Content

27. 12. 2013.

Prosinac u slikama



Prosinac.
Mjesec koji čekam cijelu godinu, mjesec zbog kojeg volim zimu. 
Prosinac je moj mjesec: mjesec Božića, blagdanskog ludila kada je sve nekako ukrašeno, živo, blještavo... 
Mjesec kada mi je rođendan (ove godine onaj okrugli) koji je točno za 2 dana :)
Mjesec kada slavimo Novu Godinu, kada radimo nove planove, sastavljamo nove liste, okrenemo novu stranicu u životu... Kada staru godinu ostavljamo za sobom, a u novoj obećamo da ćemo biti bolji i prema sebi i prema drugima. I da  ćemo uživati u životu jer život je jedan, da ćemo putovati, da ćemo... Da ćemo napraviti nešto što se do sada nismo usudili ili nismo imali prilike... Nemojte odustati, nikada nemojte odustati zbog straha. Trud se na kraju uvijek isplati. Ponekad je čovjeku teško i bori se sa svojim brigama, problemima i demonima, ali treba ustati, dočekati se na noge, jači krenuti u nove početke, bez straha... Stoga, svima vama želim da vam ovi blagdani i nadolazeća nova godina donese manje briga i problema, a više sreće, zdravlja i ljubavi da zajedno možete ostvariti sve svoje snove. Ili barem mali dio njih. Ipak ne valja kada vam se sve želje ispune odjednom - nešto treba ostaviti i za dogodine :)



Za mene je prosinac čaroban mjesec. Mislim da sam ovaj mjesec najviše vremena provela tražeći Yankee mirisne svijeće - one blagdanske. Budući smo se nedavno preselili u svoj stan, za mene je taj novi početak bio i novi korak u dekoriranju stana - trudila sam se neke kutke ukrasiti jednostavnim sitnicama da nam dom zrači toplinom, a među njima i Yankee mirisnim svijećama. Otkako sam ih probala, više ne mogu zamisliti da mi dom ne miriše po njima.
Ove godine izbor je pao na Christmas cookie i Snow in love mirisne svijeće.



Pokupovala sam i razne Yankee voskove, ipak ni njima nisam mogla odoljeti. Iako je Božić, nisam mogla odoljeti ni onim mirisnim notama oceana koji me toliko privlači :)
Čovjek uvijek radi planove u životu, mislim da mene osobno ti planovi nekako održavaju da se imam čemu nadati i što željeti. Tipično sam žensko što se toga tiče :) Stoga sam ovaj mjesec sastavljala razne shopping liste, wish liste, ali i planirala putovanje. Ako Bog da, iduće ljeto kada budem imala godišnji, suprug i ja putujemo u daleke trope, na bijeli pijesak, tirkizno more i palme. Još se mislimo između Mauricijusa i Sejšela, ali definitivno idemo! 



Ovaj mjesec samo opet radila, ali i često putovala. Od svih mjesta u kojima sam bila duž Dalmacije, najviše su me se dojmila Brela u koje nisam imala prilike prije otići.
Kada gledate tu mirnu prirodu i more, nekako uopće nemate osjećaj da je Božić pred vratima i da je zima.



Stoga si sami stvorite takav ugođaj u domu :) 
Češere sam našla na plaži u Brelima, malo sam ih posprejala snijegom u spreju. Svijeću koja nosi naziv "Snježna gruda" sam kupila u Konzumu, a tanjur u Emmezete. 
Pahuljice su iz Metroa. Voila! :D



Nisam mogla odoljeti ni Božićnoj zvijezdi sa zlatnim gliterima, a ni plišanom sobu (sob je kupljen u Kik.-u) :) 



Medenjaci i medena srca stalni su gosti na našem stolu tijekom blagdana ( a i duže ) :D



Da ne mislite da sam pokupovala cijeli dućan, nešto sam se i trudila sama napraviti. Tako sam u jednoj večeri napravila: medenjake, princeske, suhe kolačiće, nutella kocke, stollen (Njemački božićni kruh s kandiranim voćem i marcipanom), ušećerene bademe i vanilice :) Bila sam vrijedna, a kuća je mirisala po koloačićima :)



Okitili smo i jelku i uživali u treperavim žaruljicama :) 



... i vrućoj čokoladi s marshmallowsima :D Moje omiljeno piće!!



