Content

23. 04. 2013.

Shiseido Sun Protection Liquid Foundation SPF 30 (usporedba nijansi SP40 i SP60, recenzija + swatchevi)



Pripremite se na malo poduži post o mom HG tekućem puderu :)

Moje traženje savršenog tekućeg pudera završilo je prije više od 6 godina kada sam probala Shiseido sun protection liquid foundation. Bila je to ljubav na prvi pogled i od tada ga ne puštam daleko od sebe!
Imate li u svom neseseru barem jedan proizvod za koji ljude oko sebe grizete ako ga slučajno nemate u zalihama?! Kod mene je to upravo ovaj puder! Ako postoji jedna stvar bez koje nikako ne mogu ni ljeti ni zimi, onda je to ovaj tekući puder. Mislim da je ljubav obostrana jer ona traje već 6+ godina i nadam se da će trajati još duuuugo :)


Još uvijek kada idem po parfumerijama ili drogerijama nosim sa sobom prazne posudice i isprobavam razne tekuće pudere, čisto da upotpunim svoju kolekciju: probala sam sve što se ima ponuditi od Diora (u zadnje vrijeme to je bio Dior Nude), zatim Chanel Vitalumiere Aqua (s kojim puderom uspoređuju ovaj Shiseidov), Guerlain lingerie de peau, Guerlain parure de lumiere, Guerlain parure extreme, Bourjois healthy mix, L'Oreal True match, Kanebo Sensai Fluid finish… ali u nijednom od njih nisam našla zamjenu ovom.
Što se tiče tekućih pudera stvarno sam picajzla kakvu još niste vidjeli i kada probate nešto toliko savršeno na vašoj koži (dakle, nađete svoj HG tekući puder) teško je da će vam se još tisuću njih svidjeti. Više je vjerojatnije da ćete svaki budući uspoređivati sa svojim HG puderom, što ja uvijek neizbježno radim pa Shiseido uvijek dobije bitku i prije nego je počela :)


Shiseido Sun protection liquid foundation spf 30 dolazi u pakiranju od 30 ml.
Vani ovaj puder možete naći u svih 7 nijansi u kojima puder dolazi (od SP10 do SP70), dok se u Hrvatskoj mogu u prodaji naći samo dvije nijanse i to: SP40 (popularno zvana „svijetlija“) te nijansi SP60 (popularno zvana „tamnija“).

*slika preuzeta s interneta
Kasnije ću vam na swatchevima pokazati usporedbu obje nijanse da vidite razliku.
Ja koristim nijansu SP40, a za potrebe swatchanja sam uzela i tester nijanse SP60 za koju sam mislila da bi mi mogla biti dobra za ljeto kada uhvatim malo boje, no ispostavilo se da je za mene ipak pretamna.
Inače, ovaj puder (u obje spomenute nijanse) možete naći i sa SPF 42. Koristila sam i jedan i drugi i za mene uopće među njima nema razlike.
Trajnost mu je 18 mjeseci od otvaranja.



Pa krenimo malo na sam tekući puder koji je predmet ove recenzije :)
Shiseido Sun Protection liquid foundation spf 30, kako mu i samo ime kaže, je tekući puder, jel :) Dolazi zapakiran u kartonskoj kutiji plave boje.
Ambalaža u kojoj se nalazi tekući puder predstavlja umanjenu verziju emulzije za tijelo i lice iz iste Shiseido Sun linije za zaštitu od sunca. Napravljena je od polutvrde plastike koju možete po potrebi bez problema stisnuti kada vam je proizvod pri kraju da istisnete i zadnju kapljicu van. Meni se osobno dopada plava boja bočice ovog tekućeg pudera, nekako mi baš izgleda ljetnje. Bočica ima čep koji je na odvijanje i prekrasne je narančaste boje iznutra. Kao što sam rekla, baš izgleda ljetnje :)


Tekući puder ne dolazi na pumpicu iako je većina vas na to naviknula, već ima manji otvor na vrhu. Mislim da je to sve stvar navike. Meni je osobno draže da puder nema pumpicu jer se znalo dogoditi da mi treba pola pumpice za cijelo lice i onda bi dio proizvoda uvijek morala obrisati i baciti s ruke. Ovakav manji otvor mi je draži – on također čuva proizvod od ulaska bakterija i dodira rukama, a mogu sama dozirati koliko mi pudera treba.


Iz Shiseida kažu da puder treba promućkati prije svake upotrebe pa je u tu svrhu unutar pudera stavljena mala (željezna?) kuglica koja omogućava lakše mućkanje :)
Možda će nekima smetati što bočica nije prozirna pa ne možete vidjeti koliko pudera još ima (što je jedan od razloga zašto ga uvijek imam u zalihama), ali ja sam se toliko naviknula na njega pa znam otprilike po težini bočice ili zvuku te malene kuglice dok ga mućkam koliko ga još ima. Osim toga, meni ovaj puder uz svakodnevno nanošenje traje oko 4 mjeseca, a ako ga ne koristim svaki dan potraje mi i do 6 mjeseci. Pred kraj će vam puder početi teže izlaziti, morati ćete početi stiskati ambalažu – od tog trenutka mi puder zna potrajati još oko 2-3 tjedna dok ne iscijedim sav život iz bočice pa i na taj način možete pratiti koliko vam je još pudera ostalo.
Možete ga naći u prodaji u Mulleru, Limoni, Iris i Douglas parfumerijama po cijeni od otprilike 240 kn.



