Content

02. 04. 2013.

DIY Kakao piling + maska za lice


Kakao, odnosno, čoko tretmani za lice danas su sve popularniji pa ako ste ljubitelj čokolade poput mene, osim što je možete fino papati, možete ju priuštiti i svojoj koži.
Pitate se kako? U kućnoj radinosti je najjednostavnije i potrebno vam je svega par minuta da smućkate ovaj kakao tretman ;) 
Kakao piling (koji poslije ostavim da mi na licu djeluje kao maska) koristim već otprilike godinu dana i ponavljam ga jednom tjedno.
Nemojte se čuditi što su na fotkama i kolačići jer meni kao obožavateljici čokolade ovaj piling + maska toliko zamiriše da lagano gricnem koji čokoladni kolačić dok maska odradi svoje :)



Potrebno vam je:
-1 žlica organskog gorkog kakaa
-1 žličica bademovog ulja, nerafiniranog i hladno prešanog
-1 žlica domaćeg meda
-1 žličica sitno mljevenih zobenih pahuljica i/ili smeđeg kristal šećera

Kada kakao stavljam na lice volim da je 100% organski i kupujem ga u Bio&Bio trgovinama u Splitu, a čini mi se da sam ga vidjela i na policama Mullera. Možete uzeti i sjemenke kakaovca (koje također možete naći na policama Bio&Bio trgoivna) pa ih u blenderu fino samljeti, ali da si olakšate posao preporučujem da kupite već gotovi kakao.
Ako ne možete naći organski kakao, biti će dobar i ovaj obični gorki koji stavljate u kolače (prije sam njega koristila dok nisam naišla na ovaj organski).
Kakao je antioksidant, učvršćuje kožu pa ima anti-age svojstva, sadrži vitamine A,B,C,D,E i K te pomaže da koža bude glatka i sjajna.

Kada koristim Bademovo ulje, uvijek uzimam nerafinirano i hladno prešano (najbolje mi je Oshadhi, a naručujem ga s Terra organica.-e).
Ukoliko nemate bademovo ulje, možete uzeti (domaće) maslinovo ulje.
Bademovo ulje bogato je vitaminima A, B1, B2, B6 i E, omekšava i regenerira kožu, a izuzetno je djelotvorno za suhu i osjetljivu kožu.
Ukoliko imate masnu kožu, preporučujem da ili koristite drugo ulje (poput ulja lješnjaka koje regulira lučenje masnoće) ili da ga jednostavno izostavite.

Med, pogotovo onaj domaći (ukoliko ga ikako možete nabaviti, ako ne, uzmite organski) je izvrstan u omekšavanju i hidrataciji kože, a ima i protuupalna svojstva.

Zobene pahuljice koristim kada želim slabiji piling efekt, a smeđi šećer kada si želim jače istrljati lice. Možete ih oboje dodati, kao što ja nekada napravim.
Zob je dobra za osjetljivu kožu protiv iritacija, a i spriječava gubitak vode.
Zobene pahuljice možete kupiti u bilo kojoj trgovini na odjelu zdrave prehrane (recimo Interšpar, Muller, dm)…


Postupak:
Dakle, sve sastojke pomiješajte i dobro izmiješajte dok se ne pretvore u jednu gustu kompaktnu smjesu. Nanesite na čisto lice (ja preferiram suho, a ne vlažno jer se bolje razmazuje), izbjegavajući područje oko očiju. Slobodno ju možete nanjeti i na usnice. Laganim kružnim pokretima istrljajte kako biste napravili piling, a potom dobro razmažite i u debelom sloju masku ostavite da djeluje 15ak minuta na cijelom licu (izbjegavajući područje oko očiju). Isperite mlakom vodom.