Suprug i ja smo malo shoppingirali. Doduše, ja sam puno više :D
Ovaj mjesec smo se stvarno natrošili useljenjem u stan - do najmanje sitnice koja nam je trebala tako da shopping nije bio velik, ali je bio sladak: Avene postava koja mi je najviše pomogla licu nakon onog groznog sapuna od ugljena (još saniram štetu), Yankee mirisni voskovi i svijeće, Avon bubble kupka koju sam dobila na poklon od prijateljice, Shiseido kist, Caudalie beauty elixir i Caudalie micelarna (koje sam zaboravila poslikati), te šećer na kraju: Estee Lauder Bronze Goddess parfemi - Capri iz 2011 sam uspjela napokon nabaviti preko prijateljice jer ga navodno u Hrvatskoj više nema. 



Posebno me se dojmio Estee Lauder Bronze Goddess novi parfem (lijevo na fotki) - tako predivno miriše: pijesak, kokos, palme, ocean...



Kupila sam i nešto odjeće i nakita, ništa pretjerano veliko i ništa sepktakularno, ali meni se jako dopada :) Posebno Accessorize ogrlica (79 kn):



... i Acessorize narukvice koje su mi se toliko svidjele da sam ih naručila iz UK.-a :)



A i suprug je bio darežljiv ove godine, mada stvarno nije trebao :)
Iako mi je rođendan tek za 2 dana, ja nisam mogla izdržati, a da ne otvorim poklon za rođendan. Što ću, nestrpljivo sam biće :)
A poklon je bio: Marc Jacobs Daisy parfem :D  Moj parfem koji sam naručila preko jedne internetske stranice nikada mi nije stigao i baš sam tugovala zbog toga (kao da nisu zaprimili narudžbu) stoga je suprug pažljivo slušao i znao što će odabrati :D



Ali tu nije kraj, ispričavam se što ću staviti donje rublje na blog, ali jednostavno vam moram pokazati ovaj Intimissimi grudnjak. Svuda me pratio po reklamama na panoima uz cestu. Svaki odlazak na posao, s posla i na put,  pratio me i jednostavno nisam mogla izdržati dok ga nisam kupila. Tako je divan :)



Ovo je bio zanimljiv mjesec, ispunjen prijateljima, obitelji, ljubavi i radošću.
I drago mi je da je bio takav. Još malo i proći će i ovaj mjesec i mi ćemo zakoračiti u Novu 2014.

Bila je to godina za pamćenje. Godina preseljenja, godina kada sam našla stalni posao, godina novih poznanstava, prijatelja... Iako nije bila godina putovanja, to ćemo promijeniti sljedeće godine :)
Bila je to godina kada sam otvorila svoj beauty blog


Proljeće 2013
S vama dijelila svoje novitete, svoja iskustva... svoje želje... Kada sam gledala vaše novitete, wish liste, mijenjala i nadopunjavala svoje... Godina kada sam upoznala drage cure sa sličnim željama, sa sličnim osobinama, sa sličnim razumijevanjima... Godina kojoj se nisam nadala!
Proljeće je bilo posebno divno - prvi objavljeni post u slikama (travanj 2013) :)


Ljeto 2013
Ljeto je bilo pravo vrijeme za shopping: Victoria's secret kostim, Yves Rocher Monoi de Tahiti kupke...poklon paketića dragih kolegica blogerica...


Jesen 2013
Jesen je bila malo tiša, radna, ali nimalo dosadna: bilo je tu noviteta, Yankee svijeća, Guerlan LE kozmetičkih noviteta, Chloe parfema...

I pregledom moje godine, dolazimo do zime:


Zima 2013

Zima - iako ove godine nije bila bijela, bila je vesela, blještava i u blagdanskom duhu. S divnim ljudima i riječima podrške, toplim riječima i internetskim dopisivanjima :)

Bilo je to divno iskustvo - otvoriti blog, upoznati osobe koje dijele tvoje mišljenje, želje - čitati i pisati beauty postove, fotkati, dijeliti dio sebe...
Nadam se da ćemo i u sljedećoj godini dijeliti svoja iskustva i želje jedni drugima :)

Želim vam da ostvarite svoje snove i da nikada ne odustajete od sebe i svojih želja! 
Do sljedećeg posta u Novoj 2014.g. ja se odjavljujem :D
Nadam se da vam je ovaj mjesec bio dobar, a ukoliko nije - ostaje vam još malo dana da se potrudite da 2013.g. pamtite po dobrom :)