Što kažu iz Shiseida?
-anti-age tekući puder koji štiti kožu lica od štetnih  UVA i UVB sunčevih zraka
-vrlo vodootporan (otporan također i na ulje i na znoj)
-bez ostavljanja tragova na odjeći
-nekomedogen
-dermatološki testiran

Zaštita kože od štetnog sunčevog zračenja je najvažniji faktor u očuvanju zdravlja i ljepote kože. Studije pokazuju da UVA (aging) sunčeve zrake prodiru duboko u kožu i oštećuju stanice koje su odgovorne za  starenje kože, dok UVB (burning) zrake djeluju na površini kože izazivajući opekotine. Shiseido Suncare linija kombinira modernu tehnologiju koja učinkovito kožu štiti od UVA i UVB sunčevih zraka, a  što je veći faktor, to je veća zaštita.
Dakle, SPF 30 odnosi se na zaštitu od UVB zraka, dok na proizvodu nije naznačena UVA oznaka, pa u uputama stoji da faktor zaštite protiv UVA zraka iznosi najmanje 1/3 spf faktora (u konkretnom slučaju za Shiseido sun protection liquid foundation to bi bila sljedeća zaštita: spf 30 odnosi se na UVB dok se na UVA odnosi 1/3 tog faktora, dakle spf 10).

Shiseido sun protection liquid foundation spf 30 izrazito je tekuće teksture pa vam preporučujem oprez pri korištenju proizvoda dok se ne naviknete na teksturu jer može vam se dogoditi da istisnete više proizvoda vani. Zapravo, na početku vam nije potrebno nikakvo istiskivanje pudera vani, budući je jako tekuće teksture dovoljno je da bočicu okrenete naglavačke i on će sam curiti. Zato ga uvijek držite u uspravnom položaju i zatvorite čep da vam se ne osuši. Ali i kada ga nosite u neseseru neće vam se izliti po torbi upravo zbog čepa koji dolazi na odvijanje. Napraviti će malo nered pri samom vrhu bočice kada skinete poklopac, ali ništa zabrinjavajuće.
Na donjoj fotki možete vidjeti kako izgleda bočica koja je u upotrebi bila otprilike 6 mjeseci.


Budući je tekuće teksture, jako se lagano i lijepo nanosi i razmazuje bez ikakvog otpora.
Ne ostavlja tragove čak ni na bijeloj odjeći :)

Puder ima srednje do jako prekrivanje, što znači da se može nadograđivati bez problema. Ja uobičajeno nanesem samo jedan sloj pudera, ali kada ga želim više nanjeti na lice (kada mi je to potrebno), onda prvo nanesem jedan tanki uobičajeni sloj i pustim da se osuši nekih dvije minute, a potom nanesem drugi sloj. Razlika među slojevima uopće se neće primjetiti, a prekriti će sve: podočnjake, prištiće, crvenilo, you name it :)

Puder se jako brzo suši pa preporučujem da ga nanosite dio po dio: na jednu stranu lica pa izblendate, na drugu stranu lica pa izblendate te potom na čelo i bradu. Ja ponekad čak dodam sloj više da mi prekrije podočnjake ili stavim malu kapljicu pudera na prištić i odmah ga lagano utapkam jer se brzo suši pa vam na koži ostanu ružne mrlje.

Jako lijepo i prirodno izgleda na koži, toliko sam puta bila upitana što to imam na licu ili bih doživjela da se neka strankinja zagleda u mene (barem se nadam da je to zbog pudera, LOL) :)
Ovaj puder je moj mali kameleon, kako ga volim zvati od milja ;) 
Rekla sam vam već da koristim nijansu SP40. Ono što vam nisam rekla jest to da obje nijanse koje možete naći kod nas u prodaji idu više na žućkastu, toplu stranu, a ja sam ružičastog podtona. Kada tek nanesem puder u nijansi SP40 na lice, jako se lijepo stopi i odgovara mojoj boji kože, no nakon 10ak minuta od nanošenja, on se potpuno prilagodi vašem tenu, boja se ujednači, na meni se uopće ne primjete te primjese žutog i bolji mi je od svih pudera koje sam probala s ružičastim ili neutralnim podtonom. Ovaj puder je moje malo čudo.
I što je najbolje od svega, vaše lice izgleda tako besprijekorno, zaglađeno, kao da nemate ništa na sebi jer ovaj puder uopće nije težak. Ja se osjećam kao da ga niti nemam na licu :)
Uopće mi ne ističe suhe djelove lica kada ih imam, niti mi isušuje lice, nema zatezanja, nema perutanja, samo prirodan izgled kože. U zimskim mjesecima preporučujem dobru hidratantnu kremu jer ovaj puder puno ljepše izgleda kada ste prethodno nanjeli dobru podlogu, pogotovo ako vam se lice prethodno perutalo.

