Content

05. 03. 2013.

Preparativa – njega lica: proizvodi koje trenutno koristim


Mnogi od nas zanemaruju njegu lica, iako ne bi trebali. Tko od nas nije u mladosti barem jednom otišao na spavanje bez skidanja šminke, stavio puder na lice bez prethodnog korištenja kreme, kupio proizvod koji ne odgovara našem tipu kože, itd. ?!
Njega lica trebala bi nam biti jako važna i trebala bi biti svakodnevna.
Moje je osobno stajalište da bi svaka cura koja drži do sebe trebala voditi računa o svojoj koži jer nema te šminke koja će nekog uljepšati ako mu je lice uništeno. Osim toga, ni puderi nisu svemogući, ne pokrivaju sve nedostatke, pore i mitesere, a posebno isušene djelove kože. Kada je lice njegovano ono je zdravo, blistavo i svježe jer ljepota dolazi iznutra, stoga: nahranite i njegujte svoju kožu ;) Počnite danas i ponavljajte to svakodnevno. Vidjetit ćete kao će vrijeme prolaziti da će vam se lice popraviti, samo morate naći proizvod koji vama odgovara :)
Nema neke posebne tajne u njezi kože lica: bitno je biti redovit i izabrati proizvod koji vama odgovara. Nitko od nas nije isti: genetika, podneblje u kojem živimo, hrana koju jedemo, način života, tip kože i druge stvari različito utječu na našu kožu: stoga je jako bitno razumijeti da neće svima odgovarati isti proizvodi.


U ovom postu pisati ću o preparativi koju tranutno koristim.
Kako je moja koža lica normalna, ali jako dehidrirana, jesen i zima su za mene najgora razdoblja po pitanju njege lica jer moja koža zahtjeva masnije, hidratantnije kreme.
Prije par godina moje se lice znalo toliko isušiti da bi se čak perutalo – ne želim vam govoriti kako izgleda puder na takvom licu! Od tada sam se počela boriti protiv dehidracije kože i uvela sam svoju rutinu njege lica zimi. Ako vas zanima koja je to rutina i koje proizvode koristim, nastavite čitati :)

Carita Sublime Escapade set

Za skidanje šminke (neovisno da li je to BB krema ili neki puder) trenutno imam dvije kombinacije: mlijeko za skidanje šminke i umivalica.
Carita Milky Water, mlijeko za skidanje šminke (50 ml) sam dobila u Sublime Escapade setu (kojeg sam dobila na poklon od supruga). Kao što mu i samo ime kaže – riječ je o mlijeku za skidanje šminke vodenaste teksture, a nije ga potrebno ispirati. Jako je nježno za lice i predivnog je mirisa, ali nisam primjetila da najbolje skida šminku s lica (pogotovo onu vodootpornu) pa ga trenutno koristim dok ga ne potrošim. Najčešće ga koristim kada idem na put jer je bočica mala i zgodna je za ponijeti u svaku torbu :) Nakon njega svakako koristim sredstvo za umivanje koje otklanja šminku.


