Content

13. 04. 2013.

L'Erbolario Sun krema za zaštitu od sunca za ubrzano tamnjenje spf 15


Moja priča s L'Erbolario brendom započela je prije nekih 5-6 godina.
Sjećam se da je ljeto tek davalo naznake svog dolaska, a ja sam stajala na pultu u ljekarni i čekala svoj red. Više se ne sjećam što sam išla kupovati, ali u toj sam ljekarni kupovala Vichy Normaderm proizvode, pa pretpostavljam da sam išla po piling za lice, no to sada nije bitno.
Ispred mene u redu stajala je desetak godina starija cura koja je spomenula meni do tada nepoznatu riječ „L'Erbolario“, što je bilo dovoljno da me zaintegrira. Kada je u istoj rečenici spomenula i „marmeladu“  za sunčanje, znala sam da je to nešto što ja želim probati. Kada sam došla na red, zamolila sam farmaceutkinju da mi objasni u kratkim crtama što je to „ta famozna i čuvena marmelada“ i da želim saznati više o tom brendu. Cura je bila predraga i sve mi je ukratko objasnila, a ja sam tada (i od tada svake godine kada se bliži ljeto) izašla sa vrećicom L'Erbolario proizvoda: čuvenom marmeladom za sunčanje (L'Erbolario Unguento Superbronzante), svjetlucavom kremom za tijelo nakon sunčanja (L'Erbolario Creme Illuminante) o kojima ću vam još pisati,  i s kremom za zaštitu lica od sunca za ubrzano tamnjenje – L'Erbolario Crema Solare Acceleratrice d'Abbronzatura all'olio  di jojoba – koja je tema današnjeg posta :)


L'Erbolario je talijanski brend koji dolazi od riječi „erborare“ što znači sakupljati bilje u poljima i upravo se njihova filozofija temelji na usklađivanju ravnoteže i očuvanja prirode i biljaka sa potrebama čovjeka – na prirodnim, biljnim proizvodima koji nisu testirani na životinjama.
Ono što je meni najdraže jest to da njihove kreme savršeno mirišu, kao da vas ponesu u neki drugi svijet, neku davno zaboravljenu livadu punu cvijeća ili na neku pješćanu plažu :)
L'Erbolario proizvodi dostupni su u Hrvatskoj i možete ih naći u svim boljim ljekarnama, online ljekarnama ili njihovoj prodavaonici u Areni Zagreb.


Da krenemo malo na kremicu koja je mene očarala od prve godine kada sam ju kupila i čiju kupovinu ponavljam svake godine baš u ovo vrijeme kada se pokažu prve zrake sunca i naznake da nam stiže ljeto :)
Riječ je o kremi koja dolazi u kartonskom pakiranju (koje ja na žalost nemam jer uvijek bacim te kutije da mi ne zauzimaju previše mjesta). Ambalaža je napravljena od mekane plastike  koja omogućava lako istiskivanje proizvoda van. Ambalaža je narančaste boje, baš one koju možete vidjeti pri zalasku sunca ljeti na moru i cijela Sole linija im je takva :D
Krema sadrži 125 ml i košta oko 135 kn.

Kremu možete nanositi i na tijelo i na lice, ali ja je koristim samo na licu.
Krema sadrži zaštitu od sunca (UVB i UVA) spf 15, i upravo zbog tako malog faktora preporučuje se kremu koristiti s prvim danima ljeta da uhvatite malo boje uz minimalno izlaganje suncu, te posljednjim danima ljeta da zadržite i produljite boju tena. S toplijim danima našem licu treba veća zaštita pa za sunčanje na plaži ili kod dnevnu kremu ispod makeup.-a preporučujem kremu s većim zaštitnim faktorom (25,30 ili 50).