Finish mu je polumat do mat. Iako se ovaj puder inače preporučuje osobama s masnom i mješovitom kožom, ja imam normalnu kožu koja je usput rečeno i dehidrirana, koristim ga više od 6 godina i ne vidim razlog zašto ga i osobe s normalnom kožom ne bi mogle koristiti jer je jednostavno savršen zbog svega što sam prethodno navela.
S njim nikada nisam izgledala cakey ili doživjela da mi tijekom dana jednostavno sklizne s lica.
Trajnost mu je jača strana, u normalnim uvjetima zna se zadržati na licu i 14 – 16 sati. Dalje od toga ga nisam testirala, jer istini za volju, kome treba puder na licu 24 sata?
Otporan je na vodu i znoj, a daje koži da diše i ne zabetonira ju (nije komedogen pa ne začepljuje pore). U ljetnjim mjesecima na +35 moje se lice znalo dobro oznojiti, pogotovo kada bih stala na izravnom suncu ili se vozila u gradskom prijevozu i znoj mi je znao izbivati na licu u obliku manjih kapljica, ali puder nije mrdnuo s mjesta.
Što se tiče njegove vodootpornosti, ne mogu reći da li je vodootporan, ali mogu slobodno potvrditi da je izuzetno postojan. Budući da imam podočnjake, uvijek kada idem na plažu nanesem ovaj puder na njih, a kada mi je lice u malo gorem stanju, znala bi puder nanjeti na cijelo lice i otići na plažu, sunčati se i kupati s njim – također se nije otopio ili nestao. Možda njegova tekstura postane malo suša na dodir tijekom kupanja u moru, ali ne mrda s mjesta dobrih 8 sati, pa i duže.
Ovdje bih napomenula da iako puder ima spf 30, obavezno koristiti neku kremu s spf kao podlogu, bez obzira da li ga koristite za posao ili za plažu.  Ovo vam govorim zato jer da bi na licu postigli spf 30 trebate izuzetno mnogo pudera (oko 1 žličicu) što nitko normalan nema na licu, a samim time što ga manje nanesete, manja mu je i spf zaštita. Dakle, obavezno kremica s najmanje spf 25 ispod pudera ;) Da, da, to sam i ja čak naučila kod naše Martine (Dear Skin) o čemu više možete pročitati ovdje. Bilo bi dobro da u svrhu kombiniranja spf kreme i spf tekućeg pudera pročitate post Dear Skin kako biste bili sigurni da koristite odgovarajuću zaštitu od sunca koja se međusobno ne poništava jer onda niste zbilja postigli ništa!

Također vam moram napisati par iskustava koje sam primjetila kod mojih prijateljica koje su poželjele probati ovaj puder jer ga ja uvijek hvalim na sva usta.
Jedna frendica ima masni tip kože, a ružičasti podton. Njoj je nijansa SP40 bila savršena na licu iako baca na žućkasto, lijepo se prilagodila tenu kože i ujednačila ga. Izgledala je kao da ga nema!
Druga prijateljica ima mješoviti tip kože i žutog je podtona. Na njoj je ovaj puder u nijansi SP40 izgledao osušeno, kao da ga je nanjela tonu, a k tome je djelovao narančasto i nimalo mi se nije svidio.
Ono što vam želim reći je slijedeće: iako nekome ovaj puder može biti HG, ne mora značiti da će vama odgovarati. Zato uvijek savjetujem da uzmete prazne posudice i u parfumeriji zamolite da vam se ulije malo pudera jer biste ga voljeli probati kod kuće. U Mullera (CC1 Split) su cure izrazito ljubazne i bez problema će vam uliti pudera za 3-4 nanošenja, a što će vam biti dovoljno da ga testirate: kako se nanosi, kako se prilagođava vašem tenu, koliko dugo stoji na licu i slično.
Svakako ga preporučujem i smatram da ga morate probati jer ne znate što propuštate :) Prije par dana sam ga preporučila jednoj frendici iz Splita i nakon dva dana mi je poslala poruku sadržaja „Ma je li to moguće? Izgledam savršeno!“. Ako ste mislili da je ovo reklama, haha, nije :D


U svakom pakiranju s puderom dobiti ćete i posebno zapakiranu Shiseido spužvicu (koja inače u slobodnoj prodaji košta oko 50ak kuna).


