Content

15. 08. 2013.

L'Erbolario crema illuminante vs. Balea Summer Glam


U današnjem postu bitku vode L'Erbolario Crema illuminante - krema za tijelo s sitnim zlatnim shimmerima i Balea Summer Glam losion za tijelo s zlatnim shimmerima. 
Na početku vam odmah mogu reći da su obje dvije odličan izbor za ljeto, pogotovo ako volite shimmere na tijelu, a k tome ste i uhvatili malo ljetne boje :)
U daljnjoj recenziji ovih dvaju proizvoda pročitajte što im je zajedničko, a što ih toliko razlikuje.




L'Erbolario Crema illuminante 
Ova krema jedan je od najprodavanijih L'Erbolario proizvoda. 
Dolazi zapakirana u čvrstoj kutijici boje šampanjca, pomalo matirana i prožeta sitnim, skoro nevidljivim zlatnim shimmerima. Sadrži 200 ml, a vrijedi 12mj od otvaranja.
Cijena joj je oko 150 kn (20 eura), a možete ju pronaći u odabranim ljekarnama, online ljekarnama ili L'Erbolario dućanima (Arena Centar Zagreb).


Crema illuminante sadrži ulje zlatne palme i aloe veru, koji su njeni glavni sastojci i odgovorni su za svježinu i hidrataciju kože. Shea maslac, maslinovo i mangovo ulje štite i također hidratiziraju kožu. Zamišljena je kao njega kože nakon sunčanja. Meni je osobno najdraža prije večernjeg izlaska u grad zbog predivnih zlatnih shimmera u njoj :)
Krema je mliječno-bijele boje, malo čvršće, ali izuzetno lagane teksture. 
U sebi sadrži pregršt sitnih zlatnih shimmera koji se divno rasporede na koži. 
Lagano se nanosi, izuzetno se lagano razmazuje i uopće nemate onaj osjećaj težine na koži. Zlatne čestice su diskretne, koža baršunasto mekana - i tako satima. 


Koža je nakon nanošenja ove kreme lijepo hidratizirana, imate onaj osjećaj vlažnosti. 
Zlatne čestice satima ostaju i ne ostavljaju tragove po odjeći, jedino dok ju razmažete po tijelu, operite ruke jer znaju ostati po dlanovima. 
Krema ima predivan osvježavajući miris, mene osobno podsjeća na one damske Chanelove parfeme. Nekome će miris možda biti malo preintezivan kao i kod većine L'Erbolariovih proizvoda, ali meni baš odgovara jer nije sladak niti težak.
Što da vam kažem, obožavam ovu kremu i godinama ju kupujem. Divna je na preplanuloj koži jer su zlatni shimmeri diskretni, a opet su vidljivi i baš imate poseban osjećaj :)

---------------


Balea Summer Glam body lotion 
Losion za tijelo iz Balee dolazi zapakiran u tubi od 200 ml, a možete ga pronaći na policama dm drogerija po cijeni od oko 10ak kuna (1.5 euro). Dio je limitirane kolekcije.
Prošle godine Balea je imala isti losion, ali u drugačijoj ambalaži. Ove godine je ambalaža malo izmijenjena, ali u teksturi ja ne vidim razliku.


Balein losion za tijelo zlatne je boje, nešto između boje šampanjca i zlatne, a u sebi sadrži malo veće zlatne shimmere od L'erbolario kreme. 
Tekstura ovog losiona je prozračnija i lakša, ali se sporije upija u kožu. 
Moja koža nakon nanošenja ovog losiona ostaje samo kratkotrajno hidratizirana, ali svejedno ga volim :)
Ima malo teži, slađi miris, nešto između tropskog i bijele čokolade. 
Zlatne čestice su malo veće, ali također divno vidljive na koži.



Da vidimo njihovu kratku usporedbu:

L'Erbolario Crema illuminante je bijele boje, dok je Balea Summer Glam losion tamnije boje, ali dok ih razmažete i dok se krema upije u kožu, menu njima (bojom) ne primjetite razliku. 
L'Erbolario krema je gušće teksture, Balea Summer Glam je losion lakše teksture. Ali, oboje su izuzetno prozračni i lagani na koži.  Jedino što se L'Erbolario krema brže upija, dok Balea losion trebate malo dulje umasirati u kožu.
Na donjim swatchevima vidite razliku u nanošenju kreme i losiona:


L'Erboalrio krema ima predivne i diskretne zlatne shimmere, daleko više zlatnih shimmera od Baleinog losiona. U Baleinom losionu shimmeri su veći i presijavaju se na koži, dok su kod L'Erboalrio kreme diskretni - oni se presijavaju na suncu ili mjesečini, ali na svjetlu izgledaju kao da su vaša prirodna preplanula put.

Osim toga, L'Erbolario krema meni osobno ima bolji miris, Balea Summer Glam je malo za moj ukus pretežak.
L'Erbolario krema divno nahrani kožu i ona satima daje onaj osjećaj vlažnosti, dok to ne osjetim kod Baleinog losiona.

