Content

05. 05. 2013.

Too Faced the Bronzed & the Beautiful French Riviera edition set (recenzija + swatchevi)



Oui, oui
Kada je riječ o bronzerima, totalno sam luda za njima! A vi?
Ne moram vam niti govoriti da me je ovaj Too Faced set odmah privukao!
Jedan od razloga je i to što je ovaj set Limited Edition (iz stare kolekcije, čini mi se za ljeto 2011), no još uvijek ga možete naći u ponudi na nekim online stranicama, čak i na e-bayu. Moj je set prije nekog vremena naručen s Beauty Bay.-a  i koštao je oko 200 kn. Koliko vidim, više ga nemaju u ponudi.
Drugi razlog je taj što se u setu nalaze Chocolate soleil, Sun Bunny te Snow Bunny - njihovi najprodavaniji proizvodi (u setu dolaze u mini verziji), te ekskluzivno dodatak Powdered sun bronzera koji se ne može naći u zasebnoj ponudi.
Budući da sam Chocolate soleil, Sun Bunny te Snow Bunny ionako htjela kupiti, a svaki zasebno u full size verziji dođe oko 200 kn, u setu su svakako isplativiji, a osim toga, set je napravljen tako da ga možete nositi sa sobom na put :)
Vrijedi 12 mjeseci od otvaranja.
Ako volite bronzere i želite svom tenu dati prekrasan osunčani look, onda vjerujem da će vam se ovaj set dopasti :)



Too Faced the Bronzed & the Beautiful (French Riviera edition) jest set bronzera i highlightera koji dolaze zapakirani u poznatoj Too Faced kartonskoj kutiji nježne ružićaste boje.


Ambalaža u kojoj se nalaze bronzeri i highlighteri napravljena je od tvrdog kartona, što je uobičajena Too Faced ambalaža za setove. Naravno da je i ovaj set, kao i mnogi drugi prije njega, oslikan specifično za TF.


U setu se nalaze:
Chocolate soleil, Sun Bunny, Snow Bunny, Powdered Sun, Primed & Poreless Bronze Tint (baza) te tri kartice s lookovima.


Krenimo redom:



Chocolate soleil (Original chocolate, 2.5 g) – jedan je od Too Faced najprodavanijih bronzera. U full size verziji sadrži 10 g. Riječ je o bronzeru svijetlo čokoladne boje, potpuno matt, bez ikakvih shimmera u sebi. Vjerujem da će se upravo zbog toga mnogima od vas svidjeti jer je meni postao najbolji bronzer u setu :)
Za njega kažu da je napravljen od pravog kakao praha, pa iako sam ga mirisala u setu, nisam mogla namirisati kakao sve dok ga nisam nanjela na ruku – zbilja divno miriše, čokoladno :) 
Možete ga nositi tijekom cijele godine i na cijelom licu, samo na jagodicama obraza ili pak za konturiranje (za ovo posljednje mi je savršen!). 
Lako se uzima kistom, lijepo se nanosi i blenda, a ne trusi se. Na koži ostaje poprilično dugo.
Tenu daje prekrasan osunčani look, potpuno matt finish. Mislim da lijepo pristaje i tamnoputim djevojkama, ali i nama blijedima jer uopće ne baca na narančasto.

Sastojci:
Talc, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Boron Nitride, Sodium Saccharin, Silica, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Benzyl Benzoate, Parfum/Fragrance, Theobroma Cacao (Cocoa) Fruit Powder, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Manganese Violet.




Powdered Sun (2,5 g) – ekskluzivno dolazi u setu i ne može se zasebno kupiti. 
Riječ je o highlighteru izrazito zlatne boje sa vidljivim zlatnim shimmerima u sebi. 
Lijepo se uzima kistom, malkice se trusi pri nanošenju, lijepo se blenda, a zlatni shimmeri su vidljivi na koži. Osobno obožavam zlatnu boju i odličan mi je kao highlighter u umjerenim dozama, tek toliko da malo zlatnog dodate licu, ali mi je odličan i kao highlighter na unutarnjim rubovima oka i kao sjenilo na kapcima :) Ako ćete ga nanositi na kapke, preporučujem da prethodno nanesete bazu jer se malo brže skida od ostalih bronzera i highlightera u setu.
Ne bih ga preporučila nositi na cijelom licu, ako ni osobama koje imaju pore.

Sastojci:
Talc, Polyethylene, Ethylhexyl Palmitate, Polyethylene Terephalate, Acrylates Copolymer, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Metylparaben, Potassium Sorbate, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Carmine (CI 75470).




