Content

10. 04. 2013.

Too Faced Brow Envy – set za obrve (recenzija + swatch)


Too Faced Brow Envy  - set za oblikovanje i popunjavanje obrva dio je stalne kolekcije Too Faced brenda koji nije dostupan kod nas u prodaji. Možete ga naručiti online (Beauty Bridge, ASOS ili Beauty Bay) po cijeni od oko 210,00 kn.



Set dolazi zapakiran u kartonskoj kutiji nježne ružičaste boje.
Ambalaža mu je također kartonska, ali od tvrđeg kartona i veličine je otprilike 10 x 8 cm.
Riječ je o kompaktnom setu koji je praktičan za putovanje, a i zbog svoje veličine može stati u svaki malo veći neseser. Zašto malo veći? Zato jer je set poprilično debeo – otprilike 2 cm.


U setu se krije Setting wax (1 g) – dakle vosak za učvršćivanje obrva koji služi tome da vam dlačice obrva ne strše na sve strane, Highlighter (1,5 g) – koji se nanosi ispod obrva, te dva sjenila za obrve – jedan za plavuše i drugi za brinete, koji su tako i nazvani: Blonde (1,8 g) – sjenilo predviđeno za plavuše i Brunette (1,8 g) – sjenilo predivđeno za brinete.


U setu se također nalazi i mala pinceta, kist za češljanje obrva i kist za popunjavanje obrva, sve u mini verziji (veličine otprilike 5-6 cm).
Sama pinceta nije loša, dapače, jako dobro počupa sve dlačice, ali ja osobno nisam naviknula na pincetu u ovoj mini verziji i puno mi je zgodnije raditi s full size pincetom na koju sam već naviknula. 
Što se tiče kista za „češljanje“ obrva, također je mali i ok je, praktičan za putovanja, a možete ga koristiti i svaki dan. Podsjeća na one klasične aplikatore maskara :)
Kist za popunjavanje obrva također je mali i osobno mi je zgodnije njime popuniti obrve upravo zbog toga što može stati u svaku ruku, no to je opet stvar navike. Dlačice su mu precizno očišane i zapravo jako dobro odradi svoj posao.

A osim navedenog, unutar seta se nalazi jedna malena skrivena ladica koja (kada ju otvorite) krije olovku za obrve u toploj smeđoj nijansi (0,8 g), također u mini verziji. Olovka je mekane teksture i jako je pigmentiana, a meni osobno i pretamna za obrve.
U ladici se također nalaze i Stencils – 3 komada mekane savitljive plastike pomoću koje možete oblikovati obrve. Dostupne su u 3 varijante ovisno o debljini obrva. Obzirom na moj oblik lica i moje obrve, meni nije odgovarala niti jedna.




Setting wax – vosak za učvršćavanje obrva u ambalaži izgleda kao da je boje kože, no kada ga nanesete na obrve on postaje potpuno proziran. Ima miris na običan vosak i malo je masnije teksture. Na obrvama se niti ne primjeti, djeluje jako prirodno, lijepo se nanosi i ne ostavlja grudice.
Ali nisam primjetila da učvršćuje obrve u smislu da one postanu krute i nepomične. Lagano ih učvrsti, ali ništa pretjerano.

Highlighter je nježne ružičaste boje, potpuno mat i kremaste teksture. Lijepo se nanosi, ali potrebno je dva - tri puta prijeći kistom preko njega da ne ostanu tragovi od kista. Na koži također ostavlja mat finish, pa recimo da sam njime malo razočarana jer sam od highlightera puno više očekivala. Na mojoj koži on djeluje kao da ga nisam nanjela.

Blonde je sjenilo za obrve predviđeno za plavuše. Brunette je sjenilo za obrve predviđeno za brinete. Oba sjenila se malkice truse prilikom uzimanja kistom, ali prilikom nanošenja nisam primjetila nikakvo trusenje. Lijepo su pigmentirana i lijepo se nanose, možda zbog njihove svilenkaste teksture.
Na obrvama stoje satima, pogotovo ako preko njih nanesem setting wax i tako stoje sve dok ja ne odlučim skinuti šminku s lica (i s obrva). Čak i onda moram par puta prijeći blaznicom preko obrva da se potpuno skine. Naravno, nisu vodootporne pa obrve nemojte dirati rukama, no čak i da ih dirate sjenilo ni vosak se neće razmazati.


Unutar kutijice na samom poklopcu (s unutrašnje strane) nalaze se slikovite upute kako oblikovati i popuniti obrve proizvodima koje dobijete u setu.

Na donjoj fotki možete vidjeti kako izgleda swatch voska, highlightera te dva sjenila za obrve, sve fotkano na danjem svijetlu.


