Content

28. 05. 2013.

Missha M Perfect cover BB krema spf 42 PA+++, u nijansi #no.21 Light beige



U ljeto 2011.g. rođak mi je s puta donio Missha M Perfect cover BB kremu (u nijansi no.21) i jasno se sjećam da sam ju koristila iza ljeta sve dok ju nisam potrošila. I znam da mi je bila predivna!
Ne znam zašto je u međuvremenu nisam ponovno naručila, valjda je na red došlo isprobavanje raznih tekućih pudera i kupovina drugih BB krema s našeg tržišta, ali u zadnje vrijeme sam baš intezivno razmišljala o njoj.
Dok sam obavljala svoj shopping na e-bayu, odlučila sam ju ponovno naručiti.
Već sam vam u postu o novitetima napisala da sam ju naručila od ovog sellera, došla mi je za 10 dana lijepo upakirana, original proizvod, bez ikakvog oštećenja i još sam dobila 4 testera nekih drugih azijskih BB krema i kremica :)
Ja sam naručila kremu od 50 ml, a platila sam ju US $11.95 (odnosno 71 kn), poštarina je bila besplatna.



*slika je preuzeta s interneta

U zadnje vrijeme probala sam više BB krema koje se nude na našem tržištu: Garnier BB kremu koja mi je izazvala užasan nered na licu (kao i svi Garnier proizvodi koje sam počela izbjegavati), Nivea BB krema u nijansi light mi je bila pretamna, Estee Lauder BB krema mi je bila najbolja od svih s našeg tržišta, ali svejedno još uvijek niti slična azijskim BB kremama, te MUA BB krema (u nijansi light rose) koja je dosta gušće teksture od prethodno spomenutih, i od svih koje sam probala dosta je najsličnija onim azijskim.

Zašto volim azijske BB kreme? 
Mislim da će se većina vas složiti sa mnom kada kažem da BB kreme koje su predviđene za europsko tržište nisu niti sjena onim azijskim BB kremama! Naime, naše BB kreme više su mi kao tonirane kreme, s vrlo laganim ili nikakvim prekrivanjem, da ne govorimo o nijansama koje variraju od bijele preko žutih i narančastih do skroz tamnih, a uobičajeno se nude u tri varijante: light, medium i dark.
Azijske BB kreme su gušće, imaju veće prekrivanje, zaštitni faktor i učine nekako lice ljepšim :) Missha M Perfect cover BB krema je jako poznata u blogerskom svijetu i ujedno je najprodavanija Misshina BB krema.

Ja sam uzela nijansu #no.21 (light beige). Na internetu sam pronašla podatak da bi ova nijansa odgovarala onima koji su NC 20, dok bi nijansa #no.23. odgovarala onima koji su NC 25-30. Kako nemam ni jedan MAC puder (ni NC 20, NC 25 ni NC 30), ne mogu to potvrditi, ali znam da mi ova nijansa odlično odgovara tenu, dok ću za ljeto uzeti ipak malo tamniju, dakle no.23. (natural beige), kada uhvatim malo boje.
Ne znam u koliko nijansi dolazi ova BB krema, ali znam da se na internetu u prodaji mogu naći tri nijanse koje možete vidjeti na donjoj slici.

*slika je preuzeta s interneta


Missha M Perfect Cover BB krema dolazi u tubi zagasito crvene boje sa zlatnim shimmerima, a tuba militraže 50 ml ima pumpicu. Nisam sigurna da li druge militraže (recimo ona od 20 ml) također ima pumpicu.
Ova BB krema u sebi sadrži i zaštitni faktor spf 42, što je izuzetno velika zaštita i svakako preporučena preko ljeta ;) I upravo to volim kod azijskih BB krema – sadrže većinom visoku zaštitu od sunčevih zraka.
Sigurno ste primjetili da azijski proizvodi na sebi sadrže oznake PA, pa tako i Missha M Perfect cover BB krema sadrži oznaku PA+++. Naime, dok SPF oznaka označava zaštitu od UVB sunčevih zraka, oznaka PA na azijskim proizvodima označava zaštitu od UVA sunčevih zraka, pa razlikujemo PA+, PA++ i PA+++. Što više pluseva iza PA oznake ima, to je veća UVA zaštita :)
Dakle, ova BB krema ima zaštitu spf 42 i protiv UVA i UVB zraka.


