Content

23. 05. 2013.

E-bay prijedlozi #1


Kako i sama volim (čitaj: o-b-o-ž-a-v-a-m) čitati ovakve postove s prijedlozima (jer su dvije ili više glava uvijek pametnije od jedne), odlučila sam vam napisati post u kojem ću vam staviti nekoliko mojih e-bay prijedloga :)
Naravno, sve naručujete na vlastitu odgovornost, zato vas molim da provjerite cijene jer se isti proizvodi znaju nuditi i po manjim cijenama, zatim poštarinu, veličine, opis proizvoda te feedback sellera!

Neke stvari sam i sama kupila, a neke bih voljela kupiti/imati, što ću vam za svaki prijedlog posebno i naglasiti :)
Ako imate koji e-bay prijedlog, možete ga slobodno ostaviti u komentarima ili još bolje, napravite post na tu temu jer ja uvijek (uvijek!) volim saznavati nove stvari :D





Prije svega, ja obožavam torbe! 
U zadnje vrijeme mi se jako svidjela ova crna torba, vintage model malo moderniziran. 
I morala sam ju naručiti kod ovog sellera.
Došla mi je u roku od 6 dana, bez problema je prošla carinu, imala sam tracking number. Torba je u stvarnosti ista kao i na slikama sellera i moram priznati da ljepšu torbu nemam u svojoj kolekciji. Napravljena je od umjetne kože i baš izgleda nekako fancy :)
Nosim je posvuda!
Vidjela sam da na e-bayu ima istih modela koji dolaze iz Kine (i vjerojatno su duplo jeftiniji), pa možete potražiti i jeftiniju varijantu.
Ja sam svoju naručila iz Velike Britanije jer nisam htjela riskirati s carinom.
Naime, sva roba koja dolazi iz Kine se otvara i pregledava. Kako nisam bila sigurna da li je torba kopija nekog brenda koji je zaštićen u RH (a što se lako može dogoditi jer Kinezi uvijek rade nekakve kopije) nisam htjela sebi na glavu navaliti: tužbu zbog kaznenog djela (zaštita autorskih prava) ili plaćanje 625 kn za uništavanje falsificirane torbe (u kojem slučaju ostajete bez torbe, 625 kn i onda se prepucavate s sellerom da vam vrati novce koje ste platili za torbu). Uvijek volim platiti više, pa sam mirna.
Uostalom, kada 01.07. uđemo u EU, sve narudžbe iz EU za RH smatrati će se domaćim prometom (nešto slično kao da šaljem iz Splita za Zagreb), bez plaćanja carina i pdv.-a, iako sam primjetila da mi većina zadnjih pošiljki koja mi je došla iz Velike Britanije uopće nije carinjena iako su u pitanju bili iznosi veći od 160 kn (kojeg ograničenja poslije neće biti unutar granica za države članice EU, jeeej). 



Da vas ne zamaram s pravnim stvarima, idemo na sljedeće torbe koje imam i koje obožavam ljeti :)
Jedna od njih je ova malena pismo-torba koju imam u ovoj rosy (negdje piše i rose red ili hot pink) boji i odlična mi je – ima zlatni lančić i super je za neke večernje izlaske :) Pripazite dok ju kupujete jer cijene znaju varirati od 2.50 funti pa čak i do 10 funti.
Budući da sam ju kupila prošle godine, u purchase history na e-bayu nemam podatak od kojeg sam ju sellera kupila. Na ovom linku sam pronašla da je najjeftinija od svih u ponudi, poštarina je besplatna, ali prije kupnje ipak provjerite feedback sellera.



Ovu torbu u Watermelon red boji sam kupila također prošle godine, a nešto je veća od prethodno spomenute. U svakom slučaju je obožavam i odlična je za neke večernje kombinacije J  Također nemam podatak od kojeg sam ju sellera kupila jer sam ju kupila prošlo ljeto, sjećam se da je došla za nekih 30 dana; ali vam predlažem da provjerite cijene jer za istu znaju varirati od 3 funte pa nadalje. 



