Content

20. 10. 2013.

Kérastase Reflection


Danas ću vam pisati o proizvodima kojima njegujem svoju kosu u posljednje vrijeme i koji su me oduševili. OK, već ste shvatili u kojem smislu će ovaj post ići - ja jednostavno obožavam Kerastase i od svih šampona, regeneratora i maski za kosu koje sam imala prilike probati godinama unatrag - ova kombinacija se za moju kosu pokazala najboljom.


Riječ je o Kérastase Reflection liniji za kosu: šamponu, regeneratoru i maski, te Elixiru i serumu za sjaj kose/vrhova.

Krenimo redom:


Kerastase Reflection Bain Chroma Riche Shampoo 250 ml (Luminous softening shampoo) dolazi u tamno ružičastoj prozirnoj ambalaži. Ambalaža me poprilično iznenadila jer je nešto deblja i veličinom manja od uobičajenih šampona kakve nalazimo na policama trgovina, a što mi se posebno dopada. Uostalom, možete vidjeti koliko vam je šampona ostalo u bočici :)
Šampon je tamno ružičasto prozirne teksture i predivno miriše.
Predviđen je za kosu koja je tretirana bojama, a potrebna joj je hidratacija i sjaj jer boje često znaju isušiti kosu. 
Mojoj kosi ovaj šampon daje nevjerojatnu hidrataciju i mekoću, a na dodir ona je svilenkasta, mekana i lepšava. Iskreno, nisam mogla vjerovati da jedan šampon može učiniti toliko toga za moju kosu i moram priznati da riječ "oduševljenje" poprima skroz drugo značenje otkako koristim ovaj šampon :)
Šampon sadrži UV filtere i vitamin E, a osim što je omekšava (aqua - ionic system), daje kosi sjaj i čuva dugotrajnost boje kose
Cijena: 126 kn (17 eura). Sve Kerastase proizvode možete naći na Feelunique.-u.


Kosu uobičajeno našamponiram dvaput i isperem mlakom vodom. 
Nakon toga koristim ili regenerator ili masku. 
O Kerastase Reflection Chroma Captive Fondant - regeneratoru sam pisala ovdje i dalje stojim iza svega što sam napisala :)
Oba regeneratora dobila sam besplatno kao poklon uz kupnju, inače regenerator sadrži 200 ml i košta oko 167 kn (22 eura).


Kerastase Reflection Chroma Captive masku za kosu koristim jednom tjedno (tada ne koristim regenerator nakon šamponiranja nego odmah prelazim na masku za kosu).
Maska dolazi u posudici od 200 ml i predivnog je mirisa!
Tekstura maske je gusta, a za moju kosu dovoljna je otprilike žličica maske. Stavljam je na ručnikom posušenu kosu i ostavim da djeluje 5-7 minuta, a nakon toga isperem.
Ova maska lijepo omekšava kosu, daje joj sjaj, štiti boju od izbljeđivanja, ne masti i ne otežava kosu.
Sadrži UV filtere, vitamin E i Laneno ulje.
Cijena: 205 kn (28 eura).


Nakon što masku isperem s kose, na kosu stavljam Kerastase Elixir ultime Rose Millenaire ulje za kosu koje zaslužuje posebnu recenziju jer je po meni jedno od najboljih Kerastase proizvoda koje sam koristila. 
Ulje nanosim na ručnikom posušenu kosu i ostavim da djeluje 15.-ak minuta.
Cijena: 265 kn (36 eura).

Prije sušenja kose nanosim na cijelu dužinu kose ili samo na vrhove (ovisi koliko mi je taj dan kosa zahtjevna) Kerastase Cristaliste serum o kojem sam vam pisala ovdje.
Cijena: 134 kn (18 eura).

Znam što ćete reći: skup sport. Istina. 
Jako skup sport i voljela bih da moja kosa ne voli Kerastase proizvode ili da su barem upola jeftiniji jer su zbilja pretjerali s cijenama.
Ako niste pri novcima i ne možete odvajati ove astranomske iznose za Kerastase liniju/linije onda vam preporučujem da niti ne pokušavate. Jer jednom kada probate... zavoljet ćete Kerastase i vaša kosa će biti najposlušnija i nevjerojatno predivna. 
Niti jedan drugi šampon koji uzmete nakon Kerastase linije više vam neće biti dobar...