Probala sam razne metode nanošenja ovog pudera na lice i primjetila njegovu razliku na koži u smislu prekrivanja, barem na mojoj koži.
Najbolje i potpuno prekrivanje imam kada ovaj puder nanosim i razmazujem rukama dok se ne osuši (a jako se brzo suši pa mi je potrebno svega dvije minute da ga nanesem i razmažem).
Malo slabije prekrivanje ima kada ga nanosim sa RT buffing brush i blendam, što je meni draže jer nemam problema s tenom i volim kada mi je prekrivanje slabije.
Sa spužvicom ga možete nanijeti na dva načina: suhom i mokrom spužvicom. Spužvica mi je savršena, gumenaste je strukture i rastezljiva je, ne znam kako da to drugačije opišem. Moja jedina zamjerka je što upija too much pudera pa preporučujem ne nanositi puder direktno na spužvicu nego ga nanesite na dio lica pa pomoću dijela spužvice razmažite i izblendajte. Lice doista izgleda besprijekorno kada puder nanosim pomoću ove spužvice, a sviđa mi se i kada ga nanosim mokrom spužvicom jer je efket sličan nanošenju suhom spužvicom, a upija manje pudera.

Na donjoj slici možete vidjeti kako je spužvica u roku od manje od sekunde upila kapljicu pudera :)


Skidam ga umivalicom za umivanje lica koja ujedno skida i šminku (bareMinerals purifying facial cleanser) i nakon toga lice toniram sa Nuxe tonique douche i bez problema ga skine s lica :)

Na donjim swatchevima možete vidjeti kako izgleda nijansa SP 40 na mojoj koži (nanesena direktno iz bočice i izblendana RT buffing brush)...


Zatim, kako na mojoj koži izgleda nijansa SP 60 (nanesena iz bočice i izblendana s RT buffing brush)...


 te usporedba nijansi SP 40  i  SP 60...



Sastojci:
Cyclomethicone, Aqua, Trimthysiloxysilicate, Dipropylene glycol, Ethylhexyl methoxycinnamate, Bis-butyldimethicone polyflyceryl-3, PEG/PPG-19/19 dimethicone, Scutellaria baicalensis root extract, Aluminium hydroxide, Aluminium disterarate, Triethoxycaprylsilane, Trisodium EDTA, Butylene Glycol, Glycerin, Polysilicone-2, Tocopherol, Limonene, Linalool, Butylphetyl methylpropional, Benzyl benzoate, Hexyl cinnamal, BHT, Citronellol, Eugenol, Geranoil, Syzgium, Jambos leaf extract, Phenoxyethanol, Parfum, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499.


Shiseido sun protection liquid foundation u svom sastavu za zaštitu od UV zraka ima kemijsku (octinoxate) zaštitu, pa ako ste pročitali prethodno linkani post Dear Skin, mogli ste pročitati da se takva zaštita slaže s kremama koje u sebi za spf zaštitu imaju octinoxate ili  kremama s mineralnom zaštitom, ali ne i avobenzon jer se avobenzon i octinoxate poništavaju pa od zaštite zapravo nema ništa.


Kako vam se dopada Shiseido sun protection tekući puder? 
Jeste li ga imali prilike probati?
Imate li svoj HG pudera?

64 komentari:

  1. Zvuči odlično, Shiseidove pudere imam u planu isprobati već duže vrijeme, mene su privukli kompaktni više nego tekući, jer tekuće nemam neku naviku koristiti. Svakako ću mu dati šansu slijedeći put pri kupnji! :) Jesi li isprobala možda koji kompaktni Shiseidov?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako prije kupnje uzmi tester da ga probaš jer mu nije mala cijena :)
      Ja sam naviknula koristiti tekuće pudere, od Shiseida imam u planu uzeti još kremasti u žutoj kutijici. Iz ove plave linije nisam koristila kompaktni puder jer je moje lice dehidrirano i bolje mi pristaju tekući, ali ako te zanima recenzija Shiseido kompaktnog pudera, Martina (sa bloga Dear skin) ga je recenzirala, pa možeš pročitati kod nje :)

      Izbriši
  2. Pa od skoro je i moj obožavani puder... stvarno sam oduševljena..... ne smijem mu još pripisati status HG pudera jer ga koristim tek 20-ak dana, ali na dobrom putu je da to zaista postane :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti biti dobar i nakon što ga budeš duže koristila :) Ja ga već predugo koristim i zbilja mu nisam našla zamjenu :)
      Preko ljeta si za neke večernje izlaske uzmem Kanebo Sensai fluid finish, ima skroz lagano prekrivanje i nije težak, ali ovog nikada ne mijenjam, uvijek ga imam u zalihama :)
      Ti si mi rekla da si uzela nijansu SP60, mislila sam da bi i meni mogla biti dobra pa sam uzela tester, ali ispada da mi je pretamna, ja sam ti kao duh :)

      Btw, ne mogu nigdje naći tvoj komentar na postu New in #3 u vezi TF bronzera, pa da ti odgovorim ovdje: U setu se nalzi Chocolate soleil, Sun bunny, Snow bunny i još jedan bronzer zlatne boje koji nisam vidjela da imaju zasebno u ponudi, te onaj njihov brončani primer (uskoro će recenzija, još ih testiram) :)

      Izbriši
    2. Nekad komentari zalutaju u smeće, ako ti se to opet desi da ga vidiš u mailu a nema ga na blogu potraži ga u primjedbe pa onda neželjena pošta i klikni na "nije neželjena pošta" ili nešto tako :-)

      Uglavnom hvala na odgovoru, obožavam TF bronzere i lijepo ih je imati tako na jednom mjestu....