Krema je mliječno bijele boje s primjesama žućkastog. I tako divno i lagano miriše, mene osobno podsjeća na one kremice kojima su se strankinje po plažama mazale dok sam bila dijete, a ja bih stajala do njih i samo mirisala taj miris krema, ljeta i mora :)
Krema sadrži biljne sastojke za ubrzano tamnjenje koji izvlače na površinu kože kožni pigment melanin i time potiče biološki sustav na pojačanu proizvodnju melanina, dok jojoba i maslinovo ulje omekšavaju kožu i omogućavaju joj gipkost.
Fluidne je teksture, nije gusta niti masna, lako  se razmazuje i upija u kožu ne ostavljajući za sobom masni ni bijeli trag. Koža ostaje hidratantna i nahranjena. Odlična je podloga za make up, a pri dodiru sa sunčevim zrakama imate osjećaj kao da na licu nemate ništa, tako divno daje vlažnost da imate osjećaj da vam je cijelo tijelo na +30, a lice u hladu ispod nekog visokog bora :)
Budući se divno razmazuje, ne treba vam je mnogo pa vam proizvod može trajati oko 6 mjeseci, koliko je na njemu naznačeno da traje od otvaranja.

Mislim da bi ova krema odgovarala osobama koje imaju suhu, normalnu i mješovitu kožu, dok nisam sigurna kako bi djelovala na masnoj koži lica. Ona je dosta hidratantna mada nije masna i na mojoj koži je odlična. Ja imam normalnu kožu koja je dehidrirana. Ne bih rekla da je moja koža pretjerano osjetljiva, ali je ponekad sklona nastanku prištića,  međutim od ove kreme mi niti jednom prištić nije izbacio i to je bio samo jedan razlog više moje ljubavi prema ovoj kremi :)
Ukoliko niste sigurni da li bi vam ova krema odgovarala, u ljekarnama uvijek imaju L'Erbolario testere pa slobodno zamolite da kod kuće isprobate.

Jeste li probali što od L'Erbolario brenda i što vam je najdraže?

38 komentari:

  1. Ovo kupujem za neka dva mjeseca :D a prije toga potražim tester. Probala sam njihove sapune koji su stvarno odlični :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je sve njihovo odlično, stvarno se na ništa još nisam požalila :)
      Svakako uzmi tester prije kupnje full size jer nije baš mala cijena :) Meni je stvarno dolična i koristim je već 5-6 godina :)

      Izbriši
  2. Svake godine gledam njihov program i nećkam se i nikako da dođu na red. Ove godine mi je more u Berlinu pa nemam baš potrebe za tom kremico jer ovdje ima svega, samo ne sunca...ali nagodinu...eh, nagodinu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde, ajde, vratit ćeš se ti na naše more, uživaj dok si u Berlinu :D

      Izbriši
  3. NIsam ovo nikada probala, ali bas mi deluje interesantno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'Erbolario meni osobno ima tako divne kremice za tijelo, kupke, a najviše me oduševila ova njihova linija za sunce :) Ne znam da li je dostupan u Srbiji,ali ako jest, onda sigurno u malo bolje opremljenim ljekarnama imaju i testere :) Ako nema, javi mi se pa ćemo nešto smisliti :)

      Izbriši
  4. Baš bi ga mogla probati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Obavezno uzmi tester prije kupnje, ali u načelu su od mojih svi zadovoljni koji su je probali, a vidim da ih i po netu dosta ljudi hvali :)

      Izbriši
    2. Zahvaljujući tebi sam već na plaži. L'Erbolario volim i ovo me zaintrigiralo, ali kako imam masnu kožu još važem

      Izbriši
    3. Krema zbilja nije masna, ali znaš kako je to kada si vani na +30 i još se k tomu znojiš. Svaka ljekana ima testere pa predlažem da prije kupnje isprobaš. Mene još do sada ništa od ovog brenda stvarno nije razočaralo :)

      Izbriši
  5. Mene tvoje fotke svaki put sve više oduševljavaju :D divne su!!!
    Nisam još ništa njihovo koristila, a da ti budem iskrena, ljeti sam najviše u hladu i čuvam svoju aristokratsku put hahaha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha, a ja jadna pokušavam uhvatiti malo boje, pa skoro nikako :)

