Content

26. 01. 2014.

Lush Catastrophe cosmetic svježa maska za lice



Sjećam se kada je još Lush bio otvoren kod nas u Splitu. Svaki slobodan trenutak provodila sam u njihovom dućanu i uživala u mirisima oko sebe. Nisam probala mnogo njihovih stvari – uživala sam u mirisma kuglica za kupanje (najdraža mi je English Garden), maskama za kosu i upravo ovoj maski za lice.


Lush Catastrophe cosmetic je bila moj prvi proizvod koji sam kupila od Lusha i koristila sam ju dugo vremena. Kako je Lush otišao iz Splita, tako je i maska bila zaboravljena, sve do nedavno kada me kolegica blogerica podsjetila na nju :) Hvala ti Majo!
Lush Catastrophe cosmetic svježa je maska za lice što znači da ju obavezno morate čuvati u hladnjaku, koristiti po uputama i potrošiti u roku koji vam je naznačen.

Dolazi zapakirana u klasične Lush crne posudice koje se skupljaju i recikliraju. Osim što Lush teži prirodnom, on također teži i reciklaži (čuvanju prirode) i baš zbog toga mi je još nekako draži!

Maska sadrži komadiće svježih borovnica koje su pune antioksidansa, plavu kamilicu koja smiruje, irsku mahovinu, bademovo ulje i kalamin. Namjenjena je smirivanju upalnih procesa, iritacija i crvenila.
Iz Lusha je opisuju na slijedeći način „U zadnje nas vrijeme majčica Zemlja sve češće - prirodnim katastrofama poput potresa, poplava, razdoblja dugih suša - upozorava da pretjerujemo i da bismo trebali malo stati na loptu. Kada to isto počne raditi vaše lice, odmorite malo uz Catastrophe Cosmetic. Borovnica, kalamin i kamilica umirit će crvenilo i flekice.“

I  mogu vam reći da odlično odrađuje svoj posao.


Tekstura joj je gušća, osobno me podsjeća na maske od gline, ali divno se razmaže po licu iako se morate malo jače potruditi. Onaj osjećaj koji pruža na licu je neopisiv. Ona smiruje, a ujedno i hrani kožu. Mislim da je ovo jedina maska ovakve teksture za koju zaboravim da mi je na licu.  Bez zatezanja, bez isušivanja, čak i na mojoj dehidriranoj koži.
Mislim da bi je mogli koristiti svi, pogotovo osobe koje imaju osjetljivu kožu lica.
Nakon što se maka osuši na licu, ona se lagano počne mrviti, ali vaše lice to nikada ne bi reklo jer se ispod maske osjeća sjajno, nahranjeno, bez zatezana i isušivanja. Ja često zaboravim da ju imam sve dok ne vidim da mi sitne mrvice padaju ispred nosa :D
Držim je 10ak minuta, a potom se umijem mlakom vodom.

Lush, nemam riječi – fenomenalno :)



Budući se radi o svježoj maski za lice, morati ćete ju potrošiti u otprilike 2 mjeseca. Malo je iritantno što se mora držati u hladnjaku, ali meni baš godi kada ju hladnu nanesem na lice.
Za oko 75 g proizvoda izdvojiti ćete 59 kn. 
Dostupna je online, ali u i njihovim dućanima u Zagrebu.

Sastojci:
kalamin puder (Calamine Powder), talk (Talc), gel irske mahovine (Chondrus crispus), svježe borovnice (Vaccinium myrtillus), glicerin (Glycerine), bademovo ulje (Prunus dulcis), apsolut ruže (Rosa damascena), ulje plave kamilice (Matricaria chamomilla), ulje slatke naranče (Citrus sinensis), *limonen (*Limonene), metil-ionon (Methyl Ionone), miris (Perfume).


Jeste li probali? Imate li neku masku od Lusha koju biste preporučili?

17 komentari:

  1. Probala sam Mask of Magnaminty i obožavam je :D No, čini mi se da bi sljedeći put mogla isprobati upravo ovu, jer mi se čini da bi mi odgovarala :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta mi je slijedeća na listi, vidim da je dosta hvaljena :D

      Izbriši
  2. Drago mi je da ti je odlična. :D Ja maske više ni ne koristim, dosta mi je razočarenja. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam.. ako ti maske iritiraju lice, bolje ne eksperimentirati :)

      Izbriši
  3. Znas da je moja omiljena mask of magnaminty, ali i ovu bih probala, samo neka je prirodno pa makar morala do frizidera setati po nju :)

    OdgovoriIzbriši
  4. nemam , nista od Lusha nisam koristila ....
    ova maska i zvuci i izgleda fenomenalno =))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ona stvarno odlična :) Neki proizvodi mi baš i ne djeluju, ali ova maska mi je zakon!

      Izbriši
  5. Joj da imam gde ovo da kupim... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, znam... Rado bih ti poslala, ali budući je svježa maska u pitanju, Lush ima dostavu odmah sutradan na kućnu adresu i odmah se mora staviti u hladnjak. Bojim se da bi putem propala :/

      Izbriši
  6. Ova je sljedeća na redu :D Probala sam BB Seaweed i Rudolph LE masku...obje su zakon, a sudeći po recenziji i ova je. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nema na čemu! :D Drago mi je da san te podsjetila. :D
    Meni je preodlična i sigurno ću ju ponovno kupit čim me put odnese do Lusha.

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja sam imala samo mask of Magnamity, a o ovoj sam već čula puno pohvala. Momentalno imam dosta maski i čim se nazire dno, kupujem ovu :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam je isprobala, ali mi je bila odlična Brazened Honey, nju sam kupovala nekoliko puta :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Imala i voljela <3 divna maska ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam je probala, ne znam zašto, ali nikad nisam bila previše luda za Lush-om, uvek bih ušla u radnju, razgledala, onda bi mi pripala muka od prejakih mirisa i to bi bilo to.

    OdgovoriIzbriši
  12. sjećam se kad su bili u spliu a tek mirisa u dućanu... imala sam najvise one kugle za kupanje. steta stood tada nisam vise nista njihovo probala :(

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)