Content

10. 06. 2013.

Makeup koji volim zadnjih dana


Nedavno je Dijana pisala o svojoj makeup rutini što me potaknulo da i ja napišem par riječi o svojoj. Dijana me često inspirira u zadnje vrijeme, pogotovo s DIY postovima, tnx Di :) 
Dakle, ovo se baš ne bi moglo nazvati mojom makeup rutinom, ali riječ je o makeupu kojeg jako volim u zadnje vrijeme, pogotovo jer nam se bliži ljeto :)



Dakle, nakon što ujutro operem lice i nanesem kremu sa zaštitnim faktorom, na lice najčešće nanesem BB kremu (u zadnje vrijeme to je Missha M Perfect cover BB krema) jer ljeti ne volim imati previše makeupa na sebi.
Ali, ako idem na posao ili znam da ću dulje vrijeme izbivati na +35 vani (živjelo ljeto i život na moru!) volim na lice nanjeti bazu + tekući puder.

U zadnje vrijeme koristim Smashbox Photofinsih Light bazu za lice koja mi je fantastična, najbolja baza koju sam ikada imala – tako lijepo zagladi lice i šminka mi na kraju dana izgleda kao da sam ju tek nanjela! Obožavam!

Nakon baze za lice nanesem moj HG Shiseido Sun Protection liquid foundation tekući puder. On doslovice podnosi sve vremenske uvjete – na užasnim vrućinama stoji mi na licu kao da sam ga tek nanjela, ne topi se i zbilja je postojan. Nekomedogen je i moja koža kroz njega diše, nije zagušena ni betonirana – a to znam po tome što grašci znoja izbivaju na licu i čelu, ali kada ih obrišem – puder je još tu i ne miče se nikuda. Spas za moje podočnjake također :D
Ako je riječ o večernjem makeup.-u, nekada znam pomiješati s puderom kapljicu tekućeg bronzera (Too Faced Primed & Poreless Bronze). Također bronzer znam nanjeti na dekolte ili ramena. 

Ako na licu imam pokoji prištić prekrijem ga s Alverde cover stickom koji mi je zbilja odličan u toj funkciji. Ne prekriva podočnjake, tj. prekriva ih, ali budući je meni okoloočno područje isušeno to ne izgleda dobro – skužila sam da su mom okoloočnom području puno bolji tekući korektori :)

Nakon što sam sredila lice, nanosim neko sjenilo na oči, u zadnje vrijeme to su taupe i naked nijasne, a jako mi se dopada Essence Stay all day sjenilo za okice. 
Sjenila nanosim prije rumenila iz razloga što se neka truse pa mi ih je lakše obrisati i nanjeti korektor na podočnjake i rumenilo; ili ako se ne truse - ja imam običaj ruku nasloniti na lice dok mazuckam okice, pa eto, čisto prevencije radi :)

Nikamo ne idem bez svoje maskare, ne znam što bih bez maskare – tako divno istakne okice, podigne trepavice – obožavam maskare! I uvijač za trepavice mi je must have! Ja koristim Shu Uemura uvijač za trepavice koji su mi rođaci iz Amerike poklonili kada su bili kod nas prije dvije godine. Nevjerojatna jer razlika koju dobar uvijač za trepavice napravi :)

Za završetak looka nanosim rumenilo na obraze – volim, volim, volim ArtDeco Tribal sunset rumenilo :)

Na jagodične kosti nanesem kapljicu - dvije highlightera – divan mi je Benefit High Beam – svakako preporučujem jer look baš vrišti „ljeto“ s njim :)

Na usnice volim nanjeti Catrice Lip glow, ili Benefitov Poesie Tint koji je predivne nježne ružičaste boje za neki dnevni look ili neki jači ruž (recimo u boji fuksije) ako je u pitanju neki večernji look.


I to je to.

Kakav makeup volite zadnjih dana?

44 komentari:

  1. Jako puno istih proizvoda volimo, super post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasmina, hvala ti :) Skužila sam da volimo slične stvari, ja još imam malo podugačku WL kada vidim tvoj makeup kutak :D

      Izbriši
  2. Zadnjih dana uopće ne nosimm make up, a ako nekamo idem onda minimum, puder i maskara i možda malo rumenila. Baš sam se nekako uljenila.
    Daj nabaci neku fotku svog svakodnevnog looka :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljenčugo mala hahaha :D
      ma dok sam doma/oko kuće/na plaži - preferiram samo kremu sa zaštitnim faktorom + korektor za ove užasne podočnjake,ali priznajem da ljepše izgledam s puderom :D

