Content

14. 02. 2013.

Real Techniques kistovi by Samantha Chapman Core Collection kit (recenzija)


Nedavno je beauty svijet poharala prava pomama za Real Techniques kistovima.
Riječ je o kistovima koje je dizajnirala Samantha Chapman, jedna od dvije sestre s pixiwoo.-a (druga je Niki) čiji je blog prepun prekrasnih videa i make-up tutorijala.
Ja sam si za početak od Real Techniques kistova odabrala Core Collection kistove za lice, koji dolaze u pakiranju s praktičnom crnom futrolom (u koju možete odložiti kistove ili po potrebi presaviti).
Kupila sam ih na HQ hair online stranici, a koštali su 189 kn.




Core collection set sastoji se od 4 kista: Buffing brush, contour brush, pointed foundation brush i detailer brush
Sva 4 kista napravljena su od sintetičkih (taklon) vlakana. Drška kistova napravljena je od aluminija metalik bakreno-narančaste boje, a upravo su kistovi i podijeljeni po bojama, pa ova boja označava kistove namjenjene za lice. Pri dnu svakog kista se nalazi crni dio drške koji je napravljen od jako čvrste gume. 
Sve drške jako su čvrste i drago mi je što nisu od drva jer ih možete prati do mile volje bez brige da se raspadnu ili odlijepe. 
Na drški svakog kista stoji njihov naziv, što je meni odlično, a vjerujem da će i početnicima u šminkanju odlično poslužiti pa neće koristiti kist za nešto čemu nije namjenjen :)


Što se tiče kistova, svi su jako mekani i nježni – moram priznati najmekši kistovi koje imam u svojoj kolekciji (a time i najdraži), a opet dovoljno čvrsti da naprave svoj posao kako treba.
Imam ih već skoro dva mjeseca, perem ih nakon svake upotrebe – do sada sa niti jednog od njih nije ispala niti jedna jedina dlačica. Dakle, ne linjaju se i ne puštaju boju! 
Kada ih operem, čisto prevencije radi, ostavim ih posušiti u vodoravnom položaju na suhom ručniku, ali i da ih ostavim u okomitom položaju, sumnjam da bi se aluminijska drška natopila vodom koliko su predivno gusti :) A brzo se i osuše :)



Krenimo na svaki pojedini kist:


Buffing brush – riječ je o kistu koji je dio Core collection seta, napravljen je od sintetičkih vlakana – pri dnu kista nalaze se crna, a pri vrhu bijela vlakna. Volim kada su kistovi napravljeni do dvobojnih vlakana jer mi to omogućuje da gornji dio kista kupi manje proizvoda (pa ga samim time i štedim), a osim toga proizvod ostaje samo na vrhu kista pa ga je lakše nanjeti jer kist ne morate grubo pritiskati na lice. 
Pri vrhu je blago zaobljen. Buffing brush je po meni i najbolji kist iz ove kolekcije – istini za volju, uzela sam ovaj set upravo zbog ovog kista. Jedina zamjerka koju imam je što se ne prodaje odvojeno do ove kolekcije – da biste ga imali morate uzeti cijeli set!
Malo je reći da obožavam ovaj kist – toliko je mekan da ga cirkuliranim pokretima pokrećem na licu čak i kada ne koristim nikakav proizvod J 
Dovoljno je velik za lice pa ga kao i većina beauty blogerica koristim za nanošenje tekućih i kremastih baza za lice, kao i tekućih i kremastih pudera. Ne koristim pudere u prahu ni mineralne pudere, ali koliko sam čitala po beauty blogovima, cure ga koriste i u tu svrhu. Budući najviše koristim tekuće pudere, lagano cirkuliranim pokretima nanosim puder na lice, na područje ispod očiju, oko usnica i nosa. Buffing brush savršeno obavi tu funkciju, budući nije premali ni preveliki – puder se brzo nanosi i predivno blenda. Isto tako, budući je mekan (najmekši koji imam) ne ostavlja nikakve tragove nanošenja pudera, finish izgleda lijepo, ujednačeno i besprijekorno.
Obožavam ovaj kist!


Contour brush – kao što mu i samo ime kaže, koristi se za konturiranje (ja ga osobno koristim za konturiranje i nanošenje kremastih bronzera i onih u prahu, ali ga koristim i za nanošenje highlightera).
Meni  je osobno jednake mekoće kao i buffing brush, malo je stanjen prema vrhu što omogućuje lakše konturiranje.
Vrlo dobro nanosi i rumenilo, ali je za moj ukus premali za tu svrhu pa si planiram kupiti Real Techniques kist za rumenilo.