Iz Misshe za ovu BB kremu kažu da sadrži novu formulu koja lagano posvijetljuje kožu lica, ujednačava ten, s odličnim prekrivanjem bora i prištića, hidratizirajući kožu te ujedno djelujući anti-age.
Vrijedi 12 mjeseci od otvaranja i dalje sve što piše na ovoj tubici uopće ne mogu dešifrirati :D  Znam samo da BB krema označava već poznatu oznaku za „Blemish balm“ i da brend dolazi iz Koreje, te da proizvode ne testiraju na životinjama.


Ali vam zato mogu prenjeti svoje dojmove :)
Missha BB krema ima lagani miris, mene osobno podsjeća na one Nivea kreme u plavim limenim kutijicama, ali nije toliko intezivan, dosta je blaži. Nanošenjem kreme na lice on nakon par minuta nestane.
Missha BB krema je izrazito guste i kremaste teksture. Za cijelo lice meni je osobno dovoljna jedna pumpica zrna graška jer se da lijepo razmazati i rasporediti, ali je potrebno malo jače uprijeti kistom da bi se lijepo izblendala. Nanosila sam ju rukama i s RT Buffing brush i mogu iskreno (i po vlastitom iskustvu) reći da je svakako preporučujem nanijeti kistom (ili bockalicom) i dobro izblendati kako bi izbjegli ostavljanje tragova po licu te postigli što prirodniji izgled.
Zašto? Zbog toga što ona nije lagane teksture kao naše BB kreme na koje ste naviknuli, ali je izuzetno lagana na licu kada je izblendate – dakle, nema onog efekta maske ili zatezanja. Naravno, ne morate kupovati RT kistove, dovoljno je da uzmete kist kojim uobičajeno nanosite pudere :)
Ima još jedan razlog zašto je preferiram nanositi kistom: BB krema u nijansi no.21 u sebi sadrži dosta tog neutralnog podtona, pretpostavljam da je to namjerno napravljeno kako bi se mogla prilagoditi i hladnim (ružičastim) i toplim (žutim) podtonovima kože. Ima u sebi dosta te sive nijanse i kada je tek nanesete na lice izgleda dosta bljutavo sivo i blijedo, zato je potrebno dobro izblendati. Kada je tek nanesete na lice daje jedan dewy finish s dosta sjaja (u njoj nema vidljivih shimmera), ali lice baš izgleda nekako „mokro“, ne znam kako da drugačije objasnim. Ali, nakon 10ak minuta od nanošenja prilagodi se tenu vaše kože, izgubi se sivilo iz kreme, baš daje jedan prirodan izgled te ujednači ton kože i lijepo zagladi lice. Još jedan razlog zašto je volim je to što upravo svojom prilagodbom tenu kože podsjeća na Shiseido Sun Protection liquid foundation :D
Nakon 10 minuta od nanošenja dewy finish i dalje ostaje, ali on ne izgleda tako sjajno i „mokro“, dok vam lice lijepo nahidrtizira. Kod mene osobno nema zatezanja, uvlačenja u pore, bore ili sličnih stvari. Nema isušivanja niti ljuštenja kože. Ne izaziva mi nikakve prištiće ili komedone, što mi je najvažnije!
Zbog svoje gušće teksture ima srednje prekrivanje, prekriva manje i srednje nedostatke, manje podočnjake, crvenila i prištiće. Ne bih rekla da može prekriti akne, ali zapravo od nje ne možete očekivati jako prekrivanje jer ona nije puder.
Također ne bih rekla da ju možete nadograđivati. U svrhu testiranja sam i to probala i baš lice izgleda nekako umjetno, zabetonirano i baš se primjeti da imate dosta proizvoda na licu. Meni osobno to nije svrha BB krema pa se ja vodim onom „manje je više“ jer volim prirodan izgled ;)