Pusa

66 komentari:

  1. Prekrasne fotke kao i uvijek,kao profesionalne :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene je ponajprije oduševio ovaj tekst u postu :) Iskren i pun lijepih želja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana Marija, hvala ti! Trudila sam se ne biti previše srcedrapajuća jer mi nije bio cilj ljude rasplakati nego im datinadu da sve u životu nije tako strašno koliko nam se u prvom trenutku učini i da svaki problem ima svoj izlaz, samog a treba naći :D
      Kiss

      Izbriši
  3. "... Nemojte odustati, nikada nemojte odustati zbog straha. Trud se na kraju uvijek isplati. Ponekad je čovjeku teško i bori se sa svojim brigama, problemima i demonima, ali treba ustati, dočekati se na noge, jači krenuti u nove početke, bez straha..."

    Ovo sebi govorim vec dugo vremena. Rasplakala si me, moram prizneti. Divna godina za tebe, divan mesec, divni komadi i predive YC svece. Sve najlepse draga moja u novoj 2014. i da za tebe bude jos bolja, lepsa i ispunjenija nego ova na izmaku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena, hvala ti od srca!
      Nadam se da su ipak bile suze radosnice i da sam ti dala malo hrabrosti da svi možemo sve što hoćemo, samo se treba dovoljno potruditi i biti uporan u onome što želimo.
      Divna mi je godina bila, a jednim dijelom i zbog tebe - našeg poznanstva, prijateljstva, riječi koje izmijenimo, shoppinga koji obavljamo jedna za drugu, paketića koje jedna drugoj šaljemo kada sve skupimo... :*

      Izbriši
  4. Prekrasno!! Od svijeća, dekoracije doma, kolačića (bome si bila vrijedna!), parfema, a grudnjak - mama mia :D Savršen je! Nadam se da ću se sjetiti čestitati ti rođkas :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D
      Dovoljno je što si se već sada sjetila :D kiss

      Izbriši
  5. Prelepo kao i svaki mesec.:)) Želim ti sve najlepše u 2014.godini, da ti bude bolja od svih dugih do sada i nadam se da ćeš nastaviti sa mesečnim postovima u slikama.:)

    Da li su ovo Avene skin recovery i Triacneal kreme na slici? Koji aparat koristis i da li sredjujes slike u nekom programu?
    Zaista izgledaju kao profesionalne.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Stasha, pridružujem se željama kako tebi tako i cijeloj tvojoj obitelji :)
      Da, na slici su Avene termalna voda, Avene Clean-ac umivalica, Avene skin recovery krema i Triacneal krema :D
      Probala sam sve i svašta, ali jedino mi ovo pomaže - u kombinaciji s Caudalie beauty elixirom koji mi smiruje upale i Vichy normaderm pilingom koji koristim dva puta tjedno.

      Koristim Nikon d5100 (dslr fotić), a kada objavljujem mjesečne postove u slikama volim ih malo obraditi - koristim Photoshop radi efekata. Photoshop mi je zakon, iako ja nisam nešto posebno stručna - znam učiniti da fotka bude jače boje, znam maknuti one ružne žute tonove sa fotke, smanjiti fotku na potrebnu veličinu ili pisati po njoj :) Inače, imam i instalirane Florabella dodatke, ne znam kako da to objasnim - već su u svakom dodatku učinjene promjene pa ga samo primjeniš na fotku - tako ti fotka može izgledati crno-bijela, boje vanilije, vintage, dodati zrake sunca, izoštriti ju... To sam davno kupila preko neta iz SAD.-a i ne znam da li ima za skinuti besplatno.

      Izbriši
  6. Kako prelijepo! Uživala sam u apsolutno svakoj slici ali i rečenici! Baš si divno sumirala cijelu godinu i jako mi je drago da ti je bila uspješna i sretna! <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivno, ja ne znam sta vise da kazem na ove tvoje postove sa slikama :) toliko preneses neki ugodjaj na mene da se skroz uzivim u ono sto pises i u slike koje gledam!
    Sretni ti praznici a i rodjendan, i zelim ti da ti se ostvare sve zelje koje si zamislila <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Melisa, od srca želim sve najbolje tebi i tvojima :)

