Content

06. 05. 2013.

I heart (nekoliko stvari koje volim) #1




Nedavno je Mirna sa bloga A girl in Berlin objavila sličan post pišući o onome što voli, a kako obožavam čitati postove ovakvog tipa jer me uvijek inspiriraju, odlučila sam vam pokazati u slikama par sitnica koje mene čine takvom kakva jesam, stvari koje ja volim raditi ili jednostavno ono što me veseli :) 
Da ne ispadne da na blogu imam samo recenzije proizvoda ili WL :P
Volite li ovakve postove? 

*Sve slike preuzete su s interneta.

Prije svega, volim kozmetiku



Kozmetika me strašno veseli i nekada kada sam tužna, sam pogled na sve te divne bočice kremica, seruma, kupki, parfema, ruževa i sjajila zna me razveseliti. Događa li se i vama isto to?
Volim slagati i premještati svoju kozmetiku i nekada to radim satima, baš onako s guštom :) Tko od nas nije poželio barem neku sitnicu makeupa koju je vidio u parfumeriji ili na internetu, da ne govorim o tome da nam toliko ruževa u istim nijansama ne treba, ali uvijek ih želimo imati i svaka kupljena sitnica nas veseli :)


Volim parfeme i imam ih stotinu. OK, nemam ih baš stotinu, ali imam ih toliko da ih više nemam gdje stavljati pa zasada stoje naslagani jedni preko drugih dok im ne nađem drugo rješenje. Volim te slatke malene bočice, volim miris parfema, volim kako se osjećam u vlastitoj koži kada stavim parfem na sebe. Volim birati mirise prema raspoloženju, prema godišnjim dobima i volim ih često mijenjati. Mislim da sam jedna od rijetkih koja čuva i prazne bočice parfema :) Volim njihov utjecaj na mene i moje raspoloženje :)
Volim ući u parfumeriju i mirisati parfeme, volim sve u vezi s njima :)



Volim knjige. Nove knjige i njihov miris. Volim čitati i čitam sve, nema toga što mene ne zanima, a ako je knjiga toliko fascinantna, mogu je pročitati u jednom dahu. Čak i ljeti na plaži volim čitati razne časopise i knjige - nekako se tako najviše opustim (ako ne računamo hidromasažne kade), uđem u neki novi svijet i izgubim se iz ove stvarnosti.



Volim putovati na nova mjesta i vraćati se na ona stara koja su mi oduzela dah. Volim vidjeti druge zemlje izvan Lijepe naše, upoznati druge običaje i kulture, stopiti se s gradom i njihovom kulturom. Volim vidjeti ne samo ona turistička mjesta koja se stalno obilaze i zato ne volim putovati s turističkim agencijama. Kada putujem, sama organiziram smještaj i napravim plan puta - što vidjeti i gdje ići. 



Najdraže mi je zalutati u neku ulicu i slučajno otkriti dobru slastičarnu, dućan, restoran, kafić ili knjižaru. Nije bitno ako ne razumijem jezik - univerzalno sredstvo je kod mene komunikacija rukama :D
Uvijek kada idem na put sa sobom kući donesem suvenir :)

Postoje neka mjesta koja su mi oduzela dah i u koja bih se htjela vratiti i sa sobom vući i supurga i prijatelje da ih vide :) 


Volim Francuske slastičarne, chocolaterie i kafiće - u njima bih mogla satima sjediti, slušati tradicionalnu glazbu i promatrati lokalne stanovnike: kako su se obukli, što jedu, što piju, kako pričaju, kako žive, kamo žure... Promatrati jedan grad, njegove građane, za mene je neopisiv dodir s jednim danom nekog grada i na mene ostavlja takav dojam da bi najradije (da imam novaca) kupila stan i tamo se preselila :)



Volim Italiju i sve povezano s Italijom - gradove, kulturu, arhitekturu, ljude, srdačnost gradova, hranu. Ah, hrana!! Volim pojesti pizzu u Rimu ili Veneziji dok se šetam gradom. Sam osjećaj da jedeš nešto već toliko poznato što ima kupiti i kod nas na svakom koraku, ali dok tvoja stopala dodiruju talijansko tlo - za mene je neopisiv! I pizza tada ima bolji okus :) Kad bi barem Italija bila malo bliže!



Volim ljeto. Ne, obožavam ljeto!! Volim ljetna jutra kada se ustanem iz kreveta, sjednem na balkon i gledam jedrilice na moru, a do mene dopire slani zrak, zvuk cvrčka negdje u boru... Volim sve što je povezano s ljetom, vruće ljetne noći, koktele u gradu, kafiće na plaži, noćna kupanja pod zvijezdama... 


