Budući sam svijetle puti, a ružičastog podtona, moj izbor pao je na nijansu „light rose, koja je ujedno i najsvjetlija nijansa i koja mi se odlično stopila s licem.





MUA BB kreme možete pronaći na njihovoj online stranici, a koštaju  £4.00 (oko 36 kn) po komadu.




MUA BB krema, odnosno punim nazivom MUA BB All in one Beauty Balm  dolazi zapakirana u crnoj jednostavnoj tubi od 30 ml. Tuba je napravljena od mekane plastike i omogućava lagano istiskivanje kreme vani. Ispod poklopca nalazi se zaštitna folija na čepu tako da nemate brige da je netko testirao kremu prije vas. Rupica na čepu iz koje istiskujete kremu dosta je mala pa nemate brigu da ćete istisnuti previše kreme.

Prvi puta kada sam testirala ovu kremu moja tuba stala je okrenuta na čepu i činilo se da je puna, no već sljedećeg puta kada sam ju uzela iz vodoravnog položaja činilo se kao da je netko polovicu već potrošio, što me začudilo jer kao prvo – nitko mi je nema trošiti, a kao drugo – imala je zaštitnu foliju na čepu koju sam ja skinula. Hmm… Čini se da ipak tuba nije napunjena skroz do vrha (silly me što sam uopće pomislila da jest), a budući sam ju već testirala prije toga, ne mogu zaista biti sigurna da li sadrži 30 ml kao što piše. Vjerojatno sadrži jer je koristim svakodnevno već više od 3 tjedna i još je ima.



MUA za ovu BB kremu tvrdi da je inspirirana azijskim BB kremama, da daje potpuno prekrivanje i da je multifunkcionalna formula koja ujedno služi i kao baza i kao zaštita dok prekriva nedostatke, posvjetljuje i ujednačava ton kože lica za besprijekoran izgled
Da li je to baš tako??

Kao prvo, većina azijskih BB krema sadrži SPF, dok ova krema ne sadrži spf, što osobno smatram njenom najvećom manom!

BB krema je guste kremaste teksture, ali ne treba vam je previše jer se divno razmazuje i blenda na licu. Ja je osobno nanesem na čelo, i na obraze sa svake strane i onda blendam sa svojim RT buffing brush kistom. Treba malo jače pritisnuti kist na lice, ali nakon što je izblendate ne ostavlja nikakve tragove kista na licu, baš se lijepo stopi s kožom. Iako je guste teksture, na licu ne ostavlja onaj osjećaj težine i maske.

Daje lagano do blago srednje prekrivanje pa ako tražite malo jače prekrivanje, onda zaboravite ovu BB kremu jer će ona pokriti neke manje nepravilnosti i crvenilo, ali ne i prištiće i podočnjake za koje će vam trebati korektor.

Ono što mi se najviše dopada kod ove kreme je što mom licu daje dewy finish. Ne znam kako da to prevedem na naš jezik, ali znate onaj divni finish koji daje zdravi sjaj licu, kakav imaju manekenke koje vas gledaju s reklama?! Točno to. Ovdje moram napomenuti da imam normalnu, a dehidriranu kožu lica i da meni odlično odgovara njena tekstura i finish koji daje, a dodatni plus je što ne ističe suhe djelove kože. Ali mislim da nikako ne bi legla osobama sa mješovitom i masnom kožom lica jer bi im lice izgledalo još masnije. Evo zašto: ova krema traje na licu oko 3-4 sata, i to ako je ne dirate prstima jer ostavlja tragove na odjeći i ako lice taknete malo jače rukama, sva krema će vam ostati na rukama – dakle, lako se skida i nije baš postojana. Ono što me najviše kod nje začudilo je činjenica da nakon 2 sata moje čelo postaje sjajno i masno, a što mi se nikada u životu nije dogodilo ni s jednom BB kremom ili puderom (hello, imam dehidriranu kožu koja je sklona perutanju) pa imam osjećaj kao da mi se čelo zamastilo i postalo baš onako cakey. Definitivno nije za masnu kožu, čak me i brine kako bi se na mojoj koži ponašala na ljetnim vrućinama.

Ako je nanesem prethodno i na podočnjake i na kapke, uvlači se u svaku boru pa ostavlja one ružne vidljive crte. Budući imam jako malo pora oko nosa, mogu reći da ih ne ističe, ali ni ne pokriva ih previše kao što to znaju napraviti tekući puderi. 



Hmmm, stvarno ne znam što da kažem, ova krema i ja samo u love-hate odnosu.

