Content

01. 06. 2013.

Shiseido Perfect Refining Foundation spf 15 u nijansi # B20


Nedavno sam poželjela isprobati ovaj tekući puder mog omiljenog brenda dekorative i ušla sam u Iris. I onda sam se osramotila kao nikad kada mi je prodavačica pokazala bočicu ovog pudera. Pitala sam ju:“Jeste li vi sigurni da ta bočica ima 30 ml? Tako je mala!“ ha ha, zbilja jesam. Malo me čudno pogledala, ali zbilja sam ostala zaprepaštena minijaturnom bočicom – stane u moj dlan ruke :D  Čak je i manja od mog HG pudera :)
Shiseido Perfect refining  tekući puder možete pronaći u Mulleru, Limoniju i Irisu po cijeni od 319 kn.




No dobro, ovaj tekući puder zaista ima 30 ml, a dolazi u crnoj neprozirnoj plastičnoj bočici. Zapravo mi se bočica jako sviđa jer tako malecka stane svuda :) A i nekako mi je elegantna :)
I ovaj puder kao i moj HG Shiseido Sun Protection Liquid foundation nema pumpicu već mali otvor na vrhu bočice za doziranje pudera. Ali napravljen je od tvrđe plastike koju možete stisnuti da iscijedite puder van :)  I na njemu ne možete vidjeti koliko vam je pudera još ostalo, ali ja to već nekako gledam iz navike i koliko pudera trošim pa znam otprilike.

Što kažu iz Shiseida?
Nova linija tekućih pudera Perfect Refining Foundation u sebi sadrži Micro-Smoothing Complex. Ovaj jedinstveni kompleks sprečava proizvodnju enzima koji je odgovoran za gruboću kože. Puder je lagane tekuće teksture, savršeno prianja uz kožu, trenutno prikriva pore i ožiljke od akni, ujednačava ten i daje polumat finiš 15 sati, a sve uz održavanje optimalne hidratantne ravnoteže. Otporan je na lučenje sebuma i znoja, a preporuča se za normalnu i mješovitu kožu, nije komedogen. Paleta nijansi je prilagođena za sve podtonove kože.


U usporedbi sa Shiseido Sun Protection Liquid foundation ovaj puder je također tekući, mada je nešto gušće teksture pa se ne razlijeva tako puno.
Ono što vas može začuditi je činjenica da ima super prekrivanje. Pa kako je moguće da nešto tako tekuće može tako dobro prekrivati, pitate se? Shiseido zna odgovor :)
Zbilja, ovaj puder mi se odmah na prvu svidio. Prekriva srednje do jake podočnjake što je kod mene dodatan plus. Moji su podočnjaci užasni (čitaj: modri) i s ovim puderom ih dosta dobro prekrijem, a kao završni touch utapkam samo malo korektora i to je to.
Prekriva nedostatke, prištiće, crvenilo… Ima srednje do jako prekrivanje i može ga se nadograđivati. Meni osobno Shiseido Sun Protection ima bolje prekrivanje prištića jer se prilagodi tenu pa su onda i oni manje vidljivi, ali ovaj ga prati u stopu :) 
A primjetila sam da dobro i zakumuflira pore. Doduše ja ih nemam puno, ali prekrije ih tako da divno zagladi lice :) 
Izuzetno je lagane teksture i zbilja ga uopće ne osjećate na licu. Nema uvlačenja u bore, pore, nema osjećaja isušenosti, zatezanja, nema osjećaja maske na licu… zapravo tako dobro prekriva, a opet je tako lagan da imate osjećaj kao da na licu nemate ništa. I još vam k tome koža diše jer je puder nekomedogen!
Super se lagano nanosi, razmazuje i blenda. I super je to što se ne suši tako brzo pa ga mirne duše možete blendati, blendati…


Za razliku od Shiseido Sun Protection Liquid foundation ovaj se puder ne prilagođava vašem tenu pa morate odabrati svoju nijansu. Ja sam nijansa B20 koja je za ružičasti podton kože. Moj vam je savjet da pudere nikada ne testirate na rukama jer su nam ruke uvijek drugačije boje od lica, nego puder testirajte na prijelazu lica i vrata da vidite kako vam nijansa odgovara tenu. Ako niste sigurni, ponesite sa sobom par praznih posudica i uzmite 2-3 nijanse pa kod kuće isprobajte :)
Što se tiče Shiseido pudera, kod njih su oznake standardne (osim za ovu liniju) pa tako I oznaka kod nijansi označava ružičasti podton, B oznaka neutralni podton, a O oznaka žuti podton. Kod Shiseido Perfect Refining tekućeg pudera te su oznake izmijenjene pa pripazite pri kupovini: B oznaka označava rozi podton, I oznaka označava žuti podton, a O oznaka označava izrazito žute i maslinaste podtonove.

