Content

12. 01. 2014.

Vichy Aqualia Thermal Night Spa



Prva pomisao kada sam ugledala najavu ove Vichyjeve kreme bila mi je: Zen.
Znate onaj osjećaj opuštenosti, kada ste lagani kao perce i ništa vas ne muči i ne brine – kao da lebdite u nekom drugom svemiru?! Točno tako sam se ja osjećala dok sam gledala reklame ove kremice: malo spa doživljaja, malo predivne boje lagune… I jedva sam dočekala da isprobam ovu kremicu!
Iako mi je malo dulje trebalo da je kupim jer su se nagomilale druge stvari u novitetima, napokon sam si ju priuštila prije par mjeseci.
Vichy Aqualia Thermal Night Spa kremu možete nabaviti u svim ljekarnama, po cijeni od oko 205,00 kn (27 EUR).


Krema dolazi u predivnoj staklenoj ambalaži modre boje. Ono što me iznenadilo je upravo njena militraža: krema sadrži čak 75 ml što je svakako plus!
Jedini minus koji nalazim ovoj kremi je to što dolazi u teglici, a nije predviđena plastična špatulica za doziranje kreme. Mrzim kada imam tako puno kreme u teglici i kada ju moram nanositi prstima, nije mi to baš higijenski. Ali, budući da obožavam ovu kremu, to ću joj oprostiti.

Krema ima predivan miris, blagi, niti malo prejaki ili napadni.
Nježne je aqua boje, moje omiljene ljetne boje. Kada ju samo pogledam imam osjećaj da uranjam u neke daleke tropske lagune :)

Krema je lagane, gelaste teksture, niti prerijetka, niti pregusta. Izuzetno se lagano nanosi i razmazuje. Ne ostavlja tragove i nije ljepljiva jer se na mojoj žednoj koži odmah upije. Iz Vichyja je nazivaju noćnom maskom koju ne ispirete nego je ostavite da djeluje preko noći.
Bogata je Vichy termalnom vodom, pa upravo njoj pripisujem smirivanje kože i crvenila. Ako niste znali, Vichy termalna voda bogata je s čak 15 minerala. Osim toga, sadrži i hijalurnosku kiselinu koja pomaže zadržavanju vode u koži pa na taj način hidratizira.
Divno zagladi i omekša kožu. Nemojte očekivati djelovanje na kapilare, pigmentacije, pore, mitesere ili prištiće – ona jednostavno nije predviđena za to. Ona je više tu da hidratizira i nahrani kožu, da pruži osjećaj opuštanja bez znakova umora i rekla bih, regeneracije (divno obnavlja kožu!).

Budući ja imam jako dehidriranu kožu lica koja se zimi čak zna i perutati ako je dovoljno ne nahranim, ova kremica mi ne nahrani kožu lica kako treba. Nemam osjećaj zatezanja niti ništa slično dok je nanesem, jednostavno mi nije dovoljna za moj tip kože u ovo zimsko vrijeme. Budući sam prošlo ljeto imala njene testere, mogu sa sigurnošću reći da je za mene ona idealna ljeti, pogotovo nakon kupanja ili sunčanja. Ona divno nahrani lice, rashladi ga i pruža baš onaj spa osjećaj koji mi je ljeti idealan na +30.

Krema mi nije izazvala nikakve iritacije, isušivanja ili prištiće.
Ne sadrži parabene.
Vrijedi 12 mjeseci od otvaranja. Iako joj je cijena malo veća, zbilja jako dugo može trajati.


Mislim da bi najbolje odgovorala suhoj, dehidriranoj koži u ljetnim mjesecima jer vam u ovo zimsko vrijeme jednostavno neće biti dovoljna hidratacija.
Mogle bi je čak koristiti i osobe s mješovitom kožom, ali nisam sigurna kako bi djelovala na osobe s masnom kožom lica. Bojim se da njima baš i ne bi odgovorala, ali kako smo svi mi različiti i imamo različitu kožu, bilo bi super kada bi prije kupnje nabavili tester.


Ukratko: obožavam ovu kremu i jedva čekam toplije mjesece da ju mogu koristiti svaku večer :)

Jeste li probali?

16 komentari:

  1. Probala sam tester ove kreme i fenomenana mi je bila. Jako je lagana i nemasna mislim da bi svima bila savrsena. Ja imam mesovitu kozu ali cini m ise da i masnokosci mogu da je koriste. NIkad nisam videla laganiju kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, ako bi odgovarala i masnoj koži, mislim da bi onda ova krema bila idealna :D

      Izbriši
    2. Moja je masna, i meni je bila super :) Nakon nje mi je koža ujutro bila jednostavno bolja, drugačija.

      Izbriši
  2. Nisam ju isprobala ali ni neću s obzirom da imam masnu kožu, pa kako si i sama rekla mislim da mi baš ne bi odgovarala. A i ove zime sam si našla odličnu kremu za hidrataciju (naravno opet od Yves Rocher) jer iako imam masnu kožu po zimi znam imati isušene dijelove koji se perutaju ali s ovom kremicom više nemam tih problema. Baš si dobro rekla, svi smo mi različiti i nekome nešto odgovara ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. YR ima dobre proizvode, nekada davno sam koristila njihove gelove za umivanje, pilinge... Stvarno su dobri :)

      Izbriši
  3. Apsolutno se slažem s tobom, gelaste teksture i ne može biti dovoljna za zimu, osim kod jako masne kože. Takav je i moj dojam. Dobra krema ali u toplijim mjesecima.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja jako volim ovu kremu, videla si već :)
    drago mi je da si i ti njome oduševljena :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Preskocicu. Ipak trazim nesto sto ce dubinski hidrirati, ali upamticu je za leto. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvuči super. Tko zna, možda bi i nama masnokošcima bila super, ali baš kao maska za lice. Da se nanese na lice, ostavi neko vrijeme i onda obriše višak maramicom. Treba i nama njege :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo mi je jako korisna recenzija, do nje sam imala utisak da ova krema spada u jače, hidratantnije i razmišljala sam da je kupim za periode kada mi je koža posebno dehidrirana, sada svakako neću!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bila mi je super, iako sam koristila samo testere, ali mi se kioža lica nekako čudno s njom zagrijavala :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Slažem se sa recenzijom. Za suhu kožu ali samo ljeti. Zimi nam treba nešto puno hranjivije.

    OdgovoriIzbriši
  10. Budući da imam jako suhu kožu lica, super mi je ova tvoja recenzija. Malo mi se čini skupa ali sigurno se isplati uložiti kad je krema dobra. Ja sam trenutno zadovoljna nekom Lorealovom kremicom, iako sam još u fazi testiranja ali za sad mi je super.

    OdgovoriIzbriši
  11. Masna koza ali zimi se malo peruta na nekim dijelovima. Nazalost na to malo perutanja ova krema mi totalno podbacila...

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)