Content

25. 05. 2013.

Caudalie Teint Divin mineralna tonirana krema u nijansi # light to medium skin


Dolazak ljeta mene posebno veseli i s jedne beauty rutine – ljeti teže pudere (kojima zimi opterećujemo lice) zamjenjujemo lakšim i pomalo uvodimo u rutinu korištenje omiljenih BB krema i toniranih krema.
Ljeti se najčešće i više znojimo i pokušavamo lice što manje zabetonirati da može disati, a da nam se sva šminka ne otopi s lica. Zapamtite – manje je više!
Ljeti volim lakše kremice koje nisu toliko masne, a da su hidratantne, obojane i tek toliko da mi ujednače ton kože.
Caudalie tonirana krema jedna je od mojih dražih krema za kojom ljeti posegnem, ali to nije oduvijek bilo tako jer smo na početku imali love – hate odnos, a i objasniti ću vam zašto.
Dolazi u dvije nijanse: light to medium skin (moja nijansa) i medium to dark skin (za tamnije tipove).
Možete ju naći u prodaji u svim boljim ljekarnama ili online ljekarnama po cijeni od 141,00 kn za 30 ml.

I heart today

Prvi puta kupila sam ju prošle godine negdje u kolovozu i moram vam iskreno priznati da sam mislila da je to bilo bačenih 140 kn, što me tada baš bilo razočaralo od Caudalie.-a jer obožavam taj brend! Ali nisam je htjela baciti niti prosljediti dalje, nego sam se s njom trudila. I na kraju sam ju zavoljela. Samo joj morate dati šansu :)


Caudalie tonirana krema predviđena je za svijetlu do srednje tamnu kožu, ali kada otvorite tubu ona vas može razočarati jer meni na prvu (drugu, treću i desetu) nije bila za svijetlu kožu jer je baš čudna i zanimljiva upravo zbog narančastih tonova. Zaista, ima previše toga narančastog u sebi da je to jedno čudo! A tko želi uopće izgledati narančasto?!
Kako je ovo bila prva moja tonirana krema, zbilja nisam to očekivala i baš me neugodno iznenadilo.
Tada sam ju još uvijek nanosila prstima i ma koliko ja uhvatila boje u licu, ova krema je baš bila narančasta na meni i jednostavno  mi nije odgovarala.
A onda sam dobila Real Techniques Buffing brush i moj stav prema njoj se promijenio. Nevjerojatno je kako nanošenje kistom i dobro blendanje može promijeniti izgled lica i to sa istom kremom. Naravno, ne morate imati RT buffing brush da biste nanjeli ovu kremu, ali svakako preporučujem nekakav kist s kojim ćete ju moći dobro izblendati!


Njena tekstura je kremasta, gušća od Shiseido tekućeg pudera, nešto kao BB kreme ili obične kreme za lice. Nije tekuća u smislu da klizi. Ali, kada je nanesete na kožu imam osjećaj kao da je fluid, a ne gušća krema i izuzetno se lako razmazuje i blenda. Nije masna.


Ako je dobro izblendate, ona će se potpuno stopiti s vašom kožom, dajući vašem licu preplanuli (pomalo brončani) izgled. Ona će se potpuno i jako brzo upiti ostavljajući tek malene naznake preplanulog tena. Meni je zbog toga izuzetno posebna i jednostavno je obožavam. I molim vas, nemojte ju nanositi prstima, uzmite kist i vidjeti ćete razliku!
Na licu je niti ne osjetite, nije ljepljiva, izuzetno je lagana i imate osjećaj kao da je nemate.
Na donjem swatchu možete vidjeti kako sam je izblendala na ruci - iako se ona još može izblendati da se potpuno upije, nisam ju do kraja blendala da vidite razliku u odnosu na kožu.


Za nju iz Caudalie.-a kažu da ima antioksidativna i hidratantna svojstva. Ne začepljuje pore. Ja bih je prije preporučila osobama s normalnom kožom, nikako mješovitoj koži ili masnokošcima. Preporučuje se za osobe koje imaju suhu kožu ispod nje nanjeti hidratantnu kremu, ali ja nisam primjetila da mi isušuje lice. 
Za mješovitu i masnu kožu ne bi bila dobra jer vas uopće ne bi matirala. 
Ona daje nekakav dewy izgled, lice baš izgleda svježe i blistavo, možda i zbog toga što u sebi sadrži te sitne bakrene čestice koje se ne vide na licu, ali reflektiraju svjetlost i daju tu svježinu.
I ostajem pri svom da je više prilagođena za srednje tamne tipove, nama svijetlima bi ipak trebala malo svijetlija nijansa, osim ako niste jedni od onih koji mogu dobro potamnjeti preko ljeta :)

Njena postojanost je dobra, izdrži nekoliko sati.
Od nje nemojte očekivati nikakvo prekrivanje jer ga ne daje, ipak je to tonirana (obojana) krema koja bi vam trebala pomoći da održite preplanulu put tijekom ljeta i nakon ljetnih mjeseci :)
Osim toga što sam već spomenula da ne začepljuje pore (nekomedogena je), ne sadrži mineralna ulja, parabene i nije testirana na životinjama. Sadrži glicerin, vitamin E, shea maslac, polifenol iz grožđa koji je antioksidans i Hyaluroničnu kiselinu. Ne sadrži spf pa svakako preporučujem da prije nje nanesete kremu sa spf faktorom.