      Izbriši
  8. Mirisne i ukrasne svijeće i svijećnjaci su pomalo moja opsesija i ja ih imam po cijelome stanu. Također obožavam medeno srce i za Božić sam pravila takav kolač i moram priznati da su istog okusa kao kupovni.
    U tvojim postovima savršene slike su već klasika ali tekstovi me također uvijek oduševe. Tako si i ovaj put napisala divan tekst pun lijepih želja. Sada ja tebi želim sve najbolje u Novoj godini, da ti se ostvari sve ono što poželiš i zamisliš, da uživaš u društvu svojih najmilijih i da putuješ, voliš i uživaš u svakome danu :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, hvala ti :D
      Mirisne svijeće su također i moja opsesija :D
      Hvala ti na divnim željama, želim ti također da sve što si poželjela, neka ti se i ostvari :D

      Izbriši
  9. Obozavam ove tvoje postove, uvek ih pogledam po par puta :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasno! Stvarno sam uživala u ovom postu, divnim slikama i iskrenim riječima. Meni je ovo također bila posebna godina, udala sam se i započela pisati blog :) Hvala ti ne lijepim željama za Novu 2014! Također ti želim sve najbolje u Novoj godini i za rođendan te da bude još puuuno ovako divnih postova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mona, hvala ti :)
      Ponajprije - želim vam svu sreću u braku - puno zdravlja i ljubavi :) Također, sve najbolje i u Novoj 2014 :D

      Izbriši
  11. Ostala sam bez teksta... Sve najlepše želim od <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš divan članak <3 Kao i slikice.
    Vidim da si se skroz navukla na Yankee Candle, ja nisam od ljeta kupila nijednu :-( Drago mi je pročitati da ti je ova godina bila ispunjena, meni je bila jedna od gorih i jedva čekam da završi.
    U svakom slučaju, sve najbolje u 2014. i nadam se da ćeš otići na željeno putovanje (evo, ja sam već unaprijed ljubomorna :-D )!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, želim ti da ti Nova 2014. bude ispunjena svime što ova 2013. nije bila :)
      Hvala ti draga :D

      Izbriši
  13. Divan post,draga moja Sara!Gustala sam kao i svaki put...Kad sve zbrojim ja sam zadovoljna sa 2013.,bitno da je zdravlja,a sve drugo ce doci!I tebi zelim da ti i iduca godina bude ovako lijepa kao ova,i da gledamo slike sa putovanja koje planirate:-)
    Sad si mi dala inspiraciju,mogla bi i ja traziti neku egzoticnu destinaciju da malo pobjegnemo dragi i ja!!!
    Pusa!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :D
      Znaš, mi uopće nismo bili nigdje na medenom mjesecu i svih ovih godina koliko smo zajedno, putovali smo jedino u Francusku. Tako da - odmor nam treba pod hitno, a ako ne odemo sada negdje daleko, teško da ćemo kasnije moći kada budemo stariji i kada budemo planirali obitelj :) Treba iskoristiti ovo vrijeme i nadam se da ćemo za tako daleki put uspjeti uštedjeti da odemo :D Želim ti da i vi otputujete negdje daleko, daleko od ovog urbanog života i par dana date "mozak na pašu" :D

      Izbriši
  14. Krasan mjesec i predivne fotke ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Divan je tekst, i odlican post :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Divan post, kao i uvijek :)
    Nadam se da će ti iduća godina biti još bolja i sretnija :*

    P.S. patim za ovim grudnjakom, slijedi i mene posvuda, no Intimissimi diskriminira nas s povećim grudima :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nives, hvala ti od srca. Također želim sve što si i sama možeš poželjeti :D

      Btw, primjetila sam to u Intimissimiju, baš šteta :/

      Izbriši
  17. Ajme mora :)
    Grudnjak je vrh!!!!
    Sve najbolje ti želim za rođ i blagdane:)

    OdgovoriIzbriši
  18. Izabrala si divne svijeće i voskove. Mogu misliti kako lijepo mirišu. <3

    OdgovoriIzbriši
  19. Kod tebe uvijek divne slikice, uzitak je gledati ih doista... Jako si lijepo ovo napisala, sve najbolje ti zelim u novoj godini, neka ti se ostvari sve ono sto si i sama zelis.. I da nas nastavis uveseljavati svojim postovima :)))

    OdgovoriIzbriši
  20. Predivno...želim ti najljepši rođendan do sada, te još ljepšu 2014. godinu! Od početka te pratim, ali rijetko kada ostavim komentar, ali čitam te... :))) Jedva čekam novi post u 2014.!!!!! :)))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tinuška, hvala ti :D Također želim sve najbolje :D

