Content

18. 05. 2014.

Acne.org "The Regimen"




Ako me čitate redovito, onda znate da se posljednju godinu dana borim s aknama. Nije to kroničan slučaj kao kod drugih, kao što ni godina dana nije mnogo vremena. Ali za nekoga tko nikada nije imao problematično lice i nikada se nije borio s aknama (čak ni u pubertetu), godina dana preduga je, posebno ako ništa što pokušate ne pomaže ma koliko bili uporni.

Mali uvod da biste shvatili kako su na mene djelovali Acne.org proizvodi: 
Moji problemi počeli su prije točno godinu dana kada sam počela koristiti prirodni sapun od aktivnog ugljena koji mi je (navodno) trebao očistiti lice od mitesera i zatvorenih komedona. Da ne duljim o njegovom procesu čišćenja i tome koliko je imao pozitivnih komentara (morate shvatiti da svi ne možemo jednako reagirati na jedan proizvod), bit je u tome da sva nečistoća i toksini izlaze na površinu kože u procesu čišćenja pa su akne i prištići nezaobilazan dio tog procesa. Ali one su trebale s vremenom proći dok još koristite taj sapun. 
Kod mene to nije bio slučaj. 
Nakon mjesec i nešto dana korištenja sapuna bacila sam ga u smeće i krenula se boriti s aknama. Žao mi je jedino što ga odmah nisam bacila.
Ono što i dalje mogu potvrditi je to da nikada nisam imala problema s aknama i da je upravo ovaj sapun kod mene aktivirao neki proces koji nikada neću shvatiti, kao da je aktivirao i kontinuirano na površinu kože izbacivao sve nečistoće koje su se godinama skupljale ispod kože, a u pubertetu nisu izašle. 
Ma što koristila i ma što probala, sav taj proces iznova se ponavljao, jedna akna prođe, evo dvije nove. Ljudi su u mene upirali prstom i pitali što mi se dogodilo s licem. 
Mislim da sam već bila sluđena od svega: promijenila sam prehranu, provjerila hormone čak dvaput, otišla na rutinski pregled kod ginekologa: sve je bilo u redu, a akne i dalje izlaze...

Termalna voda u spreju, odgovarajuća njega i čišćenje lica te Biodermin Sebium Serum jako su mi puno pomogli. Ali akne su i dalje bile tu, iako u smanjenom broju. Činilo mi se kao da ih se nikada neću riješiti, a većinu proizvoda sam probala. Sve mi se činilo kao bačen novac!

A onda sam sasvim slučajno surfajući internetom naišla na jednu video recenziju strane blogerice koja je hvalila Acne.org proizvode, posebno "The regimen" proizvode koji se koriste  u tri koraka. Danima sam surfala netom i tražila druge recenzije i videa, svi su bili pozitivni.
I onda sam rekla sama sebi: kvragu i sve, do sada sam potrošila brdo novaca i ništa mi nije pomoglo, idem probati i ovo, nemam što izgubiti.
I to mi je bila najbolja odluka u životu!


Acne.org je web stranica koju je osnovao Dan Kern, koji se i sam u mladosti borio s aknama. Njegov cilj je pomoći mnogim mladim ljudima koji se bore s ovim problemom, ali da biste to uspjeli morate doslovno pratiti sve korake prema uputama! Nema odstupanja i korištenja drugih proizvoda! Manje je više, zapamtite!

"The regimen" je zapravo naziv tretmana koji se koristi u tri koraka, a obuhvaća: Gentle Cleanser (umivalicu), Treatment (nešto kao tonik) te Moisturizer (krema).
Sva tri koraka MORATE koristiti jer nisam sigurna kako bi djelovao svaki sam za sebe (naišla sam na oprečne recenzije), i MORAJU se koristiti prema uputama! Sam proces čišćenja akni bitan je kao i sam proizvod. 
Na ovom linku možete pogledati kako se točno proizvodi koriste.
Nemojte iritirati lice i biti grubi agresivnim i jakim pokretima jer po Danu, to je jedan od uzroka akni. Bit korištenja proizvoda je da prsti jedva dotaknu lice jer koža lica mora sama uputu proizvod, BEZ da ga vi umasirate. Pustite kožu neka odradi svoje.

Dok koristite The regimen, nema korištenja: agresivnih pilinga za lice, losiona i krema za samotamnjenje, zapravo, ničeg osim ova tri proizvoda:


Acne.org "The regimen" Gentle Cleanser (korak 1)



Svaka njega lica počinje s umivalicom, pa tako i "The regimen" ima svoju.
Kao što vidite, proizvodi dolaze u običnom bijelom plastičnom pakiranju, a kod umivalice je doziranje na pumpicu što spriječava ulazak bakterija, a i jednostavnije ju je dozirati tijekom korištenja. Nisu korišteni niti testirani na životinjama.
Na acne.org stranici možete ju naručiti u dvije varijante, ja sam uzela manju od 8 oz (oko 200 ml).
Preporučuje se koristiti ju jednom dnevno, jer zbog sastojaka koje sadrži, može isušiti lice. 