Na donjem swatchu možete vidjeti razliku u nijansi između Shiseido Sun protection tekućeg pudera (SP 40) i Caudalie tonirane kreme.  Uzmite u obzir da se ovaj Shiseido puder prilagođava tenu kože kao da oksidira, a da se Caudalie tonira krema upije u kožu ostavljajući preplanuli ten.
U svakom slučaju, ako ste zainteresirani za kemicu, preporulujem uzeti tester u ljekarni prije kupnje!



I onda, što kažete, yes or no?
Koristite li preko ljeta lakše pudere, BB kreme ili tonirane kreme?

32 komentari:

  1. Hmmmm, fakat jako narančasta...ne znam...trebal bih isprobati...ali ako kažeš da je dobra, nema razloga da ne vjerujem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, ako si blijeda kao ja i ne provodiš puno vremena na moru na način da pocrniš, sigurna sam da će ti bit narančasta :/ Iako se ona upije, ostavlja onaj preplanuli izgled koji i dalje baca na narančasto i treba baš uhvatiti malo boje za nju jer će inače prijelaz s vratom bit baš vidljiv! Ja je koristim samo ljeti kada uhvatim tragove sunca na licu jer sam preblijeda inače za nju. U svakom slučaju svakako uzmi tester prije kupnje, nemoj da poslije požališ 140 kn.

      Izbriši
  2. Hm.. no-no .. po svemu sudeci nije za moju kozu :) mene bi prepalo to naranzasto kad bih vidjela heh :)
    Ja trazim sad za ljeto neku finu bb kremu, vidjet cemo koliko cu biti uspjesna :) ne bih da se ponavljam sa garnier, meni nije nesto posebno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su draže BB kreme :D
      Meni je Garnier bila najgora pogreška, sve živo mi je izbacilo po licu :/

      Izbriši
  3. Super recenzija! Ja baš ne volim niti tonirane kreme niti BB kreme, ali preko ljeta nemam drugog izbora iako znam svoju Bourjois HM pomiješati sa hidratantnom kremom :) Nedavno je moja mama kupila Niveinu BB kremu i baš mi je čudna, nekako teška i gusta... ova mi se čini zanimljiva, ali me plaši ta narančasta boja, pitam se kakva bi tek onda bila ova za tamniju kožu o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niveu BB sam imala testere, najsvijetlija nijansa je meni pretamna :/
      Imala sam priliku probati Caudalie toniranu kremu u tamnijoj nijansi - malo je tamnija, ali svejedno narančasta :/

      Izbriši
  4. ja sam je probala i neizgleda mi toliko narančasto na moj ton i podton koze koja je mjesovita. ja stavim i mat puder tako da mi je ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, drago mi je da ti odgovara :) Ja sam dosta blijeda (kao jogurt) i na meni se ta narančasta baš vidi, ali kada malo pocrnim, onda mi je super, zato je i koristim samo ljeti :)
      Da, ti si matirala kremicu, bojim se da bi se bez tog matiranja baš sjajila, jer se i ja s dehidriranom kožom nekako zasjajim.

      Izbriši
  5. Ne čini se loša. Koristin laganije podloge priko lita, ali nekako tonirane najmanje. Jel se runi ova nakon nekoliko nanošenja? Iman jednu koja mi se nakon 3 dana od korištenja počela runit po licu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne runi se i to mi je super kod nje, ona se baš upije u kožu i uopće je ne osjetiš.

      Izbriši
  6. Meni bi odgovarala, ja sam olive/ medium tena koji se posebno "aktivira" preko ljeta pa budem bas olive hhahaha ko' Oliva :P
    Sala mala, ali zaista meni ne bi bio problem boja nego ja jednostavno nista ne volim na ljeto da mi je na licu. Ne koristim sminku tokom ljeta, ako i bude nesto malo to je maskara, olovka za obrve i sjajilo za usne. Meni je ljeti najbitnije da odrzim ten besprijekorno cistim i bez bubuljica, sve ostalo mi postane sporedno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme sretnice!! Ja ljeti koristim laganu šminku isključivo da prekrijem podočnjake, bez korektora ili tonirane/BB kreme ne izlazim van. Iako mi je lice poprilično čisto, a i neprestano kupanje u moru ga još dodatno očisti, opet moram nešto staviti zbog tih groznih podočnjaka.
      Blago tebi!!