Na donjim swatchevima možete vidjeti kako krema i losin izgledaju razmazani na koži. Obratite pozornost na sadržaj shimmera u svim swatchevima :)


U konačnici, ja bih za sebe radije izabrala L'Erbolario kremu. Ali, ako niste pri novcima, Balea Summer Glam losion je super izbor jer, osim par sitnica koje možete primjetiti samo ako imate obje kreme, zapravo među njima nnema neke velike razlike (osim u cijeni), pa se Balein Summer Glam za cijenu od 10ak kuna itekako isplati uzeti :D

Što vi kažete?



55 komentari:

  1. Lijepa su mi oba, iako me malo više privlači L'Erbolario, baš me zanima miris :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, ja sam sigurna da će ti se L'Erbolario krema svidjeti daleko više od Baleinog losiona :D

      Izbriši
  2. Ja imam ovaj Balein i odličan mi je, obožavaaam ga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Prošle godine sam imala neki Balea losion sa šimerom, ne mogu da se setim da li je to ovaj ili neki drugi, u svakom slučaju meni je bio super. Celo leto sam ga mackala, pogotovo na moru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvezdana, mislim da si imala isti jer nisam primjetila da je Balea imala još linija sa shimmerima :)

      Izbriši
  4. Ja imam ovu Lerbolario,i ne bih je zamjenila nijednom preko ljeta.Ne znam,nekako sam skepticna prema toj Balei.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, potpuno potpisujem prvu rečenicu :D

      Izbriši
  5. Za početak, VEEEELIKI POZDRAV, draga! Meni je isto nekako prema tvojoj recenziji i slikama draža L'Erbolario verzija...?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni isto, a budući u većini slučajeva volimo slične ili iste stvari, mislim da bi ti se više svidio L'Erbolario :)

      Izbriši
  6. Sitila si me da iman ovi Balein losion, totalno san zaboravila na njega jer se trackan sa YR Monoi uljem. :D Odličan post i super su mi ovakve usporedbe. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. L'erbolario definitivno <3
    puno ljepši i diskretniji :)
    a miris mi se isto više sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična recenzija Saro !

    Ja obožavam šljokice i nema kreme koju nisam isprobala, Balea se nikako ne može mjeriti po efektu s Lerbolariom. Na mojoj koži ostavlja nekakav jadan sjaj i tu i tamo koju šljokicu.

    Osim mirisa, za mene je totalno baćen novac, nije skupa pa ajd..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, znam... meni je osobno L'Erbolario puno bolja, nezamjenjiva mi je... Ali tek kada imaš ove dvije kreme pa ih kreneš uspoređivati primjetiš razliku među njima... A nije ni Balea loša, shimmeri jesu veći i rjeđi, ali meni kod nje smeta taj teški miris koji me užasno podsjeća na onu LE Božićnu kolekciju meda i bijele čokolade...

      Izbriši
    2. Istina...miris je preslatkast za doba godine kada je + 40 :(

      Izbriši
  9. Meni se L'Erbolario vise svidja. Tacno se vidi sitniji gliter i daje utisak blagog shimmera dok je Balea malo napadniji. Sada, po mirisu i ceni verovatno bih se pre opredelila za Bealu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, meni se L'erbolario više sviđa i svakako ga preporučujem. Ali kao što sam rekla, cijena je izuzetno veća od ovog Baleinog pa je i Balea dobar i jeftiniji izbor kao zamjena :D

      Izbriši
  10. Stvarno se ne zna šta lepše izgleda na koži. Nakon prvog swatcha mislila sam da je to Balea, a ond aposle shvatih da L'erbolario deluje suptilnije, ali opet, leto i jeste vreme za sjaj...ma ne znam, super su oba :D

    OdgovoriIzbriši
  11. NIsam ni je dno probala. Balea mi se se svakak ocini kao gora, ali bih je sigurno probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma naravno, pa ni ja joj nisam mogla odoljeti :D

      Izbriši
  12. Odlična recenzija, baš volim kad se tako u jednom postu usporede dva slična proizvoda. Meni oba izgledaju jako lijepo iako mi L'erbolario mrvicu izgleda bolje kada se razmaže na koži. Ja već par godina ljeti, kad potamnim koristim od Avona Bronze shimmering i obožavam ga. Čak nisam sigurna ni da li ga imaju još u prodaju ali ja sam si napravila zalihe tako da ga imam još ovo ljeto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, hvala ti!
      Avonov Bronze shimmering sam imala nekada davno, mislim u srednjoj školi, nisam sigurna da li ga sada ima uzeti, ali sam viđala te losione po e-bayu :D

      Izbriši
  13. ja sam ovaj Balein kupila zapravo slučajno, u žurbi sam zgrabila njega umjesto Hawaiian Pineapple losiona, i kad sam došla doma bilo je OMG... pa to ima neki shimmer, što ću ja s tim?! :D jer, kao, ne volim kreme sa shimmerom, barem sam tako mislila, ali kad ga već imam reko da probam... i sad mi se baš sviđa kako izgleda na preplanuloj koži! nakon ove tvoje recenzije mislim da bih sljedeće ljeto mogla probati L'erbolario, sigurno je puno finiji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LilMee, ako ti se svidio Balein, svakako ti za iduće ljeto preporučujem L'Erbolario :D