      Izbriši
  3. Kod mene kakvo vrijeme - takav i make up, sto ce reci da se nije puno promijenio s obzirom da je hladno :) Evo da ne lazem previse, jucer je bilo 27 stepeni nekim cudom, ne znam kako se Majka Priroda zeznula pa malo zagrijala planetu. Evo i sad je kao toplo al sprema se kisa...
    Trenutno sam u potrazi za nekom bb kremom ili laganijim puderom. A ostalo je manje vise isto :) Nakon vichy dermablenda ide rimmel stay matte puder u kamenu, malo bourjois lune d'or rumenila, essence olovka za obrve (ha-ha!, sad ces se sjetit da je nisi uvrstila), masterpiece maskara, malo highlightera (ili ajhaltera - kako teta sa pijace kaze), a za navece uvedem i neka sjenila pa se malo igram :) Eto takoooo :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo da znaš da sam si na desktop laptopa stavila fotku s citatom"Ljeto, gdje si?? Ja čekam!" :) Ovdje je jutro sunčano, popodneva kišovita, što da ti kažem - sve je poludjelo!
      Hahaha, nisam zaboravila olovku za obrve, nju koristim za nekakve večernje lookove i kada imam malo jaču šminku na sebi da istaknem okice i uokvirim lice, inače je jako rijetko koristim za dnevni look jer su mi obrve guste :)

      Izbriši
  4. Kad neko kaže da ga inspiriše moj rad, onda znam da ovo što čime se bavim, zaista ima smisla i da ipak postoje ljudi koji to vole i primećuju. Hvala ti puno na ovome, ne samo da si mi učinila dan lepšim, nego sam srećna baš i dodatno jedva čekam da prođe rok kako bih mogla da se posvetim upravo mom omiljenom segmentu na blogu, diy :).
    Moju rutinu neću komentarisati, čitala si :). Volm što smo slične po pitanju mode i šminke, to je sve nekao neutralno, a opet ima twist u vidu neke peachy nijanse koja osvežava ili nekog drugog detalja :)). Odličan post :)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijana, nema na čemu, inspiriraš ti mene na mnogo dobrih načina. Recimo, sa onim diy postovima s narukvicama - sigurno sam jedno 3 stare ogrlice rastavila pa sve nešto mućkam da složim sama, a onda mi ispadne nešto sasvim stoto s čime sam zadovoljna. Potaknula si me na kreativni rad :) Uslikat ću ti ovih dana narukvicu koju sam sama napravila, nisu ni blizu tvojima i stil je totalno drugačiji, ali sam sretna jer je moja rukotvorina :D

      Izbriši
    2. Bila bih ti jako zahvalna da mi posaljes da vidim kako je ispalo :)! Mozda mene one inspirisu za dalje :)!
      Mnogo, ali mnogo mi je drago sto neko pocne da pravi, osim sto je lepo, rad ruku je jako koristan za mozak i celije. Zvucim kao neki filozof, ali tako je :)!

      Izbriši
    3. Hoću, uslikati ću još danas ako stignem, baterija mi se puni jer sam previše fotkala danas i jučer :D
      Usput, onako je malo u gotičkom stilu, ali je moj prvi rad i jako je volim :) Pošaljem ti fotku kada slikam :D

      Izbriši
  5. uf,meni je i to puno i samo čitajući me lice zatetže. Ja koristim daleko manje proizvoda nego ti,a zadnjih par dana nista vise od kreme,ponekad bb kreme,nuxe i to je to. bolji dani pamte i malo sminke isto tako jednostavne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, znam da ti preferiraš ništa ili samo BB kreme, ali ti imaš tako lijepo lice da ti i ne treba :D

      Izbriši
  6. Imam i ja Shisedov puder i kremicu za lice iz iste linije i slažem se sa svime napisanim. Da li si probala ga nanositi onom spužvicom koja se dobije uz njega? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Jesam, ali mi upija puno pudera pa mi ga je draže nanjeti ga prstima ili s RT buffing brush (odnosno kistom za pudere). Efekt koji licu daje nanošenje ovog pudera spužvicom mi je super, ali baš ga dosta upije pa ako se odlučim da ga nanesem spužvicom mrvicu je namočim da bude vlažna i onda nanosim samo s vrhom spužvice :)

      Izbriši
  7. I ja imam Smashboxov primer i odličan mi je. :D Mogla bih i ja napisati sličan post, ako se slažeš s tim..? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sara, zbilja mi je ta baza odlična - makeup mi savršeno izgleda s njom i nakon 12+ sati :)
      Naravno da se slažem, što uopće imaš pitati - obožavam čitati što drugi koriste :D

      Izbriši
  8. Baš ljepe stvarčice, Smashbox primer djeluje super po tvom opisu. :-) Shu Uemura uvijač mi je želja dugo vremena, ali me strah naručivati preko eBay-a zbog masu fejkova. :-( Tako da će pričekati nekakvo putovanje da ga kupim.
    Ja se zadnjih dana šminkam minimalno, u biti mislim da nikad nisam manje. Samo krema sa SPF-om, Chanel Le Volume maskara i L'Oreal crni tuš, balzam na usne, i to je to. Čekam da me opet uhvati želja za malo boja. :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam svoj prvi Shu Uemura uvijač naručila e e-baya - sve fotke, cijena is ve je bilo kao original, a na kraju sam dobila kopiju (kopija pored slova Shu Uemura na uvijaču ima oznaku w) i onda sam tražila novce natrag i bila sam ljuta kao nikad u životu :)

      Izbriši
    2. Užas, mrzim fejkove. :-(
      Nedavno sam i ja dobila prvi fejk sa eBay-a (MAC ruž), isto sam bila užasno ljuta. Al dobro, dobila sam novce nazad.