      Izbriši
  21. Obožavam tvoje fotografije, besprijekorno prekrasne kao i uvijek <3

    OdgovoriIzbriši
  22. Sretan ti rođendan, sad već sa zakašnjenjem :) Dobra neka godina, baš mi je drago :) I totalno sam ljuuubomooorna na putovanje, aaah!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D
      Ne moraš biti, to je tek moja želja, a da li će se ostvariti, vidjeti ćemo :)

      Izbriši
  23. Fotke su savrsene, ne znam sta bih pre izdvojila. Grudnjak je fenomenalan, odusevila sam se :)

    OdgovoriIzbriši
  24. ovo je prelep post Saro :))
    drago mi je da ti je 2o13 bila tako lepa i ispunjena,
    pa ti želim da u narednoj godini ostvariš i ta putovanja koja si poželela :)
    fotografije su divne, uživala sam opet :)
    i meni je drago da si rešila da pokreneš blog, i da nas svaki put iznova
    očaraš novi postom :)
    MJ Daisy je moj omiljeni parfem,sad smo sestre po parfemu :DDDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeeeej, znala sam da imamo nešto zajedničko :D
      Lena, hvala ti :D

      Izbriši
  25. Tvoje fotografije su uuuvek savršene! :) Imamo iste medenjake :D Sada me jako zanima kako miriše EL, čim neko spomene kokos odmah sam zainteresovana. Sve najlepše ti želim u novoj godini! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, hvala ti :D
      EL je odličan, ne mogu mu odoljeti čak ni zimi, mogu samo zamisliti kako će tek doći do izražaja na +30 :)

      Izbriši
  26. Divno kao i uvijek draga Sara! Za grudnjak se neće nitko pobuniti, dapače, više grudnjaka na blog! Hihihi :))
    Kako bih voljela da snimaš videe pa da nas počastiš turom po svojem stanu, sigurna sam da ste ga predivno uredili.. A za 2014.-u se već mogu radovati fotkama sa Sejšela :))

    Želim ti sve najnajnajbolje, da si ostvariš sve želje, precrtaš mnogo stvari s popisa i wishlista, ali najviše da te u svemu prati zdravlje! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Josipa :D
      Hahaha, nisam ti ja baš stručna u snimanju tura po stanu, a ionako još nije cijeli uređen :D

      Izbriši
  27. Često čitam tvoj blog, ali rijetko komentiram....tvoje divne slike mi oduzmu previše vremena pa nemam više vremena da ostavim komentar :))) sve je jako divno, parfemići su super, želim ti svako dobro u 2014., te da još više objavljuješ postove ;)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tinuška! Želim tebi i tvojoj obitelji sve najbolje povodom blagdana :D

      Izbriši
  28. Prekrasno Sara! I kad pomislim da me više ne možeš iznenaditi, svaki put me oduševiš predivnim fotkama, tekstom i ukusom <3

    OdgovoriIzbriši
  29. Tvoji mjeseci u slikama naprosto ostavljaju bez daha <3 i ja sam dosta putovala ovog prosinca, taman sam se vratila i bila sam isto u Dalmaciji i stvarno ne bih rekla da je tamo zima, sve se zeleni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Mirna, hvala ti :D
      Drago mi je da si putovala, neka ti i ova godina donese mnoga radosna putovanja, dođi nam opet u Dalmaciju :D

      Izbriši
  30. Tvoje slike su uvek čarobne i svetske <3
    Brusić je savršen!!!

    OdgovoriIzbriši
  31. obožavam tvoje fotke, ove zimske su posebno bajkovite :D

    OdgovoriIzbriši
  32. Obožavam tvoje slike! :) Baš imaš talent za fotkanje, uvijek me ostaviš bez riječi! :)

    OdgovoriIzbriši
  33. Slike ostavljaju bez daha. Stvarno. Vrijeme je i da ja uložim u jedan tako dobar fotić.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, nećeš pogriješiti :) Kada ga uzmeš, biti će ti toliko neobičan, a toliko zanimljiv da ćeš ga poželjeti istraživati i igrati se njime. A kao rezultat nastaju odlične fotke koje nisi niti planirala fotkati :D

      Izbriši
  34. Tvoje me fotke ostavljaju bez daha, obožavam ovaj tip postova kod tebe. Molim čim više ovakvih pregleda :).

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)