I sigurno se sada pitate koji je moj stav o ovom setu. Pa, zapravo ni ja sama ne znam. 
Set imam i koristim već otprilike mjesec dana, ali još uvijek smo u love-hate odnosu i nikako da izgradim potpunu ljubav prema njemu.
Kod njega mi je odlično što je sve kompaktno i na jednom mjestu, pogotovo ako često putujete.
Također, sjenila satima ostaju na obrvama.
Ono što mi se ne sviđa su upravo boje sjenila koje su na internetu izgledale puno drugačije. Zimi, dok je moja kosa smeđa, Brunette nijansa mi još kako-tako odgovara, no kako se bliži toplije vrijeme ja volim mijenjati moju boje kosu – prema svijetlo-smeđoj, a i ona sama na suncu (i od stalnog kupanja u moru) dosta prirodno posvijetli, pa ću morati kombinirati obje nijanse jer će mi Brunette postati pretamna. Radije bih da je Brunette nijansa malo neutralnije, više taupe boje.

I na kraju, da li je ovo proizvod na koji ćete ostaviti 210 kn? Po meni sigurno nije i ja ga više neću kupiti jer smatram da za te novce mogu dobiti puno bolje.

47 komentari:

  1. Cijena je sasvim ured jer sve od toga brenda je unutar tog ranga. I mislim da je izvrsna paletica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, Too Faced drži svoje cijene i 210 kn za ovu paletu jest unutar ranga. Ali mene se paletica nije pretjerano dojmila da bih je ponovno kupila.

      Izbriši
  2. Moje obrve su dosta guste i dlačice su nekako ,hm, deblje, čvršće? ne znam objasnit :D, pa kad ih malo popunim budu preoštre i nije mi to to :D ali bi mi dobro došao neki vosak da ih zagladim jer mi krajevi nekad vode svoju politiku :/ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je ista situacija, a ja ih zbog toga i rijetko popunjavam jer ih ne volim previše isticati da ne budu preoštre. Zbog toga smatram da bi mi više odgovarala neka taupe nijansa koja je blaža :)

      Izbriši
  3. Odlična recenzija. :) No sumnjam da bih kupila tu paletu jer mislim da nijedna nijansa ne bi odgovarala mojim obrvama. Trenutno koristim Catrice Eyebrow set i meni je savršen. Jedino mi fali neki vosak ili nešto slično da mi malo 'ukroti' obrve, neposlušne su. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj baš sam maloprije u tramvaju vidjela curku kojoj se razmazala obrva, došlo mi je da joj kažem ali bilo mi bed. Možda bi joj dobro došao setting wax :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja za popunjavanje koristim onu essence olovku za obrve i skroz sam zadovoljna, i nijansom, i time sto mi se ne brise, a i cijenom :) Ja definitivno ne bih dala toliko na set za obrve iako moram da priznam da privlaci izgledom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam za promjenu htjela neko sjenilo umjesto olovke i da imam sve na jednom mjestu jer često idem na put i nije mi problem dati i više novaca ako mi je nešto dobro. Svi hvale tu Essence olovku. KOja je tvoja nijansa?

      Izbriši
    2. Moja je blonde.. i sva sam ti ista po tom tvom opisu kose :)
      http://noisettecorner.blogspot.com/2013/02/essence-olovka-za-obrve.html

      Evo bas sam sad trazila recenziju svoju i naletila sam i na tvoj komentar :) Ma probaj, ne mora toliko jadnica cekati na wish listi, skroz je povoljna, pa makar i samo za isprobat :)))

      Izbriši
    3. LOL, da, olovka je na WL od tvog posta, još ni sama ne znam zašto ju nisam kupila, kada ju svi hvale :) Ja već imam nekoliko olovki za obrve, za sada mi se Kanebo Sensai stvarno pokazala najboljom (nijansa 2 greyish koja je taman moja boja), no refil dođe oko 200 kn i dosta dugo traje. Za promjenu sam htjela uzeti malo kvalitetnije sjenilo,ali bolje bi mi odgovarala neka taupe nijansa :)

      Izbriši
    4. Kupila sam Essence olovku za obrve jučer i odlična mi je! Hvala ti!!

      Izbriši
  6. Sviđa mi se set i što sadrži svu opremu na jednom mjestu, ali ne bih ga naručivala jer ne želim još platiti carinu na tih 210 kn. I meni bi vjerojatno ova najtamnija nijansa bila dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, i meni se sviđa što je sve na jednom mjestu, nekako sam ju zbog toga i uzela, a i većina recenzija ju je toliko nahvalila da sam i ja očekivala čuda. Al eto, nije bilo tako, možda sam imala previsoka očekivanja. Srećom, sjenila se ne razmazuju :)
      Btw, nisam platila carinu jer je paket naručen s Beauty Bridge.-a, a na pošiljci su stavili iznos od 20 dolara :)

      Izbriši
  7. Meni ovo preslatko izgleda, kao neka slatka igračka... Ne znam koliko je to u dinarima, verujem da je skupo, tako da ostajem pri mom Oriflame setu za popunjavanje obrva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i nije baš skupo obzirom da je kompaktni set kao "sve u jednom", ali da su barem nijanse malo taupe, sivkastije - ovako je sve ili svijetlo smeđe ili smeđe...