Što se tiče tipova kože kojima bih je preporučila, ja bih je preporučila suhoj i normalnoj koži.  Gledam ovo iz osobnog iskustva osobe koja ima dehidriranu kožu lica jer ova krema daje jedan predivni dewy finish. A opet, na preporuku nikada ne možete biti sigurni jer sam čitala recenzije cura koje tvrde da ih ova krema niti malo ne matira, do onih recenzija u kojima se cure kunu da je ovo najbolja BB krema koju su probale jer im savršeno izmatira T-zonu. Ja o tom matiranju ne mogu puno reći jer nemam ni mješovitu ni masnu kožu pa vam tu i nisam od neke velike pomoći. Po meni je nikako ne bih preporučila osobama s masnom kožom, dok bi donekle osobama s mješovitom kožom mogla proći.
Ako je netko od masnokožaca probao ovu kremicu, voljela bih da u komentarima napišete kakva vam je bila u vezi s matiranjem i tako pomognete curama :) 

Njena trajnost je dosta dobra, meni osobno stoji cijeli dan i uopće ne blijedi. Kada kažem cijeli dan, naravno da je ne nosim 24 sata, ali dobrih 8-10 ostane na licu. Uzmite u obzir da imam dehidiriranu kožu koja se ne masti.


Dakle, da zaključim: ovo je najbolja BB krema koju sam ikada imala i definitivno si naručujem i tamniju nijansu da imam za ljeto, ali mislim da ću je uzeti u manjoj militraži jer je ipak ljeto kraće od ostatka godine :)

Pogled na sastojke:


Hmm... Sadrži sodium chloride koji je komedogen, još neke sastojke te mineralno ulje...
Meni osobno nije izazvala nikakve probleme na licu ni prvi puta kada sam ju koristila, ni sada. Imam osjećaj kao da mi koža diše :) Pa eto, tko voli :)

I za kraj pogledajte swatcheve. 
Na drugoj i trećoj fotki sam ju usporedila s MUA BB  kremom o kojoj sam već pisala ovdje, u nijansi light rose koja u sebi sadrži pigmente za ružičaste podtonove. Očitu razliku možete vidjeti u nijansi, ali uzmite u obzir da se Missha BB krema prilagođava tenu i nakon 10ak minuta na meni obje izgledaju potpuno isto u nijansi, s time da više preferiram Misshu.



Što vi kažete? Jeste li koristili Missha M Perfect cover BB kremu?

52 komentari:

  1. nagovorila si me da je kupim. maloprije sam je naručila. bacaš me u trošak :P sve hoću da je naručim a uvijek mi nešto preče i evo kriva si :P :P :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam užasna :)
      Ali zbilja, ovo mi je najbolja BB krema koju sam koristila. Nadam se da si pročitala ovo za masnokošce i da nemaš takav tip kože :)

      Izbriši
  2. Čitam ja tvoj post i sve se više nabrijavam na nju... kad ono pred kraj upozorenje za masnokošce ;). Baš si me zeznula.

    Ja ću onda ipak stati na loptu jer sam imala Lioelle koja nije bila loša, ali za topliji period godine ipak malo pre dewy. I ja se nadam da će se javiti neki masnokožac s dojmovima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, iskreno se nadam da će se javiti netko tko ju je probao, a ima masni tip kože. Meni daje baš dewy izgled i pomalo mi se čelo zamasti, pa sumnjam da bi vama masnokošcima odgovarala :/
      Vidjela sam da Missha ima još Bb krema i da ima baš liniju za masnu kožu (ako se ne varam) pa možda da potražiš recenzije takvih BB krema :)

      Izbriši
  3. Apsolutni potpis na sve napisano! Onaj ko nije probao Azijske BB kreme, ne zna što su one :)

    Ja sam Misshu PC poptrošila tri tubice u nijansi 23 i baš si me sjetila da naručim novu, ipak, malo mi je preteška za ljeto pa ću šoping odgoditi na jesen.
    Meni, jedna od najboljih BB krema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, nemaš pojma koliko mi je drago da se slaže sa mnom :)