Za skidanje šminke trenutno koristim umivalicu od bareMinerals Purifying facial cleanser.
Umivalica dolazi u bijeloj plastičnoj bočici s pumpicom koja se okreće i sigurnosno zatvara tako da vam se tekućina ne može proliti kada ju ne koristite ili idete na put.
Pakiranje ima 177 ml, košta oko 116 kn i možete ju naručiti s Feelunique.-a (koji ima besplatnu dostavu za Hrvatsku).
Riječ je o nježnom gelu za umivanje koji u dodiru s mokrim/vlažnim licem dobiva kremastu teksturu i doista vam je potrebna samo jedna pumpica za cijelo lice.
Jako je nježan i lagan za lice pa ga možete koristiti i za skidanje makeup.-a s očiju.
Skida i vodootpornu šminku s lica i očiju, uklanja sve nečistoće, hidratizira kožu tijekom čišćenja, a ujedno je i anti-age. Budući je jako lagan, koristim ga i za jutarnja umivanja.
Zgodno, zar ne?
Iako ima malo jači miris, on ne ostaje na licu nakon umivanja, a koža ostaje mekana, nježna, zaglađena, čista i hidratantna jer ova umivalica uopće ne isušuje kožu. Osim toga, moje je lice nekako sjajno i dobilo je zdravu boju (da, čak i zimi!) :)
Koristim ga od listopada 2012.g. i kupovati ću ga i dalje sve dok ga bude u prodaji :)
Dakle, imam ga već više od 4 mjeseca, koristim ga svakodnevno navečer za skidanje šminke i ujutro, a imam ga još više od polovice. Obzirom da mi toliko dugo traje uz svakodnevno korištenje, pretpostavljam da će mi ova bočica trajati oko 9 mjeseci do godinu dana, što je obzirom na omjer cijene, trajanje proizvoda i kvalitete itekako isplativo :)
Isti gel koristim i za jutarnja umivanja lica. Znam da neki do vas neće biti pobornici jutarnjih umivanja lica ili jednostavno nemate vremena za to, ali osobno smatram da je i jutarnja njega jako bitna. Iako nemate makeup.-a na licu za skidanje, imate drugih proizvoda koje se večer prije stavili da bi nahranili kožu, a osim toga tijekom spavanja se luče masnoće i druge nečistoće koje izlaze na površinu kože koje je potrebno ukloniti. Osim toga, makeup se bolje nanosi na očišćenu kožu :)
Koristim ga tako da ga nanesem na vlažnu kožu lica, lijepo umasiram i onda ostavim da djeluje 2-3 minute dok operem zube, a zatim isperem.


Jednom ili dvaput tjedno (po potrebi) koristim peeling za lice.
Peelinzi su jako bitni jer uklanjaju mrtve stanice kože. Ako je neka stanica kože mrtva ona je „dead & gone“, ne možete ju popraviti ili oživjeti, ali ju možete ukloniti i time dopustiti drugim stanicama kože da sazrijevaju :)
U studenom 2012.g.  sam otkrila Yves Rocher Pure system dnevni peeling za lice i ne znam kako ga prije nisam potražila, ali sada jednostavno ne mogu živjeti bez njega. Koristila sam razne peelinge, probala sve i svašta, ali ovo je moj HG!
Peeling dolazi u plastičnoj tubi od 125 ml i možete ga pronaći u Yves Rocher dućanima ili na Yves Rocher Internet stranici za 49,90 kn.
Peeling je u formi prozirnog gela sa mnogo narančastih mikro peeling čestica, lijepo miriše, a predviđen je za  pročišćavanje kože od nečistoća, odčepljivanje pora i uklanjanje mitesera. Ne sadrži sapune, ne isušuje lice, čak ni moju dehidriranu kožu :)
Sadrži salicilnu kiselinu koja spriječava pojavu prištića i pomaže obnovi kože, te ekstrakt pulpe aloe vere koji pomaže zacljeljivanju kože.
Iako je predviđen kao dnevni peeling, ne volim ga svakodnevno koristiti jer smatram da nije dobro svakodnevno „grebati“ lice. Zato ga koristim najčešće dvaput tjedno na vlažnoj koži lica, lagano protrljam sva područja lica da otkloni mrtve stanice kože (nemojte jako trljati!), ostavim da djeluje dok operem zube (2-3 minute) i onda isperem. Razlog zbog kojeg ga i ne koristim svakodnevno je upravo što sadrži spomenutu salicilnu kiselinu, a ona kao nije dobra za dehidriranu kožu lica.
Budući da u „onim danima u mjesecu“ ili kada se fino napapam suhomesnatih proizvoda (dalmatinski pršut, uvijek dobrodošao) znam dobiti pokoji prištić na licu, a ovaj peeling mi pomaže  da se takvi prištići ne pojave ili ako su se već pojavili da brže nestanu. Osim toga, otkako ga koristim primjetila sam da se se moje pore (kojih imam malo oko nosa) malkice smanjile, a miteseri (kojih imam na nosu) nisu nestali, ali jesu poprilično izbljedjeli.
Obzirom na trajnost proizvoda, omjer cijene i kvalitete, obožavam ovaj peeling!
Još moram napomenuti kako mi ovaj peeling ne isušuje lice niti izaziva da se moje lice ljušti.
Btw, kada vam se pojavi prištić nemojte da vam padne na pamet da stavljate malo ovog proizvoda direktno na prišt i tako odete spavati (kao što sam ja jednom napravila) – rezultirati će jakim crvenilom uokolo prištića koje će stajati dobra tri dana!


