Content

19. 02. 2014.

Olival prirodna kozmetika – linija s uljem smilja (piling i maska za lice)



Nedavno je na moju kućnu adresu stigao paketić sponzora s novom Olival prirodna kozmetika linijom koja u sebi sadrži ulje smilja.  Hvala Olival prirodna kozmetika i Abrakadabra integralne komunikacije :)
Recenzija koju ćete u nastavku pročitati moje je osobno stajalište i potpuno je iskrena, kao i svaka recenzija do sada :)

Kako sam rođena i živim u Dalmaciji, obožavam sve što ima veze s kamenom, kršom, morem, mediteranskim biljem i hranom. Volim slobodno vrijeme provoditi kuhajući, posebno naše tradicionalne recepte, raditi domaće namaze i likere, a sve to uključuje i boravak u prirodi i sakupljanje samoniklih biljaka. Tko ne voli svježi zrak i nešto što je prirodno, bez umjetnih dodataka, bez aditiva i otrova kojima je danas špricano gotovo sve što kupimo?!


Olival prirodna kozmetika naš je domaći brend, a nedavno je na tržište izbacio novu liniju koja u sebi sadrži ulje smilja.

Smilje ili imortela  dobro je poznata mediteranska biljka koja raste u kršu na mjestima gdje samo rijetko bilje može opstati, a nazivaju ga još i „tekućim zlatom iz prirode“. U kozmetici se koristi odnedavno iako je u Dalmaciji dobro poznata i korištena biljka. Najznačajniji učinak smilja je tzv. anti-age učinak, briše tragove vremena na licu, djeluje protiv bora i revitalizira kožu.

Nova Olivalova linija uključuje: Mlijeko s uljem smilja za skidanje šminke, Tonik s uljem smilja, piling sa uljem smilja i masku za lice s uljem smilja (o kojima će danas biti riječ) te regenerativnu kremu za posebnu njegu (koju želim kupiti!), ekstra hidratantnu kremu za dnevnu njegu i ekstra bogatu kremu za noćnu njegu. Pomalo impresivno, zar ne?

Moram priznati da su me piling i maska koje sam dobila na recenziju toliko oduševili da sam odlučila potražiti i kremu za lice iz iste linije, ali ju nisam uspjela naći u kvartovskom dm-.u. Nadam se da ću ovih dana biti bolje sreće :)

Nova Olivalova linija posebno me oduševila (pogledajte samo te sastojke!), a u nastavku posta pročitajte zašto:


Olival piling za lice s uljem smilja dolazi u bijeloj, mekanoj tubi od 75 ml.
Možete ga pronaći na policama drogerija po cijeni od 29,90 kn.
Piling je hidratantan, gušće teksture, obogaćen uljem smilja, a u sebi sadrži prirodna piling zrnca: sitna zrnca koštice masline i marelice. Samim time već su me kupili! Ugodnog je i nježnog mirisa smilja, izrazito nježan i ugodan na licu.
Ne isušuje, ne izaziva nikakve iritacije ili prištiće. Ne zateže, pa čak ni moju dehidriranu kožu. Jednostavno sam oduševljena jer je nježan, a opet toliko djelotvoran na koži.
Ne moram opet govoriti koliko je piling lica važan – on odstranjuje mrtve stanice s kože i pomaže mladim stanicama da se pokažu u pravom svijetlu :)
Preporučuje ga se nanijeti na mokro lice, napraviti blagi piling kružnim pokretima 1-2 minute, potom isprati mlakom vodom. Za suhu i normalnu kožu nanosi se jednom tjedno, a za mješovitu i masnu kožu 2-3 puta tjedno.
Meni je on osobno savršena za bilo koji tip kože jer vas neće isušiti niti zamastiti.


Olival hranjiva maska za lice također dolazi u bijeloj, mekanoj tubi od 75 ml i košta 29,90 kn.
U sebi sadrži med, kamilicu i zelenu glinu. Pogledajte samo te sastojke: med hrani i obnavlja kožu, kamilica smiruje, a zelena glina skida mrtve stanice, dok smilje regenerira i djeluje anti-age.
Kao što joj i sam naziv kaže – maska je izrazito hranjiva. Tamnije je boje nego piling upravo zbog dodatka zelene gline, a ima i malo jači miris, na smilje. Miris je baš intezivniji, ali brzo se naviknete na njega. U početku je mom suprugu pomalo smrdjela, ali se poslije naviknuo na nju pa bi pitao: "Što to miriše?"
Maska je izrazito hranjiva, kada je nenesete na lice ona ostane takva kakva je – bez zatezanja! Moram priznati da me to dodatno razveselilo jer ne volim kada me maska previše zateže i mrvi kada se osuši. S ovom maskom to nije slučaj. Mogu je satima držati, a ne bih niti osjetila da mi je na licu jer je toliko mekana i nježna. 
Iako na njoj piše da će se nakon 3 minute osušiti, ona se doista jest osušila, ali samo malo, nije me pekla niti zatezala. 
Preporučuje ju se nanijeti na suho lice i držati oko 10 minuta, a potom isprati. Mogu je koristiti svi tipovi kože – ne isušuje, ne masti, ne izaziva iritacije, prištiće i sl.
Koža je zaglađena, nahranjena, na dodir mekana kao svila, svježa... Ne mogu dovoljno nahvaliti ovu masku!
Preporučuje ju se nanositi 1 tjedno. Moram priznati kako nisam slijedila upute i koristila sam ju 3 puta tjedno, odnosno prema potrebi kože, mada nemam masnu kožu i nije me isušila niti izazvala bilo kakve iritacije/crvenilo/prištiće.
Bez problema se skida mlakom vodom, a koža baš blista, kao da je i iznutra nahranjena i vi se osjećate nekako sretno :)

Na donjoj fotki možete pogledati swatch: na lijevoj strani nalazi se piling, a na desnoj maska.