      Izbriši
  14. L'Erbolario svakako deluje interesantnije, mada ja više volim kad ima manje tih šljokica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alex, Balea ima manje šljokica, ali su one veće i vidljivije, no cijenom je svakako pristupačnija :)

      Izbriši
  15. Glasam za Baleu :D zbog cene...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cijena joj svakako ide u prilog :)
      Mada ti preporučujem L'Erbolario, nekako mi se sviđaju i njegovi sastojci na prirodnoj bazi :)

      Izbriši
  16. Joooj meni obe su divne :D Volim leti svetlucave kreme vise nego bilo sta :) Ove godine sam se odlucila za Garnier Golden touch, mleko za posle suncanja, i odusevljena sam, bas duuugo na kozi ostaje zlatasti shimmer, preporucujem ti da probas :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lejdi, i ja isto :) Ma znala sam da sam još negdje vidjela da ima losiona s shimmerom, ali nikako se nisam mogla sjetiti koji brend, hvala ti!!

      Izbriši
  17. Ja se trenutno mazuckam Baleom, ali tezak je miris, ni meni se ne svidja. Dugo sam zaobilazila bas radi toga, ali eto srecom brzo ispari i ne zadrzava se na kozi pa istrpim dok se mazem.
    Ali, neka tamo djevojka mi je uzela YR pa cekam da mi to dodje da uzivam u ljepsim mirisima, i laganijim teksturama :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melisa, meni osobno isto ima malo teži miris pa ju malkice izbjegavam :)
      Hahaha, znam koja je to djevojka :P

      Izbriši
  18. Nisam probala ni 1, ali mi oba deluju bas fina :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ovaj post je super iz razloga što imamo low/high preporuku :)
    Nisam probala ni jedan ni drugi ali više mi se dopada Lerbolario, volim ih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mislila sam da bi ta usporedba mogla biti zgodna jer i sama volim kada tako nešto pročitam :)

      Izbriši
  20. lijepa recenzija...ja bi ipak probala ovu l'erbolario kremu jer mi se više sviđa kako izgleda na koži, a i nisam sigurna dal bi mi se miris Baleine kreme svidio, pošto nisam ljubiteljica svih njihovih mirisa...:P
    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su super Baleine kupke, mada biram koju da uzmem :)
      Svakako ti preporučujem L'Erbolario.

      Izbriši
  21. Iako imam Balein losion u rezervama, ovaj Lerbolario mi se cini lepsim, suptilnijim, neznijim. Ali, ne - ne treba mi :D Imam dovoljno "svetlecih" losiona :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Za početak, fališ. Puno. A onda kreme: fine su mi obje, ali ja nemam naviku nanošenja tih shimmera i toga, imam dva suha ulja sa shimmerima i to mi je vrhunac. Tako da ovo i nije za mene. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Mirnice, i ti si meni falila :D
      Mislim da se slobodno možeš držati svojih ulja, bespotrebno je gomilati proizvode ako ti zbilja ne trebaju ili ih tako jako želiš :D

      Izbriši
  23. Joj ja i mazalice za tijelo :D Ja ti stvarno to rijetko koristim, baš sam ljenčina kad je u pitanju mazanje tijela. Ja to samo onako perventive radi ili kad zagusti pa koža postane malo suha. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pričaj mi o tome - meni se polovica krema pokvari od stajanja, što baš i nije pohvalno, ali ja sam tako lijena za to mazanje. Ljeto mi dođe kao naručeno jer obožavam šljokice, pogotovo L'Erbolario Iris kremu za tijelo i L'Erbolario crema illuminante - onda se mazuckam. I tako se odlučih mazuckati :D

      Izbriši
  24. Ja sam za Baleu :) prvenstveno zbog cijene

    OdgovoriIzbriši
  25. Odlično si uradila ovu recenziju. Ni jedan od ova dva nisam probala, ali prvo cu probati baleu.

    OdgovoriIzbriši
  26. Prema pročitanom jasno mi je zašto ti se više sviđa L'Erbolario krema. Svakako ću je isprobati sljedeće ljeto, a mogla bih dati šansu i Balei. S obzirom na cijenu s njom se ne može previše pogriješiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, s Baleom nećeš pogriješiti jer nije skupa. Ali koliko sam te upoznala čitanjem tvog bloga,mislim da si mi ti više tip za L'erbolario, sigurna sam da bi ti se dopala :D

      Izbriši
  27. Obožavam lerbolario-do sada mi se sve njihovo jako svidjelo! Ova krema ide na wish listu za iduće ljeto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također draga - sve od njih obožavam :)

      Izbriši
  28. Baleu sam imala, meni je bilo ok, ali mi miris nije odgovarao, pretežak za ljeto :-(
    L'Erbolario mi je tiha patnja, vjerujem da je odlična, kao uostalom i drugi L'Erbolario proizvodi koje sam koristila.

    OdgovoriIzbriši
  29. imam ga i ja ali ga još nisam koristila. nije još kasno ionako se mislim još kupati i sunčati

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)