      Izbriši
    3. Imam na blogu opciju moderiranja komentara i vidjela sam ga, dopustila i onda ga nije bilo :/ Mislim da je do dizajna bloga jer na nekim postovima uopće ljudima ne mogu odgovoriti na komentar :/

      Izbriši
  3. Čini mi se da će ovaj puder na WL :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako uzmi tester i testiraj ga kod kuće :)

      Izbriši
  4. Vidiš, vidiš. :D
    Shiseido uvijek ignoriram, ali baš ću se uputiti do svog Mullera koji dan da čekiram ove podloge. Bojim se da bi mi mogle biti pretamne, ali ako je zaista prilagodljiv, vjerujem da postoji mogućnost da mi ipak odgovara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaa, Shiseido mi ima najbolje pudere :) Mislim da bi ti nijansa SP40 mogla biti dobra, i ja sam dosta svijetla. Stvarno se prilagodi, barem kod mene jer nemam zahtjevno lice. Ako ništa drugo, barem možeš vidjeti njegovu teksturu i kako ti paše licu, a na Feelunique-u sam vidjela da imaju za kupiti i nijansu SP30 (kao i SP50 koju sam zapikirala za ljeto) :)

      Izbriši
  5. Fenomenalan puder i ovaj i u kamenu iz te linije. Također i moh HG. Ja sam koristila SP40 ali planiram kupiti nijansu SP60.
    Kao i uvijek fenomenalna recenzija i fotke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeeej, sa svakim novim postom vidim kako volimo iste stvari :D
      Meni je nijansa SP60 ipak malo pretamna, SP40 još mogu izblendati bolje nego na fotkama da se poptuno stopi s kožom pa mi i bolje odgovara. Mislila sam si za ljeto naručiti nijansu SP50 s Feeluniquea, mislim da bi mi ona mogla odgovarati tamo u srpnju i kolovozu :)

      Hvala ti :)

      Izbriši
    2. Ne znam za tekući ali kompaktni SP50 je meni bio tamniji od SP60 i jako roz pa obrati pažnju ako ima kakva info na netu.

      Izbriši
    3. Martina, hvala ti na informaciji, nisam to znala :/ Potražiti ću po netu iako sam i do sada nešto gledala i tažila da usporedim te dvije nijanse, ali slabo se o ovom puderu piše, što mi je baš čudno jer je odličan proizvod. Izgleda da i nije toliko razvikan kao neki drugi puderi drugih brendova pa ih netko mora imati zato što ih i drugi imaju jer je tako sada "popularano" :)

      Izbriši
  6. Anonimno23/4/13

    Znaci to je taj Shiseido :D :)) Bas cu pogledati tester u parfimeriji, zivo me interesuje da i bi mi odgovarao, posebno zbog ovako visokog SPF, zvuci odlicno za leto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da , to je taj Shiseido :) Potraži tester, možda ti bude super, a ako ne, uvijek možeš nastaviti potragu :D

      Izbriši
  7. Znači ovo je tvoj HG puder! Velike su to reči, sad ću ga sigurno isprobati! Imam njihov kameni i kremasti, savršeni su, ma cela ova linija je divna. Odlična i vrlo primamljiva recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Probaj pa javi dojmove :) Vidjela sam kod tebe recenziju za Shiseido tanning compact pa je odmah završio na WL jer obožavam njihove pudere :)

      Izbriši
  8. Nisam znala da imaju tekuči, sjajna recenzija!
    Imala sam kremasti, baš tamniji od mog tena pa sam ga koristila za kontur :D , odličan je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju više vrsta tekućih pudera, meni je ovaj odličan :) Da, baš namjeravam kupiti tog kremastog :D

      Izbriši
  9. Duže vrijeme te pratim, vrijeme je i da se javim :)

    I meni je ovo HG puder godinama, još nisam našla niti jedan koji mu je dostojna konkurencija.

    Koju kremu sa SPF stavljaš ispod njega?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marija, drago mi je da ste se odlučili javiti, hvala što me pratite :)
      Super mi je kada vidim koliko nas ima kojima je ovaj puder HG. Također mu nisam uspjela naći dostojnu zamjenu :D

      Što se tiče krema sa spf koristim Avene Hydrance optimale legere UV 20 (spf zaštita u toj kremi se slaže s ovim puderom, dok recimo Avene Sun linija ne).
      S ovom Avene kremom znam kombinirati L'Erbolario kremu za lice spf 15 (nedavno sam pisala recenziju za nju) pa stavim jednu ili drugu, ovisno kakvog sam raspoloženja :)
      A ove godine sam si zapikirala baš za ljeto uzeti kremu za lice s većim faktorom pa je odluka pala na Shiseido kremu spf 30 iz iste linije kao i ovaj tekući puder (na Jagodi košta 232 kn).