Budući da nama ženama uobičajeno moraju lak za nokte, cipelice ili remen biti u skladu s ružem ili torbom, predlažem vam jako jeftine remene koje sam našla na e-bayu :)
Naručila sam ih kod ovog sellera prije par dana, još mi nisu došli i ne znam kakvi su.
Uzela sam boju Shocking pink pa ćemo vidjeti :)
Prije kupnje svakako provjerite da li vam veličina remena odgovara!


Ako volite haljinice, pogledajte ovu :) Meni se jako svidjela! Vidjela sam da je na Sheinside out of stock pa sam ju našla na e-bayu, duplo jeftiniju. Remen dolazi u paketu s haljinicom.
Naručila sam ju prije tjedan dana, još mi nije stigla, pa svakako provjerite da li vam veličina odgovara :)


Ako volite nakit, predlažem ovu ogrlicu koja mi se svidjela na prvi pogled. Uzela sam ju u crnoj boji :)


A svidjela mi se i ova :) Baš je najs :)



Ako volite silikonske satove u raznim bojama, pronađite ih kod ovog sellera.
Ja imam bijeli, crni, svijetlo rozi, tamno rozi i žuti.
Modri sa cirkonima sam kupila kod ovog sellera.



I ono što na e-bayu najviše kupujem: narukvice  i prstene :)  Ima stvarno divnih modela, samo treba tražiti :) 
Ovu rozu narukvicu sam kupila kod ovog sellera. Došla mi je za par dana, ista kao i na fotkama :)


Prsten sam naručila kod ovog sellera. Još mi nije stigao, ali trebao bi svaki čas :) Uzela sam crni.


Zar nije presladak i ovaj zlatni prsten na mašnicu? :)

Sa e-baya sam također naručila nešto kozmetike, većinom Missha.
Moji prijedlozi su:


Missha Perfect cover BB krema (moja je u nijansi 21).

i

Missha All-around Safe Block  Water in sun spf 33 (od Misshe imate i veće faktore).


Japan Daiso Charcoal Peel off maskmaska koja navodno uklanja mitesere. Neke naše cure su je spominjale, neke recenzirale, a  ja bih je htjela probati :)


Ako volite slagati kozmetiku, pogledajte ove predivne organizatore za kozmetiku (za noćne ormariće, komode ili wc) – meni su divni jer su napravljeni od prozirne plastike, a mislim da ima i jefitnijih po cijelom e-bayu :)

I to je za sada to :)

47 komentari:

  1. Big like za torbe :D kozmetiku nisam naručivala, a na bižuteriju sam alergična :/ i da, meni je taj njihov sat prestao raditi za mjesec dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj? Ja sam ga naručila na preporuku rodice, ona ga ima više od pola godine i još joj radi - kupila sam ga od istog sellera kao i ona.
      Jesi li pokušala promijeniti bateriju? Primjetila sam da ih šalju uključene pa se možda brzo istrošila?!

      Torbe i ja obožavam, vidjela sam da i ti imaš ovu sa zlatnim lancem, nisam sigurna u kojoj boji (pink ili watermelon red) - meni većina tih njihovih boja na internetu skroz drugačije izgleda nego kad ti dođu uživo :/

      Izbriši
  2. Torbe *.*
    Ja jako patim na torbe! (tko ne uostalom :D)
    Sve mi se sviđaju, sve!
    Nakit zaobilazim jer ga ne nosim baš, stvarno ga malo imam. Ali lijepa mi je ova tirkizna ogrlica, jako. :)
    A ova maska za mitesere crna, naručila sam ju nedavno, čekam da stigne, treba joj već sto godina. Uzela sam ju po preporuci i recenzijama blogerica, baš me zanima kakva će biti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde, onda svakako javi kakva će ti biti ta maska :)
      I da ti pravo kažem - obožavam torbe :D

