Content

22. 02. 2014.

Shiseido Urban Enviroment spf 30 zaštitna krema za lice


Vjerujem da svi već znate da je zaštitna krema na licu obavezna, čak i zimi jer se sunčevo zračenje probija i kroz oblake. Ljeti je sunce jače pa zaštitnu kremu uvijek prilagodite godišnjem dobu neovisno da li ste na plaži ili u gradu na kavi jer sunce ne zna gdje ste, ono prži svejedno :)
Osobno zimi koristim manje zaštitne faktore, a kada dođu prve naznake toplijih dana (čitaj: proljeća) savršena mi je Shiseido Urban Environment zaštitna krema, u nastavku ćete pročitati zašto :) 

Dakle, zimi kombiniram Shiseido Urban Environment zaštitnu kremu s Shiseido puderima, dok ljeti češće koristim Shiseido Sun Protection tekući puder pa uzimam i zaštitnu kremu iz iste linije o kojoj ću vam pisati u nekom drugom postu :)

Na donjoj fotki možete vidjeti moj omiljeni Shiseido trio:



Razlog zbog kojeg koristim Shiseido zaštitne kreme je taj što koristim Shiseido pudere za lice koji su moj HG :)
Pitate se zašto je to bitno? Vjerujem da većina vas pročitala Martinin (Dear Skin) post o kombinaciji zaštitnih preparata. Budući Shiseido puderi u sebi već sadrže spf faktor, morate ih iskombinirati s odgovarajućim faktorima koji se neće poništavati i ostaviti vas bez zaštite. Dakle, Shiseido puderi u sebi sadrže  kemijsku (octinoxate) zaštitu, pa ako ste pročitali prethodno linkani post, mogli ste pročitati da se takva zaštita slaže s kremama koje u sebi za spf zaštitu imaju octinoxate ili  kremama s mineralnom zaštitom, ali ne i avobenzon jer se avobenzon i octinoxate poništavaju pa od zaštite zapravo nema ništa
Ova krema zapravo sadrži mix: octinoxate 2.9%, octocrylene 3.0%, i zinc oxide 10.6% i prilagodljiva je Shiseido puderima :)



Shiseido Urban Environment spf 30 dolazi u malenoj bijeloj tubi od 50 ml. 
Možete ju naći na policama Douglas parfumerija (vjerujem da ih ima i u Mullera), ali ja svoj primjerak odavno naručujem sa Feelunique.-a jer mi je puno jeftinija, posebno kada imaju sniženja. Puna cijena joj je oko 270 kn (cca. 40 EUR).

Shiseido Urban Environment sadrži zaštitni faktor spf 30 UVA, što znači da jednaki faktor (spf 30) štiti i od UVA i od UVB štetnih sunčevih zraka. 
Kreme koje u sebi ne sadrže oznaku UVA štite i od UVA i od UVB zraka, s time da naznačeni faktor  štiti od UVB zraka, dok se isti taj faktor dijeli sa 3 za zaštitu od UVA zraka. Da pojasnim, ako na kremi stoji spf 30, a ne stoji oznaka UVA, taj faktor ima zaštitu spf 30 protiv UVB zraka, dok ima samo zaštitu spf 10 protiv UVA zraka, što vam je zaista premalo, posebno u ljetnim mjesecima).



Shiseido kreme i puderi imaju zanimljiva pakiranja, mekane plastike, bez problema sadržaj možete istisnuti van, a možete ih posvuda nositi, posebno na plažu i nema šanse da vam se sadržaj kreme namoči :)

Shiseido Urban Environment lagana je dnevna krema koja štiti od štetnih sunčevih zraka, ali i vjetra, klime i drugih štetnih svakodnevnih čimbenika koji utječu na našu kožu. 
Laganog je mirisa, kada je nanesete na lice već ga i ne osjetite. Ono što mene posebno fascinira kod Shiseido proizvoda to ja sam proizvod. Recimo, Shiseido Sun protection tekući puder je tako lagane tekuće teksture (skoro pa kao voda), a predobro prekriva i lice vam izgleda kao photoshopirano. 
S druge strane, ova krema je tako guste teksture  da pomislite da će vam ostaviti bijeli drag na licu. Ali ne, ona se pri samom nanošenju na kožu pretvara u lagani, lagani losion koji se za tren upije i ne ostavlja nikakve tragove, bijelo lice ili nešto slično!
Nije ljepljiva i savršeno se upije, posebno ako vam je koža žedna kao moja.
Licu daje jedan svježi, sjajni, dewy izgled, pa ako imate masnu kožu ili mješovitu kožu koja ima problema s izlučivanjem sebuma (posebno na čelu), nikako je ne bih preporučila jer će vam ostaviti masniji film. Zbog tog svog dewy sjaja koji daje, definitivno je krema za suhu, normalnu i dehidriranu kožu kao što je moja
Ne ističe suhe dijelove kože, ne izaziva crvenilo, prištiće, iritacije. Ne isušuje već divno nahrani kožu (i tako je hrani satima) i savršena je podloga za pudere.