Nakon što sam skinula šminku s lica, toniziram lice. Trenutno koristim Nuxe Lotion Tonique Douce sa laticama ruža koji mi je predivan.
Nanosim ga na lice i na oči pomoću blaznice i ostavim da se prirodno osuši prije nanošenja kreme. Koristim ga navečer i ujutro.
Riječ je o nježnom tonizirajućem losionu vodenaste teksture koji je blijedo ružićaste boje i koji predivno miriše na ruže – kao da ste ušli u sam vrt ruža i duboko udahnuli :)
Nuxe lotion tonique douche dolazi u plastičnom pakiranju od 200 ml i možete ga kupiti u svim ljekarnama koje drže Nuxe proizvode za oko 135 kn.
Ovaj tonik predviđen je za normalnu i suhu osjetljivu kožu. Sadrži cvjetnu vodicu sjevernoameričke ljeske koja tonizira i osvježava kožu; zatim derivat kokosa koji uklanja preostale nečistoće i makeup s lica i očiju; te cvjetnu vodicu latica ruža i biljni glicerin koji umiruju i omekšavaju kožu.


Kada je u pitanju večernja njega lica, koristim samo jedan serum koji nanosim na očišćeno lice: Estee Lauder Advanced night repair serum. Ovo je uistinu ikonski proizvod i najbolji serum koji sam ikada koristila! Prvo sam imala tester od 15 ml, zatim sam ga kupila u pakiranju od 30 ml, a sada sam opet „užicala“ tester od 15 ml koji je opasno pri kraju tako da si moram kupiti novu bočicu seruma. Zašto? Jer je fantastičan!
Mislim da kod nas košta oko 700 kn (za 30 ml), ali preporučujem da ga naručite preko Strawberry.net kod koji je puno jeftiniji, oko 470 kn za 30 ml proizvoda.
Serum ne nanosim 21 dan za redom kako je to predviđeno, nego ga koristim dvaput tjedno ili po potrebi kada osjetim da mom licu treba „ono nešto“ tako da mi ovaj serum traje oko 1 godinu. Preko noći ovaj serum ostavlja moje lice zaglađenim, glatkim, zaglađuje bore, smanjuje mi podočnjake (iako nije predviđen za to), koža lica izgleda tako blistavo, mladenački i zdravo, makne mi onu zimsku žutu ili sivu dosadnu boju s lica i podari joj porculansku bjelinu sa rumenim obrazima. Osim toga, jako lijepo hidratizira lice tako da čak ni mojoj dehidriranoj koži lica nije potrebna krema nakon seruma.
Šta da više kažem, a da se o njemu nije već reklo? Stvarno, da mi je netko pričao sve ovo najvjerojatnije mu ne bih vjerovala, ali istina je. Ja se upravo vraćam po drugu bočicu (ako izuzmemo da sam potrošila i dva testera od 15 ml) i ostati ću mu vjerna :)


Što se tiče kremica za lice koje koristim, njih nanosim ili prije nanošenja makeup.-a ujutro ili prije spavanja navečer. Kako se vrijeme mijenja od toplog prema hlanom, tako i moja koža zahtjeva drugačije kremice, od onih laganih emulzija pa sve do masnih hidratantnih krema.