      Izbriši
  3. Torbe! Crna je divna!! A ona koju ti imaš pink ja imam žutu. Nosila sam je na prošlu svadbu, super je, izdržala je! S tim da sam mislila da će biti žarko žuta, neonski, ali je boje senfa :(((
    Super lista, lajkam i nakit!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, kod tih kineskih slika nikad ne znaš s bojama :D

      Izbriši
  4. Nadam se da si bidala za onu ogrlicu :D ja sam narucila plavo-tirkiznu i svarno je predivna i jako dobro napravljena al sam bidala za nju i platila je 4,75 :D dok joj je redovna cijena 10,99dolara.
    Na torbe sam slaba i prestala sam ih kupovat kod nas jer su preskupe --.-- a dobijem istu kvalitetu kao i s ebaya. I,imam isti organizator akrilni doma :D ali nisam ga kupovala preko ebaya nego ga uzela od jedne cure s foruma, bio je nov u kutiji <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, jesam - uvijek bidam, a ako izgubim (ako mi iznos bude nešto veći od one gornje granice koju sam odredila) onda kupim - jer se nekada zna dogoditi da cijene na bidanju narastu za veći iznos nego što na ebayu kod istog ili drugih sellera možeš pronaći istu stvar :D

      Izbriši
  5. Ja sam uglavnom do sada naručivala sitnice za kuću, diy projekte i kozmetički pribor/alat. Super mi je ovaj akrilni ladičar, namjeravam kupiti za ruževe par stalaka, još nisam našla idealni.. neki kažu da pojedine ambalaže ruževa ne stanu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja namjeravam kupiti nešto takvo,mada jeftinije :) I nadam se da će stati jer namjeravam dobro proučiti detalje i mjere svih tih ladičara :)

      Izbriši
  6. Imam nekoliko satova, od toga je samo jedan došao pokvaren i dobila sam refund za njega. A svi ostali rade bez problema, samo treba jednom godišnje do urara (idem u Importanne centar kod one fontanice) da stavi novu bateriju.
    Robu nisam kupovala, nekako me te njihove veličine ljute. Nakit, šminka, torbe, marame - sve volim :) I još mi je draže kada vidim identičan predmet u trgovini, kolika je cijena, pa mi na pamet padne koliko sam ja svoj platila i grohotom se nasmijem jer sam fenomenalno prošla :D

    Maska mi je u planu, nikako da nju, i još neke stvari naručim :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prijedlozi su ti super :D ja najviše naručujem satove po 2-3 dolara i okej su mi, ne gledam baš puno na njihov kvalitet jer su mi više modni dodatak, pa i ako se pokvari bože moj, pogledaj koliko je sati na mobitelu :P imam jedan uber kvalitetan seiko sat koji sam naslijedila od mame, ima mu oko 25 godina, a ona ga je platila puno dinara, kad se preračuna dođe oko 250 eura ali radi 25 godina, samo mijenjamo kaišiće i baterije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :) I meni su satovi modni dodatak, ako koji stane, bez problema znam i sama zamijeniti bateriju :)

      Izbriši
  8. Super post! Meni je smiješno kada čitam takve postove, obično to izgleda ovako: hm, pa trebala bi mi još jedna pink torbica, vidiš vraga, trebam i remen, sat mi je od prijeko potrebne važnosti, i ovaj organizator šminke mi pod hitno treba, ma i prstenje i ogrlice... hehhe, sve mi treba :D E bay je zakon stvar i jedva čekam 1.7., ovako me znalo biti strah, točno što ti kažeš za ove kineske/japanske stvarčice, jako su mi se svidjele jedne sandale, ali onda sam skužila da bi mogle proći kao kopija Jeffrey Campbell sandala i nisam htjela riskirati ( šta ćeš, buduća pravnica po struci, sve mora biti po PS-u :D).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, a meni su super ovakvi postovi jer ja uvijek mislim "baš mi treba jedna pink torbica, samo kada bi našla neku lijepu" :D
      I onda se izludim dok tražim po ebayu, a kad kupim, vidim u nekim postovima još ljepšu i onda je ne mogu kupiti jer što će mi tri pink torbice, pa me muka uhvati jer se grizem zato jer sam kupila još jednu pink stvar :D
      Hahah, e pa neka, bolje da si oprezna, meni je frendica sebi navalila tužbu na glavu pa je platila 625 kn za uništavanje torbe, novce nikada nije dobila natrag. Bilo bi bolje da je nešto drugo kupila i bila mirna. A mi pravnici trebamo biti oprezni :D
      A baš me veseli to ukidanje carina unutar zemalja EU, s time da će nam se iz trećih zemalja (poput SADa i Kine) i dalje primjenjivati carinska stopa i postojati će neko ograničenje na nekomercijalnu robu (mislim da će biti oko 300 eura), ali ni oni sami ne znaju kako će tumačiti Pravilnik :/
      Btw, postrožiti će se i kontrole u vezi brendiranih stvari jer EU inzistira na tome :)