      Izbriši
    2. Još uvijek nisam svladala spajanje kreme i pudera (pročitala sam Martinin post,ali....)
      Hvala ti na info :)

      Izbriši
    3. I meni je trebalo neko vrijeme jer prije nisam ni znala da se zaštite mogu poništavati :)

      Uglavnom, ovaj puder sadrži kemijsku zaštitu u sastavu i to octinoxate zaštitu (Ethylhexyl methoxycinnamate) pa ga možeš kombinirati s svim spf kremama koje sadrže kemijsku zaštitu octinoxate (takva je Avene Hydrance legere i rich UV 20) ili ga možeš kombinirati s kremama koje sadrže mineralnu zaštitu (titanium dioxide i zinc oxide), ali ga nemoj kombinirati s kemijskom zaštitom avobenzone (koje recimo ima Avene sun linija) jer jedna drugu poništavaju, ako sam i ja dobro skužila :)

      Izbriši
  10. Iako ja imam svoj puder koji ne namjeravam da promijenim neko vrijeme, i o kojem rejvam na sva zvona (Vichy dermablend), procitala sam tvoju iscrpnu recenziju :D Definitivno privlaci :D Sve razmisljam sta ce bit kad ja budem radila...zasad se jos i mogu kontrolisat a da ne kupujem nesto skuplje. Bas mi se svidja kako izgleda izblendan, i sto kazes da ima srednje do jako prekrivanje, takvi mi uvijek privuku paznju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si našla svoj HG pudera za lice :)
      A kada budeš radila opet ćeš gledati što kupuješ jer danas ni jedan posao nije toliko siguran :/

      Izbriši
  11. Odlična recenzija. :) Prvo sam post pročitala preko moba, pa sam sada došla pogledat slike. :D Prolazila sam kraj Shiseido stalka danas, ali nisam imala vremena da ga pogledam. Čitala sam i prije recenzije o njemu, uglavnom su pozitivne. Možda uspijem nabavit testerić pa da i ja uživam u njemu, makar na kratko. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Pošaljem ti ja testerić skupa s onim što smo se dogovorile pa javi dojmove :D

      Izbriši
  12. HQ puder je stvarno teško naći :/ i drago mi je tvoja potraga završila uspješno s ovakvom divoticom :D .Puno sam čitala o Shiseidovom pudeur no meni sve te nijanse ne odgovaraju :/. Meni je HQ trenutno Revlonov Colorstay 150buff, jer mi savršeno matira, prekriva a nijansa mi je 100% pogođena. Ako ga ikad ukinu napravit ću si zalihe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš šteta što ti ne odgovaraju, nekome može biti HG, a nekome ne, na što sam se i sama uvjerila s ovim puderom. I zato je baš teško naći svoj HG i baš mrzim kada neku liniju ukinu ili promijene formulu :/

      Izbriši
  13. Ja imam masnu kožu no i meni je ovaj puder bio odličan! Kupila sam ga nekoliko puta i potvrđujem da se odlično stapa s kožom bez obzira što se na prvu može činiti da nijansa nije 100% pogođena. A traje i traje. Super mi je i ova kutijica sa spužvicom, ali sam ja čudakinja pa mi je to toliko lijepo da spužvicu čuvam za neke posebne trenutke koji se nikada ne dese. Uglavnom, slažem se s tobom da je riječ o odličnom proizvodu, osobito za ljetne dane kada pruža i zaštitu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je upravo zbog toga savršen, tako se prilagodi tenu da je to čudo :) I traje, traje :D

      Izbriši
  14. Volela bih ovo da prboam, jer meni telo i nekako potamni na suncu, a lice nikako i onda izgledam kao duh :( Mada imam suvu kožu sa masnom t...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno onda uzmi tester jedne i druge nijanse, jer ako ti tijelo potamni brže nego lice mogla bi ti s ovom svijetlijom nijansom biti vidljiva razlika. Svakako ga preporučujem :)

      Izbriši
    2. Hoću, hvala na sugestiji!

