Content

23. 03. 2013.

Too Faced The Secret to No Makeup Makeup paleta za lice (recenzija + swatch)


Too Faced No-Makeup Makeup paleta za lice dio je nove kolekcije brenda Too Faced za proljeće 2013.g.  Makeup proizvodi spomenutog brenda nažalost nisu dostupni kod nas u prodaji (osim ukoliko niste jedan od sretnika u čijoj se zemlji nalazi još uvijek otvorena Sephora). No ukoliko se služite internet kupovinom to vam neće biti nikakav problem jer imaju divnih stvari kojima ćete nagomilati vašu WL i vjerujte da nećete požaliti.
Ova paletica koja je tema današnje recenzije bila je već par mjeseci na mojoj WL i nakon što sam je naručila s Beauty Bridge online shopa, došla je u moje ruke!
Paletu možete naručiti na online stranicama poput Beauty Bridge, Beauty Bay i sl., a košta oko 230 kn, ovisno s koje je stranice naručujete.
Ako volite no-makeup look, a ujedno želite malo šminke na sebi ili želite imati nekakav dodatak vašoj dekorativi, ova paleta je prava stvar za vas. Svaka žena sanja o tome da bude lijepa i bez šminke. Zašto ne biste izgledali prirodno i savršeno u bilo koje doba dana (ili noći)?



No Makeup Makeup paleta za lice dolazi zapakirana u kartonskoj kutiji, glatkoj na dodir. 


Unutar kartonske kutije nalazi se spomenuta paleta koja dolazi u limenoj ambalaži nježne ružičaste boje. Mislim da je Too Faced kao brend novom kolekcijom oduševio, i to ne samo kvalitetom proizvoda, već i umijećem pakiranja proizvoda, ovog puta u limenim kutijicama umjesto dotadašnjeg kartonskog pakiranja, što mene izuzetno veseli jer je limeno pakiranje nekako podnošljivije ukoliko ga želite ubaciti u torbu i nositi svuda sa sobom, bez brige da će se oštetiti :)


Ono što mene posebno veseli je što se na jednom mjestu nalazi sve što je potrebno za prirodni flawless look, pa tako ova paleta za lice sadrži: bronzing veil (8 g), creme blush (2,6 g), powder blush (3,0 g), concealer (1,55 g), luminizer (1,65 g) i brightener (1,5 g).

Bronzing veil, odnosno bronzer je bež-smeđe boje i uopće nije narančast kao što to mnogi bronzeri znaju biti. U sebi sadrži lagane shimmere koji uopće nisu primjetni, ali daju sjajni efekt na licu, pa ako tražite bronzere s matt efektom, onda ovaj bronzer nije za vas.
Svilenkaste je teksture i malkice se trusi pri uzimanju s kistom, ali ništa pretjerano da napravi nered u paleti ili da time troši proizvod. Jako se lijepo nanosi i blenda. Na mom normalnom, a dehidriranom licu stoji oko 4-5 sati, što je sasvim pristojno.
Ono što sam primjetila jest da definitivno lijepo sjeda na mom blijedom licu, lijepo iskonturira lice s malo brončanog sjaja, ali mislim da vam ne bi odgovarao ako ste tamnije puti jer bi na vama izgledao više kao highlighter nego kao bronzer jer je uistinu jako nježan.

Creme blush, odnosno kremasto rumenilo je ružičaste boje, hladnog tona. Glatke je i kremaste teksture, nije ljepljivo pa se lijepo nanosi, razmazuje i blenda. Također je dobro pigmentirano pa vam je dovoljan jedan nanos na lice i nije ga potrebno nadograđivati. U sebi ne sadrži vidljive shimmere, ali licu ne daje potpuno matt finish, već izgleda potpuno prirodno, kao da se stopi s vašom kožom. Na mom licu ovo rumenilo traje oko 3-4 sata. Možete ga nanijeti i na usnice, ali na mojima ono ne traje dugo.

Powder blush, odnosno rumenilo u kamenu također je ružičaste boje i jako je nijansom slično kremastom rumenilu. U sebi sadrži sitne i vdljive shimmere zlatne boje koji se predivno i nježno presijavaju na licu. Glatke je i svilenkaste teksture, ne trusi se pri uzimanju, dobro je pigmentirano, lijepo se nanosi i blenda. Na mom licu traje oko 4-5 sati.

