Content

10. 11. 2013.

Glamglow Gift Sexy set maski za lice od gline



Krajem rujna naručila sam si s Feelunique.-a set maski od gline koje sam dugo imala na WL.
Set sadrži dvije maske za lice: Glamglow Supermud clearing treatment (34 g - full size) i Glamglow Youthmud Tinglexfoliate treatment (15 g - mini verija). 
Set sam platila oko 450 kn (oko 60 eura). 

Riječ je o maskama koje su godinama proglašavane najboljim maskama od gline, a dobile su i brojne nagrade ELLE Magazina. Osim toga, navodno ih koriste i na sva usta hvale Hollywoodske glumice (poput Natalie Portman) pa sam odlučila malo sebe počastiti :) 
Inače sam jako lijena i rijetko stavljam maske za lice, bad bad. Morala sam nešto promijeniti u svojoj rutini, a ove maske su mi se učinile idealnim.


Maske dolaze u čvrstoj kutiji u obliku kocke koja se rastvara na sredini - idealna je za poklon pa makar sami sebe počastili :D 

Glamglow Supermud clearing treatment (34 g - full size)


Maska u setu dolazi u full size verziji (34 g) koja inače zasebno košta oko 360 kn. 
Namjenjena je problematičnoj koži s vidljivim porama, miteserima, zatvorenim komedonima, uraslim dlačicama, prištićima... Riječ je o detoksirajućoj maski od gline koja je izuzetno hranjiva. Ja imam jako dehidriranu kožu, no ova maska mi uopće ne isušuje kožu lica nakon što je isperem. Dapače, lice mi nakon nje izgleda svježije, čišće i zaglađenije.
Maska se može u tankom sloju nanjeti na cijelo lice ili se može koristiti kao tretman na određenim djelovima lica (recimo na prištićima). 
Ja je koristim jednom tjedno, držim je oko 20 minuta, a potom je isperem mlakom vodom. Bez problema se skida.
Kada masku nanosite na lice, ona se da lijepo razmazati, uopće je ne treba puno i zaista može dugo trajati. Nakon 3-5 minuta maska se postepeno počne sušiti, ali ne puca i ne ljušti se s lica sve dok je vi ne odlučite skinuti. U trenutku kada se osuši, lice vas malo zateže, ali to je normalno jer sam to doživjela sa svim maskama od gline.
Tijekom procesa sušenja sva mjesta koja su neravna na vašoj koži jako se ističu, posebno pore i miteseri i na tim mjestima kao da maska neće da se osuši, još daje onaj tamni, mokri izgled. U više navrata sam primjetila da mi je par mitesera na nosu izašlo van samo od sebe, bez ikakvog istiskivanja. Naravno, nisam se rješila svih mitesera ( i ne vjerujem da hoću), ali sam primjetila da su izblijedjeli, neki su čak i sami izašli vani, pore su suženije, a prištići isušeniji (bez ljuštenja kože uokolo njih). Imam osjećaj kao da se pomoću ove maske rješavam problema bez da mi sve bukne na licu :) 
Ovu masku koristim već mjesec dana i moram priznati da sam ostala iznenađena njenim djelovanjem. Dapače, obožavam ju!


Između ostalog, ova maska sadrži AHA & BHA kiseline, eukaliptus i laneno ulje. Napravljena je bez umjetnih bojila i mirisa i prilagodljiva je za vegane.
Nekomedogena je.

Na donoj fotki možete vidjeti kako ova maska izgleda na licu kada se osuši. 
Na djelovima kože koji nemaju većih nedostataka fino se osuši i zagladi kožu, dok na djelovima kože koji imaju nedostataka (pore, miteseri i prištići) ostaje osušena, ali daje onaj mokri točkasti izgled. Na nekim djelovima joj treba malo duže da se osuši, posebno ako ju nanesete u debljem sloju (kao na ovoj mrlji koja je ostala neosušena).



Sastojci: 
Aqua (Water), Kaolin, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Hydroxide, Eucalyptus Globulus, Mandelic Acid, Charcoal, Parfum , Glycolic Acid, Lactic Acid, Azelaic Acid, Pyruvic Acid, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Maltodextrin, Iron Oxides, Peppermint Oil, Butylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Glycerin, Chamoilla Recutita Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Hendera Helix Extract, Symphytum Officinale Leaf Extract, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.


