Content

01. 09. 2013.

Vichy Normaderm piling gel za lice



Zadnjih 2-3 mjeseca stanje mog lica se pogoršalo otkako sam koristila Lilith sapun od aktivnog ugljena, a o čemu sam vam već jednom prilikom pisala na blogu.
Da ne duljim previše i da ne dajem negativne recenzije jer je mnogim curama taj sapun pomogao (ali ne i meni), ukratko ću vam opisati u kakvom je stanju moja koža lica i zašto sam se odlučila kupiti ovaj piling.



Sve do prije korištenja spomenutog sapuna od aktivnog ugljena, moje je lice bilo čisto, s par prištića koji bi mi znali izaći u "onim danima u mjesecu", te par zatvorenih komedona koji se nalale ispod čeljusti, a koji nisu oku vidljivi (ali se daju napipati ispod kože).
Koristila sam sapun otprilike mjesec dana, ali moje lice je upalo u kaos (ovo je još uvijek preblaga riječ) i moram prizanti da nikada u životu nisam bila tako šokirana, ja i svi moji ukućani. Lice mi je bilo u užasnom neredu, mislim da je dovoljno reći da ni u pubertetu nisam imala toliko prištića i akni (akne zapravo nikad nisam ni imala), da mi je koža na pojedinim mjestima na bradi popucala toliko da nisam 3 dana bila u stanju otvoriti usta ili se nasmijati.
Onda sam se sjetila da sam u pubertetu imala par prištića po čelu (ne i po obrazima ili bradi) i da sam tada isprobala većinu stvari koje su se nudile na našem tržištu, ali mi je jedino pomogao upravo ovaj Vichy piling gel. I tako sam se odlučila uzeti ga opet i dovesti svoje lice u red.
Sada nakon skoro 1 1/2 mjeseca otkako sam bacila sapun, mogu reći da je moje lice u kakvom-takvom normalnijem stanju, ali mi se pojedini prištići i crvenilo nisu povukli.
Njih pokušavam riještiti korištenjem ovog piling gela koji meni osobno jako puno pomaže :)


Vichy Normaderm piling gel dolazi u plastičnoj tubi od 125 ml, vrijedi 12 mjeseci od otvaranja i košta oko 88 - 90 kn (12 eura). Možete ga naći u ljekarnama.

Normaderm linija iz Vichyja predviđena je za (osjetljivu) kožu skolonu nepravilnostima
kao što su začepljene pore, nepravilnosti na koži, miteseri...


Piling je ugodnog mirisa, svijetlo-zelene boje, gelaste teksture i u sebi sadrži sitne zelene mikrogranule za piling.
Korištenjem ovog piling gela postižete dvostruki piling: mehanički i biološki.
Mehanički piling ostvaruje se pomoću mikrozrnaca.
Ja ga koristim na način da na cijelo lice utrljam gel veličine graška.
Ako želite slabiji piling, možete lagano ispilingirati lice u 2 minute i isprati ga vodom.
Ako želite jači piling, možete pilingirati lice više od 2 minute jer se trljanjem gel lagano upija u kožu i suši tako da pri kraju morate jače trljati. Kada se osuši trljanjem, mene osobno podsjeća kao da radim piling lica medom.
Lako se ispire s lica, skida sve mrtve stanice i ljuskice na koži, a  osjećaj je predivan. Divno mi i nahrani lice, poslije njegovog korištenja nemam osjećaj zatezanja na koži, ali svejedno imam potrebu da nanesem hidratantnu kremu.
Biološki piling postiže se aktivnim sastojcima jer ovaj piling gel u sebi sadrži salicilnu i glikolnu kiselinu, kao i termalnu Vichy vodu. Njegovi aktivni sastojci odčepljuju pore i poboljšavaju teksturu kože.


Ne znam da li je Vichy u zadnjih 10 i više godina mijenjao ovaj piling gel, ali na mene jednako djeluje kao i u pubertetu. Primjećujem da su mi se miteseri smanjili, ali nisu nestali, prištiće i potkožne prištiće mi isušuje, oni se smanjuju i prolaze, a također smanjuje i crvenilo na koži koje je nastalo kao posljedica prištića. Koža mi je zaglađenija i ravnija, a čak sam primjetila da je pozitivno utjecao i na zatvorene komedone.