      Izbriši
    2. Da, čitala sam o tome, ma 100 pravilnika a nitko ne zna kako bi ih tumačio, klasika :D, ma neka mi možemo kupovati stvarčice iz unije bez carine i to je dovoljno s obzirom kakva smo ograničenja imali, kad se sjetim da je pay pal relativna novina kod nas, ipak stvari idu malo na bolje...

      Izbriši
  9. Svidjaju mi se te pink stvari i tirkizno zlatna ogrlica. Ipak, moram reci rijetko narucujem nesto online i sa e baya. Odjecu i obucu se ne usudim kupiti zbog velicina, ja obucu jedva nalazim i kad probavam ( noga mi je ostala zarobljena u rastu izmedju 36 i 37 i imam pravu patnju sa pronalazenjem)Organizatori za kozmetiku su sjajna ideja, to mi bas treba. Zasad sve drzim po nekim metalnim ukrasnim retro kutijama, kosaricama i ladicama na sprat.
    Od kojeg sellera kupujes Misshu na E bayu i kojeg bi mi preprucila? Sad cekam Misshu od Rubyruby, a veliki me strah narucivati i neke druge jer sam skoro imala slucaj sa jednom fejk BB kremom,i sad sam po tom pitanju skroz sumnjicava, toliko da mi se vise uopste ne narucuje :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, ne naručujem ni ja obuću jer nikad ne pogodim veličinu, a i draže mi je kada cipelice prije kupnje isprobam :)

      Što se tiče Misshe - BB kremu naručujem od ovog sellera (http://www.ebay.co.uk/itm/140594709439?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) - vidjeti ćemo da li će stići jer sam prvi put naručivala ovako preko e-baya. Do sada sam ju koristila,ali mi ju je rođak donio tako da znam da mi odgovara :)

      Izbriši
  10. Obožavam kupovinu preko neta. Može se reći da sam postala luda. Samo gledam šta se može kupiti i koliko i kad će stići. Prijedlozi su odlični!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, jednom kad probaš, teško je stati :)
      Ali ruku na srce, ima toliko jeftinijih stvari nego tu kod nas!

      Izbriši
  11. Super kupovine i predlozi ali ja se nešto ne kanim da poručujem jer nas deru za taj pdv :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mislila da smo mi jedini kojima je PDV tako visok :/

      Izbriši
  12. Odlični prijedlozi. :) Super su mi ovi organizatori.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni isto, samo su malo preskupi, vidjela sam da ih ima i jeftinijih, samo treba potražiti :)

      Izbriši
  13. Odlični su predlozi, najlepše su mi orglica, prsten sa mašnicom i, naravno, kreme :)

    OdgovoriIzbriši
  14. E imam ove identicne fiokice sa poslednje slike! Kupila sam ih u Jysk-u. Ne znam da li kod vas postoji ta prodavnica. Ovo gore sa pregradama nemam ali bih bas volela da imam. Joj haljina je predivnaaaaaaaa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima i kod nas taj dućan, ali nisam ih vidjela - a prije mjesec dana sam ga cijelog pretražila jer mi je trebalo par sitnica za kuću. Opet ću poći tražiti, sigurna sam da su jefitnije :D