Pointed Foundation brush – napravljen je od sintetičih vlakana, malo oštrije teksture i špicastiji za razliku od prva dva ksita. Riječ je o kistu za nanošenje tekućih pudera za lice, ali samo za određena područja.
Ovaj kist zapravo najmanje koristim, možda samo za područja oko usnica, očiju ili nosa kada nanosim tekući puder, ali zaista mu ne mogu naći drugu svrhu. Naime, premali je za razliku od drugih kistova za nanošenje pudera koje sam imala i uzima previše vremena da se puder nanese. Nekako mi je prevelik i za nanošenje korektora na područje ispod očiju.


Detailer brush – također kist napravljen od sintetičkih vlakana, jednake oštrine kao i pointed foundation brush, također špicast. Riječ je o kistu koji je namjenjen za nanošenje proizvoda na problematična mjesta. Njim osobno nanosim korektor na područje ispod očiju ili da prekrijem neki pršt/crvenilo na licu. Može se koristiti i kao kist za nanošenje ruža.
Neki ga koriste i za nanošenje sjenila, ali meni je prekrut za to.


Planiram si kupiti i Real Techniques set kistova za oči, nadam se da ću i tim setom biti oduševljena.
U svakom slučaju itekako ih toplo preporučujem.
Jeste li probali Real Techniques kistove?






27 komentari:

  1. Odgovori
    1. :) Mirna, HQ hair sada ima bespaltnu dostavu (kada sam ih ja kupila dostava za RH je bila 3 funte). Mislim da sam čitala da su ih cure i jeftinije uzimale, pa se svakako isplati prosurfati i drugim stranicama-možda se nađu po povoljnijim cijenama :)

      Izbriši
  2. Nisam ih probala, ali svakako zelim! Pogotovo cetkice za oci! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LeClaire, volim, volim, volim ove kistove! Prva dva dana nisam ih ispuštala iz ruku :)
      Želim i set za oči - to si obavezno kupujem pred ljeto :)

      Izbriši
  3. Odlična recenzija. :) Imam poveću kolekciju kistova, ali niti jedan RT kist. Kad-tad ću ih isprobati, ali za sada mi ne treba ništa novo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Svakako i ja želim ove kistove! No za sad se snalazim s onim koje imam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Moram se dokopati ovih, pohvale pljušte sa svih strana!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su osobno stvarno super! Mislim da se isplati uložiti u par osnovnih, ali kvalitetnih kistova :)

      Izbriši
  6. od svih kistova, contour mi se najviše svida

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicna recenzja! Ja sam narucila sa iHerba ovaj i set za oci i jedva cekam da mi stignu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jolie, hvala ti! Vjeruj mi, bit ćeš oduševljena njima :)

      Izbriši
  8. nisam probala ali samo idem od bloga do bloga i na recenzijama kukam kako ih moram nabaviti :D
    prelepi su i jednog dana cu ih sve imati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anibani, tako ti je i meni bilo, a onda sam ih napokon kupila :) I jednog dana želim i ja imati sve :)

      Izbriši
  9. Contour brush mi je već mjesecima na WL i nikako da ga kupim, uvijek nešto iskrsne. Kme. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Chloee, kad vas ovako čitam shvatim da nisam jedina mjesecima patila za ovim kistovima i da nemam jedina podužu WL :)

      Izbriši
  10. Odlicna recenzija, imam ovaj set kao i onaj za oci i cetku za rumenilo i za tecni puder (expert face brush) i sve ih volim! I planiram jos koju njihovu da uzmem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ću jednog dana upotpuniti svoju kolekciji kao i ti :)

      Izbriši
  11. Ovo je jedina stvar koju od nje nemam. Ali čim naletim ili se vratim kući odmah naručujem. Prekasno sam shvatila da mi je i ova još potrebna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih toliko dugo htjela, da sam na kraju popustila i kupila ih. Nikad neću požaliti - čak štoviše, želim i ostale njene kolekcije :)

      Izbriši
  12. Svaki put kad posetim neki blog shvatim da sam verovatno jedina osoba koja nema ove cetkice :D
    Ali bas bih volela da ih kupim, samo se jos uvek nesto plasim online narucivanja... O boze samo idem od bloga do bloga i tugujem za njima x)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ena, znam kako se osjećaš jer je i meni tako bilo dok ih napokon nisam kupila :)

      Izbriši
  13. Imam ovaj set, bockalicu, expert i powder. Mislim da cu ih nastavit kupovat jer su veoma kvalitetni, a jeftiniji.Mogu slobodno rec da su mi bolji od sigminih:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sara, nemam Sigmine kistove, ali RT su mi vrh od svih koje sam do sada imala :) Planiram si naručiti još par njihovih kistova jer sam prezadovoljna :)
      Hvala ti na komentaru :)

      Izbriši
  14. šteta sto se ovaj najširi kist nemože uzet zasebno :( al svakako mislim uzet te kistove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina, da, baš šteta. To mi je najveći nedostatak što moraš kupovati cijeli set. Ali stvarno se isplate :)

      Izbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)