Content

04. 05. 2014.

Travanj u slikama (2014)



Travanj je iza nas, proljeće nam je došlo, a s njim polako počinju dolaziti i prvi turisti :)
Mada je vani vjetrovito i stalno padaju kiše, u svakom trenutku proljeće će zasjati u punom jeku i malo ćemo moći barem u njemu uživati prije nego nam stigne ljeto :)

Kod mene je travanj (malo više nego uobičajeno) bio radan, najviše vremena provela sam na putu, pa sam tako putovala do Orebića na poluotoku Pelješcu. Pelješac je predivan, zelen, okružuju vas samo vinogradi i čista, mirna priroda... Nije niti čudno da naša najbolja vina dolaze upravo s Pelješca :)


Iz Orebića možete uzeti trajekt ili brodicu do predivnog otoka Korčule
Iako me posao odveo na Korčulu, to me nije spriječilo da uživam u tom mirnom domaćem mjestu, prošećem ulicama, pogledam izloge, prirodu, ulice i more, te pojedem najbolju pizzu za samo 10 kn :D


Ako se ikada nađete na Pelješcu, svakako razgledajte predivnu Korčulu :)

Posao me odveo i do Imotskog pa sam prošetala na vidikovac da vidim čuveno Modro jezero :)


Osim što sam stalno radila i bila na putu, suprug i ja trudili smo se prošetati predivnim Splitom, njegovim uličicama i rivom. Odlučili smo da nam to postane nedjeljni ritual jer bi bilo šteta propustiti šetnju po predivnom Splitu kada nam je već tako blizu :) 


Nije na odmet tada ni obaviti manji shopping jer većina trgovina u Splitu nedjeljom radi jer je počela sezona :)


Ovaj mjesec malo sam sređivala svoju kozmetiku, odvajala stvari koje često koristim poput ovih na gornjoj fotografiji, od onih koje rjeđe koristim.


Ovaj mjesec nisam previše trošila na kozmetiku, većinom sam kupovala ono što  mi je bilo zbilja potrebno u svakodnevnoj njezi, te poneku sitnicu kojom sam se nagradila, poput nove Urban Decay Naked 3 palete koja me oduševila :)


Još uvijek u Mullera možete pronaći Collistar poklon pakete po promotivnim cijenama, što me zbilja oduševilo. Kupila sam si magične kapi za samotamnjenje lica te maskaru. U paketu s kapima za istu cijenu dobijete i mini piling, dok u paketu s maskarom dobijete pincetu. 


I to bi bilo to od kozmetike, zbilja sam se trudila ne trošiti previše :)

Nakon skoro godinu dana borbe s aknama, te nakon svih isprobanih krema i umivalica, mogu slobodno reći da sam napokon (i to sasvim slučajno surfajući netom) pronašla djelotvorno rješenje koje me u mjesec dana riješilo svih akni s lica. Nešto nevjerojatno o čemu ću vam uskoro napisati detaljnu recenziju. Ukratko, riječ je o Acne.org regimen: umivalici, toniku za lice i kremi koje se koriste u tri koraka. Nešto nevjerojatno!


U Bipi sam slučajno naišla na LE kolekciju nakita i morala sam se nečim počastiti :)


...dok sam u Zari pronašla predivnu ogrlicu koju ne ispuštam iz ruku :) 


Iako nisam previše trošila na kozmetiku, morala sam se počastiti s Chloe Love parfemom za kojim već dulje vrijeme čeznem, pa ste tako na blogu protekli mjesec mogli čitati o preporuci parfema za proljeće :)


Na blogu ste također mogli čitati i koje bih vam knjige preporučila...


...pa se tu našla i Marija Jurić Zagorka s knjigom "Plameni inkvizitori" - u tisku Jutarnjeg lista možete ih u 4 nastavka pronaći za oko 29,90 kn po knjizi. Moje definitivne preporuke, ne znam da li me je ikada ijedna knjiga oduševila kao ova! Srednji vijek u Hrvatskoj, intrige i igre prijestolja, a među njima dvije predivne ljubavne priče. 
Ja sam je u posljednjih mjesec dana pročitala dva puta, a onda sam se treći put vraćala čitati samo neke odlomke, posebno iz zadnjeg 4.-og nastavka. Famozne su! 


Počastila sam se s još nekoliko knjiga, od kojih izdvajam ove dvije: "Kako Francuskinje uživaju u životu" i "Mala Crna knjiga stila" :)


Mislim da sam vam već rekla koliko obožavam Yankee svijeće, a Bahama breeze me posebno oduševila da sam ju morala kupiti u velikoj staklenci :)


Ovaj mjesec odlučila sam malo prištedjeti na kozmetici i više se bazirati na odjeću tj. obnavljanje garderobe. Ove sezone Mango, Zara, Bershka i CA imaju odličan izbor odjeće...


Adidas tenisice kupila sam u Deichmanna...


... narukvice sam pronašla na "moje krpice" stranici...


...suknju u CA trgovini...


... jeans košulju u Mango trgovini, statement ogrlicu na e-bayu...


... torbicu u Zare...


...stoljnjak u Zara home, kupaći kostim na službenoj stranici Victoria's secret...
Bilo je tu još nešto sportske odjeće, Mango cipelica, kratkih suknjica i hlača te majičica i košulja u Bershke, Zare, Manga i s She in side... 