Umivalica je potpuno prozirne boje, gelaste teksture i skoro pa bez mirisa
U početku se koristi jedna pumpica koja je dovoljna za cijelo lice. Lijepo se nanosi, umasira laganim pokretima, a potom se gelasta tekstura u dodiru s vlažnom kožom lica pretvara u nježnu, blagu pjenu, nešto kao mousse. 
Prvih mjesec dana koristite samo jednu pumpicu, jednom dnevno i laganim pokretima umasirate ne više od 20 sekundi. Potom isperete mlakom ili hladnom vodom.
Nakon mjesec dana, dozu možete udvostručiti pa koristiti dvije pumpice i držati do 1 minute. 

Ja ju koristim navečer prije spavanja, jer se koža najbolje regenerira tijekom sna, negdje između 23:00h-04:00h. 
Iako umivalica odlično skida šminku, ja ne mogu nešto ovako "ljekovito" umasirati na nečisto lice, pa sam koristila Bioderminu Sebium micelarnu kojom bih skinula svu šminku, a potom koristila Gentle Cleanser na gore opisani način.

Prilikom ispiranja koža pod prstima "škripi" od čistoće, što je za mene znak da je koža čista. Umivalica pomalo zateže i isušuje lice. Ne izaziva iritacije (izbjegavajte područje oko očiju), ne stvara ljuskice na licu od isušivanja.

Moje preporuke su da nakon umivanja ne trljate lice ručnikom, neka se voda sama osuši.
Pričekajte 5-15 minuta da se koža potpuno osuši i spremni ste za korak 2 :)
Vrijeme između sušenja i nanošenja tonika može biti pomalo peckavo jer koža zateže, ali molim vas da se malo strpite jer nema smisla nanositi tonik na mokro lice. Koža mora biti potpuno suha. S vremenom ćete se naviknuti.


Acne.org "The regimen" Treatment (korak 2)


Korak 2 obuhvaća korištenje tzv. tonika koji se naziva "Treatment", mada više sliči nekom losionu za lice.  
Bijele je boje i podsjeća me na one apotekarske kreme koje se u ljekarnama izrađuju uz recept. 
Aktivni sastojak ovog "tonika" je 2.5% Benzoyl Peroxide za kojeg je dokazano da djeluje jednako dobro kao i onaj 10%-tni, ali s time da manje isušuje lice. Ovaj sastojak smatra se jednim od najboljih u liječenju akni.
Čitajući recenzije, naišla sam da je ovaj tretman zapravo najviše hvaljen i da najbolje pomaže. 

Nanosi se na potpuno suho lice, jednom dnevno nakon umivalice, na način da jagodicama prstiju jedva dotaknete lice. Lagano razmažite jagodicama, ne utiskivajte i nemojte umasiravati, neka koža sama upije proizvod, a za to će koži trebati oko 15 minuta.
Koristi se otprilike zrno veličine graška  na svaku stranu obraza prvih mjesec dana, a potom možete povećati dozu, mada osobno smatram da nije potrebno jer isušuje lice.
Prvih 20.-ak dana koža mi je izgledala normalno, no nakon toga počelo se pojavljivati isušivanje. Ništa ljuskavo niti išta slično, samo primjetite kako je koža na pojedinim djelovima suha. Ali odlična je stvar i rezultate primjetite već sutradan, nešto nevjerojatno!



Ja ga nanosim na cijelo lice, a ne samo na djelove koji su zahvaćeni aknama. 

Pustite da se tretman osuši u potpunosti, a potom nanesite korak 3 - kremu.


Acne.org "The regimen" Moisturizer (korak 3)



Korak 3 obuhvaća korištenje kreme koju nanosite na lice nakon što se treatmen potpuno osuši. Visoko na listi sastojaka je jojobino ulje koje dokazano djeluje protiv akni, a ujedno vlaži kožu.
Umivalica i tonik iz ove "linije" znaju isušiti lice u procesu djelovanja protiv akni, stoga je krema koja će pomoći navlažiti lice i hidratizirati ga - neophodna!

Krama je ugodnog, skoro neutralnog mirisa, žute boje.
Nanosi se također jagodicama prstiju, na način da prsti jedva dotiču lice. Pustite neka koža sama upije proizvod. Ja ju koristim jednom dnevno, navečer prije spavanja, na cijelo lice.



Prvih 20.-ak dana bila mi je sasvim dovoljna, no kako mi se lice počelo isušivati (bez stvaranja ljuskica na licu i uokolo akni), trebalo mi je nešto puno masnije od teksture ove kreme. Stoga sam, a nakon što bi se ova krema potpuno osušila, prije spavanja namazala lice Baby kremom od badema.