Prije svega, moj osobni favorit je Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion II (mosit), emulzija koja dolazi u elegantnoj staklenoj bočici (100 ml) s pumpicom i koja dođe 754 kn (Muller). Ovu emulziju preporučila mi je vizažistica koja me šminkala za vjenčanje i nikada se neću pokajati što sam je kupila jer ovo je najbolja emulzija koju sam koristila! Jest da je cijena prevelika, ali osobno smatram da je bolje kupiti neki proizvod koji vam odgovara i dati više novaca za njega ako vam pomaže; nego kupiti više drugih stvari koje vam neće pomoći pa ćete ih odložiti sa strane u neku kutiju makeup.-a koju ćete „možda jednom kasnije iskoristiti“, a znate i sami da se to nikada neće dogoditi.
Osobno, ako je neki proizvod skuplji, ja štedim više mjeseci da ga kupim, gledam omjer militraže i cijene, zatim kako djeluje na moju kožu i koliko dugo mi traje. Ova emulzija trajala mi je skoro dvije i pol godine, s time da sam je koristila samo na proljeće i ljeto. Obzirom da za tu cijenu dobijete 100 ml proizvoda i da još toliko traje, itekako je isplativa, samo što je teško izdvojiti tolike novce odjednom.
Emulzija je mliječne teksture i boje, predivno miriše i skroz je lagana. Na mom licu ima jednaki učinak kao i Estee Lauder serum, što da vam dalje govorim, obožavam je.
Emulzija je hidratantna i ujedno je anti-age, što je kod nas koji smo +25 dodatni bonus. Iz ove linije postoje još dvije emulzije, prva je jeftinija, a treća je skuplja – mislim da sve imaju veze s stupnjevima hidratacije (moist I, moist II i moist III), ali nisam sigurna da li su sve anti-age i ostale dvije nisam probala. Nisam nigdje pronašla podatak da li sadrže SPF budući se radi o dnevnoj emulziji, ali to meni ionako ne smeta jer preko ljeta koristim Shiseido sun protection liquid puder za lice koji ionako u sebi ima spf 30.
Ne koristim je preko zime jer mojoj koži ipak treba nešto hidratanije i masnije i ova emulzija mi je prelagana, taman za vruće dane kada nam na licu ne trebaju teški proizvodi :)


Ove jeseni za lice mi je bila odlična kao dnevna krema Nuxe Reve de Miel (50 ml, 250 kn), bogata hidratantna krema za lice predviđena za suhu i osjetljivu kožu s medom, lipidima dragocjenih ulja (makadamija, suncokret, slatki badem), vitaminom E, arganovim uljem, shea maslacem i ekstraktom ječma.
Krema je masnije teksture, brzo se upija i ne ostavlja nikakve tragove na koži.
Nisam je koristila preko zime (prosinac, siječanj i veljaču) iz razloga što je moja koža ove zime bila izuzetno žedna i tražila je puno masnije kreme. Kako je vrijeme napokon postalo malo blaže, s početkom ožujka je ponovno koristim i sada mi je odlična.


Među mojom kolekcijom krema našla se i Carita Ideal hidratation Lagoon creme (15 ml) koja je bila dio Carita Sublime Escapade seta, a koju sam koristila zadnjih par tjedana kao dnevnu kremu ispod pudera. Krema sadrži ekstrakt voća noni (Tahiti) koje je poznato po svojim revitalizirajućim svojstvima. Ono što za sada o njoj mogu reći jesto da je da dovoljno hidratantna i lagana za proljeće koje dolazi i da predivno miriše. Mojoj koži pruža dovoljno hidratacije, ali na žalost mislim da nije anti-age.


Tijekom zime otkrila sam jako masnu i hidratantnu Alverde Ultra sensitiv (50 ml) kremu za lice koja košta oko 20 kn (dm drogerije). Krema je izuzetno masna i hidratantna tako da je ne bih preporučila mješovitoj i masnoj koži – meni je bila spas preko zime. Koristila sam ju kao noćnu kremu – lijepo mi je nahranila lice, ujutro je moje lice bilo mekano i glatko, niti malo isušeno i nakon dugo vremena nije se ljuštilo kada vani puše bura.
Krema sadrži jojoba ulje, shea maslac i glicerin, bez bojila je, parfema ili konzervansa. Predviđena je baš za osjetljivu kožu i nije mi izazvala nikakve prištiće po licu.
Ovo je već druga tubica koju koristim. Svakako preporučujem.
Kako ova krema nije anti-age, još sam uvijek u potrazi za dobrom noćnom kremicom koja hidratizira lice i koja je ujedno anti-age.



Tu i tamo u svoju rutinu ubacim Caudalie Beauty elixir - vodicu za umornu kožu i kožu bez sjaja koja za 30 ml košta oko 94 kn - dosta dugo traje. Za nju tvrde da sužava pore i koži daje sjaj. Za pore nisam primjetila ništa posebno, ali daje sjaj koži :) Ova moja je na izdahu snaga, a kupila sam ju u kolovozu 2012.g. 
Koristim je ili kao pripremu kože za nanošenje makeup.-a ili navečer prije spavanja.
Obožavam sve Caudalie proizvode, pa tako i ovaj eliksir ljepote :) Sadrži ekstrakte ruže, grožđa, eterično ulje ružmarina, organskog matičnjaka i mente, te mirtu i vodicu narančinog cvijeta.