Volim ljetni shopping i nema mi draže nego kada nađem kostim koji mi savršeno pristaje! Mada je to kod mene više povezano s  nervozom oko traženja i isprobavanja, ali nakon godina traženja, napokon sam ga ove godine našla :)


Volim moju kosu kako izgleda ljeti jer se tada najviše brinem o njoj - dodatno je zaštitim od topline, stavljam maskice, serume za sjaj, razna ulja... Volim sol u kosi i kako se sama od sebe nakovrča :D 



Volim čokoladu i razne slastice - poput macaronsa :) Znate da i volim kuhati? Najčešće kuham zdrava jela, dosta povrća i voća, salate i voćne salate, ali volim i napraviti neki komplicirani kolač :D



Volim serije, pa iako me u većini slučajeva zbilja neke zanimaju, neke pratim i samo zbog glumaca :P 

Što vi volite? 

68 komentari:

  1. super post, baš volim ovaj tip postova!

    OdgovoriIzbriši
  2. super post! bas mi je drago sto sam opet ali bez nagrada saznala nesto novo o tebi

    OdgovoriIzbriši
  3. preslatko, još posebno onaj miris knjiga mi je blizak... imam neki čudan običaj da uvijek pomirišem papir kad ga dobijem u ruke. nema veze da li je to knjiga, novine, fotokopija...(zadnji put nism mogla da odlučim između elle i glamoura pa sam oba ponjišila i izabrala glamour :D) da, ljudi me nekad čudno gledaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ja to zasada radim samo s knjigama :)

      Izbriši
  4. uuuu Damon :D
    Super post! I ja volim svašta iz tvog posta. :D
    Najviše mirise i evo prijedlog, napravi post o svojoj mirisnoj kolekciji? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da ti obožavaš mirise :D Ima nekih parfema koje bih još htjela u svojoj kolekciji pa će onda i post o njima. Mada nemam pojma kako bih bilo kojeg od njih opisala osim onog: ovaj mi je super za zimu, ovaj za ljeto, ovaj u meni budi te i te uspomene... :D

      Izbriši
  5. odličan post, još prije sam planirala napisati nešto na tu temu pa na kraju odustala. kad uhvatim vremena budem i ja, a nadam se da će još blogerica jer je bap zanimljivo vidjeti kako se razlikujemo ili kako ustvari imamo dosta sličnosti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stela, napiši, obožavam ovakve postove :D

      Izbriši
  6. Dosta toga slicnog imamo
    Takodje sam veliki parfemoljubac, ne znam vise ni koliko ih imam, knjiga takodje, u stanju sam se i previse zanjeti kad udjem u knjizaru.Ljeto kupanje, cokolada, serije-o da, i VD takodje, al Damon mi vise nije hot, imam nove ljubimce :-)
    Volim ovakve postove :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, novi ljubimci :D Meni je Damon baš hot, mada u zadnje vrijeme obožavam Ryana Goslinga :D

      Izbriši
  7. Mislim da bi trebale zajedno na jedno putovanje Francuskom...u Provansu... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provansa - može! Nedavno sam surfajući food blogovima u potrazi za jednim receptom pronašla jedan divan blog koji je imao školu fotkanja hrane u nekoj prekrasnoj vili u nekom selu Provanse, imam negdje zapisano kako se zove. Da vidiš samo slike, divota!! I onda sam rekla - hoću tamo u mir i tišinu, sjesti na dekicu na livadi i uživati u zvukovima prirode :D

      Izbriši
    2. Točno to! Ja mislim da sam ovo ljeto na Hvaru na godišnjem i mogla bi do Splita da popijemo kavicu i napravimo plan za Provansu. Recimo, iduće godine oko proljeća. Kad sve krene pupati i cvijetati. I onda tamo malo do Loccitanea i Melvite i tako toga. :)

      Izbriši
    3. Nemoj zaboraviti i Caudalie, ako budemo blizu Bordeauxa :D
      Sve ćemo se dogovorit! Ja najviše obožavam putovati u proljeće kada sve pupa i priroda se budi, ali za moju struku je dobiti godišnji odmor u proljeće nemoguća misija :/

      Izbriši
    4. Idem i ja s vama!!! :p

      Izbriši
    5. Eto, već nas je troje :D Ide još netko? :)

      Izbriši
  8. Sve što si navela volim sem serija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pusti serije Zvezdana, svi mi zapravo gledamo glumce :D

      Izbriši
  9. Hjooooooooj ista sam ti, i posebno jedva cekam onu ljetnu kosu :)) putovanja, sunce.... <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Anonimno6/5/13

    Sve sto si rekla za putovanja i francusku..potpuno se slazem. Obozavam da se 'zagubim' u nepoznatom gradu, tada otkrijem najlepse restorane, prodavnice i barove... :)
    Post je odlican :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Marijana :) Točno to, to mi je najdraži dio putovanja i uspomena koje donesem kući :)

      Izbriši
  11. Divno, imaš dobar ukus <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Uh sad si me podsetila na sve i svasta sto volim. I ja mnogooo volim leto i kosu koja je sva u fronclama na plazi. Jedva cekam negde na more! Volim da citaaam, volim da plesem, volim sminku i da pijem cajeve. Volim da kuvam i da jedem dobru hranu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivan post, slažem se sa svime i sve to i ja volim! Osim za Pariz jer tamo nisam nikad bila pa ne znam kakav je osjećaj sjediti u kafani, ali vjerujem da je odličan! I nisam još našla savršen bikini i kosa mi izgleda grozno na plaži :D A osobito ovo zadnje. Ja često gledam filmove/serije/reklame samo zbog glumaca :D A ima iglumaca za koje znam da ne bi glumili u lošem filmu, i to mi zna biti samo po sebi reklama.