      Izbriši
  6. Ja koristim samo marmeladu ako idem na more a kako je to rijetko, tako i nju nisam dugo kupila :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam nikada cula za njih. Ne znam da li se prodaje ovo u Srbiji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, evo baš sam malo prosurfala i vidim da su dostupni i u Srbiji, a na ovom linku možeš naći prodajna mjesta: http://www.multipharm.rs/dokumenti/Apoteke%20Lerbolario_Srbija.pdf

      Izbriši
  8. odlična recenzija! :-) zanima me da li su te kreme koje si navela (dakle s različitim zaštitnim faktorima) iste? znači ima li ova krema koju si direktno recenzirala i sa višim faktorom? i kako ti djeluje na tamnjenje? hvala ti puno na odgovoru. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Tamara, nisu im sve kreme iste. Recimo, ova sa spf 15 je s uljem jojobe i predviđena je za ubrzano tamnjenje samo na početku ljeta. Ja je upravo zbog tako malog faktora i lagane teksture koristim kroz proljetni period, a ljeti uzimam više faktore jer je i sunce jače.
      Imaju još kreme sa zaštitnim faktorom 25 (ta je od aloe vere i makadamije sa formulom protiv starenja), zatim s faktorom 30 (ta je s sezamom, mrkvom i shea maslacem), a mislim da čak imaju i sa spf 50, no nisam sigurna :)
      Meni je ova krema odlična za ovaj proljetni period jer preferiram minimum spf 15 tijekom cijele godine, a ona u sebi sadrži forumulu za brže tamnjenje. Ja sam inače dosta blijeda i teško mogu pocrnjeti, a ova krema mi pomaže da dobijem barem boju za nijansu tamniju od moje. Djeluje tako da izvlači melanin (kožni pigment) na površinu kože brže nego što bi to sama koža napravila pa tako i brže pocrniš, ništa pretjerano jer ona nije krema za samotamnjenje.
      Nadam se da sam pomogla :)

      Izbriši
  9. koristila sam nekoliko njihovih stvari za suncanje i stvarno su odlicne! a najveci san mi je da probam marmeladicu :) moracu da pogledam ovde sta sve ima pre nego odem na more :)
    super post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su oni jedini brend koji mi je pomogao da ljeti ne izgledam kao duh jer teško mogu pocrnjeti :) A marmelada mi je zakon, obavezno probaj, a ako je ne uspiješ naći, javi mi se pa ću ti ja poslati :)

      Izbriši
  10. Čini se fina, a uvek me oduševe tvoje fotografije proizvoda, baš su divne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Meni je krema odlična, ali kada počne toplije vrijeme, uzimam veći faktor :D

      Izbriši
  11. nisam sklona proizvodima za brzo postizanje brončane puti i sl. radije koristim običnu kremu za lice sa spf. probala sam jednom njihovu kremu za ruke od limuna i maslina? i ostala odusevljna koliko se brzo upilo u kozi i kako su ruke bile mekane. ali nemam još uvijek nista od njih

    OdgovoriIzbriši
  12. Marmeladu kupujem svake godine mada nisam baš neki fan ali posluži sfrsi no sada ću svakako i ovu kremicu pogledati ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marmelada je meni zakon, ali ja općenito volim njihove kremice :D

      Izbriši
  13. Mislim da imam negdje po sobi ovu kremu, divna je stvarno, marmeladu isto kupujem svake godine( iako mi trenutno nije jasno zašto jer se ne sunčam pretjerano s obzirom da lako izgorim )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha, i ja je kupujem svake godine jer jedino od nje mogu uhvatiti neku boju :D