Što se tiče okoloočnog područja, nisam nikada posebno vodila računa oko njega, iako sam trebala (I'm bad, I know). Koristila sam razne roll-on protiv podočnjaka, ali niti jedan mi nije pomogao pa sam nekako odustala od svega toga, a na okoloočno područje sam nanosila uobičajenu kremu koju koristim za lice. Tek sam nedavno saznala da okoloočne kreme sadrže sitnije mikročestice koje su baš predviđene da se upijaju na okoloočno područje.
Trenutno koristim Carita Ideal hidratation kremu za područje oko očiju (koja je također bila dio Carita Subleme Escapade seta) i za sada mogu reći da se na mojem okoloočnom području nije ništa promijenilo, a kao ova krema je trebala djelovati protiv bora, protiv podočnjaka i za hidrataciju. Ne znam da li sam ju ja premalo krostila (2,5 ml i nije neka gramaža), ali za cijenu za koju se prodaje (mislim da je 15 ml oko 450 kn) svakako bi trebala imati nekakve učinke.
I opet sam na istome: tražim i okoloočnu kremicu pa ako imate kakav savjet, slobodno napišite u komentarima :)

Carita Baume de beaute 14, krema je koja mi je ove zime pomogla da moje usnice te područje uokolo nosa (kada ste prehlađeni pa se stalno brišete) ne bude isušeno i ispucano. Carita ovu kremu tretira kao SOS u najgorim situacijama i stvarno mogu potvrditi da ona to zaista jest i da pomaže preko noći :)  Ali obzirom na cijenu po kojoj se prodaje, ovu ulogu sasvim lijepo odradi i obična dječja mast.


I na kraju riječ – dvije o maskama za lice. Već sam pisala o tome da koristim Baleine i Niveine maske u vrećicama, a najčešće radim DIY maske za lice o kojima će još biti riječi na blogu. Trenutno razmišljam o kupovini Sisley black rose maski za lice koja je na mojoj WL :)
Nedavno me na policama dm trgovina zainteresirala Baleina Enzym peeling maska za lice, koštala je oko 26 kn (nisam sigurna za cijenu) i odlučila sam je isprobati. Ova maska u sebi sadrži enzime koji bi bez peeling zrnaca i mehaničkog peelinga lica sami trebali otklanjati mrtve stanice kože. Ovu  masku koristim jednom tjedno, nakon nje moje je lice lijepo hidratantno, ali ne primjećujem nikakvu razliku. Čitala sam da je nekima lice nakon njene upotrebe bilo crveno, ali kod mene to nije slučaj. Ipak, za svaki slučaj, ako ćete ju kupiti, nanesite masku prije spavanja, ostavite da djeluje 10 minuta pa isperite toplom vodom.
Nanesite na lice kremicu i lijepo se naspavajte. I tako dan za danom :)

Kako se bliži toplije vrijeme, naša koža zahtjeva lakše kreme, emuulzije i makeup pa ću svakako upotpuniti svoju kolekciju  - o tome će još biti riječi. Za sada imam par stvari na WL, pa ćemo vidjeti.

Brinete li se o njezi lica? Slobodno napišite u komentarima kakav tip kože imate i što koristite ili imate li neki savjet. Ja iskreno priznajem da o njezi lica još uvijek učim i da imam puno toga naučiti pa svaki vaš savjet ili preporuka zlata vrijedi :)

36 komentari:

  1. To je baš mnogo proizvoda za moj pojam, ja koristim znatno manje. Imam osetljivu mešovitu kožu i koristim YR gel od kamilice, pantnol kao dnevnu i nocnu kremu, s nekoliko puta nedeljno nanosim kokosovo ulje, a za skidanje sminke Alverde losion za oci i neku micelarnu(sada je to od Eveline). :) Svakako nisam prezadovoljna svojom kožom, ali nisam voljna da testiram svašta na koži jer mi sve izaziva reakcije posle kojih ostaje hiperpigmentacija. Mislim da nisam pogodna za davanje saveta, ali svakako cenim svaki dobijen. :)
    P.S. Malo sam se razbrbljala. (: Super post, svidja mi se što je relativno detaljan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LeClaire, i ja imam osjetljivu kožu i ne mogu podnijeti neke drogerijske marke poput Garniera od kojeg se cijela ospem, njega sam odavno izbacila s popisa poželjnihh proizvoda. Volim kombinirati razne maske za lice, najčešće DIY maske. Što se tiče krema za lice - tu sam stvarno najgora jer moja je koža promjenjiva kao i ovo proljetno vrijeme: zimi hoće nešto jako masno i hidratantno, na jesen i prolježe nešto malo lakše, dok u ljeti nešto skroz lagano poput emulzije. Znam, grozno, ali je tako :) Najradije bih da imam jednu kremicu za dan i jednu za noć i da onda nemam brige s traženjem i testiranjem.