Concealer, odnosno korektor je kremaste teksture bez ikakvih shimmera u sebi, sa potpunim matt finishom. Korektor je svijetlo bež boje, toplog tona i odličan je za prekrivanje prištića na licu ili podočnjaka. Osobno smatram da moje podočnjake ništa ne može prekriti, ali ovaj korektor to donekle uspijeva. Oni naravno nisu izbrisani, ali jako sam zadovoljna time kako ih prekrije (puno,puno bolji proizvod od Benefitovog Erase paste). Njegova tekstura je kremasta, lijepo se nanosi i razmazuje, ali nakon što ga utapkate na kožu u dva-tri poteza kao da se pretvara u prah, ne mogu to objasniti – nije suh, ne isušuje podočnjake, ne uvlači se u pore i bore, a opet nije na licu toliko kremast kao u paleti – kao da se u dodiru s kožom pretvara u praškastu teksturu malo suhu pod prstima, ali izuzetno laganu i ugodnu – prekrije nepravilnosti, manja crvenila i donekle prekrije podočnjake, a vi izgledate kao da ga nemate na licu – potpuno nevjerojatan proizvod!
Na mojim podočnjacima traje oko 3-4 sata.
Budući je jako svijetli, po mom mišljenju super odgovara nama koji smo blijede puti, nisam sigurna kako bi se ponašao na onima koji su tamnije puti – vjerojatno vam nijansa ne bi odgovarala.

Luminize, rekla bih da služi kao highlighter, kremaste je teksture sa vidljivim sitnim shimmerima u sebi. Nježne je bež-ružičaste boje, lijepo se nanosi i razmazuje, a koži daje jedan prekrasan prirodan sjaj. Na mom licu traje oko 3-4 sata, a nakon toga nestane.

Brighten, rekla bih nešto kao illuminator, blijede je bež-ružičaste boje, kremaste je teksture, lijepo se nanosi i blenda, a na mom licu traje oko 3-4 sata kao i svi kremasti proizvodi iz palete. Ja sam ga osobno koristila nanošenjem nakon korektora na područje podočnjaka jer njegova funkcija nije prekrivanje podočnjaka ili nepravilnosti, više služi na način da illuminira područje ispod okica tako da ne izgledate umorni, već sveže odmoreni i razbuđeni.


Unutar palete na poklopcu se nalazi ogledalce (jeej!), te uobičajeni Too Faced slikoviti prikaz (Glamour guide), ovog puta 3 looka koje sami možete kreirati koristeći ovu paleticu: Wake up Makeup look, zatim Nude radiance look i Red carpet contour look.
Sva tri looka su i više nego zanimljiva, pogotovo početnicima u šminkanju ili onima koji se uče konturirati (poput mene). Ako bih morala birati, osobno mi je najdraži Wakeup makeup look :)



Na donjoj fotki možete vidjeti kako izgleda swatch paletice (sve je slikano na danjem svijetlu), redosljedom: bronzing veil, creme blush, powder blush, concealer, luminize, brighten.


Ova paletica mi se izuzetno svidjela i ne mogu opisati koliko sam sretna što je imam u svojoj kolekciji. Po mom mišljenju, više bi odgovarala osobama svijetlije puti, mislim da nijanse u paleti baš i ne bi odgovarale osobama tamnije puti.
Neovisno da li imate ovu paleticu ili ne, sigurna sam da u svojoj kolekciji makup.-a posjedujete barem jedan bronzer, korektor za podočnjake, illuminator ili rumenilo pa se slobodno možete poslužiti ovim kartončićima u šminkanju, koristeći proizvode koje imate.

Kako vam se sviđa ova paleta? Imate li nešto od Too Faced.-a ili si namjeravate nešto kupiti?


48 komentari:

  1. ni korektor,ni iluminator ni bronzer a da ne govorimo o samom brendu. mislim da bi od svega samo rumenila koristila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se baš dopada jer sam blijeda i super mi se stope s tenom :) I jako sam zadovoljna korektorom :)

      Izbriši
  2. Ambalaža izvana izgleda predivno. Sviđa mi se bronzer i rumenilo u kremi, ali mislim da bi trebali puno duže trajati za te novce. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, slažem se, stvarno mi je žao što ne ostaju na licu barem 8 sati :)

      Izbriši
  3. I ja sam bleda i ovo bi mi sve super odgovaralo, bas simpa paleta :)

    OdgovoriIzbriši
  4. prelijepa je paletica no meni bi odgovarala da je mrvicu tamnija :)
    Zasad imam samo Too Faced Papa Don't Peach rumenilo no ne mislim ostati samo na tome. Proljetna kolekcija im je predivna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je cijela proljetna kolekcija divna, pogotovo paletica sjenila Boudoir eyes :) Da, baš sam mislila da će izbaciti nešto i za osobe tamnije puti, čudi me što nisu jer ova paleta taman odgovara blijedim osobama, bojim se da se polovica ovih proizvoda u paleti ne bi mogli iskoristiti na osobama tamnije puti...

      Izbriši
  5. Želim, želi, želim. Jako mi je lijepaaaaa.... :) Tvoje fotke me uvijek oduševe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, tako sam ju i ja željela kada sam ju vidjela :) Hvala ti!