Sun Bunny duo (2.5 g) – jedan je od Too Faced najprodavanijih bronzera. U full size verziji sadrži 10 g. 
Riječ je o bronzeru narančasto-smeđeg tona, sa zlatnim shimmerima, iako oni nisu previše vidljivi, a tenu  daje jedan prekrasan osunčani look. Mislim da jednako dobro pristaje i tamnijim tipovima, ali i nama svijetlima jer uopće ne baca na narančasto i tako divno izgleda na koži. 
Lijepo se uzima kistom, ne trusi se previše i lako se nanosi i blenda. Također dugo stoji na koži. Upravo sada dok ovo pišem imam ga ispred sebe i nanjela sam ga na ruku pokušavajući ga trljanjem maknuti, ali jednostavno ne ide. Mislim da će tu ostati još neko vrijeme dok ga ne skinem micelarnom ili mlijekom za skidanje šminke :)

Sastojci:
Talc, Ethylhexyl Palmitate, Nylon-12, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Zinc Stereate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Manganese Violet (CI 77742).




Snow Bunny duo (2,5 g) – također je jedan od najprodavanijih Too Faced proizvoda (u full size verziji sadrži 10 g). 
Riječ je o highlighteru  laganih smeđe-ružićastih tonova sa pregršt zlatnih shimmera u sebi. Prekrasno pristaje i tamnim i svijetlim tipovima. Svijetliji tipovi mogu ga koristiti i kao bronzer, dok tamnijim tipovima daje lagani illuminirajući sjaj.
Lako se uzima kistom, nanosi i blenda. Trusi se malo više od ostalih u setu, ali jako dugo ostaje na koži.

Sastojci:
Talc, Polyethylene, Ethylhexyl Palmitate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Metlybaraben, Butylparaben, Ethylparaben, propylparaben, Potassium Sorbate, Isobutylparaben, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (Ci 77491, CI 77499), Carmine (CI 75470), Ferric Ferrocyanide (CI 77510).




Primed & Poreless Bronze Tint (5 g) – jest baza za lice u boji koja tenu daje brončani, topli izgled. U full size verziji sadrži 28 g  i dođe oko 180 kn. Sadrži SPF 20.
Lagane je formule, malo je gušće teksture i ne razlijeva se, ali je osjećaj silikonski na koži. Puder se lakše nanosi i blenda, a sama baza se lako razmazuje i zaglađuje lice. 
Nisam primjetila da mi tekući puder stoji dulje od uobičajenog na koži ili da su mi pore nestale, ali sam primjetila da s ovom bazom izgledam pomalo narančasto u licu, pa ako ste bljedoliki kao ja svakako pripazite.

Sastojci:
Cyclpentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Silca, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Camellia Oleifera seed oil, Phenoxyethanol, Dimethiconol, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostereate, PEG-10 Dimethicone, Steraic Acid, Ethylhexylglycerin, Tetrahexyldecly Ascorbate, Alumina, Cyclohexasiloxane, Cyclodextrin, PPG-26-Buteth-26, Diacetyl Boldine, Morus Alba Bark Extract, Polysorbate 20, Retinol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Bioflavonoids, Ascorbyl Palmitate, BHT, BHA, Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Bismuth Oxychloride (CI 77163).





U setu se također nalaze tri kartice uz koje možete kreirati tri looka, a sve tri se nalaze s unutarnje strane na poklopcu kutijice:



Na donjim swatchevima možete vidjeti kako bronzeri i highlighteri izgledaju na mojoj koži. Svi swatchevi uslikani su na dnevnom svjetlu,a posljednja fotka izravno na sunčevom svijetlu.


Kako vam se dopada set? Imate li koji Too Faced bronzer?


41 komentari:

  1. Imam Too faced paletu Fun in the dark koja ima Sun bunny duo broneer i rumenilo Papa don't peach.Inače mi bronzeri ne stoje najbolje jer sam bljedolika i oštrih crta lica, ali ih zato revno skupljam i patim od njih. Što se Too Faced tiče, doma slinim i želim se useliti u njihove kutijice i priče, ali, moram priznati, u Sephori su mi uvijek bile preskupe njihove palete. Još se ne usudim online naručivati izvana, jer se bojim carine, obzirom da njihove paletice koštaju malo više od 160 kn.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melita, također slinim nad njihovim proizvodima, a njihovi bronzeri su mi savršeni!
      Što se tiče carine, ja ju još nisam na niti jedan proizvod platila iako mi cifre prelaze 200 kn. Mislim da treba biti umjeren s naručivanjem (pogotovo kada online stranice imaju besplatnu dostavu), a kada su paketi manji, carinici do 220-250 kn progledaju kroz prste. Uostalom, od 01.07.2013. sve narudžbe iz zemalja EU (što uključuje i naručivanje s Beauty Baya, dakle iz Velike Britanije) smatrati će se domaćim prometom, tako da neće niti biti naplaćivanje carina :D

      Izbriši
  2. Uhhhhhh koja divota ... obožavam too faed i njihova pakiranja a još kad je multipraktičan kao ovaj .... ok ok, imam ga u vidu :D!