      Izbriši
    2. Oh, Garnier i ja smo se davno rastali, kao sto sam ucinila i sa Niveom, barem njihovim proizvodima za mladu kozu. Sto se tice maski, korstim Avonovu masku za suzavanje pora i stvarno mi prija, malo me pecka par momenata, ali posle je sve ok. :) A kreme su mi najgore, ni jedna mi nije u potpunosti odgovarala, pa zato praktikujem pantenol, jer ipak moram da hidriram kozu nekako.

      Izbriši
    3. Garnier, Balea kreme za lice (ne znam zašto jer su mi njihove maske u vrećicama odlične), Nivea krema za lice... nije bio bolan raskid jer nisu puno ni koštale. Najviše me boli kada nešto skuplje platim pa se moram od toga rastati. Zasada sam još u potrazi za noćnom kremicom i okoloočnom :) Iako sve češće navečer stavljam nerafinirani shea maslac na lice, ali samo zimi jer mi je ljeti pretežak, ljeti njime mažem samo usnice.

      Izbriši
  2. Odlican post! Meni je nega lica najbitnija i nikada cak i kada sam bila mladja nisam otisla na spavanje a da ne skinem sminku, dodjem iz izlaska i mrtva umorna skidam sminku :)Dok moja sestra i dan danas nekad zna da legne sa komlet sminkom i opet ima bolje lice od mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvezdana, znam i ja takve kojima je lice besprijekorno, a spavaju sa šminkom. Ne znam u čemu je stvar, nismo svi isto građeni, ali bojim se da bi im se to sve moglo vratiti kada prođu mladenačke godine.

      Izbriši
  3. Koliko divnih proizvoda! Odusevljena sam! Sve ti je prelepo! :)
    Estee Lauder serum je moja tiha patnja, cak i kada skupim pare za njega na kraju mi je zao dati pa kupim nesto drugo... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jolie, hvala ti! Znam, preskup je i za moj budžet, ali sjajan i uvijek si prištedim za ono što valja :)

      Izbriši
  4. Odlični proizvodi..... i fotografije opet sjajne ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Sara Nyx....

    Ovo mi je bio prekrasan post za čitati. Uživala sam u tvojim proizvodima i rutini, recenzijama svakog posebno i lijepim slikama. Svaka čast! Sve radije te čitam iako mi se otpočetka sviđao blog.

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaaako puno proizvoda :D ja sam lijena i mlada, tako da koristim samo neke osnovne stvari za lice, ali valjda ta svijest o njezi lica dolazi s godinama :) Onu Caudalie vodicu svakako planiram isprobati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Caudalie mi je super, ova mi je pri kraju i svakako ću je opet kupiti :)

      Izbriši
  7. superiska post :)
    puno stvari bih volela da probam iz posta a i sama koristim caudalie vodicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, znam, čitala sam kada si pisala o Caudalie vodici :)

      Izbriši
  8. Fotke su prave profesionalne, odlične su :)) Sve u svemu, stvarno se isplati dati tolike novce za proizvode za koje znaš da su super i koji ti odlično djeluju na kožu. Jest da je puno za dati odjednom, ali pošto ti traju tako dugo, kad izračunaš, ispadne ne znam koliko mjesečno, ali ispadne ok hehe :) Jedino eto, što je puno odjednom. Od svega ovoga imam Nuxe micelarnu i potvrđujem da miriši kao da se nalaziš u vrtu punom ruža, ali samo zato što sam je osvojila. I nisam znala da je za normalnu/suhu kožu :o A ja imam masnu i OK mi je. Možda mi je ona lijepo nahranila kožu, koja mi se inače dosta guli, iako je masna. Čekam apdejtat post kad krene drugačija rutina s laganijim proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) Nekako uvijek sve potrošim u skoro isto vrijeme pa se skupi za izdvojiti odjednom - ali stvarno neki proizvodi mogu dugo trajati :)

