Content

11. 05. 2014.

Vikend post #2 (o knjigama)



U današnjem vikend postu donosim vam preporuke nekih knjiga koje su mi se posebno dopale :) Ili sam se ja dopala njima :) Uglavnom, znate kako kažu: ne nađete vi knjigu, knjiga nađe vas!

Jedna od novijih je knjiga koju sam pročitala zapela mi je za oko na sam spomen Balija. Riječ je o "Čovjeku koji je tražio sreću" (Laurent Gounelle). 
Ako ste čitali "Jedi, moli, voli", ova knjiga napravljena je po sličnom principu, o čovjeku koji nije fizički bolestan, ali svejedno potraži pomoć Indonezijskog vrača koji ga navodi da razmisli o svom životu i sam nađe neke odgovore na nepostavljena (i postavljena) pitanja.
Najbolji dio knjige bio mi je dok sam i sama shvatila da se u današnjem zapadnom svijetu previše brinemo i previše stresiramo oko gluposti. Recimo, oko toga što danas pada kiša. Balinežani prihvaćaju kišu kao dar od bogova - ili će padati ili neće. Ako padne, dar je to od bogova, ako ne padne, opet je dar od bogova. 
Mislim da moramo malo "stati na loptu" i prihvatiti djelovanje prirode kao nešto na što ne možemo utjecati. Pa što ako padne kiša i vi malo pokisnete. Umjesto da razmišljate da ćete se otopiti kao šećer, radije nabacite osmjeh na lice i zaplešite na kiši :)

Knjiga koju sam davno pročitala i koja me uvijek iznova privlači jest "Šangaj baby" (Wei Hui). Knjiga je prožeta erotikom, šokantna, kontraverzna. Toliko da je zabranjena u Kini. Ona slavi hedonizam, život, ljubav i žudnju. 
Opuštajuće i napeto. Roman koji morate pročitati i točka! Nabavite i drugi dio!

I opet se vraćamo na knjigu "Jedi moli voli"; ali ovog puta "Jedi, moli, voli u Rimu" Luca Spaghetti). AKo se sijećate onog dijela knjige gdje Elizabeth susreće Lucu Spaghettija u Rimu, onda znate tko je Luca Spaghetti. U ovoj knjizi na humorističan način opisuje dio svog života u trenutku pa nadalje, kako mu je susret s ELizabeth promijenio život :) 
"Moja prijateljica s faksa seli u Rim na tri mjeseca. Dao sam joj tvoj e-mail, javit će ti se. Književnica je. Ime joj je Elizabeth Gilbert."

I na kraju, malo ali slatko, svakako ljeti uzmite u ruke "Volim Pariz" (Lindsey Kelk). 
Opuštajuće, lagano i zabavno, natjerati će vas da ju pročitate u jednom dahu.
Priča prati mladu Angelu koja otputuje u Pariz s dečkom, dok ujedno mora napraviti istraživanje i napisati važan članak koji će odlučiti o njenoj karijeri u modnom časopisu.
Pustolovine i intrige koje doživljava u Parizu - morate sami pročitati :) 


A dok se vi zabavljate čitajući, neka se i vaše lice odmara :) 
Apivita maska za lice s ružičastom glinom lagano čisti pore bez iritacija. Ugodnog je mirisa, ne zateže lice kada se osuši, a koža nakon nje blista, nije suha i ne peruta se. 
Nanosi se u srednje debelom sloju (meni jedna vrećica traje za 3 nanošenja), drži se 10 minuta,a potom ispere. Prilagođena je i za suhu i osjetljivu kožu. 
U pakiranju dobijete dvije ovakve vrećice za cijenu od skoro 40 kn, ali svaka kuna se isplati. Apivita me toliko oduševila da želim probati još neke njihove maske :) 

Uživajte u ovom vikendu, iskoristite lijepo vrijeme i pođite u šetnju. Ili planinarenje s prijateljima :) 





4 komentari:

  1. Shangai Baby sam čitala i baš mi je bila dobra :)
    Sada čitam Kradljivicu knjiga, na samom sam početku, ali gledala sam i film i mogu reći da je to jedna divna, dirljiva priča.

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno11/5/14

    Joj koliko knjiga kod mene čeka na čitanje:( Sad spremam ispite pa počinje sezona tako da do 9 mjeseca za mene nema baš puno vremena za čitanje. Već vidim da će mi se neke od spomenutih jako svidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na lijepim prijedlozima ;). Zapisano.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pročitala sam sve navede knjige i još jednom potvrđujem da imamo isti ukus.

    OdgovoriIzbriši

Behind The Web

Moje ime je Sara i uskoro se bližim famoznoj 30.-oj :) Volim obilaziti dućane u potrazi za novim make-up proizvodima pa se u mojoj kozmetičkoj torbici mogu naći razni proizvodi - od onih najjeftinijih do skupljih jer ne biram proizvode prema cijeni ili brandu, već po onome što meni odgovara :)

Pretraži ovaj blog

Something

Ovdje ćete moći čitati i o mojim make-up haulima, wish listama i svemu ostalom :)
Nadam se da će vam recenzije & swatchevi biti od pomoći i uštedjeti vam novce bez da potrošite dobar dio plaće :)
Svi proizvodi koje ćete vidjeti na mom blogu kupljeni su mojim vlastitim novcem, a recenzije koje ćete vidjeti moja su osobna stajališta.

Hvala što ste svratili u moj mali make-up my day kutak :)