Content

26. 01. 2013.

Essence colour arts pigmenti (recenzija + swatchevi)


Essence colour arts pigmenti nisu najnoviji proizvod i sigurno ste ih vidjeli na policama, ali mene su osvojili na prvu. Šetajući policama drogerija, prvo sam u dm.-a ugrabila tri pigmenta iz njihove kolekcije i to: 10 Fairy dust, 03 box of chocolate i 20 black sparrow), a onda kada sam u Mullera ugledala limited edition Twilight kolekciju bila sam toliko sretna i nisam im mogla odoljeti (jer sam ih tražila po policama dm.-a tjednima) pa sam si uzela još dva zadnja koja su preostala: 02 Alice had a vision again i 04 Edward's love. Svi pigmenti koje sam uzela pun su pogodak i malo je reći da mi se svi sviđaju :)
Možete ih naći u prodaji u dm.-u i Mulleru po cijeni od 22 kn.



Pigmenti dolaze u malenim plastičnim kutijicama s poklopcem i teže otprilike 2 g. 
Kažem otprilike jer na svakoj bočici piše drugačija gramaža, što pretpostavljam ovisi o tome što nisu svi iste teksture – neki imaju shimmere u sebi, a neki glittere. Kada skinete poklopac, neki od njih imaju sigurnosni plastični čep (kao što je primjerice fairy dust), dok drugi imaju plastičnu naljepnicu kako se proizvod ne bi rasipao.


Essence pigmenti su multifunkcionalni proizvod jer ih, prema proizvođaču, možete nanositi na oči, usnice, lice te na nokte. Ja sam ih koristila samo na očima.
Uz ove pigmente u istoj liniji dolazi i color arts baza za oči (koja se kupuje posebno), ali ja je nisam isprobala.
Budući su pigmenti praškasti i lako se skidaju s gole kože, preporučujem korištenje pigmenata s nekakvom bazom: to može biti ili nekakvo neutralno sjenilo koje ste nanjeli na kapke prije nanošenja pigmenata ili preko baze za sjenilo. Meni osobno je jako lijepo nanošenje ovih pigmenata i mokrim kistom – dobije se sasvim drugačiji, više metalik efect.


Essence pigment 10 Fairy dust nježne je bijele boje i sadrži sitne srebrene shimmere u sebi.
Ovaj pigment osobno mi je draži kada se nanosi samo na bazu ili neutralno sjenilo, savršeno pristaje na unutarnjem kutu oka jer daje nekakav prirodni sjaj s sitnim česticama. Kada ga nanesem imam osjećaj kao da sam vila :)
Ukoliko više volite metalic efekt, onda ga nanesite mokrim kistom, dobiti ćete nekakvu bijelo-srebrenkastu nijansu na kapcima.


Essence pigment 03 Box of chocolate divne je tople smeđe boje i sadrži srebrene shimmere. Drag mi je nanesen i mokrim kistom i preko baze sa suhim kistom.


Essence pigment LE Twilight saga 04 Edward's love moj je osobni favorit. 
Divne je crno-tamno sive nijanse i sadrži plavkaste, crvenkaste, srebrenkaste, zelene i tko zna koje još glittere. Na očima se divno presijavaju, uopće ne sjajite u svim bojama. Najdraži mi je nanesen mokrim kistom jer dolazi do izražaja njegova pozadinska nijansa, a glitteri koje sadrži fino ostaju priljepljeni za kapak i ne truse se svuda po licu. I naravno da je LE L


Essence pigment LE Twilight saga 02 Alice had a vision again divna je ljubičasta nijansa sa ljubičastim shimmerima. Ovo mi je najdraža od svih ljubičastih nijansi pigmenta i sjenila koje sam ikada imala. Nanesena s mokrim kistom savršeno pristaje.


Essence pigment 20 black sparrow nije karbon crne boje kako sam očekivala, ali je predivna svjetlija crna nijansa. U sebi sadrži srebrenkaste shimmere i nanesena mokrim kistom daje nekakav tamnosivo-crni efekt.

Kao što vidite, pigmenti su vrlo dobro pigmentirani, a za njihovo nanošenje potrebno vam je jako malo proizvoda pa će vam dosta dugo trajati.
Trajnost ovih pigmenata na kapcima, ukoliko ih nanesete preko baze/sjenila ili mokrim kistom je izuzetno dobra što me iznenadilo obzirom na cijenu.

Kada općenito pogledam, ove pigmente smatram najboljim Essence proizvodima što ga je ikada izbacio na tržište.




Na donjim slikama možete vidjeti swatcheve kako izgledaju na koži. Svi swatchevi slikani su na danjem svjetlu, bez upotrebe blica.
Nanosila sam ih mokrim kistom. 
Ovako pigmenti izgeldaju na danjem svjetlu i to redom:
Fairy dust, Box of chcolate, Edward's love, Alice had a vidion again i Black sparrow


A ovako na unutarnjem svjetlu (istim redosljedom kao i na prethodnoj fotki):


Jeste li već probali Essence colour arts pigmente?
Kako vam se sviđaju?




13 komentari:

  1. Probala naravno, slažem se da su najbolje što je Essence ikad izbacio. Imam ove iz Twilight kolekcije a upravo sam i ova tvoja 3 koje nemam upisala na WL.... nisam ih bila primijetila ranije....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Drago mi je da sam i ja nekog natjerala da nešto upiše na wish listu :) Nakon što sam vidjela tvoj Mary Lou manizer - i on je na mojoj wish listi :)

      Izbriši
  2. Anonimno26/1/13

    Ja nikako da ih nadjem ili se uvek rasprodaju, ili ih jos nisu ubacili u stalnu prodaju, sto mi deluje kao nemoguce... Srescemo se vec oni i ja... :D Najlepsi su mi box of chocolate i alice had vision againe ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aneta, znam kako ti je. Ja sam sasvim slučajno naletjela na njih kada ih nisam tražila.
      Alice had a vision again je predivan na očima :)

      Izbriši
  3. Imam 4 od tih i stvarno su preodlicni za tu cijenu. Pigmentacija me najviše odusevila te trajnost :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Anonimno27/1/13

    Dobre boje! :) Moram ih se dočepati što prije! :P
    Moj blog http://makeupandotherr.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja sam ih tražila jako dugo :) Zapravo su me obzirom na cijenu stvarno oduševili :)

      Izbriši
    2. Makeup geek, ako budeš pročitala ovaj komentar - ne mogu ući na tvoj blog jer mi je dozvola odbijena :(

      Izbriši
  5. imam Alice had a vision again i super mi je. morala bi jos koji nabaviti :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alice had a vision again je predivan, kao što sam rekla, najbolja ljubičasta koju sam imala :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)