      Izbriši
  8. Sviđa mi se paletica, baš je praktična i lepa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Pakiranja su im uvijek preslatka :D

      Izbriši
  9. Ajme divno divno predivno, jedino me odbijaju nijanse sjenila, pretople su za moj ukus.. I ja bih uzela da su boje hladnije, malo više taupe.. No fotke su ti prekrasne, kao i uvijek. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma da, to je ono što i ja kažem, da su barem malo više taupe...
      Hvala ti!

      Izbriši
  10. Ja koristim od Misshe olovku za obrve koja mi je odlična.. niti jedno probano sjenilo i olovka mi nisu ispunili neke kriterije, koliko ova. i to zato jer smeđe siva nijanse.. sve druge su obično smeđe, tamno smeđe, svijetlo smeđe, a baš nedostaje taj sivkasti podton da se prilagodi prirodnoj boji obrve.
    ne bi ni meni ove boje odgovarale i set iako je funkcionalan, ipak malo previše košta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, baš volim kada netko pronađe svoj HG proizvod. Potražiti ću tu olovku :)

      Izbriši
  11. Pakovanje je kako iz snova ali mi je zao sto nije "wau" utisako o paleti :(.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja koristim njihovo sjenilo velvet revolver za obrve i super mi je, ali ovaj slatkiš (bez obzira na meni preslatku ambalažu) ću preskočiti.

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlično si ga opisala, još sam mislila da je mrak ali sad si me skroz pokolebala :(

    Najviše mi se dopada highliter, jel se može zasebno kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, mislim da nisam vidjela da baš ovakav highlighter imaju zasebno u prodaji. Pošaljem ti mail pa se dogovorimo da ti pošaljem svoj :)

      Izbriši
  14. Meni ovo izgleda tako slatko da bih odmah kupila. U biti svi njihovi proizvodi imaju odličnu ambalažu - privuče te odmah. Sad, sami proizvodi unutar toga svega nekome pašu, nekome ne. Ja muku mučim sa svojim obrvama i ne znam što ću. Nikako ih ne mogu popuniti da budem zadovoljna, nikako :D Ludim već. A sad, 210 kuna dati za ovo, ne znam, ja bih rado da je jeftinije, onda bih vjerojatno uzela. Ovako, mislim da bih novce uložila u nešto drugo što želim, tipa UD paletu ili tako nešto.
    U svakom slučaju, hvala na recenziji, super je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaa, njihovi proizvodi te uvijek privuku tim slatkim ambalažama i ilustracijama :) Ma meni nije stvarno problem dati i više novaca i odreći se nekih drugih stvari ako će mi to nešto valjati i ako ću ja biti zadovoljna, ali na žalost, stvarno bih voljela malo sivkastije nijanse, a ne ove pretople...

      Izbriši
  15. Taman sam htela da kazem kako je kompletna paleta super, jer ima sve i onda vidim nijanse koje imaju taj crvenkasti ton...ah... -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LeClaire, da, šteta. Meni su također malo pretople i baš dreče na meni pa ih moram pomiješati i skroz lagano nanjeti :)

      Izbriši
  16. delike mi jako simpaticno i svidja mi se jer je sve na jednom mestu, ali mislim da ne bih dala 210 kn na nju :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih ni ja ponovno, ali nekome drugome možda nijanse budu odgovarale :D

      Izbriši
  17. Baš sam gledala ovaj set i zaključila da su mi nijanse ipak malo previše braon, treba mi nešto sivkastije. Dobro je, ionako nisam pri parama :) Divne su slike i recenzija!

    OdgovoriIzbriši
  18. Vrlo lijepo izgleda. Žao mi je što te nije oduševio, ali srećom ipak nije neiskoristiv. Boje mi ne odgovaraju u potpunosti, tako da ću ovaj set preskočiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srećom pa nije potpuno neiskoristiv :)

      Izbriši
  19. Ali divan je proizvod. Jako me je podsjetio na Anastasia set za obrve. I jedva sam dočekala kraj da vidim tvoje oduševljenje pa da ga naručim, ali vidim da ga nema. Šteta. Možda ga isprobam, ali tek kad bude sniženje na BeautyBay ili tako negdje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, preporučujem da obavezno testiraš prije kupnje ako si ikako u mogućnosti dok si u Berlinu :)

      Izbriši
  20. Meni bi ovaj set taman odgovarao. Držala sam ga već nebrojeno puta u rukama i uvijek na kraju završila s nečim sasvim desetim na blagajni. -.-
    Obožavam TooFaced, ali cijene su im nekako too much.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ti si tamna, tebi bi set super došao :D
      Slažem se za cijene!

      Izbriši
  21. nisam nikad popunjavala svoje tanke crne obrve a i sve sta vidim je da postoje sjenila/olovke za plavuse i brinete dok crnke ko ja i nemaju neki izbor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se super pokazala Essence olovka za obrve u nijansi 04 Blonde (ja sam smeđa), možda bi ti odgovarala smeđa nijansa olovke pošto si crna :D Košta 14 kn, nije neka velika cijena :D

      Izbriši
  22. Pored 5 sjenila koje imam za obrve ja sam eto dodala na wl i ovaj set ... ne, ja imam ozbiljnih problema :/ !

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)