Onda, kako njegujete svoju kosu i imate li za preporučiti što od Kerastase.-a?




38 komentari:

  1. Ja sam jedna od onih koja nije ništa probala :/ Dobro, šampone ni ne bih isprobavala, ali serumi, maske i regeneratori prilično me zanimaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, ako bih morala birati između jednog proizvoda koji bih htjela kupiti, to bi svakako bio Elixir ultime (imaju više vrsta i odaberi onaj koji ti najbolje odgovara prema tipu kose). Po meni odlična stvar, iako malo preskupa.

      Izbriši
  2. Poslednji savet ti je odlican i drzacu ga se. :) Iako zaista zelim da probam njihove serume za kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, žao mi je samo što ga se i ja nisam pridržavala. Znaš onu: Znatiželja je ubila mačku :D

      Izbriši
  3. Kod mene isto već godinama samo i jedino Kerastase. Mislim da u njihovom slučaju vridi ona koliko para, toliko muzike.

    Koristim Resistance liniju (zelenu) za jačanje kose - Bain de Force kupka, Ciment Anti-Usure regenerator, Ciment Thermique mlijeko za zaštitu kose kod feniranja, Fibre Architecte obnavljajući serum te Touche Finale serum. Povremeno koristim i Redken Cleansing Cream šampon za dubinsko čišćenje (jer Kerastase ima dosta silikona), a kosu nakon toga nahranim Moroccanoil ili Macadamia (trenutno ona) maskom + mrvica Moroccanoil ulja. Ljeti crvena Soleil linija. A u iščekivanju sam još nekih proizvoda, veselim se ko malo dite :-D

    Dobila sam i ja Fondant Chroma Captive, ali sam ga poklonila mami jer ona ima bojanu kosu. Ali sam ga isto isprobala jednom, odličan regenerator, kosa lijepo sjaji nakon njega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još jedna zaljubljenica u Kerastase :D

      Izbriši
  4. Kad potrošim sve zalihe svih šampona i regeneratora i kada budem ponovno kupovala, kupiti ću sve od Kerastase. To će biti u siječnju. Ili na Black Friday ukoliko bude neka dobra akcija. Čvrsto sam to odlučila. Jedva čekam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Znam za tvoju želju i držim ti fige da ju i ostvariš :D

      Izbriši
  5. Zanima me kad si naručivala ove proizvode, da li ima problema oko carine? Na HQ-hairu ima akcija 3 za 2 na Kerastase, uz to imaju i popust od skoro 30%, a i ja imam popust od 20%.. Sad bih to sve iskoristila,ali ne znam da li me čeka carina na račun od petstotinjak kuna pa me strah :) Kakva su tvoja iskustva?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, nikakav problem nisam imala s carinom ni kada naručujem s Feelunique.-a niti kada naručujem s HQ Hair.-a. Mislim da čak HQ Hair ima sjedište u UK.-u, a kako smo u EU oslobođeni smo plaćanja carine unutar EU :)

      Izbriši
    2. danas narucujem proizvode koje si recenzirala,puno ti hvala!!

      Izbriši
  6. Jaao, koje divote. :D Ja isto bojim kosu i jadna je sva frizzy, bez sjaja i suha. Trebalo bi mi nešto takvo zasigurno, no novčanik se ne slaže sa time. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, a kod mene ti vrijedi ona: što skuplje, naravno da ću baš ja na to. Još nisam naišla na nešto jeftino za kosu, a da mi je odgovaralo, na moju žalost :/

      Izbriši
  7. Divnooo... Ako ne probam u skorije vreme mislim da me više neće biti :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Skup sport, upravu si :) ali makar si pronasla sto ti odgovara a i sad kako puno radis, zasluzila si da se tetosis :D
    Ja pripremam post o njezi kose i tu ima svega, ni blizu da je to samo jedan brend i ista njega za svaki dan i svako pranje, vidjet ces :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si mi stavila bubu u uho i jedva čekam post :D

      Izbriši
  9. Imam ovaj ljubičasti elixir i OBOŽAVAM.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve je divno i sve bih probala :D
    Ipak vredi toliko para kada je kvalitet u pitanju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nadam da se nikada neću morati odvojiti od Kerastase proizvoda :D