Glamglow Youthmud Tinglexfoliate treatment (15 g)


Glamglow Youthmud Tinglexfoliate treatment maska u setu dolazi u pakiranju od 15 g (mini verzija). Full size maska sadrži 50 g i košta oko 360 kn.

Ova maska apsolutni je hit, a kada sam ju probala postalo mi je jasno i zašto.
Prilagođena je za svaki tip kože, neovisno o starosnoj dobi. U sebi sadrži sitne čestice vulkanske stijene pa ju možete koristiti kao piling, a nakon što ispilingirate lice ostavite ju da djeluje kao maska. Ja je koristim 1-2 puta tjedno, ovisno o potrebi, ostavim da djeluje 10 minuta, a potom kružnim pokretima isperem mlakom vodom. Bez problema se skida.


Tekstura joj je dosta suša nego prva maska, ali mi ne isušuje lice. Dapače, licu daje svježi, blistav i prirodan izgled, koža kao da je mekša na dodir, zaglađenija i kao da iznutra blista. To uostalom proizvođač i obećava. 
Također je namjenjena i za reduciranje pora te upijanje viška sebuma. 

U sebi sadrži čestice vulkanske stijene, prah vulkanskih stijena, francusku glinu, listiće zelenog čaja, lavandino ulje, sjemenke grožđa, cvjetove kamilice i nevena, krastavac... Ne sadrži umjetna bojila i mirise, a također je podobna i za vegane. Nekomedogena je.

Čestice vulkanske stijene pomažu pilingiranju kože, skidanju mrtvih stanica bez da iritacija kože, za svježi probuđeni izgled.
Francuska glina daje koži sjaj te čisti kožu od toksina za svježiji i mladenačkiji izgled.

Sastojci:
Purified Water, Montmorillonite, Kaolin, Magnesium Aluminum Silicate, Polyethylene, Pumice, Camellia Sinensis Leaf, Camellia Oleifera Leaf Extract, Vitis Vinifera Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Hedera Helix Plant Extract, Symphytum Officinale Leaf Extract, Lavandula Hybrida Oil, Vegetable Glycerin, Aroma, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Diazolidinyl Urea.


I na kraju balade, da skratim priču: obožavam ove maske i definitivno ću ih opet kupiti. Jesu skupe, ali zaista je potrebno malo, nema potrebe stavljati debele slojeve na kožu kada već i tanki sloj (barem kod mene) radi ono što je proizvođač i obećao.
Love :)

Što vi kažete?

39 komentari:

  1. Pakiranje me bacilo na koljena. Imati ću je na umu. Nisam još do sada koristila ovakove maske od gline jer sam mislila da su isključivo za masnu kožu. Ali ako kažeš da prolazi i na suhoj, svakako bih voljela isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Namjenjene su svim tipovima kože, a ja imam užasno dehidriranu kožu. Meni su fantastične :D
      Naravno da se ne nadam da će me riješiti problema s miteserima i slično, ali volim izgled kože nakon njih :)

      Izbriši
  2. Čine se ka super proizvodi. Ja obožavam maske i pilinge, tako da i ova čuda idu na WL. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči super :) pogotovo kad spomeneš mitesere koji mi trenutno zadaju glavobolje. Puno mi je,ali vjerujem da vrijede možda jednom i dobijem priliku isprobati.
    No želim pohvaliti sami post,stvarno si sve detaljno napisala a nije dosadno :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo mi zvuči izvrsno - maska+peeling, taman. i btw, otkako sam otkrila da mi tretmani u Dermalogica Spa ne rade ništa, odlučila sam sama doma raditi tretmaniće pa mi se ovo ni ne čini tako skupo... iako mi je gušt otići u salon i isključiti mob, stvarno ne daju nikakve rezultate. Ono, nula za krdo para. Šteta. Offtopic digresija, ali užasno sam se razočarala u Dermalogica proizvode.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zvuči fantastično. Ja sam otkrila svoje HG maske što ne znači da ove neću isprobati. Volim maske za čišćenje i uvijek ih imam doma.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su ove prve takve jer sam inače lijena stavljati maske, ali trudim se biti bolja :D

      Izbriši
  6. Jao kako su dobra pakovanja!!! Volela bih da ih probam, mislim maske :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Hahaha, nisam ni mislila da bi htjela probati ambalažu :D

      Izbriši
  7. Joj, tako ih želim. Ali bih uzela samo jednu za početak pa se mislim koju...Crnu možda?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Mislim da bi tebi crna više odgovarala :D