      Izbriši
  15. Ne radi mi to sada :D. Vidim naslov i rekoh sebi `ne ulazi, naci ces neto mnogo lepo`, ali :D :D. SLican ukus pa to ti je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprosti Di :) Znam kako je to kad nešto želiš, a stvar e-baya je što neće još dugo nestati, pogotovo ako piše "more then 10", onda samo stavim u watch listu i čekam da dobijem koju kunicu :D

      Izbriši
  16. Neka nisi riskirala sa prvom torbom jer je kopija novih Givenchy http://www.stormfashion.dk/uploads/products/storm/satchel-bag-givenchy_givenchy_bags-sleeves-covers_storm_6.jpg

    Sto se tice druge torbe, jednom mi je takva stigla greskom a narucila sam skroz drugaciju :/ smrdila je nenormalno toliko da me bilo strah da je uopste koristim..

    Kajs crni sam narucila bas isti neki dan mami mog momka za rodjendan, trebalo joj je nesto poput toga a nije ni skupo :)

    Kozmetiku nisam dosad narucivala ali me ove bb kreme privlace :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaa, eto vidiš - ja uopće ne pratim te modne trendove i dobro da nisam riskirala. Zapravo, mrzim riskirati jer svaki put kad riskiram (da oprostiš) popušim! Stvarno mi se svidjela torbica i morala sam ju imati, sad mi je još draže da je bez problema prošla carinu :D

      Što se tiče kozmetike, ne mogu se sjetiti da li sam prije nešto naručivala s e-baya, mislim da nisam.

      Izbriši
  17. super predlozi :) jos uvek sam ocarana torbom ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Od istog sellera sam narucila sat :D Cekam da stigne, i molim se da kod nas carina bude milostiva i prosledi mi sat. Torba je divna i mnogo mi je zao sto seller nece da isporucuje u Srbiju :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ne vidim razlog zašto bi zezali na carini zbog sata, već mi idu na živce s tim ograničenjima :/

      Izbriši
    2. Kod nas se sa carinom nikad ne zna. Nekada stignu mnogo skuplje narudzbine, a nesto od par evra ili dolara jednostavno nestane. POsto nema kontolre, ni mogucnost zalbe, onda ne vredi. Ostaje da se nadamo.
      Javljam utiske kad stigne sat :D

      Izbriši
    3. Ooo, to sa nestajanjem mi je jako pozanto. Ne želim ti reći koliko mi je paketa "nestalo", ali srećom pa sam na PayPalu na vrijeme tražila povrat novaca pa nije sve bilo izgubljeno.
      U rujnu sam bila naručila jednu torbu sa e-baya (naravno, iz Kine i bez tracking no.) i još je nisam dobila,a znam da je seller poslao jer ga je preporučila frendica koja ima istu takvu torbu. Sad za svaku torbu tražim tracking no. i pratim gdje je na netu.

      Izbriši
  19. ljepo,ljepo,bacila se ti na shopping :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Mislim da je do kraja ljeta za mene shopping završio :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Crna torba je divota, dok malu clutch i sama imam, ali u losos rozoj nijansi. Daiso masku ja koristim kojih godinu dana, dala sam na probu i kozmetičarkama, sve su od reda strašno zadovoljne! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaah, roza u boji lososa mi je sljedeća na WL :D
      Što se tiče ove maske - onda naručujem!!

      Izbriši
  22. Brijem da se mi često natječemo jedna protiv druge ;)... Ovaj YSL wannabe prsten je genijalan, ali ljeti očekuj lignja učinak!

    OdgovoriIzbriši
  23. Odnosno sipa... Što ćeš? Ja sam ipak kontinentalka ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, ajde, barem ga nisam puno platila. Imam neki plavi prsten što se isto tako ogulio :/

      Izbriši
  24. Crna torba je predivna,sad si me natjerala na razmišljanje da je kupim :),super mi je i ova polica-organizator za kozmetiku

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)