    OdgovoriIzbriši
  3. Apsolutno neodoljiv set! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, nemaš pojma koliko mi je drago da sam ga uzela! Sada gledam i vidim da ga više nama niti na ASOS.-u niti na Beauty Bay.-u :/

      Izbriši
  4. Predivno *-* Čak i ja koja pretjerano ne volim/koristim bronzere bih kupila ovaj set. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđaju :) Ja sam totalno luda za bronzerima, pogotovo ljeti :)

      Izbriši
  5. Jooj, gdje me nađe. Ja sam totalno luda za bronzerima :))

    Ovaj set ti je prekrasan, pravi raj za oči. Nadam se da ćeš nam pokazati koji look s njime da vidimo kako izgleda na licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također sam luda za bronzerima :D
      Fotkanje sebe, ajajaj, gdje me nađe - još se nisam usavršila u tome, nedavno sam pokušala fotkati svoje obrve za TF Brow Envy set, ispucala sam preko 300 fotki i nijedna nije valjala, sve kao da je dijete fotkalo :/ Sutradan ista priča. Na kraju sam odustala os fotkanja sebe:D
      A i nisam ja baš primjer koji bi pokazao bilo kakav look budući se još učim u svemu tome:D Možda se oslobodim straha ubuduće :)

      Izbriši
  6. Sve mi je predivno ovo, sem prajmera, a baš sam za njega mislila da je najbolji deo :) Nema veze, ostatak je savršen :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, također sam htjela naručiti ovaj primer u full size verziji i sada mi je drago da nisam. Malkice mi baca na narančasto, pa ga iskoristim tako da kapljicu dodam u svoj uobičajeni tekući puder :D

      Izbriši
    2. Ako, snalaziš se, da se sve iskoristi, čak i ono što nije baš najsjajnije :)

      Izbriši
    3. Točno tako :)

      Izbriši
  7. Moj komentar stane u dviije riječi: PREDIVNO! ŽELIM!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde, da barem i ja imam nešto što ti želiš :P

      Izbriši
  8. Au kakvo savrsentvo,zelim za sebe,zelim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala ti Sandra! Meni je osobno najdraži Chocolate Soleil, mislim da ću si uzeti full size verziju kad ovog potrošim :D

      Izbriši
  9. Preslatko izgleda, kao i vsaki njihov set<3 šeteta za bazu:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja, volim, baš me očaraju uvijek s tim pakiranjima :)
      Ma OK za bazu, kda sam previše blijeda :D Vjerujem da će onima malo tamnijima od mene biti super. Ovako dodam kapljicu u svoj tekući puder i sve 5 :)

      Izbriši
  10. Uuuuu odlicno izgleda! :))

    OdgovoriIzbriši
  11. predivan je set <3
    Too Faced stvarno ima divnih stvari :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasni su ovao svi na okupi, čak ova dva bunny bronzera na swatchu ne šljašte previše kako mi se učinilo....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se bojala da će previše svjetlucati, ali nisu. Što se tiče Chocolate Soleil bronzera, nikada nisam voljela mat bronzere, uvijek sam bila za one svjetlucave, ali ovaj je toliko savršen da mi je najdraži u cijelom setu :)

      Izbriši
  13. Ma ja čim vidim njihova pakiranja, gotova sam. Niti ovo nije iznimka ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam Chocolate Soleil full size i stvarno je savršen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Savršen, slažem se! Postao mi je najdraži bronzer :)

      Izbriši
  15. set je divan! doći cu kod tebe jednom pa da vidim sve te divne stavrčice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo dođi :) Začudila bi se, ali ja ti uopće nemam punokozmetike - par sitnica (+ koja viška) od onog što najčešće koristim :D

      Izbriši
  16. Too Faced baš zna napraviti preslatko pakiranje! Dugo sam htjela njihovu Leopard Love paleticu, ali sam na kraju odustala jer mi je djelovala prešimerasta. Chocolate Soleil bronzer mi se najviše sviđa, još ako miriše na čokoladu... :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam jedno vrijeme htjela Leopard paleticu, ali ali, i meni se činilo da mi neće baš pristajati :D
      Za Chocolate Soleil potpisujem :D

      Izbriši
    2. Eee, i super mi je kod njih što stalno izbacuju nove palete, uvijek se može nešto zanimljivo naći. Ja nemam nijednu :-( Samo glitter liner u nijansi Super Freak.

      Izbriši
    3. Ja imam tri paletice, jedna je za obrve. Super su im proizvodi :D

      Izbriši
  17. bas fino izgleda ova paleta! ja bih volela da imam ono leopardasto rumenilce :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Divan set! <3 I ja obožavam bronzere. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) MIslim da naša ljubav prema njima neće prestati :)

      Izbriši
  19. Uh, ovaj set spada u one koji me taaaako mame, prosto mi maše svaki put u Sephori :)
    Odlična recenzija i fotografije, kao i uvek!

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)