Preporučujem da piling + masku napravite prije spavanja jer će vam koža nakon pilinga biti crvenkasta. Preporučujem također da dobro zavežete kosu kako ju ne biste zaprljali jer smjesa bude dosta gusta, a boje otopljene čokolade :)

Ovaj piling pomaže mojoj koži da bude glatka i nahranjena, a ujedno je i sjajna. Nisam pronašla nikakav podatak kako ovi sastojci djeluju na pore, ali sam primjetila onaj instant učinak, kao da (možda zbog kakaa?) popuni moje pore pa izgledaju nekako manje i sužene :) naravno, ja nemam puno pora, u zadnjih godinu dana su mi se počele pojavljivati okolo nosa, ali svejedno primjetim taj instant učinak.
Nakon ove maske koža me ne zateže, ali svejedno prije spavanja nanesem kremu kako bih kožu dodatno nahranila.

Koristite li domaće pilinge za lice?
Ja nisam neki ekspert u preparativi, pogotovo kada su u pitanju DIY pilinzi i maske, ali imam par recepata koje duže vrijeme koristim i koji na mojoj koži lica (normalna, dehidrirana) djeluju.
Zanima me vaše mišljenje općenito o DIY pilinzima, te posebno o ovom kakao tretmanu za lice.
Što kažete?

45 komentari:

  1. Nisam probala ali što da ne, volim te prirodne mućkalice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) I ja ih volim, mada se u većini slučajeva ne usudim eksperimentirati ako mi sastojci nisu poznati :)

      Izbriši
  2. Nakon sto sam bila odusevljena tretmanom sa kokosovim uljem, svakako cu probati i ovaj piling i masku, samo da nabavim bademovo ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti je tretman s kokosovim uljem bio super, meni je puno pomogao s kosom i mogu slobodno reći da evo nakon već par mjeseci redovitog korištenja, moja je kosa jednake gustoće kao i prije nego je frizerka totalno istanjila, a i nekako mi brže raste pa bi do kraja ljeta trebala dosegnuti dužinu koju sam imala prije šišanja :)

      Što se tiče kakao tretmana, nadam se da ćeš također biti zadovoljna. Bademovo ulje se inače preporučuje osobama koje imaju suhu ili osjetljivu kožu, pa ako imaš masnu ili mještovitu predlažem da preskočiš bademovo ulje i dodaš neko drugo poput lješnjakovog :)

      Izbriši
  3. Zvuči slasno, a vjerujem da je i učinkovito. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala ti!
      Kod mene baš pali što me ugodno iznenadilo jer moje lice uvijek neku svoju politiku vodi - nešto mu odgovara, a nešto ne. Svi mi imamo drugačiji tip kože i ne mora svima svaka maska/piling biti dobar, ali sve su to prirodni sastojci i ne može štetiti pa zašto ne pokušati. Možda se baš pokaže kao dobitna kombinacija kao u mene :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ništa slično. Super post, ja ne znam da li bih mogla ovo da izvedem, mislim da bih se stalno oblizivala dok mi je maska na licu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha, navikneš se, zato su tu keksići :)

      Izbriši
  5. Redovno koristim DIY stvarcice :)). Probacu i ovu, pa javljam utiske. Onaj bozanstveni DIY sa kokosom je pun pogodak i hvala na tome :)). Inace sam zahvalna za odrzavanje, osim kose sve mi je ok (ali radi se na tome), mada kako mi se desilo sa glupim Vichy pilingom (lice), od tada samo prirodne muckalice i nista drugo, tako da ovo mi je doslo tako lepo sada, da promenim svoju rutinu :))))!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti i ovo biti super - meni je kakao dosta pomogao što se tiče sjaja lica pogotovo ove zime kada mi je lice baš izgledalo jako "sivo" i umorno od klime i velikog vjetra i baš mu je kronično nedostajalo blistavosti. I ja sam za DIY mućkalice, ali se sama ne usudim probati sve što pišu po netu, nekako je ipak lice u pitanju pa postupam s dozom rezerviranosti. U ovom pilingu/maski sam odabrala one sastojke koji meni najbolje pomažu koži: bademovo ulje, med i piling zrnca (zob/šećer). Možeš dodati i još meda ili ulja koje odgovara tvom tipu kože da piling bude rjeđi.