Jedino što sam još promijenila u svojoj rutini je to da ujutro za umivanje koristim Apivitinu umivalicu nakon čega nanosim Shiseido sun protection kremu za lice te tekući puder iz iste linije (ponekad u kombinaciji s Guerlainovim).

Rezultati:
Već nakon prvog dana korištenja regimena primjetila sam pozitivne promjene na licu i to tako brzo da sam se začudila. 
Nemojte pretjerivati s korištenjem ovih proizvoda, preporučuju se jednom dnevno - korištenje više puta dnevno neće vam pomoći da akne brže nestanu, samo ćete kožu naviknuti na njih, te isušiti.
Nakon tjedan dana primjetila sam da su se neke veće akne koje su bile potkožne i bolne počele smanjivati, a već nakon tri tjedna su se povukle.
Nakon mjesec dana više uopće nisam imala akne na licu! 
Koža mi je bila ravna, bez zatvorenih komedona, miteseri su skoro pa nestali ( na pojedinim mjestima toliko izblijedjeli da se skoro niti ne vide), a pore... pore su čistije nego ikada, sužene - toliko da mi je gušt sada nanjeti tekući puder jer koža izgleda u potpunosti zaglađena, kao da pore nikada nisam niti imala...



U posljednih 2-3 tjedna (skoro pa 2 mjeseca korištenja ovih proizvoda) lice mi se čisti nevjerojatnom brzinom, te su ostzale samo manje nepravilnosti te crvenilo od akni koje su prolazile. Znam da će crvenilu trebati neko vrijeme da nestane, posebno s moje blijede kože lica, ali znam da će nestati upotrebom ovih proizvoda.

13 komentari:

  1. Ovo zvuči predobro! Možda isprobam na jesen, sada se držim samo Grandpa's Thylox sapuna sa sumporom, a za po danu Alpha-H SPF 50 kreme i trenutačno mi je lice pod kontrolom.
    Koliko si platila poštarinu za Regimen?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anchi, Alpha-H proizvodi su mi fantastični, njih namjeravam koristiti nakon što mi se ovo sve povuče s lica. Inače sam njima jako zadovoljna i u načelu pomažu, samo jako sporije.
      Mislim da je poštarina bila oko 24$.

      Izbriši
  2. Znam da se u zadnje vrijeme mucis sa aknama pa mi je jako drago sto si napokon nasla rjesenje za svoje probleme. Ja sam u pubertetu muku mucila s njima pa znam kako je to i isto nema tog tretmana, proizvoda koji nisam bila isprobala pa te skroz razumijem. Ovi proizvodi stvarno zvuce kao savrseni i najbitnije je da su ti pomogli. Nadam se da ces sada uspjeti zadrzati lice pod kontrolom ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Vini, nisam sigurna, imaš raznih veličina pa im i cijene variraju. MOžeš provjeriti cijene na linkovima koje sam ostavila. Čini mi se da sam s poštarinom dala oko 250 kn.

      Izbriši
    2. A ima li kakvih kiselina u sastavu ( ne razumijem se bas u to) tj. Mogu li ovo koristiti tokom ljeta?

      Izbriši
    3. Nisam sigurna. Znam da imaju poseban piling sa AHA kiselinama i ne preporučuju kombinaciju regimena sa salicilnom kiselinom.

      Izbriši
  4. Anonimno19/5/14

    A ja evo već tjedan, dva pričam kako moram probati taj sapun. Znam da smo svi različiti, ali bome nakon ovog posta ga ja ne kupujem! Na sreću nemam problema s aknama, ali miteseri i proširene pore su stalno uz mene. Vidim da su tebi i u ovom segmentu pomogli ovi proizvodi, ali čini mi se da bi bilo preagresivno koristiti ih samo za mitesere pa ću preskočiti. Mislim da će ovaj post mnogima biti od koristi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sara, moja imenjakinjo :D Znam da smo svi mi različiti, svatko od nas drugačije reagira, ali nakon što sam probala ovaj sapun pročitala sam još niz negativnih komentara (kao i onih pozitivnih), ali ja više nemam namjeru riskirati ne samos ovim sapunom nego bilo kojim sapunom ovakvog tipa. Ne daj Bože da se ovo sve opet ponovi :/

      Izbriši
  5. Napokon nešto što djeluje, baš mi je drago što si se napokon riješila tih malih napasti. :) Meni se lice bilo baš lijepo očistilo i evo sad opet luduje zbog stresa. :/

    OdgovoriIzbriši
  6. Bok, možeš li mi reći koliko si čekala da ti stigne paket?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša, ne sijećam se koliko točno, ali nije dulje od 10 dana :) Baš sam se iznenadila koliko je brzo stigao :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)