      Izbriši
  6. Mislim da TF pravi najgenijalnije i najsladje palete! :) Rumenila su bas lepa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim Too Faced. U biti tek sam ih nedavno počela voljeti jer neke stari su i gadan fail bile, no nešto su radili s formulama i zadnja paleta sjenila koju imam je savršena. T voje paleta je divna, ali mislim da ju preskačem:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maybe, mislim da možeš kreirati no makeup makeup look s nečim što već imaš od dekorative obzirom da imaš puno toga, tako da ti ovo i nije potrebno :)

      Izbriši
    2. hahaha u pravu si, ali nekako me moja dosadašnja kolekcija ne sprečava u povećanju iste:D

      Izbriši
    3. LOL, tu smo iste :)

      Izbriši
  8. Ajme meni kako je ovo lijepo, sve moje boje <3

    Ide instant na WL :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, to sam si točno i ja pomislila kada sam ju dodavala na WL :)

      Izbriši
  9. Kaaaakva lepotica! Spazila sam je još na promo slikama, ali nekako sam mislila da su u njoj samo rumenila, sad mi je još bolja ovako. Sviđa mi se i slogan na paleti :) Odlično si je predstavila!

    OdgovoriIzbriši
  10. Divne su mi Too faced stvari, super recenzija. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. wow, paleta je predivna! buduci da sam svijetle puti mislim da bi mi ove boje bile odlicne za dnevne, nježne lookove! ide na wish listu odmah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) I ja sam blijeda i meni je fantastična za dnevni look :)

      Izbriši
  12. Ovo roze mi izgleda baš lepo (Creme blush). Uh, ja Seforu doživljavam zdravo za gotovo, odem tamo možda jednom godišnje, ali ne bih volela da se i kod nas zatvori. Naterala si me da je ponovo posetim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aleksandra, uživaj dok možeš jer je kod nas zauvijek zatvorila vrata :(

      Izbriši
  13. Nisam baš ljubiteljica no make up look-a, ali ću ti reći da mi se jako sviđa ova paletica..... inače jako volim TF proizvode...

    OdgovoriIzbriši
  14. Sa ovim bas za dnevni look i nije potrebno nista vise :)) preslatko je. Ako nista, ja bih pala na ambalazu :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Odmah ide na WL, pakovanje je kao iz bajke, i boje su predivne, deluju pomalo nestvarno :D

    Mnooogoo mi se svidja! Super su slike..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na mom blijedom licu boje su savršene :) Nekako ju štedim jer me strah da ih više neće biti u prodaji kada ju potrošim :(

      Izbriši
    2. Ja sam bledi kinez :D verujem i da bi meni lepo isle, nadam se da ce ih uvek biti u prodaji, ipak moram i ja da imam ovaj divni roze setic :D

      Izbriši
    3. Nadam se i ja :D

      Izbriši
  16. Odgovori
    1. I meni :) Čim sam je ugledala, bila je to ljubav na prvi pogled :)

      Izbriši
  17. Posle ovog obavezno ide na WL :D Sjajno si je predstavila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti kada ju dobiješ :)

      Izbriši
  18. Creme blush mi je baš wow!

    OdgovoriIzbriši
  19. divna paletica :) nisam probala nijednu od njih ali bih jako volela :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Jao predivna je :O TF mi je inače jedan od najbrendova, baš mi je žao što nemamo više Sephoru...
    Nego, jesi li platila carinu na nju i koliko te došao shipping na Beauty bridgeu (ne vidim na sajtu)? Hvala. :)
    P.S. Imaš fantastične fotke. Idem potražiti info n blogu koji fotić koristiš (za pola godine dobivam i ja novi, pa skupljam dojmove koji je najbolji).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je bio moj prvi dodir sa TF brendom i moram priznati da su me potpuno oduešvili :) Naručila sam si još par stvari :D
      Ovako, na Beauty Bridge.-u shipping za RH je (mislim) 12 dolara, s time da skupljaš nagradne bodove, za svakih potrošenih 1 dolar skupljaš 1 bod i kasnije te bodove možeš iskoristiti za neki popust (mislim da je 250 bodova 10 dolara popusta). Ako ti je shipping skup jer naručuješ jednu stvar (ja sam naručivala više stvari), onda bi ti jeftinije ovu paleticu bilo naručiti s Beauty Bay.-a.
      Carinu mi nisu naplatili iako je paket bio itvaran, a paket je bio označen kao gift i bila je stavljena cifra od 20 dolara što me baš iznenadilo (pozitivno) :)

      Hvala ti na komplimentu :) Koristim Nikon d5100 s objektivom koji je došao u kitu (uobičajeni koji se dobije). Ja sam preoduševljena s ovim fotićem :D

      Izbriši
    2. Aha, vidim da je poštarina na Beauty Bayu besplatna, zakon! Hvala ti :)

      Izbriši
    3. Nema na čemu draga :)
      Da, na Beauty Bayu je shipping za RH besplatan i pošiljka dođe za nekih 7-10 dana. Zadnju mi nisu niti otvorili na carini, ali i kada je otvore ako ti je unutra jedna ili dvije stvari, uopće ne carine :)

      Izbriši
  21. Naprosto obožavam Too Faced ali kada vidim kako svako malo mogu sebe nadmašiti sa pakiranjem a vjerujem i kvalitetom, iznova se oduševim :D.

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)