    OdgovoriIzbriši
  14. Mmmmmmmm.... Divne slike! Drago mi je da smo se bolje upoznale ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Potpisujem cijeli post osim možda ljeta, jer zima mi je mrvicu draža.. možda bi bilo drugačije da živim gdje i ti ;) I hoćemo još ovakvih postova :)
    I jako mi se sviđa novi izgled bloga <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melita, da živiš na moru, sigurna sam da bi ti ljeto bilo draže nego zima. Zima je ovdje baš užasna i to ne mislim zbog vremena, nego općenito zbog aktivnosti i događaja. Vjerujem da ti je poznata ona "U gradu nema niti pasa" :)
      Hvala ti!

      Izbriši
  16. Prekrasne slike i osim zadnje sve drugo sam napravila

    OdgovoriIzbriši
  17. Ljeto također obožavam, baš to što si napisala- miris mora, borova, cvrčci, sunce, večernje šetnje, zalazak sunca...divota! Uz to volim knjige, kuhanje i naravno make up. Što se tiče putovanja, želja mi je posjetiti Provansu i Veneciju (zarazila me knjiga Ljubav u mlecima) + još hrpu destinacija :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Super je post! Italija, hrana, knjige, kozmetika itd, ma ko to ne voli???!!! :D Volim ovu vrstu postova, a tvoj mi je blog jedno prijatno otkriće i čim imam malo više vremena volim zaviriti ovdje. Tako su ti super fotografije, nekako su prozračne, čiste, a naravno i recenzije. ♥

    OdgovoriIzbriši
  19. Odličan post!!!

    Kozmetika, kao i meni na prvom mjestu :D

    Zapravo, volim sve isto kao i ti, samo nažalost ne mogu uživati u tim stvarima koliko bih htjela, posebno u moru i putovanjima:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Uživam ja dakako najviše u svojim mislima, mašta radi svašta :D
      Nisam puno putovala, vidjela sam par gradova koje sam htjela, ali postoji još hrpa destinacija koje bih voljela obići,makar samo na jedan dan :D

      Izbriši
  20. Uh, i ja volim sve ovo što si nabrojala, miris novih knjiga mi je zavisnost, a kod pizze sam zaključila da sam gladna :-D
    Jedino ovog glumca ne znam, nisam ga nikad pre videla. Nije za bacanje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alex, hvala ti! Glumac je iz The Vampire Diaries serije :D

      Izbriši
  21. Prekrasan blog i predivan post ... baš sam uživala dok sam čitala ove tvoje opise popraćene ovim divnim sličicama. Ja isto obožavam ljeto i more ... Pogotovo šetnje s dragim dok te oplahuje vjetrić, a udišeš onaj divni morski zrak ... ah,ah ... Volim šminkicu, volim kuhanje (pogotovo slastica) , volim gledati serije koje se ne prikazuju više (X-files trenutno gledam ) :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dunja, hvala ti! I ti si pravi ljetni tip :D

      Izbriši
  22. obozavam ovakve postove :) ja bih definitivno volela da imam svu sminku ovog sveta :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Volim ovakve non beauty postove :D mogla bi i ja jedan sličan natipkati ;)
    vampirske gledam samo zbog damona, ima prekrasne hipnotizirajuće oči *.*

    OdgovoriIzbriši
  24. Super post. :) Iz tvojih sam postova već primijetila da si pravi ljetni tip. Odao te odabir proizvoda. :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Sve šta si nabrojala mogla bih odmah potpisati osim ovog glumca, nekako mi nije legao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A zaštoooo :'( Ima tako lijepe okice :D

      Izbriši
  26. You must def come to Italy, to Naples, to eat a real pizza :)
    What about following each other? Just let me know!
    Xxx

    Carolina

    www.the-world-c.blogspot.it

    OdgovoriIzbriši
  27. Uzivala sam u postu,predobar je...Inspirala si me da napravim slicni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napravi, napravi, obožavam ovakve postove :D

      Izbriši
  28. O da, parfemi su mi strast. Odmah me čine bolje raspoloženom :)

    OdgovoriIzbriši
  29. sve može proći osim jednog - meni ljeto ipak ne spada u favorite, ne podnosim vrućine i najradije bih ga prespavala :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj? ja ne bih mogla preživjeti da mi nema ljeta :D

      Izbriši
  30. Potpisujem sve osim ljeta. :D
    Meni samo da je kiše, da je tmurno, puno veeeeelikih oFca oblaka i ja sva sretna ko malo prase. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jelena, zbilja? Sreća da ne živiš na moru :)

      Izbriši
  31. konačno sam osposobila blog :D
    huh, da častim :)))
    divan je post, obožavam ovakve vrste tekstova zaista.
    treća slika,ne znam da li vredi da dodam nešto....
    sačuvala sam je pa je sad na wallpaper-u na kompu :D

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)