      Izbriši
  9. Odlican post, bas sam ga procitala sa zanimanjem! EL serum je i meni tiha patnja, mnogo je to para za jedan kozmeticki proizvod, ali sve vise pocinjem da verujem da bi se isplatilo. Gledam te Nuxe proizvode, cine se poznati, ali mislim da toga kod nas ipak nema ili barem nisam naletela na njih. YR piling mi deluje vredan isprobavanja, a Caudalie BE mi je super, super proizvod samo ga jakoristim kao fiksator sminke. Probaj, kad se kompletno nasminkas isprskaj lice i sacekaj da se osusi. Produzava mi period bez prosijavanja, a to je velika stvar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Baš sam kod Jolie komentirala kako ga nekada koristim i kao fiksator šminke, iako je meni bolji kada ga nanesem prije kompletnog makeup.-a jer ionako imam dehidrirano lice pa puder stoji bez fiksiranja :)
      Nuxe se kod nas kupuje u odabranim ljekarnama, a u svakom slučaju ga ima i na Feelunique koji imaju nešto malo niže cijene od naših i besplatnu dostavu za cijeli svijet :)

      Izbriši
  10. Jako lep odabir, ovaj Estee Lauder serum baš želim da probam!

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlican post. Ja sam jedino sa tvog spiska probala EL serum, dobila sam jako puno testera. Stvarno je dobar i lice je divno. Koristila sam dva meseca dok nisam potrosila testere. Sada cekam da prodje trudnoca, da se stabilizuju hormoni pa da vidim gde sam sa kozom, jer ima dosta promena.
    Caudalie BE zelim da probam, ali sam na zalost ovih dana propustila sva akcije, pa cekam neku narednu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena, EL serum mi je san snova - najbolje što sam ikada koristila za lice, zbilja :)

      Izbriši
  12. Koliko divota na jednom mjestu ;)...svakako si me zaintrigirala sa NUXE kremom i bareMinerals umivalicom koju već neki period gledam i sad je sljedeća na redu ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana, bareMinerals umivalica mi je fantastična - ne mogu je dovoljno nahvaliti - skida mi svu šminku s lica, ne isušuje lice i još je anti-age :) Sve u jednom :)
      Nuxe mi je općenito odličan, pa tako i ova krema :)

      Izbriši
  13. Stvarno divni proizvodi za lice, procitala sam o svakom iako su skroooz van mog budzeta :) Ja sam trenutno u onom ruznom prelazu izmedju studiranja i trazenja prvog zaposlenja i samo se kontam: "Jadan moj novcanik kad budem primala plate" :)) I sad pati ali obicno se vrzmam po apotekama ili drogerijama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako je to :) Kada dobiješ prvu plaću, neće ti potrajati ni par dana, vidjet ćeš :)

      Izbriši
  14. Ne trebaš se gristi što nisi koristila kremice za okoloočno područje. ;-) Krema oko očiju se po zahtjevima ne razlikuje mnogo od ostatka lica. Ništa specifično te kremice ne sadrže. Zapravo su vrlo često samo (skuplje) kopije svojih sestara za lice u malo bogatijoj formi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, hvala ti puno na ovome jer ja uvijek kremu koju koristim za lice razmažem i na okoloočno područje :)

      Izbriši
  15. Ostala sam bez texta :D

    Predivni proizvodi, fenomenalno opisano i još bolje slike :)

    Obožavam EL Advanced night <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, baš ti hvala, ako mi ti to kažeš, onda sam baš sretna :) :) :)

      EL - moj HG seruma :)

      Izbriši
  16. moram da ti priznam nešto...oduševio me tvoj blog!!!
    slike su savršene i sa zadovoljstvom sam iščitala recenzije proizvoda.
    zaintrigiralo me par stvari o kojima si pisala..i meni taj EL serum zviči sjajno :)
    ja sam više fan preparative nego dekorativne kozmetike, to sam skoro shvatila :D
    idem dalje da iščitavam i da istražujem blog :)
    veliki veliki pozdrav od Lene!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lena, hvala ti :) Volim ja i dekorativu, ali u zadnje vrijeme sve više naginjem preparativi :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)