      Izbriši
  4. Znaš šta, ovo bi definitivno mogla biti prva BB krema koju bih kupila i nakon kupnje i koristila :) Nisam još probala Azijske BB kreme, za Misshu sam naravno već čula hvalospjeve, ali poučena lošim iskustvima sa našim BB kremama nisam uopće ni pomišljala davati novce za tako nešto. Sada si me ti razuvjerila :D ali kupnja će za sada malo pričekati jer sam se u zadnjih par dana prilično istrošila, a moram još i na farbanje koje odgađam već tjednima o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, sve razumijem - mislim da smo se svi na proljeće poprilično rastrošili, a ljeto još nije niti počelo :/
      Misha mi je zbilja super i nadam se da nemaš masnu kožu :)

      Izbriši
    2. Upravo suprotno, suhu da ne može biti suša :)

      Izbriši
    3. Ajde, nije ni moja bolja. Ova će ti kremica onda odgovarati :)

      Izbriši
  5. Odlična recenzija! I definitivno se slažem s tobom, azijske BB kreme su daleko bolje od BB krema koje se nalaze na našem tržištu.
    Koristila sam Misshu prošlo ljeto i bila sam jako zadovoljna, potpisujem sve rečeno! Budem ju uskoro i za sebe naručila uz Holiku :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa ni ova bb krema nije za mene :( Napravite mi kremu za meneeeeeeeeee! :)) Za koju god procitam, nije za masnokosce heh .. Nadjite mi neku makar za mjesovitu :D i da makar srednje prekrivanje ima :) Ne trazim puno. A smijesno mi je kad vidim ta kineska slova, ona nas nekako nauceno asociraju na nesto nekvalitetno, a ono kvalitetnije nego nase :) Znas na koje stvari mislim heh, sigurna sam da jadni Kinezi znaju nesto dobro napraviti svojim rucicama, posebno znam da su pazljivi sto se koze tice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, istina - pogledaj samo kakvu put kineskinje imaju, zavidim :D
      Draga, mislim da sam vidjela da Missha ima BB kreme za masnu kožu - pogledaj na njihovoj službenoj stranici, možda nađeš nešto za sebe :D

      Izbriši
    2. Skin79 Hot Pink ti je za masnu kozu,kako pise, ako se mozes ukopiti u tu njihovu jednu nijansu, koja je po meni svijetla, ali pretpostavljam da je kao Sarina Missha 21. Doduse ni ona ne prekriva nesto, slabije od Misshe.
      Ja cekam ove moje,a br. 27 mi treba donjeti drugarica iz Njemacke, trebala je doci krajem sedmice i odgodila,aaaa ima da mi salje postom, na iglama sjedim :-)

      Izbriši
  7. bb kremu imam a ovu ću svakako probat :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Stižeeee! Na putu jeeee!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gora si od mene, nisi mogla izdržati :D

      Izbriši
  9. Moram da pohvalim pakovanje koje na slikama deluje ooodlicno :)

    OdgovoriIzbriši
  10. A ja imam masnu kožu :/ no, u svakom slučaju planiram istražiti azijske BB kreme za nadolazeće ljeto kad se odričem pudera :) super recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, onda ova BB krema ne bi bila za tebe. Ali svakako istraži azijske BB kreme i nađi neku koja odgovara tvojoj koži, nećeš pogriješiti, puno su bolje od europskih :)

      Izbriši
  11. Anonimno28/5/13

    I ja obozavam Missha bb kremu, jeste, ima mineralno ulje, ali ko sto rekoh u postu- biras sta kozi odgovara :) znaci postoji neko ko ima svetliji ten od mene...a ja ubedjena da to samo ja sijam u mraku :) ja sam No23 btw. kakav je concealer? jel planiras da nam ga uskoro predstavis? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana, ja sam ti kao duh :D
      Concealer je tako-tako, nisam nešto pretjerano oduševljena, neću ga više uzeti :/ Detaljnije o njemu biti će za koji dan :)