Shiseido Perfect refining tekući puder ima semi-mat do mat finish, daje više mat završetak od Shiseido Sun Protection Liquid foundation i mislim da bi mogao super odgovarati osobama koje imaju mješovitu kožu. Ja imam normalnu dehidriranu kožu i na meni je također odličan, ne isušuje mi lice niti mi ističe suhe djelove kože. Mislim da ipak ne bi bio za osobe s suhom kožom, ali opet – svatko je poseban na svoj način pa ne možete znati dok ne uzmete tester i isprobate na sebi :)

Što se tiče njegove trajnosti, izuzetno je postojan iako nije vodootporan. Na meni je ostao oko 10-12 sati što mi je bilo sasvim dovoljno. Najbolje od svega je što na kraju dana (kada ga krenete skidati) on izgleda jednako kao i ujutro kada ste ga nanijeli. I neće oksidirati ili izblijedjeti.

*slika je preuzeta s interneta

Shiseido Perfect Refining tekući puder dolazi u nekoliko nijansi:
I00 very light ivory,I20 natural light ivory,I40 natural far ivory,I60 natural deep ivory,I100 very deep ivory;B00 very light ivory,B20 very light beige,B40 natural light beige,B60 natural deep beige,B100 very deep beige; O00 very lught ochre,O20 natural light ochre,O40 natural fair ochre,O60 natural deep ochre,O80 deep ochre;D10 golden brown,D20 rich brown,D30 very rich brown.

Ne znam da li su sve dostupne kod nas, pretpostavljam da nisu jer ja sam u Irisu vidjela samo nekoliko testera, vjerojatno su dostupne samo one nijanse za koje je dobavljač smatrao da mogu proći kod nas na europskom tržištu.

Ovaj puder ima srednju zaštitu, spf 15 pa se preporučuje nositi zažtitnu kremu ispod njega :D

Dakle, ako volite lagane pudere s dobrim prekrivanjem, moj definitivni naklon ovom puderu :)




Sastojci:
Water (Aqua), Dimethicone, Cyclomethicone, Titanium dioxide (Ci 77891), Nylon-12, SD Alcohol 40-B (Alcohol denat), Titanium dioxide, Diethylhexyl Succinate, Glycerin, Iron Oxides (CI 77492), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Iron Oxides (Ci 77491), Polyglyceryl-2 Diisistereate, Xylitol, Erythritol, Sodium Glutamate, Phenoxyethanol, Alluminium Hydroxide, Alumynium Distereate, Alumina, Distereardimonium Hectorite, Iron oxides (CI 77499), Triethoxycaprylylsilane, PEG/PEG-36/41 Dimethyl ether, Polysilicone -2, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesqouioxane Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Tocopherol, Zinc oxide (CI 77947), Mica, Dipentarythirityl Hexahydroxystereate, Barium Sulfate, Sodium metabisulfate, Lavandula Angustifolia oil, Peonia Albiflora Root Extract, BHT, ;ethicone, Dimethicone/Methicone Copolymer, Teradecene, Benzoic acid.


I za kraj pogledajte swatcheve Shiseido Perfect Refining tekućeg pudera :)



Te usporedbu ovog tekućeg pudera s Shiseido Sun Protection tekućim puderom:



Jeste li probali ovaj tekući puder?

60 komentari:

  1. Nisam probala, ali mislim da ću svratiti do parfumerije samo da ga probam. :D
    Nego, ova tvoja svijeća - molim te mi reci, odakle je? DIVNA je! ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena, svakako preporučujem :D
      Znala sam da će se tebi svidjeti svijeća, uzela sam ih u Francuskoj, u dućanu Maison du Monde (istom onom u kojem sam uzela onaj rozi neseser) :D

      Izbriši
    2. jasno šefice! :D
      ako ću u listopadu tamo, obavezno ću svratiti do tog dućana :P

      Izbriši
    3. :) Imaš njihove dućane i po Italiji, pa ako budeš išla preko granice, svakako pogledaj da li ti je usput. I pripremi novčanik jer lako možeš zaglaviti unutra par sati :D