      Izbriši
  7. Da, uvek pravi razliku nanošenje. Tako je i meni bilo sa Garnier BB, prvo sam bila razočarana, a onda sam odgovarajućom četkicom postigla ono što želim na svom licu :)) A što se boje tiče... Npr. Loreal BB je bela, pa na licu izgleda odlično, tako da boja ne treba da nas zavara. Ranije sam se klela u pudere, ali sad volim ovako nešto laganije za lice, pa ću možda probati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako, ja sam je uspjela zavoljeti, ali tek nakon što sam je dobro uspjela izblendati na licu. Mislim da su se mogli malo potruditi oko tih nijansi da budu malkice neutralnije, ali dobro, valjda su išli za tim da da brončani ten :D
      Tonirane kreme ništa ne prekrivaju, ali ako ti prekrivanje niti ne treba onda svakako preporučujem neku toniranu kremicu :D

      Izbriši
  8. Baš je oranž. :D
    Ja koristim Novexpert Caramel cream, i jako me podsjeća na nju svojstvima, također je sve samo ne za svijetlu kožu na prvi pogled, a kad se izblenda, divota na licu.
    Možda zvuči suludo, ali ja uvijek koristim istu tekuću podlogu u istoj nijansi tokom cijele godine. Estee Lauder DW Light. Još malo pa ću na treće pakiranje. :)
    Od bb krema tu i tamo volim nanijeti Vichy ili Garnier, a ponekad Holika Holika ili BTRC.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, draga moja, ja te potpuno razumijem. ja koristim Shiseido cijele godine u istoj nijansi, tu i tamo ubacim malo tamniju nijansu kada malo pocrnim :D

      Izbriši
  9. Malo je narandžasta ali kad se dobije boja ne bi trebalo da bude problema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je odlična ljeti kada malo uhvatim boje u licu, ali samo ako je dobro izblendam jer inače jest narančasta - barem na meni :)

      Izbriši
  10. Super recenzija, pogledaću je baš :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Kao i ti, i ja sam ljubiteljica Caudalie brenda, ali ovu kremu ću zaobići. Čini mi se definitivno prenarančasta, a ono što me dodatno odbija je ona u kombinaciji s mojom masnom kožom. Definitivno no go...
    S druge strane, uživala sam u ovom postu i tvojim uvijek savršenim slikama....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kao trebala bi biti za sve tipove kože,ali po mom skromnom mišljenju baš nije za masnokošce, osim ako nećeš poviše nanjeti puder u kamenu da te malo izmatira. U svakom slučaju, zaobiđi :D

      Izbriši
  12. zvuci bas zanimljivo i nije nesto preskupa :) mogla bih da je probam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, svakako uzmi tester da ti se ne bi dogodilo da ti ne paše jer zbilja ima dosta te narančaste u sebi.

      Izbriši
  13. Ja se nekako nisam našla s toniranim kremama. :/ jednostavno mi se ne sviđa kako mi lice izgleda, tako da i ljeti koristim pudere s nekim osrednjim prekrivanjem u tankom sloju. navika! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je moja prva tonirana krema. Moram priznati da su mi draže BB kreme, ali ove nBB kreme na našem tržištu po meni nisu ništa drugo nego tonirane...

      Izbriši
    2. Složila bih se s tobom. Azijske stvarno imaju odlično prekrivanje. Ja sam ih dosta isprobala i bila sam luda za njima prošlo ljeto :D , uskoro cu si naruciti samo misshu i holiku petit jer su mi se pokazale kao najbolje, a buduci da ja ljeti bas i ne pocrnim bit ce mi dobre nijanse.

      Izbriši
    3. ;)Znači i tebi je Missha super? Evo baš tipkam sebi recenziju koja će ići ovih dana. Već sam ju prije imala, sada sam ju naručila i jedva čekam da naručim i tamniju nijansu. Zbilja mi je fantastična :D

      Izbriši
  14. Nisam čak ni čula za ovu kremicu, a stvarno je neverovatno da se ova drečava narandžasta tako dobro prilagodi! Super izgleda u izblendanoj varijanti. Tonirane kreme po pravilu nisu za moj tip kože tako da ću ovu ipak preskočiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prilagodi, ali ako imaš malo tamniju put,ali treba je zbilja dobro izblendati. Ako tražiš jače prekrivanje, onda preskoči jer ga ova krema na daje :)

      Izbriši
  15. recenzija je savršena! zajedno sa fotografijama, naravno :)
    ali ja sam se malo razočarala. verujem da ti prija licu, i
    rado bih je probala, ali em imam mešovitu kožu, em sam sklonija
    podlogama sa neutralnom osnovom, nikako da idu na narandžasto...
    baš mislim da meni na licu ne bi izgledala dobro, čak i kad bih
    potamnela....malo sam se rastužila, ali si mi opet jako pomogla
    ovim opisom, i uštedela parice :)
    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja mislim da na tebi ne bi izgledala dobro ako ne voliš ove narančaste tonove. Nije baš jeftina za isprobavanje :) I meni je pomalo bilo razočarenje jer definitivno nisam očekivala narančasto za svijetlu put, ali eto - išli su na to da se postigne preplanulost. Na kraju sam ju zavoljela :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)