      Izbriši
  12. Ja sam nedavno dobila Missha Signature Wrinkle Filller i savršena mi je, a o ambalaži da i ne govorim. Mislim da je za zrelu i dehidriranu kožu pun pogodak, iako mi se u zadnje vrijeme lice počelo mastiti u T zoni, morat ću je privremeno zamijeniti nekom BB kremom za masniju kožu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vlatka, nisam probala, ali svakako ću je potražiti da vidim o čemu se radi :)

      Izbriši
  13. Mislila sam da ova krema košta mnoogo više, baš sam neupućena :) Sve mi primamljivo zvuči i baaaaš bih volela da je probam, jedino mi se ne dopada dewy finiš, jer sam ja za mat varijante uvek, ali verujem da bi se to "regulisalo" puderom u kamenu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Magdalena, ova BB krema definitivno nema mat finish, ali možeš ju setirati puderom u prahu ili transparentnim puderom :)

      Izbriši
  14. Odlična recenzija, stvarno si mislila na sve. Ja nikada nisam koristila ni jednu BB kremu, ali ako u skorije vrijeme budem htjela da probam imaću ovu u vidu jer me baš zanimalo kakva je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanjo, azijske kreme su mi tisuću puta bolje od naših europskih :) Meni je zbilja odlična :)

      Izbriši
  15. nisam koristila ali bih svakako volela da probam neku azijsku bb kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, svakako preporučujem da probaš neku azijsku, vidjet ćeš i sama razliku :)

      Izbriši
  16. Odlična i vrlo korisna recenzija! Krema mi vrlo verovatno ipak ne bi odgovarala, zazirem od dewy finisha i svega šta se preporučuje prvenstveno suvoj i normalnoj koži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja moram imati barem nešto što ima dewy finish s mojom kožom. Ne mogu ti objasniti koliko mi lice izgleda bolje kada imam dewy look. Znam da ga svi ne vole, sve je to stvar izbora :)

      Izbriši
  17. Mislim da sam jedina osoba koja nema bb kremu, nijednu. Ovo mi zvuci i deluje jako kvalitetno :)!

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja sam je danas naručila (Strawberry), uzela sam tamnu nijansu 27 jer imam tamnu put.
    Koža mi je masna i sklona aknama, no dehidrirana iznutra (dobitna kombinacija :facepalm), nadopišem kako se ponaša na masnoj koži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja si planiram uzeti još i no.23, 27 je za mene ipak previše tamna :D
      Svakako javi kakva ti je bila za masnu kožu :)

      Izbriši
  19. Imam ju i jako mi je dobra, iako imam pravu combo kožu. Malo ju matiram puderom u prahu i dobro se drži. Puno bolje od Holika Holika kreme koja mi se drži jedva 4-5 sati. Skin79 bi bila idealna za masniju kožu, imho.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tea, baš mi je drago ovo što si napisala za mješovitu i masnu kožu :D
      Super da ti odgovara ova BB krema, i meni je odlična :D

      Izbriši
  20. Zaštitni faktor 42, ma je l' moguće? Baš si nam je lepo predstavila.
    Ura za azijske testere!

    OdgovoriIzbriši
  21. sve stoji osim činjenice da paše suhoj koži, mene izludi koliko mi strše suhi djelovi lica bez obzira na hidrataciju koju stavim ispod... većina njihovih krema je namjenjena masnijoj koži jer je ta i najzastupljenija na njihovom tržištu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, to nisam znala jer meni super paše, uopće me ne isušuje ili zateže, niti mi ističe suhe djelove lica :/ Ali valjda to ovisi od osobe do osobe - kako za mješovitu kožu cure kažu da nekome super matira, a nekima ne, imam osjećaj da bi slična situacija mogla nastati i za suhu kožu.

      Izbriši
    2. ma je, svatko nosi svoju kožu... ali definitivno predobra bb krema, za barem dva koplja bolja od onih koje imamo na domaćem tržištu ;)

      Izbriši
  22. joj, mislim da ju moram naručiti :D

    OdgovoriIzbriši
  23. A gdje vi narucujete ovu kremu,i ja bih ju probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasmina, naručila sam ju na e-bayu, u uvodu teksta piše od kojeg sellera :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)