Ukoliko vas privlači prirodna kozmetika i prirodni, pažljivo odabrani i kombinirani sastojci, svakako vam preporučujem da nabavite nešto iz nove Olivalove linije - moj favorit je maska :) Uostalom, i cijene su im svima pristupačne :)
Moja slijedeća misija je nabaviti regenerativnu kremu s uljem smilja iz ove linije :)

Hoćete li probati?


*Proizvode Olival prirodna kozmetika ustupljeni su besplatno.

36 komentari:

  1. Recenzija mi je sjela k'o šamar budali jer sam se neki dan u drogeriji dvoumila kupiti ili ne kupiti piling! Sad ću ga definitivno probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, svakako isprobaj, vjerujem da će ti se svidjeti jer je jako nježan, ne grebe po licu ili nešto slično, ne siušuje... A još sadrži prirodne sastojke :)

      Izbriši
  2. dobili smo iste proizvode. i ja sam isto zadovoljna sa svime. radis likere,nisam znala! biljezim se za višnjevaću meni najdraži liker

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš biti zadovoljna, pogledaj te sastojke :D
      Radim likere kada uhvatim domaće voće, a to ti obično bude litra - dvije čisto da imamo za sebe i prijatelje kada dođu :) Ništa posebno.

      Izbriši
  3. ne mogu sse odlučiti što prije kupiti :)
    mislim da ću zasad piling, jer mi je potrebniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je osobno maska favorit, ali piling mi je isto super :)

      Izbriši
  4. Stara moja, dođe mi da se odmah uputim po ovo čudo! Definitivno ću nešto isprobati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nećeš ostati razočarana :)

      Izbriši
  5. U zadnje vrijeme se sve vise okrecem prirodnoj kozmetici i bas me privlaci ovaj piling tako da cu ga obavezno kupiti i isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, mene su baš fascinirali sastojci u pilingu i maski :)

      Izbriši
  6. Imam :D ja sam ih tek 2 puta isprobala i ne mogu još pisati recenziju, ali mi se na prvu jaaako sviđaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Svakako napiši svoje domove kada ih malo više testiraš :) Meni su se toliko svidjeli da sam ih koristila i izvan uputa :D

      Izbriši
  7. deuju fino svakako !! =)

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas mi treba dobar piling ovaj je idealan za moju kozu. Volim nase brendove i prirodnu kozmetiku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto Antonia. Mada kod mene koliko sam skužila, više pali kemija i zašto me začudio onaj divni osjećaj na licu s ovim proizvodima :)

      Izbriši
  9. Odlična recenzija! Nisam još ništa probala od njih, ali maskica mi je posebno zanimljiva :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maska mi je savršena, ne mogu je dovoljno nahvaliti :)

      Izbriši
  10. Deluju kao savršen duo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ajme, a cijene su stvarno jako pristupačne!!! Mene privlači piling, maska za noćnu njegu, maska, ma sve zapravo!! Požuri pronaći kremu :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) :)
      Tražim ja kremu kada stignem, ali još je nisam našla, a baš me zanima kakva je. Morati ću poviriti u neki drugi dm ili Kozmo :D

      Izbriši
  12. Trenutno isprobavam kreme a mislim da cu se zaletiti do kozma po piling :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si dobila kremice :) Javi dojmove :)
      Meli, milsklim da bi tebi piling bio savršen, ako ti je GG piling odličan, biti će ti i ovaj jer imaju slično djelovanje na licu (barem kod mene) :D

      Izbriši
  13. Piling me privlači :-)
    Preporučujem ti da isprobaš i njihovu Intenzivnu kremu za njegu stopala, genijalna je, meni najdraža ikad.

    OdgovoriIzbriši
  14. Kod nas ovoga nema :( Piling bih sigurno probala

    OdgovoriIzbriši
  15. Meni osobno je ovo jedna odlična linija proizvoda. Ja sam nažalost probala samo kreme, sve tri ( ona za večernju njegu je dosta masna ali mojoj suhoj koži odgovara)Piling i masku kupujem prvom prilikom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su zbilja odlični :) Ja još nisam uspjela naći kreme, sutra idem u potragu u Kozmo drogerijama :)

      Izbriši
  16. Ja sam dobila kremice, odlične su!

    OdgovoriIzbriši
  17. Morat ću isprobati ove proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
  18. I ja sam dobila iste proizvode. Masku sam isprobala i odlična mi je. Peeling će danas. Ali ako i tebi pašu, i meni će. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga, mislim da hoće. Meni su isto super, stvarno sam pozitivno iznenađena :)

      Izbriši
  19. ja sam dobila mlijeko i tonik i divni su mi ♥
    a svakako ću probati i ova dva proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)