Predviđen je kao dnevni piling gel, iako ga se preporučuje koristiti 2-3 puta tjedno.
Ne sadrži sapune, parabene i alkohol, te je nekomedogen.

Svakako preporučujem!

Jeste li probali što iz ove linije?



34 komentari:

  1. I meni je lice u posljednje vrijeme totalno poludilo...mitesera milijun i to po cijelom licu a onda i prištići uglavnom po bradi,kao da sam sad u 23oj ušla u pubertet dok prije sam isto tako pokoji imala za vrijeme pms-a a sve mi isušuje kožu a ne pomaže protiv prištića :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, potpuno razumijem - meni se nekada učini da mi pomaže, a onda nakon tjedan dana kao da mi se koža zasiti. Za sada sve držim pod kontrolom ovim gelom (koristim ga svaku večer) i kremom iz iste linije. Moram priznati da mi se stanje popravlja na bolje :)

      Izbriši
  2. Upravo sam počela koristiti ovaj piling gel prije nekoliko dana, a i meni Lilith sapun od ugljena ne paše - nije mi doduše izazvao takav nered kao tebi, ali mi je lice bilo jako osjetljivo od njega. Baš mi je žao jer sam pročitala da puno curama paše i pomaže. Ah :( Čini se da imamo dosta sličnu kožu.
    Nego, koliko često koristiš ovaj gel? Svaki dan, ujutro, navečer, samo navečer? Ja ga svaki drugi dan, navečer, ali bih voljela svaki dan LOL :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Josipa, da, sjećam se da si mi i prije napisala da ni tebi ne paše, ali ja sam ga (kao prava glupača) koristila više od mjesec dana misleći da to tako mora biti i da će se nakon što mi je sve buknulo van, povući. Ali jok! I onda sam ga bacila i sada patim dok lice ne vratim u prvobitno stanje...
      Koristim Vichy piling svaku večer dok ne riješim ovo što mi je ostalo, a onda ću ga koristiti 2-3 puta dnevno kako to uobičajeno radim s pilinzima. Ali ne pilingiram svaku večer njime lice jako, već samo lagano, a kada mi isuši prištiće, onda malo jače pritisnem i trljam dok se ne osuši da mi makne ljuskice (jer puder užasno izgleda na njima) :)
      Ujutro koristim Caudalie fleur de vigne mousse čistač za lice.

      Izbriši
  3. Da, zaboravih: uspjela sam ti doći na blog i preko Chrome-a jer sam kliknula da prosidam on maj oun risk :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha :)
      Ma, otkako sam objavila post s darivanjem, pojavljuje mi se to upozorenje da je umetnut virus s bloga Makemeup by Tina... Ne znam više što da radim!

      Izbriši
    2. Sad sam bez problema došla :)

      Izbriši
  4. Nisam ga isprobala, ali ću ga isprobati uskoro i veselim se obzirom da je tebi odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Persa, meni je zbilja odličan i usudim se reći - jedna od rijetkih stvari koje mi pomažu :)

      Izbriši
  5. jao, baš te dobro sredio taj sapun :(
    nisam probala, ali ni neću jer me strah nakon ovakvog iskustva :/

    koristim iz ove linije Hyaluspot, kad neki gad izleti, pa ga Hyaluspot sredi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nives, onda ni nemoj :)
      Vidiš, Hyaluspota se nisam niti sjetila, uzet u ga u obzir :)

      Izbriši
  6. ja još nisam nasla piling koji bi mi u potpunosti odgovarao. ili mi je pregrub ili preblag,nikako nać zlatnu sredinu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A znam - same here - ali ovaj piling mi je odličan. I svakako probaj ako budeš u mogućnosti Caudalie pilinge - zbilja su predobri!