      Izbriši
  11. Kako divno izgeldaju svi na okupu :) Priznaj da ih još više voliš jer su roze boje :DD Nisam ništa njihovo probala, ali vjerujem na riječ da su fenomenalni, nadam se da će se jednom naći kod mene barem nešto od ovih ljepota :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam isprobala ništa od Kerastase proizvoda ali čitala sam puno pohvalaza njih tako da ću ti vjerovati na riječ ;) Istina je da je lako razmaziti se kada isprobaš neki dobar proizvod a onda je teško vratiti se na neki prosječan. Meni se to kada je kosa u pitanju dogodilo sa Macadamia proizvodima...
    I moram ti reći da su mi već počeli faliti tvoji postovi pa se nadam da ćeš imati više slobodnog vremena za pisanje a do tada strpljivo čekamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, hvala ti :)
      Nadam se da ćeš jednom imati prilike probati Kerastase proizvode :)

      Izbriši
  13. Uh, kako primamljivo deluju, mislim da bi mi odgovarali, i mojoj kosi treba upravo to šta obećavaju. Jedva čekam receziju ulja!

    OdgovoriIzbriši
  14. onda bolje da niti ne krenem s testiranjem ;)
    krasna mi je i ambalaža i sva ta roza boja baš djeluje primamljivo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žana, ako ne namjeravaš postati ovisnik, onda nemoj niti probavati. Sigurna sam da se meni ne bi svidjelo nešto od njih, bitno je pogoditi liniju koja odgovara baš tvojoj kosi :)

      Izbriši
  15. Ubila bih za sliku tvoje kose :D Daj pošalji na moj mail ako već nećeš staviti hehe :D
    Zvuči divno, ali skup sport za sad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, ajde poslati ću ti kada se uslikam, ali moja kosa ti nije ništa pretjerano duga, samo je jako gusta :D

      Izbriši
  16. Imala sam jedan šampon od Kerastasea (za masno vlasište i suhe vrhove) i nije mi se svidio. Uopće nije pomogao, a sjećam se da sam i perut dobila od njega :/ Makar bi ipak probala ove za obojenu kosu,privlače me :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj :/ Čitala sam za još par njihovih proizvoda da nekom nisu pomogli, mislim da je u pitanju bila maska za kosu iz Nutritive linije. Meni su oni zbilja super, barem ova linija koju sam ja probala :)

      Izbriši
  17. Već duže gledam ovu stranicu Feelunique i pitam se koliko su kvalitetni makeup proizvodi,npr.puder koji konstantno koristim je jeftiniji nego kod nas,pa kad bih naručila više proizvoda...Ali se ne usudim jer sam imala i ok i loše iskustvo sa Strawberrynet gdje je sve jeftinije, ali je jedan edp bio lošiji nego kupljen u Mulleru,isti miris,ali se osjetila nota alkohola (onako malo jeftino miriše), nije baš ostajao na jastuku i odjeći po 2dana kao ovaj "original" i svakako je bočica bila slabija..Da skratim,jesi li što probala uporediti, da li je makeup u potpunosti iste kvalitete kao i u našoj drogeriji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sonja, ja većinom naručujem stvari kojih nema kod nas za uzeti, ali naručila sam i par stvarčica koje su jeftinije nego tu (recimo Shiseido puder) i meni je on bio jednake kvalitete.

      Izbriši
  18. Imam jedan šampon Bain i masku , za cijenu koju sam dala za njih očekivala sam čuda :D

    Na kraju se pokazalo samo prosječno, zato imam ovakav ljubičasti elixir kao i ti i obožavam ga :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Nisam probala ništa njihovo, ali imam u planu. Trenutno mi je puna polica šampona i proizvoda za njegu kose, tako da mi ne treba još i ovo. Strpit ću se još malo :) Ali sve mi se čini da ću se i ja zaljubiti u njihove proizvode baš poput tebe! :D

    OdgovoriIzbriši
  20. Recenzija po mom ukusu! :) Obožavam Kerastase pa moram isprobati sve navedeno. :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Čitala sam ovaj post kada si ga objavila i vraćam se sada jedno 6i put da opet vidim.
    Počela sam da investiram u Matrix, za sada mi je ok, a naredne godine planiram u ovaj brend, samo da se odličim konkretno šta i kako :). Puno mi pomažu recenzije koje si pisala <3

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)