      Izbriši
  2. Nisam probala ali svakako bih voljela sad kada sam pročitala ovu recenziju. Ja trenutno koristim Shiseido Dual Balancing Foundation i vrlo sam zadovoljna s njim ali mislim da bi mi se i ovaj svidio s obzirom da imam masnu kožu pa čim vidim da je nešto mat odmah me privlači da probam. I kao i uvijek od tebe...odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Nisam probala taj Shiseido koji koristiš, moram malo istražiti o njemu da vidim za kakvu je kožu :)

      Izbriši
  3. Nisam probala niti jedan Shiseido puder ali vidim da ću morati i to tvojom krivicom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, svakako uzmi tester i isprobaj na miru kod kuće :)
      Meni je super, s time da ja nemam suhu kožu, a puder ima polumat finish, dosta bolje izmatira od Shiseido sun protection pudera.

      Izbriši
  4. Probala? jesam :D i to izdašan tester, ali, iako je puder nekomedogen, i sastav tako pokazuje, ipak je nesto u njemu sto mi je iritiralo kožu i izazvalo potkozne pristice :/
    Bas sam bila razočarana jer mi je efekt na kozi, prekrivanje, finish, ma sve, bilo odlično i bila sam ga spremna kupiti. :/
    No, s druge strane, možda je i puder bio star, pred istek roka, ili mu je čak istekao rok, šta misliš? Iako teksturom ni mirisom nije pokazivao takve značajke, hm.. U mom Limoniju taj asortiman nije dugo bio obnavljan a tester tamo tko zna koliko je stajao :/ Sad kad razmislim o tome možda je i to uzrok, nemam pojma.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, ne znam,nekako baš sumnjam da je u tome kvaka. Možda puder jednostavno sadrži nešto na što reagiraš tako, ali na tvojem mjestu ne bih opet riskirala, pogotovo sada kada si uspjela se izboriti sa svim tim malim gadovima, a i dolazi ljeto :)

      Izbriši
  5. Pronadjoh sebe u Maybelline tecnim puderima, pa sam im uvek verna, ne svrljam okolo, ali bih ovaj rado probala :) Pakovanje je uvauuu, deluje kao pakovanje nekog parfema, a ne pudera :) I svidja mi se sto ima jako lep izbor nijansi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lejdi, jel da? Baš izgleda nekako elegantno :)

      Izbriši
  6. mislim da bi moja boja bila IOO po ovome sto vidim od nijansi. ali kako mi se neda isprobavat pudere po dučanima,čudo jedno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Zašto? Meni je najbolji dio kada testiram nešto :D

      Izbriši
    2. zato sto pudera ima čudo jedno,a onda trazi nijansu,a probaj,a ako si te sreće pa malo uzmes u posudicu... a to samo preskočim i kuujem ono što mi treba. a i neda mi se samoj testirat,bolje je kad ide još netko samnom tko mi moze rec vide li mi se rijelazi,kako mi stoji(ako je proban u dučanu i sl)

      Izbriši
  7. krasno... da mi je samo zabost nos u tvoju kolekciju *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Usprkos tomu što vidiš na fotkama, nemam ti ja baš toliko toga kao druge blogerice :D

      Izbriši
  8. Jesam :) Ugrabila sam ga nedavno. Inače sam obožavatelj svega što Shiseido proizvede.

    OdgovoriIzbriši
  9. Već dugo želim isprobati ovaj puder pa nikako da dođe na red ... nekako mi sada ni nije za ljeto za moj tip kože ali u 9-tom mjesecu je moj ;D!

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam probala, inače slabo stavljam puder pa mi jedan traje celu godinu.
    I uvek se iznova zabezeknem kako sve lepo uslikaš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alex, hvala ti! E, pa ti si onda sretnica kojoj puder može trajati godinu dana :D

      Izbriši
  11. zvuci superiska, a slike su fantazija :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ambalaža mi se jako sviđa, volim minimalistička pakiranja. Joj, navući ćeš me na Shiseido pudere, a još nisam ni isprobala onaj Sun. :-D Sviđa mi se što kažeš da je ovaj pogodan za mješovitu kožu jer je i moja takva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, prvom prilikom traži testere Shiseido pudera. Ne moraju to biti baš ova dva, ali bih voljela da ih probaš da vidiš kako ti odgovaraju :D

      Izbriši
  13. Rado bih probala, super zvuči :) Shiseido obožavam, sve im je dobro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvezdana, malo koji brend me je tako privukao kao Shiseido :D

      Izbriši
  14. Nisam nikada probala ni jedan puder ove kuće, tečni, dok sam se susretala tu i tamo sa kamenim varijantama i potpuno su savršeni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanjo, ja kameni nisam probala jer mi na licu nikako ne pašu, ali tekuće svakako preporulujem :D