      Izbriši
  15. Jako jako jaaaako mi se svidja! Bas trazim koji puder da kupim sledeci. Probacu ga sigurno pa ako mi bude ok da ga i kupim. Meni je trenutno zivotn zelja Lancome novi sa korektorom ali je on jos skuplji pa mi se ne daju tolike pare.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš sam i ja gledala taj puder od Lancoma, ali nedam novce sve dok ga ne testiram, iako su recenzije većinom pozitivne :D
      Svakako uzmi tester prije kupnje :)

      Izbriši
  16. Imala davno Shiseido Sun u kamenu, odličan je bio. I dugo mi je trajao. Za ovaj tvoj sam na više mjesta čitala zadovoljne komentare, morat ću ga nekako isprobati. Ja sam još uvijek u potrazi za puderom koji će me skroz oduševiti. Lancome Teint Miracle je blizu, ali imam na listi još neke koje želim testirati, a ovaj je među njima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, svakako ga preporučujem :) Ja još tražim jedan puder, onako za nekek večernje izlaske, čisto da imam dva izbora :)

      Izbriši
    2. Probaj nabaviti testere Lancome Teint Miracle. ;-)

      Izbriši
    3. Ma odem ja s posudicama pa uzmem testere, nitko me ne može odbiti kada imam pogled dobrog djeteta :D

      Izbriši
    4. Tako ću i ja probat. :-) Ne želim kupovati puder bez prethodnog testiranja.

      Izbriši
  17. Drago mi je da si našla puder koji ti odgovara :) po svemu sudeći, ima sve što i ja tražim od pudera i mislim da bi vrijedilo isprobati tester :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, hvala ti :) Svakako ga preporučujem :) Pokušaj nabaviti tester, u svakoj parfumeriji koja drži Shiseido možeš zatražiti da ti ulije malo u posudicu jer bi ga htjela probati kod kuće. Ako ne uspiješ, javi se :)

      Izbriši
  18. recenzija je divna, sa uživanjem sam je iščitala, i moram priznati, javila se ideja da probam ovaj puder :D

    fenomenalne slike i svaka čast na trudu.
    ja nemam još uvek HG puder...pronalazila sam se u više vrsta pudera koje sam probala/koristila...jedno vreme sam se ozbiljno bila nameračila na kupovinu Lancome TM jer me oduševila tekstura i to kako mi leži na koži, a onda sam malo spustila loptu. međutim nakon što sam isprobala Clarins everlasting foundation, ostadoh oduvana i njime..baš sam na muci...sada testiram novi Bourjois HM(koji mi je jedno vreme bio omiljen, pa sam digla ruke jer je prestao da mi prija i postao mi prežut, međutim sad se ova nova formula divno ponaša na mojoj koži)....odmarala sam lice jedno vreme bb kremom, i uvek joj se mogu vratiti ali moram pod hitno naći neki puder. Dakle, zadatak je ili prelomiti između ovih koje sam probala ili naći nešto deseto :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lena, vječna dilema :) Meni je ovaj puder savršen, u 99% slučajeva ljudi ga vole nakon što ga isprobaju pa ti svakako preporulujem da nabaviš tester.
      Nedavno sam testirala Bourjois HM novu formulu, i moje ga lice voli, a svakako probaj i L'Oreal True Match od drogerijskih brendova.

      Ja tražim još jedan puder koji će mi biti malo laganiji za neke ljetnje večernje izlaske, za sada mi je odličan Kanebo Sensai Fluid finish, ali hoću probati još par pudera od Lancomea ili Givnechyja da konačno odlučim :)

      Izbriši
  19. haha, baš fora pakiranje, djeluje funky :D sviđa mi se ovako izvana, a bome su se i potrudili i oko spužvice, prekrasno pakiranje! to je valjda prvo kaj uočim XD šalu na stranu, odlična stvar da tak dugo traje na licu, te mazilice su sad nužne, vani starta kaos sa temperaturama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Meni je nezaobilazan :) Kod Shiseida imam osjećaj da se zaista trude :D

      Izbriši
  20. Stvarno je super kada pronađeš proizvod koji postane HG. :) Imam compact i sviđa mi se pa sam sigurna da bi mi se i ovaj svidio.

    OdgovoriIzbriši
  21. Prvo što bih htjela reći jest - odlična i zanimljiva recenzija, puno si toga korisnog napisala, raspisala si se i jako mi je bilo ugodno čitati. Vidi se da sve znaš o ovom puderu što postoji i baš se vidi da ti je najdraži.
    S obzirom na to, zainteresirala si me jako, moram ti priznati. Jer ja nisam našla svoj idealni puder. Tražim još uvijek. Meni je problem uvijek moje perutanje, puno pudera mi zna isticati dijelove koji su suhi i perutaju se. I to je problem.
    Još uvijek nemam nekih velikih novaca koje bih mogla uložiti u isprobavanja raznih skupljih pudera, ali smatram da je bolje štediti i kupiti si jedan skuplji puder za koji znaš da je dobar, nego natrpavati se sranjima. Mislim da ću definitivno isprobati ovaj kroz testere. Samo ja često znam imati problema u parfumerijama s prodavačicama jer me poprijeko gledaju i misle sigurno da ću nešto ukrasti. Jer imam dredove i pirs i izgledam kao da me Sava izbacila :D Pa je mene onda i sram same sebe nekad, al dobro, to je sad druga priča :D
    Eniveeeej, krasna recenzija, kao što vidiš, zainteresirala si mnoge od nas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamelie, baš si me nasmijala :D Svaki puta kada dođem po tester ja ti imam osjećaj kao da sam došla prositi, ali doslovno :/ Bez obzira na njih, ja svoje novce ne dam dok ne testiram proizvod, pa sa sobom uvijek nosim posudice i bez ustručavanja pitam :) Cure u Mulleru su super drage i vjerujem da nećeš imati problema :D