      Izbriši
  7. Imam Hyaluspot kojeg sam koristila par puta, al nisan nešto pretjerano zadovoljna. Dat ću mu još jednu šansu. U potrazi sam za dobrim pilingom. Ide na WL, jer mi se čini da bi mi moga odgovarat. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, svakako preporučujem. Ako želiš, pošaljem ti tester za probu, samo se javi :)

      Izbriši
  8. Drago mi je da si uspjela riješiti probleme ovim pilingom. Ide na moju WL pa ću ga jednom kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam uspjela potpuno,ali napredujem, hvala Bogu :D

      Izbriši
  9. taj Lilith sapun je neki opaki očito? :/

    jesi probala možda sa avene termalnom vodom? meni ona izuzetno smiri lice...a možda bi ti pomogao i tonik za akne sa eteričnim uljima i hidrolatima, baš sam o njemu napisala u zadnjem 'favorites' postu. može ga se naći u županijskim ljekarnama ili u ljekarnama Doma zdravlja... pročitaj, pa možda probaj potražiti, meni je izuzetno pomogao! :D

    btw. ovaj vichy peeling me podsjeća na clean&clear zeleni piling, identičan je izgledom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :) Imam Avene termalnu vodu i koristim ju :) Potražiti ću tvoje favorite da vidim o čemu se radi :)

      Izbriši
  10. Potpuno te razumijem, i ja cesto na temelju sveopce fame oko necega kemijam i unistim ten :(

    Iz Normaderm linije sam probala skoro sve , i ovaj piling ali najdrazi proizvod mi je Normaderm Anti age, bas mi odgovara kad mi je lice u kaosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina - imam tu kremu, volim ju i koristim - u kombinaciji s pilingom mi je zbilja jako puno pomogla :D Nju namjeravam sljedeću recenzirati :)

      Izbriši
  11. Uh, sećam se priče o tom sapunu, užas :( Ovaj piling volim, jedan mi je od dražih i drago mi je da ti pomaže.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ako budem imala probema sa licem sigurno cu ovo probati. Btw, odlicna recenzija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Svakako preporučujem, mada se nadam da nikada nećeš imati problema s licem :)

      Izbriši
  13. Uh, baš gadno. Ali bar znaš što izbjegavati.
    Meni je isto koža podivljala prije nekoliko mjeseci, a ispostavilo se da je od LRP Effaclar Duo i Anhelios Mat fluida. :-( Znam da većini ti proizvodi odgovaraju, ali meni nisu. Pomogla mi je Avene Cleanance K.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovaj gel mi je odavno na wl. Jedva čekam da ga se dokopam :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš mi je žao da ti je taj sapun izazvao takve nerede. :/ Meni je očistio mitesere bez loših posljedica no moram reći da s ostalim njenim proizvodima nisam baš bila zadovoljna..
    Iz Normaderm linije nisam nista probala, no za istu namjenu od nedavno koristim Muradov gel i jako sam zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Koristim ovaj piling vec dve nedelje i odusevljena sam. Iako mi se cinio grub u pocetku, ipak sam mu dala sansu. Meni sa osetljivim licem, crvenilom i par kapilarcica je odlican. Lepo sve ocisti, a ne iritira. Koristim ga svako jutro, uz hladnu vodu. Koristila sam i kremu tokom leta u periodima kad mi se T zona strasno mastila, i za to je bila dobra. Za non-stop negu mi nije bila dovoljna, bila mi je posna. Ali za ciljane masne delove je odlicna.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam kupila normaderm gel za ciscenje, nadam se da ce i piling doci na red jednom :) djeluje obecavajuce. Drago mi je sto si se uspjela rijesiti problema koje je uzrokovao sapun :*

    OdgovoriIzbriši
  18. Baš mi je žao što te snašlo s Lilith sapunom. :(
    Ja jako volim maske s aktivnim ugljenom i stvarno mi odgovaraju, ali prirodne sapune, pa i preparativu izbjegavam. Nikad nije dobro prošlo u kombinaciji s mojom kožom. S druge strane, odlično je što ti pomaže ovaj piling i što sve kreće u boljem smjeru. Šaljem pozitivne vibrice da se što brže sve regenerira! :*

    OdgovoriIzbriši
  19. Probala sam, odavno, neke od preparata iz ove linije, u nekoj mini verziji, dobila sam uz kupovinu Vichy pudera, i nije mi odgovarala. Nekako mi je bila preagresivna i jako mi je isusila kozu :(

    OdgovoriIzbriši
  20. Sutra ga kupujem nije preskup, ali djeluje da je baš nešto što mi je potrebno

    OdgovoriIzbriši
  21. Žao mi je što lilith nije pomogla. Ova linija nije za moju kožu, ali kako ja volim svašta pročitati i znati, pospremiti ću ovo negdje, pa zlu ne trebalo. :)

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)