      Izbriši
  8. Super recenzija. ;) Znaš da ja izbjegavam gotovo sve maske zbog mojih reakcija na njih i iako ove maske stvarno odlično zvuče, imam dojam da bih i na njih reagirala. :S Sad si me podsjetila da se natrackam mojom dragom Balea maskom s ureom. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj draga, znam i baš šteta što reagiraš na većinu maski :/ U drugu ruku, možda i bolje da manje proizvoda testiraš na licu :D

      Izbriši
  9. Pakovanje je odlicno, a vjerujem ti i da su maske. Volim maske od gline, koristila sam onu klasicnu koju sam sebi spravljas, a sad sam na lush mask of magnaminty. Htjela bih jednog dana i ove isprobati :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah taj Lush - kod nas u Splitu se zatvorio :(

      Izbriši
  10. U par sam navrata već gledala ove maske ali sada kada je sve što sam o njima čitala potvrđeno penju se na vrh WL.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ambalaža je super luksuzna :D , sviđa mi se učinak i drago mi je da djeluju što je i najbitnije. :D Ali, znaš da ja sama volim sebi miksati maske :d a moja HG maska je Lusheva Magnaminty pa nemam potrebe za ovakvim investicijama. No, nikad ne znaš možda se i počastim jednom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super mi je kada sama sebi miksaš maske :) Ja sam se ovaj put odlučila počastiti :)

      Izbriši
  12. Kako su upakovane!!!!
    imaću ih na umu ;))
    odlična recenzija draga, kao po običaju <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Krasno mi djeluju i dosta obečavajuće :) Na prvu sam pomislila da nisu za mene, jer nemam problematičnu kožu, a onda sam vidim da si napisala kako te ne zatežu i sve ostale blagodati koje si primijetila, tako da... idu na wl :) inače, lista mi je toliko puna pa da sam valjda milijarder ne bih mogla to sve pokupovati u nekom kratkom vremenskom roku :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, ja sam zapravo htjela ovu crnu, ali kada su već u paketu bile povoljne, zašto ne onda uzeti obje. Ova bijela mi je na kraju super došla jer još liječim lice od onog sapuna od ugljena :)

      Izbriši
  14. Bogu fala pa mi bar jedna ne treba, ova prva koja je za bubuljice i problematicnu kozu :D
    ali ova druga mi je vec malo kriticna sa tim da je za sve tipove koze :D
    neka si se pocastila, bas si lepe stvarcice skinula sa WL :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Lijepa ambalaža :) treba se ponekad počastiti :D mene ipak ne privlače toliko da bih dala 60 eura za njih :D

    OdgovoriIzbriši
  16. zbilja si se počstila ;),maske mi izgledaju izvrsni i sigurno ću ih staviti na WL

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam ovu drugu, odlična je, samo stvarno mnogo košta, bar ovde kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam ni sigurna da li su dostupne kod nas, naručila sam ih online i također su preskupe. Ali savršene :)

      Izbriši
  18. Super recenzija i primamljivi su nakon tvog opisa djelovanja! Ali sastav je upitan, od nedavno,otkad svi ističu parabene i phenoxyetanol kao loše sastojke ne mogu zanemariti tu stavku,..Ne znači da ne bih probala ali mi bode oči..Ajd još dio dekorativne kozmetike koja ne ide na kožu kupim,ali preparativa... ne znam baš..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam nekada davno baš pazila na te sastojke, još uvijek pazim na njih, ali sam skužila da meni najbolje pomaže kemija jer mi jedino ona brzinski pomogne licu :)

      Izbriši
  19. Ovo me tako mami..... Deluje baš kvalitetno i učinkovito

    OdgovoriIzbriši
  20. Jao što ovo izgleda lijepo i zvuči lijepo i i i i i wow :D Moram priznati da nisam čula za ove maske od sad. Baš me zanima koliko će ti trajati ova full sized!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Ajde, javim ti kada je potrošim, ali obzirom da su stvarno skupe, ja sam jako štedljiva s njima :D

      Izbriši
  21. OMG! Ja ovo moram da imam!
    Inače sam ljubitelj maski za lice, a ove mi se čine kao šlag....ma kao višnjica na vrhu torte sa šlagom :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Obožavam ovu crnu, a volela bih da probam i belu posle ovog tvog posta :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Već sam čitala o njima, a koristi ih (ili možda kremicu) i Fleur deForce, i stalno ih hvali. :D

    OdgovoriIzbriši
  24. Zvuce predivno! Ali cena je paprena, te cu preskociti. :)

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)