      Izbriši
  14. Joj, obožavam L'Erbolario. :-)
    Volim mirisne linije 3 rosa,Te Bianco, Tiare...Ali najdraži mi je Papavero Soave, imam kremu za tijelo i parfem, savršenstvo od mirisa. Obavezno isprobaj. :-) A od Sun proizvoda mi se jako svidjela Soleombra - krema nakon sunčanja. Izrazito je hidratantna, tako lijepo umiruje kožu nakon izlaganja suncu. A miris je nekako mediteranski, osvježavajući. Mama koristi njihovu kremu za lice sa Aloe Verom i Macadamiom SPF 25 i isto je zadovoljna.
    Jedva čekam recenziju za Cremu Illuminante, ona mi je isto na wish listi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, obožavam kada netko napiše svoje preporuke, pogotovo ako je to brend kojeg obožavam :)
      Ovako, Papavero Soave imam parfem - kupila sam ga prošlo ljeto i od tada planiram kupiti i kremu za tijelo jer je jednostavno božanstven :) Njihova Iris krema je moja najdraža krema za tijelo :)
      Što se tiče Sun linije, imam u planu uzeti šampon za kosu, Doposole kremu za lice nakon sunčanja te ovu kremicu koju tvoja mama koristi s spf 25 - ona mi je na WL od prošlog ljeta :)

      Imam marmeladu koju obožavam, ali obavezno moraš isprobati i Cremu Illuminante, savršena je - tako lijepo nahrani kožu :D Super mi je i to što su ovo jedni od rijetkih brendova za koje tete u ljekarnama ne štede na testerima :)

      Izbriši
    2. Papavero krema ima dugotrajan miris, nećeš pogriješiti ako je kupiš.:-)
      Marmeladu sam i ja koristila par godina, ali sam prošlo ljeto zaboravila na nju. S njom dobijem savršenu boju. Joj, sad jedva čekam kupiti Cremu Illuminante, ljeti volim sve što sjaji. :-D

      E, zaboravila sam, super im je i Argan linija, miris je mmm, nježni, topli, slatkasto bademasti, doslovno za pojesti. I meni je drago da ne štede na testerima. Prije par godina sam u jednoj maloj ljekarni pitala tetu u ljekarni da mi da jedan-dva testera. I nestala ona na par minuta i vraća se sa jedno 15-ak testera, svi lijepo zapakirani u maloj ukrasnoj L'Erbolario vrećici za testere.

      Izbriši
    3. Ma daj? Da mi je doživjeti da i nama ovdje tako daju testere :)
      Papavero kupujem, kao što sam rekla, parfem mi je odličan, a ako se krema tako dugo zadrži, super :)
      Probala sam od Argan linije samo kremu za lice (tester), super miriše :) Meni se svidjela i ona krema za tijelo od kruške i nekakvog drva, ta isto predivno miriše :)
      Što se tiče Creme Illuminante, nećeš pogriještiti. Ima u sebi diskretne zlatne shimmere koji se na koži skoro i ne primjete, ali daju sjaj, meni je poslije sunčanja savršena :)

      Izbriši
    4. Ma super je L'erbolario, imaju odlične mirise, a nisu preskupi. :-) Sada izbacuju mirisnu liniju od hibiskusa, nadam se da će doći i kod nas.

      Izbriši
    5. Nadam se i ja :) Stvarno su mi odlični :D

      Izbriši
  15. Možeš li mi preporučiti neki proizvod za ubrzano tamnjenje kože, a da nije ova krema ili pak l'Erbolario pekmez jer sam čula da njegova smeđa boja mrlja kupaći kostim i sve oko? Mislila sam uzeti Nikel kokos maslac s mrkvom, no kažu da je premasan i ne radi svoj posao. Biobaza pekmez ne bih kupovala ako je također smeđe boje, a sadrži i mineralno ulje u sastavu koje izbjegavam. Znam, zahtjevna sam :D (još bih i da je proizvod cruelty free)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja, stvarno ne znam što da ti preporučim :/
      Ja već godinama koristim L'Erbolario marmeladu i ona mi je super, uopće nije masna i ne ostavlja masne tragove po kostimu, osim naravno, ako imaš bijeli ili svijetliji kostim onda ostavlja ovu svoju boju po njemu :)

      Izbriši
    2. Hvala na odgovoru svejedno, evo vidila sam da Green Girl prirodna kozmetika ima maslac/pekmez za sunčanje, 120 ml je 90 kn, to mi je super, plus je prirodan totalno, pa ću uzeti njega :)

      Izbriši
    3. :) Javi dojmove :D

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)