Content

11. 11. 2013.

Rodin Olio lusso - luksuzno ulje za lice



RODIN Olio Lusso - luxury face oil (30 ml) dizajnirala je Linda Rodin, nekada top model, danas jako uspješna šezdesetogodišnjakinja. 
Proizvod je lansiran 2007.godine i od tada postoji pomama za njim.
Luksuzno ulje za lice predstavlja pravi eliksir za kožu, a košta ni manje ni više nego oko 750-800 kn (oko 106 eura). 
Nakon što mi je cijelu vječnost stajao na WL, odlučila sam se počastiti s njim prije svog 30.-og rođendana. I sreća da jesam jer obožavam ovo ulje.

Odmah na početku ću vam reći da nisam probala sve serume koje postoje na tržištu, ali sam ih isprobala dosta. Moj problem je što je većina tih seruma u cjenovnom rangu od 350-1000 kn, a daju samo instant efekt, dugoročno mom licu ne radi ništa pozitivno. 
Osim jednog koje obožavam - Estee Lauder Night recovery complex kojeg ću uvijek iznova kupovati. Usudila bih se reći da mi je Rodin luksuzno ulje u istom rangu kao i Estee Lauder serum i zavoljela sam ga odmah s prvim nanošenjem.


Rodin olio lusso face oil dolazi u staklenoj bočici s kapaljkom. Ništa luksuzno, vrlo jednostavnog, apotekarskog stila. "There is beauty in simplicity" - potpuno potpisujem jer prava raskošnost ovog proizvoda dolazi unutar bočice.

Naime, Rodin luksuzno ulje za lice u sebi sadrži 11 pomno biranih esencijalnih ulja. Jedno od tih ulja je i ulje cvijeta jasmina koji čini čak 70% ovog ulja. Zbog toga ulje ima divan miris jasmina. Rekla bih malo jači, opojniji miris jasmina pa ako vam smetaju mirisi ili ne volite jasmin, ovo ulje preskočite jer ćete inače požaliti 800 kn. 
Ako volite jasmin, miris vam zasigurno neće smetati jer predivno miriše! Ne znam za vas, ali ja obožavam jasmin: čaj od jasmina, ulje od jasmina pa i cvjetove. Moj prijatelj na dvoru ima jasmin - on je penjalica i smjestio se točno poviše ljuljačke na kojoj ja sjedim. Navečer, najdraže mi je sjesti pored tog cvijeta koji se rastvara noću i udisati njegov miris. Tada sam kao u transu :)


No, miris jasmina nije jedino što volim kod ovog ulja.
Koristim ga već otprilike 40 dana, a nanosim ga samo prije spavanja na čisto lice, svaku večer. Za moje lice su dovoljne 3 kapljice i tada ga lagano umasiram u kožu i čekam da se skroz upije.
Mada je riječ o ulju, ono uopće nije masno i brzo se upija. Jednom kada se upije, uopće ne ostavlja tragove po odjeći ili po jastuku, a lice ostaje nahranjeno, glatko i svježe, probuđeno. Nakon 40 dana korištenja primjetila sam da mi je koža poprimila svježi, ružičasti izgled, lice mi je zaglađenije, crvenilo nekadašnjih prištića je ublaženo, koža je mekša i nahranjena. Nisam primjetila nikakav pomak na miteserima, porama i slično, ali mislim da tome nije niti namjenjeno jer u biti ovo ulje predstavlja pravi eliksir za kožu koja želi biti mladenačka i njegovana.

Ulje sadrži 11 esencijalnih ulja:
1) Ulje cvijeta naranče - koje sadrži vitamin C, a djeluje anti-age. Vjerujem da svi znamo koje su blagodati vitamina C za kožu i koliko je on neophodan.
2) Sunokretovo ulje - koje pomaže hidrataciji i glatkoći kože
3) Ulje cvijeta arnike - najčešće se spominje u preparativi kao ulje koje djeluje protiv natečenosti okoloočnog područja
4) Ulje ploda šipka - djeluje kao antioksidans, a sadrži omeka 6 i omega 9 masne kiseline, beta karoten, vitamin C i vitamin A - pomaže regeneraciji, pigmentaciji i oštećenjima uzrokovanim sunčevim zrakama (dakle, djeluje i anti-age)
5) Ulje cvijeta nevena - djeluje antibakterijski
6) Ulje slatkog badema - sadrži vitamine A,B,B2,B6 i vitamin E
7) Arganovo ulje
8) Ulje noćurka - sadrži GLA kiseline, a djeluje za mladenački i svježi izgled kože
9) Jojoba ulje - za mekšu kožu, sadrži vitamin E, sprječava isušivanje 
10) Ulje iz koštica marelice - djeluje anti-age, sadrži vitamine A i E
11) Ulje cvijeta jasmina - umirujuće, osvježavajuće ulje koje omekšava i hidratizira kožu.