Privukla me i nova kolekcija Calzedonije, ali u trgovini nisu imali neke stvarčice koje sam ja htjela iz kataloga, pa možda slijedeći puta jer robu stalno dobivaju :) Calzedonia ove godine ima odličan izbor kupaćih kostima :)


Bio je to predivan mjesec, produktivan i radan :) 


Nadam se da ste nešto i uštedjeli jer dolazi ljeto, a s njima i predivne ljetne kolekcije :)

30 komentari:

  1. Krasan mjesec i krasne slike kao i uvijek. :)
    Bahama Breeze miris je i meni odličan, baš sam je potrošila i sad tugujem. :(
    Jedva čekam post o acne.org proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana Marija, hvala ti :)
      Bahama breeze mi je famozan :) Post o acne.org proizvodima planiram napisati ovaj tjedan, a ukolikones tignem, onda za vikend :) Oduševili su me :)

      Izbriši
  2. uvek sam zaljubljena u tvoje mesece u slikama :))
    žao mi je što ne stižeš da pišeš češće, ali razumem da
    nemaš vremena :(( prelepi su noviteti, a ona prva fotka sa kozmetikom
    je ljubav!!! rado bih posetila split <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne slike, kao i uvijek :-)
    Ja sam isto prošli mjesec bila na Pelješcu nekoliko dana (blizu Orebića) sa momkom, njegovom sestrom i njezinim momkom. Malo obrađivali masline, i pili njihovo domaće vino...uživancija :-)
    Želim i ja UD Naked 3 i Estee Lauder Bronze Goddess :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj Anchi, nadam se da ste uživali :)

      Izbriši
  4. Krasan mjesec :D predivan.

    Pelješac je najljepše mjesto u Hr :D.

    Sada ... dva pitanja:

    1-jesi li već koristila Collistar kapi?
    2-molim te link za ebay ogrlicu?

    Hvala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana, hvala ti :)
      Nisam još počela koristiti Collistar kapi :)
      Evo link za ogrlicu: http://www.ebay.co.uk/itm/131045153186?var=430225178917&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

      Izbriši
    2. Hvala za link i jedva čekam dojmove za kapi ;).

      Izbriši
  5. Krasan mjesec i divne fotografije :D Torbica iz Zare mi se jako sviđa i kombinacija jeans košulje i ogrlice. Plamene inkvizitore sam pročitala i odlični su. Također čitam Zagorku, njezinu Gordanu i sad sam na 5 knjizi od 12, ali nakon svake knjige ubacim nešto sa strane, tako da kontam da ću ih do iduće godine sve pročitati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Gordana mi je slijedeća na redu, ali budući ima 12 knjiga, mislim da ću i ja raditi pauze :)

      Izbriši
  6. jedan veoma lep mesec !! bas te duuuugooo nije bilo !

    OdgovoriIzbriši
  7. Interesantan mesec. :) Malo radiš, pa se malo čašćavaš - divota.

    OdgovoriIzbriši
  8. Anonimno4/5/14

    Slike su predivne. Za mene je ovaj post "kako uživati u životu". Na Pelješcu nisam bila, al zato na Korčuli jesam i zaljubila sam se u sam grad. Volim Mariju J. Zagorku, mama me zarazila :) Ostale slike su sve divne, od kozmetike i nakita do kupaćeg i košulje :) Predivno!! <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Sta da ti vise kazem na ove slike? Prozivim ih s tobom svaki put. O isto ukusu odjece, obuce i parfema necu vise ni da pricam. Ogrlicu sam onu od proslog mjeseca narucila, kako gledam, morat cu i ovu :D Od ove Zarine staje dah!
    Na mojoj Zarinoj jeans kosulji nazalost imam neke bijele flekice koje se nikako ne mogu isprati, nesto je izbjelilo teksas :( pa mi treba nova... nadam se da cu nac neku dovoljno dobru.
    Kupaci savrsen, svijeca, knjige, Split, ma sve! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam,znam sve :) Što se tiče ogrlice, naručila sam ju s e-baya za niti 3 EUR :)
      A naknadno sam našla i kopiju ove Zarine triput jeftinju :)

      Izbriši
  10. Tvoje fotografije su zaista čista umetnost, čini mi se da bih se divila taman da slikaš kontejner za smeće :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Kod tebe uvijek sve predivno! I ja sam se ovaj ali i posljednji mjesec bazirala na kupnji odjeće (i obuće) a dosta manje trošila na kozmetiku. Nakit mi se posebno sviđa kao i ova torbica iz Zare, a zanimaju me i te magične kapi za samotamnjenje, pa se nadam da će biti i o njima riječ na blogu :) I knjige, divan izbor, posebno Zagorka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se ljeti svi više baziramo na odjeću i obuću jer ionako većinu vremena hodamo bez šminke :D

      Izbriši
  12. Predivne slike i kupovine. Najveći utisak mi je ostavila pica, ogladneh upravo :D a Adidas patikice su kao med!

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivan mjesec :)
    Mozes li mi reci koji fotoapart koristis?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala ti!
      Koristim Nikon d5100, ali neke fotke su napravljene i mobitelom (Samsung Galaxy S4 mini) :)

      Izbriši
  14. Volim vidjeti kako ti je prošao mjesec... Našla sam se i u nekim od tvojih knjiga. Naprimjer, Otok mi je odličan! Tko bi rekao da će mi biti tako privlačna Spinalonga?

    OdgovoriIzbriši
  15. Tvoje me fotografije svaki put ostave bez kometara. Totalno se raspametim i ne znam što bih rekla osim da se zaista vidi da uživaš i putuješ na krasna mjesta ;)) Kozmetički ukus kao i uvijek, besprijekoran ;) I odoh sad naručit ogrlicu :D

    OdgovoriIzbriši
  16. dobra si bila ;)
    volim ovakve postove, fotke su ti odlične i sve skupa super složeno <3

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)