Na donjem swatchu možete vidjeti kako se krema ponaša tek nanesena iz tube i razmazana. 



Shiseido proizvodi, pa tako i ova krema - su nekomedogeni.

Znam da je krema malo skuplja (cijene su im u rangu s puderima), ali svakako je treba jako malo i zaista dugo traje. Meni jedna tuba zna potrajati čitavu sezonu tako da praktički kupujem jednu Shiseido Urban Environment i jednu Shiseido Sun Protection kremu na godinu, što je odlično. Posebno ako obožavate Shiseido proizvode (i pudere!!!) kao ja :)

Ja sam pronašla svoju omiljenu kombinaciju kreme i pudera. Koja je vaša?




17 komentari:

  1. Uh divote! Puder mi je svkako na wl ali bas bih probala i kremu. Zanimljivo je kako promeni teksturu kad krene da se maze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ćeš sa puderom biti oduševljena :) Da, krema je baš zanimljiva kako promijeni teksturu :D

      Izbriši
  2. A joooj, baš sam željela isprobati ovu kremu, ali moja koža je sklona mašćenju pa preskačem. Super recenzija, uštedila si mi novce :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, mislim da bi se ti previše sjajila s ovom kremom. Čak je i meni za ljeto previše dewy :)

      Izbriši
  3. zvuci mi odlicno ....sada je i ja zelim =(
    a koju koristis kao nocnu kremu ? Mogla bi jednom da napises post o celodnevnoj nezi lica (sta sve koristis i kako)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lana, trenutno kao noćnu kremu koristim Hipp baby kremu svaku drugu večer jer nanosim Bioderma sebium serum (koji se nanosi svaku drugu večer). Namjeravala sam pisati o njezi lica, ali kako mi se lice u zadnjih 7-8 mj pogoršalo zbog onog sapuna od aktivnog ugljena, moja se njega drastično promijenila pa sam od tog posta odustala dok mi se lice ne vrati na staro :)

      Izbriši
  4. Ja si moram kupiti neku kremicu sa SPF zaštitom, samo ne znam koju. :D Mislim da će to opet biti Vichy Dry Touch jer fino matira, ne isušuje i ne stvara iritacije. Mene frustrira kada u pudere stavljaju SPF 6 npr, što je zapravo ništa i onda moram paziti na poništavanje zbog njihove gotovo nepostojeće SPF zaštite.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kreme nisam probala, ali si me zainteresirala, dok mi je puder već godinama drag!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je puder već godinama HG :)

      Izbriši
  6. Krema nije za moj tip kože ali se zato guštam s puderom :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana, tebi bi ova krema bila pre-pre-presjajna.

      Izbriši
  7. puder mi je još na wish listi, a s kremicama koje koristim sam za sada zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne sumnjam da je i ovo jednako dobro kao i puder... sta bih da mi ga nisi otkrila :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uštedjela bih ti novce :D
      Ali mislim da svaka žena treba imati barem jedan savršeni puder .)

      Izbriši
  9. Mislim da bih mogla razmisliti o ovoj. Očekivala sam cijenu od 700 i nešto kuna. Ugodno sam iznenađena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam zapravo mislila da će biti jeftinija od pudera :)
      Ako želiš probati prije kupnje, javi mi da ti pošaljem da ne potrošiš novce uzalud. Ali vjerujem da će tebi biti super jer imamo sličnu kožu :)
      Ali pripazi da ju koristiš s odgovarajućim puderima koji u sebi imaju spf faktor da ti ne bi poništavalo zaštitu :)

      Izbriši
  10. nisam probala ovu kremu, ali vidim da je jako voliš.
    mogla bih je testirati nekom prilikom , da vidim da li bi
    mi odgovarala :) mene za ovo leto čeka LRP anthelios,
    i videću kako će se pokazati :)

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)