      Izbriši
    2. Naravno, ne uzimam ni ja sve sto je sa neta zdravo za gotovo, ali iz knjiga nekih citam za koje smatram da su ok. Takodje nekada nesto izmenim, ako mislim da mi nece odgovarati :). Javljam ti kako mi se cini kad isprobam :))

      Izbriši
    3. Može, slobodno javi Dijana :)
      Volimt voje DIY postove pa čekam još neki receptić za DIY masku ili piling - spremam se probati onaj s kukuruznim brašnom :)

      Izbriši
  6. Meni ovo izgleda jakooo fino :D a fotke su wow <3
    Moram priznati da si rijetko doma pravim maske, radije koristim one kupovne :D, ali nekad se znam počastiti svojim bučkurišom i budem sretna kako mi dobro ispadne. Što se tiče pilinga, jednom tjedno se oribam s palentom koju smiksam s hranjivim uljima, i do sad mi nijedan kupovni piling nije bio tako dobar D:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, hvala ti :)
      Čekam tvoj Diy recept za taj piling, sada me baš zanima jer jako volim home made pilinge :)

      Izbriši
  7. Beautiful blog..
    I will follow your blog..kiss

    OdgovoriIzbriši
  8. Takav piling koristim već 2 mjeseca i oduševljena sam. :) Nekad znam i dodat malo kave. Koža bude glatka i meka, odlična stvar. :D Slike su ti divne *-* Bar da moj Nikon slika kao tvoj hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je netko isprobao piling, i meni je odličan :) Neki dan sam baš na polici u smoćnici gledala kavu i mislila se da ili ne, i na kraju je nisam stavila. Hoću drugi put iako nju radije dodajem u pilinge za tijelo :)

      Izbriši
  9. Mislim da bih ovo pojela prije nego sto bih stigla stavit na kosu :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlično! Još samo da nabavim lješnjakovo ulje i bacam se na mućkanje...

    OdgovoriIzbriši
  11. Neki da sam smučkala od kukuruznog brašna po receptu Dijane i baš mi se svidjeo.
    Ja sam malo lijena za takve stvari ali valjalo bi probati :)

    Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, i ja sam lijena, ali se zato nekako natjeram barem vikendom dok sam kod kuće :) Da, pročitala sam kod Dijane, pripremam se da i njega probam, njeni DIY recepti su mi fantastični, poput onog tonika od peršina - stvarno je odličan :)

      Izbriši
  12. Zvuči fantastično! Baš ću probati, sve imam doma već :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasne slike, baš si se potrudila!!! Ja koristim samo med, ali sam zamijenila šećer s kavom kak sam dobila savjet na blogu i much better!!! Ovo bih isprobala da imam sastojke, ali ovako sam lijena nabavljati ih :p

    OdgovoriIzbriši
  14. Da nije u naslovu pisalo maska za lice, mislila bih na temelju prve slike da je ovo za jesti :D ja sam jaaaako lijena za DIY maske, a o nespretnosti i neredu neću ni govoriti, ali potaknula si me da si odem napraviti kakao za malo kasniji doručak :$

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj draga, ja sam u tvojim godinama bila još lijenija (nije baš za pohvalu) :D

      Izbriši
    2. Haha, onda dobro :)

      Izbriši
  15. mozda i isprobam nekad ovaj recept, mada bih ga ja radije pojela :D
    super postic :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Svaka ti čast na ovim DIZ zezancijama, naklon!

    OdgovoriIzbriši
  17. ja bih to pojela prije no što stavim na lice ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ovaj piling koristim nekoliko meseci, savrsen je :) Probaj i sledeci: kasicica pivskog kvasca (bogat je vitaminom B), kasicica meda, malo griza ili zutog secera, malo maslinovog ulja i izmrvljena tableta vitamina C, maska je prava vitaminska bomba za lice! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam ovo s vitaminom C, ali nisam dodavala maslinovo ulje :)
      Hvala ti!

      Izbriši
  19. neznam bili ovo pojela i stavila na licu O_O

    OdgovoriIzbriši
  20. ovo bi prije pojela nego stavila na lice! ja si sama radim piling za tijelo tu i tamo a maske diy još nisam probala

    OdgovoriIzbriši
  21. Interesantno ali iskreno .... više bi završilo u meni nego na meni :D!

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)