      Izbriši
  15. Neki dan sam dobila tester pa sam ga probala i to baš u ovoj nijansi koja mi nije najbolje legla pa sam danas išla po novi tester ovaj put u B40, ali da sam pročitala ovaj post ranije tražila bih neku I nijansu :-)
    Ugavnom odlična recenzija, slažem se sa napisanim... puder je odličan mada mi se čini da nije bolji od sun protection ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasmina, čini mi se da ti naginješ malo na žuto pa ti svakako preporučujem neku nijansu s oznakom I.
      Shiseido Sun Protection mi je i dalje HG, najbolji puder koji sam ikada probala i još mu nisam našla zamjenu. Mada je ovaj Perfect refining moj drugi izbor :D

      Izbriši
  16. Fenomenalna recenzija draga :)

    nisam probala, s obzirom da mi Shiseido puderi dosta odgovaraju, mogao bi biti pun pogodak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, mislim da bi tvojoj koži ovaj mogao odgovarati :D

      Izbriši
  17. Odlično izgleda! Totalno si me navukla na Shiseido! :D

    OdgovoriIzbriši
  18. E Shiseido puder mi je bas prvi na WL ne ovaj konkretno ali jedan moram da probam. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako preporučujem da probaš neki :D

      Izbriši
  19. Nakon ove recenzije svakako bih ga željela probati jer mi se sviđa što dobro prekriva i što ostavlja mat finish. A i koristila sam prije neke njihove pudere i bila zadovoljna tako da uopće ne sumnjam u kvalitetu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ga preporučujem ako ti odgovara što ostavlja polumat do mat finish :)

      Izbriši
  20. Shiseido Sun protect sam več isprobala i odličan mi je, vidim da ču i ovoga morati. I opet da pohvalim svječu, predivna je.! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sun protection mi je bolji, još uvijek ostaje moj najbolji puder, ali ovaj ga zbilja prati u stopu i našao se na mom drugom mjestu :D

      Izbriši
  21. Nisam nikada probala, deluje jako dobro, moram da vidim koja bi mi nijansa odgovarala.
    Nadam se da će biti neki tester na vidiku, pošto mi mnogo više znači da probam kod kuće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Di, ponesi posudicu sa sobom, ne mogu te odbiti da ti daju da probaš kod kuće :)

      Izbriši
    2. Imas pravo, ne razmisljam :plavusa:, a i nemam cime :D (i zub boli kad je supalj :D)

      Izbriši
  22. Jako mi se sviđa, ali još nikada nisam zastala pored Shiseido stalka. Nikako mi nije nešto zanimljiv, ne znam zašto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, svakako prouči malo Shiseido asortiman :)

      Izbriši
  23. Inace volim dosta Shiseido pudera i odgovaraju mi. Iako ovaj nisam isprobala, velika je sansa da bi mi odgovarao. Btw pakovanje stvarno lijepo izgleda ali mislim da bi i mene srcka drmnula da mi djeluje tako maleno :))

    OdgovoriIzbriši
  24. Želim probati, izgleda i zvuči super :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, samo si pronađi nijansu koja ti odgovara, mislim da bi ti mogao biti puno bolji od Shiseido Sun protection tekućeg pudera upravo zbog ovog finisha koji naginje na mat :)

      Izbriši
  25. nisam probala...probala sam pre neki dan chanel v.aqua i divan je predivno mirise...savrsen za leto, kome ne treba jako prekrivanje...a probacu i ovaj=)) Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam uzela tester od tog Chanela, baš me zanima kakav će biti na mom licu :D

      Izbriši
  26. Moram priznati da sam jedva čekala ovaj post od kada si ga prvi puta spomenula. Drago mi je da nije razočarao, a možda se i ja odlučim za skok... Nekako me baš privlači.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako preporučujem da prije kupnje uzmeš tester i isprobaš kod kuće. Mene nijedan Shiseido puder još nije iznevjerio :D

      Izbriši
  27. Wow, odlično zvuči... A i sviđa mi se što ima prilično nijansi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, imaju dosta nijansi, ali ne znam koje se nude na našem tržištu :/

      Izbriši
  28. Kako je lepa bočica, pa odmah bih ga kupila čim tako izgleda! I prema opisu zvuči kao puder koji bi se meni svideo. Odlična recenzija, hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  29. Već me dulje vremena interesira, ali me muči koju nijansu Inače sam svijetla, žuta, Dior 20, Chanel B20 ...

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)