      Izbriši
  22. čudotvorni puder :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  24. Ja sam ga kupila neki dan na preporuku nekoliko prijateljica. Puder je stvarno odličan, lagane teksture, divnog mirisa te se lijepo prilagođava tenu te bez problema izjednačim prijelaznu zonu lica i vrata. No kako u Mullera u Zadru nemaju testere za ovaj puder (što je prečudno jer nije da je jeftin!) kupila sam bez problema. Ali... sjajim se kao božićno drvce. Očekivala sam mat efekt a dobila totalnu suprotnost :( Gdje god sam čitala i po domaćim i stranim forumima nitko se nije žalio na njega ali.... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Monika, baš mi je žao što ti ne odgovara :/
      Meni je osobno predivan, nisam primjetila da se sjaji na nikome, čak i neke moje prijateljice imaju masno lice i nisu se sjajile. Finish mu nije potpuno mat što meni odgovara jer imam dehidrirano lice, više je onako polumat. Svakako uvijek preporučujem uzeti testere prije kupnje. Nikada tih testera ne bude za nas, ali uvijek sa sobom ponesi neku praznu bočicu i prodavačica će ti bez problema kapnuti za par nanošenja da probaš kod kuće. Moda bi ti zbog tog mat efekta više odgovarao Shiseido Perfect Refining Foundation, svakako ponesi bočicu i uzmi si za ponijeti kući - on više matira od ovog pudera, a gotovo su identični s jednom velikom razlikom - ne prilagođava se tenu pa moraš tprilikom testiranja pogoditi nijansu.

      Izbriši
  25. Drage moje, u zadnje vrijeme toliko čitam o ovom puderu da ću ga morati kupiti.. pošto nije baš jeftin, a u mom gradiću nema drogerije koja drži skuplje brandove ima li koja od vas testere na prodaju? Konkretno me zanimaju nijanse spf 40 i 60..nebi baš voljela pogriješiti s nijansom

    OdgovoriIzbriši
  26. Imam pitanje u vezi ovog pudera...i ja tražim već godinama idealan puder za svoju kožu ali bezuspješno....
    Zanima me kakav je što se tiće suhe kože i kako da otkrijem koji podton kože imam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Josipa, meni je ovaj puder idealan, a imam dehidriranu kožu lica koja se zimi užasno peruta. Najvažnije ti je prije nanošenja pudera dobro hidratizirati lice s nekom kremom za suhu kožu (meni je osobno u zadnje vrijeme Juvena preodlična - nikada mi lice nije izgledalo tako nahranjeno).

      U svakom slučaju, nemoj kupovati puder bez prethodnog testiranja. Ponesi sa sobom neku manju posudicu i neka ti prodavačica ulije u nju puder da ga doma testiraš.

      Što se tiče podtona, tu ti zbilja ne mogu pomoći, najbolje da ti prodavačica odredi. Neki kažu da se to može vidjeti po venama s unutarnje strane šake - ako su plave imaš ružičasti podton, a ako su zelenkaste imaš žuti podton. A možeš biti i neutralan. Sve ovisi. Ja te osobno ne znam pa mi je teško ovako nagađati :)

      Izbriši
  27. Pozdrav. Super post. Zanima me kakav ispadne na slikama? Čula sam da puderi sa spf ispadnu puno svijetliji na fotografijama, valjda kombinacija spf-a i blica, ne znam... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Ana :D
      Ovako, ja ovaj puder koristim više od 10 godina i nikada mi na niti jednoj fotki nije izgledao blijedo. Doduše, ja sam dosta svijetla, pa je moguće da je i zbog toga, ali sumnjam. Mislim da je jednostavno odličan :)
      E sada, ako tražiš neke svakodnevne fotografije, mislim da će ti biti super, ali ako planiraš neku profi šminku, kao recimo za vjenčanje, nisam sigurna kako bi reagirao na profi aparatu sa svom dodatnom opremom i profi blicevima. Ja sam na svom vjenčanju imala Kanebo Sensai, odliačn i lagan puder, a tako divno ispada na fotografijama. Sorry što nisam od neke veće pomoći.

      Izbriši
    2. Odlično, to me zanimalo, kupujem ga sigurno. Nadam se da će biti dobar za moje dehidrirane suhe obraze i masnu T zonu :) Hvala. Lp

      Izbriši
    3. Ana, najbolje da prije kupnje poneseš sa sobom neku posudicu i da preliješ malo pa da ga isprobaš kod kuće. Meni je fantastičan :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)