Content

08. 02. 2014.

Bioderma Sebium serum



Danas vam donosim recenziju Bioderma Sebium Seruma za kojeg bez pretjerivanja mogu reći da mi je spasio lice.
Bilo je vrijeme da na meni napokon počne nešto djelovati!

Da bih vam dočarala kako je ovaj serum djelovao na mene, evo malog uvoda: 
Nikada nisam imala problema s licem, čak niti u pubertetu. Naravno da svi  mi imamo one dane u mjesecu i da imamo tu i tamo pokoji prištić ili zbog hormona ili zbog hrane, a ni ja nisam iznimka. Imala sam par zatvorenih komedona na području čeljusti te nekoliko mitsera po nosu - ništa strašno. 
I onda sam se išla napraviti pametna pa sam odlučila sama očistiti svoje lice vjerujući da će mi "magični" prirodni sapun od aktivnog ugljena u tome pomoći i preko noći me riješiti mitesera. Nije ni pomoglo to što je sapun imao sve pozitivne komentare na FB stranici.
I tako sam koristila taj sapun mjesec dana. Već nakon otprilike 2 tjedna, počele su mi svakakve gadosti izlaziti na licu, ali sam ga nastavila korisititi jer je pisalo da to tako mora biti, vjerujući da će se male gadosti povući. Ali se nisu povukle. Nakon mjesec dana bacila sam ga u smeće i od tada se pokušavam riješiti (neuspješno, već skoro 8 mjeseci) svega što mi je izašlo na površinu kože, kao da se 30 godina skupljalo pod njom. A to nije nimalo lagan posao! Tek sada razumjem cure koje se bore s aknama :/
Ispočetka uopće nisam mogla otvoriti usta koliko je gadosti bilo, da ne pričam o tome da mi je koža popucala na mjestima gdje su se pojavile potkožne, okrugle i tvrde na dodir akne! 
Od tada sam probala većinu umivalica, tonera, krema, seruma... Ništa mi nije tako učinkovito i brzo pomoglo kao ovaj Bioderma Sebium serum. 
Moje lice je bilo u takvom stanju da nisam znala bi li plakala ili psovala samu sebe. A probala sam sve. Ljudi koje poznajem upirali su prstom i mene i pitali "što ti se desilo s licem", "Nikada nisi imala problema, lice ti je uvijek bilo čisto"... Čak me i frizerka pitala isto... Nisam više znala što da radim, već sam bila luda: manje sam izlazila iz kuće i koristila pudere, otišla sam provjeriti hormone, izbacila sam šećer i spicy stvari iz prehrane, meso, jela sam samo kuhano... Ništa... 

A onda je Anchi na svom blogu pisala o ovom serumu i odlučila sam ga nabaviti. Obišla sam većinu ljekarni u Splitu, ali svuda je bila nestašica, pa sam ga na kraju naručila s interneta :) I hvala Bogu da jesam! Ovo je malo čudo u tubi od 40 ml! Već me preko prve noći riješio manjih problema s licem i nekih crvenih mrlja, a u samo tjedan dana mi je smanjivao potkožne akne i tako očistio lice oko 30%. Nevjerojatno!



Bioderma Sebium Serum dolazi u plastičnoj tubi od 40 ml i košta oko 100 - 120 kn, ovisno u kojoj ga ljekarni kupujete. Ljekarne često znaju imati popuste ili promocije Bioderma proizvoda pa ga i na taj način možete nabaviti za 80.-ak kuna.

Serum je namjenjen njezi masne i mješovite kože, a koristi se povremeno jer već na drugom mjestu u listi sastojaka (odmah iza vode) sadrži glikolnu kiselinu. Glikolna kiselina poznata je u rješavanju problema s prištićima i aknama, ali s njom ne valja pretjerivati!
Zato na poleđini ovog seruma stoji da se isti koristi svaku drugu večer! Obavezno koristiti samo navečer (nikako po danu)!
Ja sam ga prvih 7 dana koristila svaku večer, a budući da nemam masnu kožu, nanosila sam ga samo na djelove lica zahvaćene gadostima i to na način da bih namazala cijeli taj dio (a ne samo pojedini prištić ili aknu). Naravno - nakon što očistite lice od svih nečistoća i makeupa!
Nakon 7 dana svakodnevnog korištenja, koristila sam ga svaku drugu večer, a onu večer kada nisam nanosila ovaj serum, na cijelo lice bih nanjela Avene Skin recovery kremu.



Serum se preporučuje koristiti mjesec dana (4 tjedna), a onda napraviti pauzu od mjesec dana, pa krenuti ispočetka.

Serum dolazi u tubi koja je mekana na dodir i bez problema proizvod možete istisnuti vani. A da bi spriječili istiskivanje previše proizvoda, tuba sadrži mali vrh. Zgodno i praktično.