      Izbriši
    3. :( Ajde, barem si dobila novce natrag - takve stvari ti prijavim kao da mi nisu stigle jer mi se ne da gubiti vrijeme na prepucavanje s njima da li nešto fake ili ne!

      Izbriši
  9. Uh, uh pa ovo je divota!

    OdgovoriIzbriši
  10. Nije fer svi imate ovaj puder sem mene :(((((. Ima da ga kupim nema mi druge. Dopadaju mi se ova Artdeco rumenila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanjo, toplo ga preporučujem, ali ga svakako prije kupnje isprobaj, nekima i ne odgovara :)

      Izbriši
  11. magdalena (Makeup Saveti) ne znam gdje mi je nestao tvoj komentar, ne mogu ga naći,a znam da sam ga pročitala :) Hvala ti!
    Imaš pravo, preferiram tekuće pudere jer mi oni u kamenu definitivno ne stoje - imam dehidrirano lice i tekući puderi su mi zato super. Imam dva pudera u kamenu doma (kanebo Sensai i Artdeco) kao i Kanebo Sensai transparentni puder - baš mi istaknu suhe djelove kože :(
    Što se tiče tekućih bronzera i highlightera - kod mene ti jednako prolaze i tekući i oni u kamenu :D Trenutno volim ove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda je otišao u nepoželjne :(

      Izbriši
    2. Možda, ali sam i tamo provjeravala pa ga nije bilo. Možda sam ga slučajno obrisala :( Nema veze, bitno da znam što si napisala :D

      Izbriši
  12. Super post! Baš me zainteresirao Benefitov highlighter :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, Benefit High Beam mi je najbolji highlighter koji imam :) A sljedećina listi mi je theBalm Luminizer za koji sam također čitala sve pozitivne recenzije :D

      Izbriši
  13. Baš me nagovaraš da kupim taj Shiseidov puder :D svaki put ga toliko hvališ da ću se natjerat do Irisa i isprobati i naci nijansu za sebe !! Smashbox takoder stoji u kosarici na ebayu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, pa budući da imaš samo dvije nijanse kod nas u prodaji, neće ti biti teško odabrati. Svakako preporučujem da testiraš, nikad ne znaš :)

      Izbriši
  14. Meni od smine za ove dane koji nam se blize najvise odgovaraju,tonirana krema,maskara,ajlajner,sjaj i naravno bronzer.... a za vecernju sminku ima dosta toga! A proizvodi su ti super!

    OdgovoriIzbriši
  15. Ha, ja baš sutra idem u Douglas po Shiseido puder! :D Mislim ići i do Mullera po neke lakove i ne mogu se sitit je li oni imaju Catrice... Planiram sutra i po onaj tvoj ruž za plažu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na Muller u Zagrebu, zbilja ne znam :/
      Muller u CC1 Split više ne drži Catrice lakove, ali Muller u Joker centru Split ima cijeli njihov asortiman :)

      Izbriši
    2. Joj vidim da se nisam dobro izrazila! Mislila sam na Catrice ruževe! :D Idem u četvrtak u Mullera po neke lakove i kistove, a u Kozma ću po onaj tvoj Catrice ruž za plažu.

      Izbriši
  16. Puno favorita dijelimo pa neću ništa izdvajati :D jer ono što nemam nabavljam ;)!

    OdgovoriIzbriši
  17. Molim recenziju Smashbox baze ili bar ukratko dojmove jer za 12 dana idem u Grčku pa u Veneciju i imaju Sephore :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ti je preporučujem (full size) :D
      Ova baza je oil free - meni niti zamasti niti isuši lice, tekući puder se nakon nje bolje nanosi i blenda, a makeup stoji na licu cijeli dan - kada ga idem skinuti izgleda kao da sam ga tek nanjela - nešto što nisam doživjela s nijednom drugom bazom za lice. Plus - ne uvlači se u bore i slično, baš je odlična baza :D

      Izbriši
  18. Volimo nekoliko istih proizvoda :) Ta Smashbox baza zvuči interesantno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smashbox baza je zbilja savršena :D

      Izbriši
  19. opet shiseido ;)
    moram se dočepat kakvog testera, nema mi druge :D

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)