Znam da je ulje preskupo, ali vrijedi svake lipe. Jednostavno ga obožavam.

Ako si ne možete priuštiti ovo ulje, možda biste mogli probati Kiehl's Midnight recovery concentrate koji je puno jeftiniji, a sadrži neka ulja koja se nalaze u Rodinovom ulju i koje mi je također dobro, ali svakako preporučujem Rodinovo jer je meni puno više pozitivnog učinilo licu :D


Sastojci:
Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Arnica Montana Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Benzyl benzoate, Linalool


31 komentari:

  1. zvuči savršeno !!!!
    ja volim miris jasmina :)
    no, gde se može kupiti, ja priznajem da nisam do sad
    čula za ovaj brend? :postiđeni smajli:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lena, hvala ti :)
      Meni su ga poslali rođaci iz Amerike, ali vjerujem da ga ima i na e-bayu.

      Izbriši
  2. Moram priznat da prvi put čujem za ovo ulje. :D Čini se super, al tu mač. I zato neću dalje tražit po netu recenzije, jer će samo dospit na WL. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako pogledaš da je i Estee Lauder u istom cjenovnom rangu, onda mu se cijena i ne razlikuje toliko do drugih seruma koji se prodaju na našem tržištu. Ali istina je da je preskupo :)

      Izbriši
  3. Nikada nisam probala ništa slično, ali volim miris jasmina. Vjerujem da bi mi se svidjelo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow, deluje bas luksuzno

    OdgovoriIzbriši
  5. Vjerujem da je divno,bas si ga lijepo opisala.Stavit cu ga na WL pa tko zna:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je odlično, ako ikako budeš u prilici, svakako ga preporučujem :)

      Izbriši
  6. Ulja su jako dobra i trebalo bi ih što češće koristiti, ja si prije spavanja stavim avokadovo ili bademovo, milina :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prva mješavina ulja koju koristim, jako sam zadovoljna :) Nisam probala avokadovo ulje, ali znam staviti masku na lice od jogurta, avokada i banane - milina :D

      Izbriši
  7. Ma kud si još morala spomenuti jasmin :D Obožavam jasmin :)) Ah... za sada samo pasem oči, jednom možda :DD

    OdgovoriIzbriši
  8. Imala sam Kiehl's Midnight recovery concentrate i bio mi je super , ovo ulje bajno zvuči ali držim se zasad Green Girl i njenih mješavina jer ona ipak poznaje moju kožu bolje od mene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Meni je Rodin puno bolji od Midnight recovery koncentrata :D

      Izbriši
  9. dosta skupo ulje ali ako ti je toliko dugo bilo na WL i kad vec na tvom licu radi posao kojim si zadovoljna - onda je i isplativo :) zvuci jako dobro!
    ja trenutno uvece koristim nuxe ulje, namazem ga na lice a posebno na podrucje oko ociju i ujutru je koza savrsena! zaljubljena sam u njega apsolutno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nuxe ulje još jedino nisam probala koristiti na licu, ali na ostalim djelovima tijela i kosi mi je zakon!

      Izbriši
  10. Predivno izgleda,i nije baš apotekarski a čini mi se da miriši do mene! Aj kad stignem bliže 30.počastim se,nadam se :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni baš izgleda apotekarski s ovim kapaljkama :)

      Izbriši
  11. Čim je u rangu sa EL ANR, vrijedi razmisliti. Moram malo guglati i možda završi i na mojoj WL :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo su prave kapljice luksuza :D I neka! Treba se nekad i počastiti. Zvuči jako dobro, ali nisam sigurna bi li izdvojila toliku svotu novca. Inače, trenutno koristim Nikelovo ulje noćurka i jako sam zadovoljna rezultatima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meli, drago mi je da si zadovoljna s uljem noćurka jer ga i ja obožavam, a ovo ulje, između ostalog, sadrži i noćurak :D

      Izbriši
  13. ovo stvarno zvuči kao čisti luksuz, no benefite koje opisuješ meni daju i serumi s c vitaminom, tako da neću patiti za njime :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nives, i bolje jer ćeš si uštedjeti puno novaca. Menije savršeno i skroz sam se navukla :)

      Izbriši
  14. Savršenstvo u bočici :) Obožavam jasmin :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Stvarno divno ulje :) Nešto za tebe je na stranici http://fantazija-ja.blogspot.com/2013/11/liebster-award.html
    :D

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)