Serum je potpuno prozirne boje, a tekstura mi je kao u većine seruma. Da se lijepo razmazati i zbilja ga nije potrebno puno. 
Ne mogu dokučiti miris ovog seruma. Osjetim ga samo u tisućinski sekunde kada skinem poklopac, a onda danima ništa. Čak je i mama komentirala njegov miris - nešto blago, osvježavajuće, ali skroz neprimjetno.
Lijepo njeguje lice, ne isušuje, ne zateže
15ak minuta od nanošenja serum se osuši na licu i stvara jedan prozirni film koji počinje malo zatezati, ali ništa pretjerano čak ni na mojoj dehidriranoj koži pa vjerujem da mješovita i masna koža zatezanje neće ni osjetiti. Super mi je što se osuši jer ja nemirno spavam i na ovaj način sam osigurana da moj jastuk neće popiti više seruma nego moje lice :)



Ujutro kada se probudim, lagano se umijem, serum se odmah skine pod mlazom vode, a lice je nekako čistije, blistavije, zaglađenije, kao da mu je vraćen svjež izgled.
Manje nepravilnosti su poravnate, crvenilo je smanjeno. Veće nepravilnosti više nisu onako upaljene i crvene, vidi se da pomalo prolaze i nestaju
Koža uokolo nepravilnosti nije isušena ni perutava. Na većim nepravilnostima primjećujem da glikolna kiselina u ovom serumu ljušti taj stari sloj kože, ali samo na tim nepravilnostima, ali ta kožica kao čepić se već pri samom brisanjuu lica ručnikom skida. Nevjerojatno!

Iskreno vam kažem, ovaj me serum oduševio! Mislim da je to najviše zbog toga što sadrži glikolnu kiselinu (jer vjerujem da mi ona najbolje pomaže). Nije da mi se lice očistilo preko noći, ali od svega što sam probala, ovo stvarno djeluje!
Iako svi mi imamo drugačije lice, iskreno se nadam da će vam ovaj serum biti odličan koliko i meni!


Kao i kod svih kiselina u preparativi, nemojte da vam padne na pamet otići na sunce (pa makar i bilo oblačno!!!) bez zaštitne kreme sa spf!! Budući da ja koristim većinom Shiseido pudere, uzela sam Shiseido spf kremu o kojoj ću vam ubrzo pisati.
Budući da se koža ljušti, stari sloj kože odlazi i stvara se mladi, a izloženost sunčevim zrakama bez zaštite može stvoriti kontraefekt! Zato - kada koristite kiseline (neovisno da li je to salicilna, glikolna, mliječna...) - uvijek koristite i spf!

Što vi kažete - da li ste probali Bioderma proizvode?

31 komentari:

  1. Nisam probala ovaj serum, a po tvom opisu čini mi se da mi i ne treba jer nemam tolikih problema s gadostima na licu. Svakako je lijepo znati da je proizvod učinkovto (u slučaju potrebe). :)
    Martina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Martina (i zavidim što ti nešto ovakvo ne treba) :) Ja jedva čekam vratiti lice u stanje u kojem je bilo :)

      Izbriši
  2. Još jednom, jako mi je drago zbog tebe i što ti se lice pročistilo. :) Ja se nadam da će kiseline imati dobar učinak i na mojoj koži, no moram si prvo kupiti novu kremicu sa SPF-om, ova moja Vichy je pri kraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga. Držim fige da i tebi glikolna kiselina bude super :)

      Izbriši
  3. A joj, bas mi je zao sto ti se to sve izdogadalo s licem. To je jos jedan dokaz da smo svi mi razliciti i da nekome nesto odgovara a drugome ne. Ja nisam isprobala taj sapun ali nakon tvog iskustva niti zelim. Drago mi je da si ipak nasla spas i proizvod koji te je pomogao :-) Ja sam u pubertetu imala problema sa licem tako da te skroz razumijem i znam kroz sto si prosla. Nadam se da ce ti se koza ubrzo skroz ocistiti :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, hvala ti :) Ne ponovilo se više :)

      Izbriši
  4. I ja sam kod Anchi čitala o njemu, ali nisam ga još kupila :) moram, moram, svi ga hvalite :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, što je nekima LRP Effaclar Duo, to je meni ovaj serum. Budući znam da si reagirala na LRP kremu, možda da prvo probaš tester da ne bi reagirala i na ovaj serum?

      Izbriši
    2. Nisam nigdje imala tester za nabaviti, ali evo, kupila sam ga, danas mi je stigao i baš me zanima hoće li i meni pomoći kao tebi :)

      Izbriši
  5. Odlična recenzija. :D I sama koristim ovaj proizvod i pisala sam o njemu. On je definitivno jedini proizvod koji me brzinom munje riješi prištića. I ja vam ga preporučam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još jedna :) Drago mi je da nas ima :)

      Izbriši
  6. Kako smo već pričale o ovom serumu sada sam još odlučnija u želji da ga kupim :)
    I stvarno mi je drago što ti je nakon onog katastrofalnog sapuna nešto pomoglo pri oporavku kože.