Ono što mi se dopada kod nje to je njen dewy finish i lagano prekrivanje koje daje jer ne volim osjećaj težine na licu. Malo je više onog što kod nje ne volim, počevši od toga da nema SPF, da mi nakon 2 sata zamasti čelo, da i nije baš najtrajnija… Ali kada pogledam sastojke (čista kemija), vjerojatno ovu kremu više neću kupiti.



Na donjoj slici možete vidjeti kako krema izgleda na mojoj koži nanesena iz tube, razmazana i izblendana RT buffing kistom.Swatch je slikan na dnevnom svjetlu.





Jeste li već probali MUA BB kremu i kakva vam je bila?



27 komentari:

  1. sad znam da je neću kupit iz vise razloga: nema spf,nije za mjesovitu kozu,teska kemija,nepostojana na licu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To što nema spf meni je najveća mana - očekujem od pudera ili BB krema, pa čak i od dnevnih krema za lice da imaju nekakav spf.

      Izbriši
  2. ovu bb kremu nisam probala ali već neko vrijeme sam u potrazi za novom. skin79 vip gold mi je pri kraju i uopće nisam pametna dal' da nastavim s bb kremama ili da prijeđem na neki laganiji puder. super su mi inače bb kreme jer lijepo ujednače ten ali užasno me živcira to kaj se brzo zasjajim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno ne znam što da ti kažem. Ja sam do sada probala 4 BB kreme: Garnier kojeg sam otpisla nakon što mi je izazvao prištiće po licu (kao i svi njihovi proizvodi koje sam koristila), zatim Niveinu BB kremu čija mi je light nijansa bila kao da sam uzela medium nijansu pa sam i nju otpisala, zatim MUA BB kremu koja mi je još ok obzirom na ove prve dvije i ne izaziva nikakve prišteve ni crvenilo po licu. Imala sam tri testera Estee Lauder BB kreme i ta je definitivno moj favorit tako da ako budem u budućnosti kupovala BB kremu, definitivno će biti neka kvalitetna poput EL :)

      Izbriši
  3. Nisam probala njihovu BB kremu, ali bas se brzo prosijava, tako da je ni ne bih narcivala. :/ Steta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, definitivno je ne bih preporučila curama s mješovitom i masnom kožom. Čitala sam da su je koristile i cure s takvim tipom kože i da im je znala potrajati oko 4 sata na licu, ali s setiranjem cijelog lica. Budući imam dehidriranu kožu lica, definitivno nisam očekivala da će mi čelo baš postati masno, čak me i suprug pitao što sam mazala po čelu, LOL :)

      Izbriši
  4. S obzirom na to da sam veliki masnokožac ova krema definitivno ne dolazi u obzir...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jolie, drago mi je da sam pomogla :)

      Izbriši
  5. Odličan post, uštedela si nam pare!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da sam pomogla :)

      Izbriši
  6. Ne volim BB kreme, tako da ju svakako ne bih ni kupila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja ih prije nisam voljela, nekako ih se nisam usuđivala probati, sada samo tražim svoj HG :)

      Izbriši
  7. Totalno se vidi na swatchu kako daje lijepi dewy finish, ali ima previše minusa :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam sa svakom BB kremom u hate odnosu, jer koju god sam probala sve su mi bile tamne i zute. Svejedno da li su bile HE ili Drogerijski brend, na kraju sam digla ruke od njih.

    PS: Giveaway kod mene na blogu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da meni neće biti sve žute jer ih namjeravam još isprobati - tražim svoj HG :)

      Izbriši
  9. Nisam baš za BB kreme. Preskačem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da vas puno nije za BB kreme :)

      Izbriši
  10. ne volim bb kreme, i jednu garnier koju sam imala sam prosledila drugarici :) preskocila bih svakako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnier ni meni nije bila dobra, ali u načelu volim BB kreme jer nemam taj osjećaj težine na licu kada ih koristim.

      Izbriši
  11. Ne volim BB kreme i ne nameravam da ih koristim. Odlican post, mislim da si mnogim devojkama pomogla :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Šteta da tako brzo lice se zamasti, meni čak ne smeta to što nema nema spf. Ali mislim da bi ovo bilo dobro da suhu kožu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam dehidriranu kožu pa mi je tako-tako - lice mi se baš vidljivo zamasti, pogotovo čelo :(

      Izbriši
  13. Ako je ako teška, bojim se da nije izbor za mene. Čudno, nema spf a treći sastojak je UVA zaštita, kako bilo, preskačem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, mislim da ne bi bila dobra za tvoju kožu, a nema ni spf iako piše da štiti da mi nije jasno čime :(

      Izbriši
  14. Ja sam ju kupila dok još nije bilo recenzija i eto, šipak.
    Imam masnu kožu i katastrofa :(
    Plus što mi je došla sa puknutim spojem i dosta se "izlilo" po ostalim proizvodima..

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)