    Sve što sam htjela znat saznale sam iz ove recenzije :)
    Hvala Sara!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti biti dobar koliko i meni :)

      Izbriši
  7. E pa super. Jos i ranijekad si reklada ti je taj sapun unistio lice bas sam se zacudila. Nisam niakd cula tako nesto, ai meni je bio dobar. Bas sam razmisljala da probam Sebium Serum a i predlozicu ga i sestri. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da je tebi taj sapun bio super, to ti je samo dokaz koliko smo različiti i da ne moraju uvijek svima odgovarati iste stvari ;)

      Izbriši
  8. stavljam na wl , i probam cim pre , nemam velikih problema sa licem , ali jeste za moj tip koze , pa sto da ne , povremeno ipak dobro dodje ciscenje ...
    Bas je dobro da je tebi toliko pomoglo , obzirom da smo upuceni sta ti je taj sapun uradio.....=(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lana, hvala ti :) Mislim da nećeš požaliti jer ovaj serum uvijek dobro dođe i lijepo ga je imati pri ruci :)

      Izbriši
  9. Zvuči vrlo interesantno. Ja nisam imala sreće sa Bioderma Global kremom, nije mi ništa nažao učinila, ali nije ni ništa poboljšala. Sada koristim jedan serum baziran na hijaluronskoj kiselini i kroz par dana koža me više ne zateže i ja sam u ekstazi. No, treba mi neki dnevni serum, jer se ovaj samo uveče nanosi. :/ Ovaj ne znam da li ću isprobavati, ali je primamljiv.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrena moram biti i priznati da mi je ovo prva stvar od njih koju sam probala (osim micelarne koju namjeravam opet uzeti), Ovaj serum ti nije definitivno za dan, možda da potražiš nešto njegujuće i lagano na dnevnoj bazi.

      Izbriši
  10. e svašta, eto još jednog dokaza da ono što nekima odgovara na drugima može izazvati kontraefekt ;)
    super da priča ipak ima sretan kraj :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Čitam same pohvale o ovom serumu. Zanimljiv proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam ga kupila slušajući pohvale i drago mi je da je tako :)

      Izbriši
  12. Sve znam, prosla sam kroz slicnu situaciju sa tenom i to je trajalo godinama - lice,vrat, prsa, ledja ramena - sve je bilo zahvaceno aknama. Pila sam Roaccutane i koristila Avene no ono sto je tebi ovaj serum, meni je LRP Effaclar Duo. On je moj "lijek" za kozu i bez njega vise ne mogu, potreban mi je poput vode. Drago mi je da si i ti pronasla nesto sto tebi daje odlicne rezultate. Stvarno mi je drago zbog toga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda sve znaš kako je. Nekada jednostavno mrziš svoj odraz u ogledalu i pitaš se što ti je to sve trebalo :/
      Meni je LRP kremica isto bila super, pomagala mi je na početku, ali kasnije kao da mi se lice zasitilo :/

      Izbriši
  13. Ja sam se isto tako opekla sa proizvodima i sada mi je lice gore no ikad :/ ... hm, ja se sa ovom Bioderma linijom nisam našla šta god da sam isprobala ali tebi vjerujem pa prvom prilikom idem po ovaj serum ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zar i ti Ivana? Ti si baš uvijek imala odličan ten, nemoj da te to obeshrabri, vjerujem da ti je stanje ok i da će se brzo povući :) Mislim da bi tebi ovaj serum mogao odgovarati jer imaš baš tu mješovitu kožu, a glikolna kiselina mu je na drugom mjestu pa nema, a da ne djeluje :)

      Izbriši
  14. Uh, puno, puno pohvala na račun ovog seruma. Ja sam ga imala u nekoj dobroj fazi lica pa sam ga dala sestrični koja ga ne prestaje hvaliti.Sad sam ja u lošoj fazi i morat ću ga kupiti, iako sad koristim GG masku s kiselinama koja dosta dobro radi svoj posao.
    Jako sam sretna što si napokon pronašla pravi proizvod za sebe :*

    OdgovoriIzbriši
  15. Tako sam sretna što ti je pomogao, rekla sam ti to već. :-) Grozno je kada navikneš na čist ten godinama pa onda kaos. Ne ponovilo se!
    I nadam se da ćeš što prije napisati recenziju Shiseido SPF kreme, djeluje mi jako primaljivo. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  16. drago mije sto si se riješila prištića i sto ti je ovaj proizvod u tome pomogao

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)